Navštíveno 922x

docela mazec s tímhle sklem fotit,
měl jsem zapůjčeno a musím říct, že bych se mu nebránil, i za šera super časy !
člověk to zacloní a furt to hází 1/2000s :-)

krasa, jsi si porad stezoval,ze ty era nejdou vyfotit svetly... :)
ty jo, paráda ...
ještě tak rozumět těm hodnotám a umět nastavit foťák :o)
a teda telo 1000D? a objektiv konkretne jakej?
taky jsem čuměl , že ty spodky jsou světlý,
ale možná to bylo sluníčkem, skoro už zapadalo
a nasvěcovalo to zespodu, cca 15h
já to vše cvakal pak už na f5,6 a 1/2000s, ISO 200
jojo tělo 1000D , sklo 200mm f 2,8 L

tohle jsou jen mizerný JPGy, tak jak vypadly z fotáku,
mám i RAWy ale není čas si s tím pohrát ted !

01.02.2010, 12:15 |
Yawor paráda ;o)
Sežeň si 300/1.8, to teprve poznáš, co je hloubka ostrosti :-))) Viděl jsem tenhle objektiv v akci a je to teda hrozná kráva ale :-)))
Jinak Canoní 2.8 jsem si chtěl koupit, ale je těžká jako kráva...
mi povídej.. tenhle měl 1,5kg
sakra ted mě napadlo, minule nebyl sníh, proto možná
černé spodky letadel.. že by to fakt odráželo světlo ?

pod prvním letadlem zorané tmavé pole,
pod druhým bílé třpytící se pláně..
je možný že se to takto projeví ?
to slunce tak zespodu nemůže jít !
Nebo jsi v druhém případě měl blesk se směrným číslem aspoň tak 5000 :-)))

01.02.2010, 14:42 |
Kamil Mr. Scully - 300 1.8? Tos vzal kde? Jsi se asi uklepnul :)
Ozzy + Mr. Scully - pokud jde o pevný sklo, tak je to fajnovej a lehkej objektiv, rozhodně to není těžká kráva a váží cca 3/4 kg. Uvedených 1.5 kg má 70-200 2.8 IS. Jinak mám 70-200 2.8 bez IS a je to úplně v pohodě, váha mi vůbec nevadí (ta světelnost a výstupy mi za to stojí).

01.02.2010, 14:43 |
Kamil Ozzy - vždyť se jen všimni, jak máš světlejší večery. Takhle sníh působí defakto jako velká reflexní deska ;)
jojo, člověk si rychle zvyká na světelné objektivy :-))
tak tak 70-200mm f2,8 L bez IS 1,4kg
Kamil: už mi to začíná být jasný, sakra tak to chce využít sibiřské zimy :-)

01.02.2010, 15:29 |
Mr.Scully | Upraveno: 2010-02-01 15:31:05
Kamil - tak bud to byla 200/1.8 nebo 300/2.8, ale byl to proste objektiv jako hovado, se svym 70-200/IS jsem tam vypadal k smichu :-) [edit] Jak tak ted koukam na fotky, tak to byla 300/2.8.
70-200/2.8 vazi 1.4kg s IS i bez nej, proto jsem si koupil 4L s IS, ktera je vyrazne lehci a kresli udajne ze vsech nejlepe... ale co si budeme povidat, 2.8 ma taky neco do sebe :)

01.02.2010, 21:44 |
Kesam Paráda.
já nevím .. f2,8 snad na koncerty, divadlo, za šera..
jinak bych to také viděl na f4 IS spíš ! začnu šetřit :-)
S tou 2.8 se stejně musí přiclonit, zatímco 4 je ostrá už od plný díry. Hokej se mnou fotí maník s 5Dmk2 a 70-200/2.8 IS a fotí zásadně na čtyřku, takže je na tom stejně jako já se svou 4 IS :-)

