Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Nova hracka Sigma DP1s

o Navštíveno 850x o
o 01.02.2010, 22:10 | tappaja | Upraveno: 2010-02-01 22:14:35
Poridil jsem si novou hracku, tohodle krasavce, tak jsem hned zkousel fotky za tmy, na stativu do dvora (pres sklo, venku je zima), expozice 15 vterin.
Zatim jen kroutim hlavou a zkousim, je to paradni masinka.

foto k příspěvku  od tappaja

o 01.02.2010, 22:11 | tappaja
a tady vyrez z plnyho rozliseni, venku tma, jen to osvetluji ty okna a zarovka v prizemi...

foto k příspěvku  od tappaja

o 01.02.2010, 22:13 | tappaja
Musim rict, ze to neni Point 'n' Shoot fotak, ale lezou z toho uzasny fotky (kdyz se s tim umi)
[ Link ]
o 01.02.2010, 22:29 | Nismo.Power
jj, kolega jí taky před nedávnem koupil.....resp. má víc takovejch a když s tim přišel tak první co jsem mu řek "co to je zase za oldschool pekáč?" :))) každopádně fotky to dělá suprový akorát je to spíš na stativ at se fotí co se fotí páč ta světelnost je hodně špatná a ty časy se v ruce držet fakt nedaj :)
o 01.02.2010, 22:52 | Phitypaldy
Cena? pokud neni tajna
o 01.02.2010, 22:56 | tappaja
Mno, tretinova nez maloobchod u nas. S tim, ze u nas jsem DP1s nevidel, jen "starsi" DP1...
Nekup to za ty penize...
o 01.02.2010, 23:34 | Phitypaldy
Tak cena luxusni :-) A to si koupil kde? Taky jsem o ni uvazoval/uvazuji. Muzes kdyztak do mailu pokud si to nechces nechat pro sebe :-)
o 01.02.2010, 23:50 | Nismo.Power
kolega to dotáh z jpn (jako ostatně většinu jeho fotaků) a taky řikal že za super price :)
o 02.02.2010, 10:30 | Crimson
to fotí líp jak Nikon D60 :-))

[ Link ]

o 02.02.2010, 10:46 | Crimson
Sigma DP1 je unikátní digitální fotoaparát hned z několika hledisek. Jedním z nich je bezesporu použití snímače Foveon X3 velikosti blízké formátu APS-C. Poprvé tak byl u kompaktního fotoaparátu použit snímač z D-SLR. Tím však jeho jedinečnost nekončí. Jako jediná u svých digitálních fotoaparátů spolčenost Sigma nepoužívá Bayerovskou mřížku pro interpolaci barev. Faveon se totiž skládá ze tří za sebou umístěných vrstev, z nichž každá je citlivá na jednu složku spektra RGB. Proto každý jednotlivý pixel ,na rozdíl od konvenčních snímačů, obsahuje plnou barevnou informaci RGB. Efektivní rozlišení 2652x1768 pixelů tak tvoří vlastně 14,06 Mpix. Z toho vyplívá, že Sigma DP1 je ideální fotoaparát pro fotografy vyžadující maximální věrnost barev a vysoké barevné rozlišení. Citlivé obrazové zpracování procesorem Sigma TRUE a možnost záznamu do 12bitového RAW tuto skutečnost jen podtrhují. Snímač však není jediný prvek odpovědný za výsledný obraz, podstatnou část tvoří objektiv. Sigma zúročila dlouholeté zkušenosti z výroby vlastních objektivů a a DP1 vybavila pevným objektivem Sigma 16,6mm (28 mm ekv. 135, /f 4, minimální zaostřitelná vzdálenost 30cm) s ostrou kresbou až do krajů obrazového pole.
Spíše digitální zrcadlovku než kompaktní fotoaparát připomínají i další parametry. Například patice pro externí blesk (případně pro průhledový hledáček), P/A/S/M expoziční režimy, manuální ostření, otoční volič korekce expozice a mnoho dalších. Vše je přitom ukryto v kompaktním kovovém těle, které můžete mít stále při sobě. Neunikne vám tak žádná příležitost k pořízení nevšedních záběrů.

[ Link ]

[ Link ]

o 02.02.2010, 10:54 | TheTimo
Našel jsem na ebuji novou v krabičce za hodně luxusní cenovku...

[ Link ]
o 02.02.2010, 11:45 | Mr.Scully
Má to vůbec blesk? Protože s touhle světelností a bez blesku by to fakt bylo leda tak na krajinky nebo na stativ. Ale zase jestli to má takovejhle snímač, tak asi nějaká ISO 1600 nebude problémem. Slyším o tom teda poprvé, ale evidentně to bude taková ořezaná minizrcadlovka do kapsy :-) Škoda, že to nedělají třeba s objektivem 20/1.2 nebo tak něco ;-)))
o 02.02.2010, 11:53 | TheTimo
Mr.Scully: jasně že má ;o)

foto k příspěvku  od TheTimo

o 02.02.2010, 13:16 | tappaja
Blesk to ma, ta svetelnost je nic moc, ale zas tak hrozny to neni.
Jak to tak vypada, sesli se mi dve, kdyby mel nekdo zajem, at se mi ozve na mejl, ICQ... Cena je jeste nekde jinde, nez daval Timo...

Ozzy dal recenzi na DP1, tohle je lonskyho listopadu vylepsenej model DP1s.
o 02.02.2010, 14:01 | Crimson
o 02.02.2010, 14:17 | tappaja
...vylepsenej model...s nizsi cenou :o))
o 04.02.2010, 14:29 | tappaja
Nenajde se zadnej krajinkar? :o))

Doporucena cena v Nemecku je €499

Moje cena 5999 s postovnym, netknuty baleni (no asi to rozbalim a nakouknu, nafotim), zaruka 2 roky v Nemecku.
o 04.02.2010, 14:53 | Crimson
docela by mě zajímalo srovnání nějakého kompaktího Canona S5 či Panaka s touto Sigmou

dle tvého Exifu (10s čas) fotka odpovídá

foto k příspěvku  od Crimson

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3236 sekund.