02.02.2010, 12:44 |
Bucci jj... s dobrym sklem se fotí fakt krásně.... a 200/2,8 bych si nechal samo líbit taky :-P jen teda s tim rozdílem, že Nikoní...
mam 28-70/2,8 ale 200 je 200 a pevný sklo je pevný sklo
přehodnotil jsem to, než f4 IS tak fakt 2,8 bez IS
beztak máš časy, na které Stabilizaci nepotřebuješ
a těch 2,8 se může občas hodit !
kolega tu má 100 - 400mm f4 IS :-) taky masakr
Musis vedet, na co ten objektiv vyuzijes. Treba na letadla nepotrebujes ani 2.8, ani stabilizaci :-) Na nektery veci je lepsi to, na jine ono.
trochu odbočim, doporučite nějakou konkrétní knížku o focení s digi zrcadlem?
Máš to pěkný. Taky mám 80-200/2.8 a je to super sklo, jen od jiné značky :-)
Jj, obě bichle od Pihana je to nejlepší, co na českém trhu existuje. Akorát cenově ty knihy nejsou úplně příznivé :-)

02.02.2010, 18:42 |
Kamil stačí si pročíst jeho web pro pochopení základů a pak jen trénovat, prohlížet fotky jiných atd. a člověk se do toho nějak dostane
na ty knížky Mistrovství.... jsem dneska koukal v knihkupectví. zatím budu pročítat ten web. navíc už i ze mě se stává "magor" objevující kouzlo rawu a následných úprav. a to jsem si kua myslel, že mě to mine
Krásný fotky.. Fakt moc pěkné.. :)) Dokážu alespon trošku podobné tímto? :-))
[ Link ]

02.02.2010, 21:17 |
Kamil Monička - u kompaktu je hlavním problémem malý čip, takže je prostě hloubka ostrosti obrovská a šum o dost vyšší než u zrcadlovky

03.02.2010, 11:24 |
Bucci Monička... co sem koukal, tak tvuj foťák podporuje plně manuální režim, tzn. ano, dokážeš se hodně přiblížit tomu co fotit chceš... nebude to ideál, ale půjde to

03.02.2010, 23:31 |
Crimson | Upraveno: 2010-02-03 23:32:21
Moni: ten foták znám dobře, fotil jsem s ním,
nastav prioritu clony, dej mu co nejvíc světla f 2,8
a ISO na 80 natvrdo !
pak z toho lezou velice pěkný čistý fotky !
jak mu povolíš uzdu, okamžitě ti bude házet ISO 400
a ty fotky jsou nepoužitelný ! hele >>
[ Link ]

04.02.2010, 11:51 |
Bucci | Upraveno: 2010-02-04 11:52:43
Ozzy: tomu přesně věřim... mam někde v šuplíku kompakta a s natvrdo nastavenym ISO na 50 z toho lezly hezký kousky, s automatikou (ISO běžně na 200 a víc... ale nepoužitelné)
jen dlužno dodat, že s tak nízkym ISO se na krátký časy dá fotit fakt jen na dobrym světle
s tou clonou f 2,8 to lze ..

04.02.2010, 14:31 |
Crimson | Upraveno: 2010-02-04 14:33:53
William Vivarelli
[ Link ] Tenhle člověk z Bologni si zkrátka koupil jadernou zbran 700mm
a fotí co mu přijde pod nos.. žádný velký umění ale slušný :-))
by mě zajímalo , jak se fotí netopýr za letu v noci :-))

Nektery ty zaby tam nema nic moc (treba zasumeny), ale jako ten netopejr je teda hustej :-)) Chtel bych videt exif, moc si nedokazu predstavit zpusob, jak vyfotit netopejra v noci.

04.02.2010, 15:10 |
Bucci Ozzy a Mr. Scully: chce to dobrý oko a pak kvalitní zábleskový světla :-)
A nakonec trochu umi v PSH
Ale fotky pěkný - to jako jo (rozhodně nekritizuju)
Tak nejde az tak o technicke provedeni fotky, ale spis zaostreni... v noci nezaostri poradne zadnej objektiv. A pomoci si pri ostreni nejakym bleskem, tak to stejne trva nejmin sekundu a netopyr je pryc, rekl bych.
Ozzy: Ale ten co jsi dal je jiný ne!?
Moni: Jasně , je to jeho nastupce..
Nové modely ultrazoomů Canon PowerShot SX1 IS a PowerShot SX10 IS
Dva nové modely řady digitálních ultrazoomových kompaktů PowerShot: 10megapixelový PowerShot SX1 IS a PowerShot SX10 IS, podle výrobce společně nahrazují předcházející model PowerShot S5 IS. Liší se mezi sebou hlavně druhem snímače (CMOS snímač u SX1 IS a CCD snímač u SX10 IS), rychlostí sekvenčního snímání (SX1 IS umí rychlost cca 4sn./s. zatímco SX10 IS má rychlost cca 1,7sn./s) a druhem nahrávaného videa (funkce HD videa je dostupná pouze u SX1 IS; SX10 umí nahrávat pouze VGA video). Drobný rozdíl mezi oběma modely nalezneme rovněž ve velikosti LCD displeje. Model SX1 IS má výklopný LCD displej s úhlopříčkou 2,8”, (poměr stran obrazu 16:9), zatímco model SX10 IS má o něco menší výklopný LCD displej s úhlopříčkou 2,5. Rozlišení displejů zůstává u obou modelů stejné: 230 000 bodů. Modely se ještě liší rozlišením svých EVF elektronických hledáčků. Model SX1 IS má paradoxně menší EVF hledáček s úhlopříčkou 0,40" s rozlišením cca. 148 000 bodů než má model SX10 IS (EVF hledáček s úhlopříčkou 0,44" s rozlišením cca. 235 000 bodů)
Oba modely jsou vybaveny širokoúhlým objektivem s fyzickým rozsahem ohnisek 5,0–100,0 mm (eq. kinofilmu je 28–560mm u poměru stran obrazu 4:3; 29–580mm odpovídá poměru stran obrazu 16:9). Světelnost objektivu je f/2.8–f/5.7. Objektiv má 20x optický zoom a je vybaven USM ( Ultrasonic Motor) a VCM ( Voice Coil Motor) motorem, který podle výrobce zajišťuje rychlé a nehlučné zoomování. PowerShot SX1 IS novinkově nabízí 10megapixelový snímač 1/2,3” Canon CMOS. PowerShot SX10 IS má snímač 1/2,3” typu CCD. O chod fotoaparátů se stará obrazový procesor Canon Digic 4. Fotoaparát SX1 je schopen sekvenčního snímání 4 snímků za sekundu a je možné s ním natáčet HD video s rozlišení až 1920 x 1080 pixelů při rychlosti 30 snímků za sekundu. Model SX10 umí snímat rychlostí cca 1,7 snímků za sekundu a nahrává video při nejvyšším rozlišení 640 x 480 pixelů (VGA), s rychlostí 30 snímků za sekundu. U obou modelů je možné během nahrávání videa používat optický zoom včetně používání technologie detekce obličeje. Tato technologie detekce obličejů byla podle výrobce vylepšená (vyšší výkon a rychlost). U obou fotoaparátů nechybí systém zabudované optické stabilizace Canon. Z dalších pokročilých automatických technologií, dostupné v těchto fotoaparátech určitě jmenujme poměrně originální funkci FaceSelf-timer (samospoušť po rozpoznání nové tváře v záběru), která automaticky spustí závěrku krátce na to, co se v záběru objeví nová tvář. Podle výrobce usnadňuje fotografování skupinových záběrů a autoportrétů. Další zabudovanou technologií je zdokonalená technologie detekce pohybu Canon, která rozpozná pohyb fotoaparátu a objektu a poté automaticky nastaví úroveň ISO. Citlivost ISO je v obou fotoaparátech nastavitelná po hodnotách 80, 100, 200, 400, 800, 1600 ISO. Rozmazání snímků rovněž má rovněž omezovat nový režim Servo AF, který nepřetržitě zaostřuje na objekty pohybující se směrem k fotoaparátu nebo od něj. Zabudovaný procesor DIGIC 4 u obou modelů také řídí novou funkci i-Contrast, která zajišťuje podle výrobce přirozené zobrazení detailů v tmavých oblastech snímků – bez přepálení světlejších oblastí. Formát pro uložení snímků je JPEG.