Navštíveno 394x

nastíním situaci: standardní stav, adsl od O2, ta jejich bílá mrcha hajwej, wifi bez jakýhokoliv zabezpečení. na router se s notesem připojim přes wifi bez problémů, net běží taky bez problémů, ale někdy běží minutu, někdy deset a pak prostě přestane. připojení k routeru většinou zůstane, občas se objeví ten trojúhelníček že je omezeno. pak musím vypnout wifi na notesu, zapnout a net zas na chvilku běží. kde může být problém? v hajwejovi, v notesu, v nějakým nastavení? díky za podněty

31.01.2010, 12:15 |
DaveF taky jsem s něčím takovým bojoval docela bez úspěchu, ale od tý doby co mám zapnutý WPA-PSK se to už nestalo...
zabezpečení by na to přece nemělo mít vliv?
mě dělalo kdysi uplně to samé kabeláž. Měl jsem to dočasně fakt na prase, dlouhé kabely, 4x spojené jen tak, obyč dvoulinka k modemu. Pak jsem to dělal pořádně, natáhl jeden kabel, koncovky a šlapalo to.
Taky bych otestoval, jak to šlape s kabelem, a tím vyloučil Wifi-problém
kabelem to šlape na 100% spolehlivě
vypni tak na minutu a zase zapni ten modem, uvidíš, zda to něco neudělá, já ho mám 2 roky a nikdy problém, max. stačilo to vypnutí a zapnutí a běhá v pohodě, ale mám nastavenou zabezpečenou síť s nastavením WIFI s heslem a navíc s číslem wifi v ntb.
tohle všechno už mám mnohokrát za sebou. ted už třeba tak hodku v pohodě, je to dost nepravidelný, ale občas to udrží net tak minutu dvě a konec...
a přes kabel to jede pořád ok? Na jak daleko jsi s ntb?
přes kabel v pohodě,s notebookem vzdušnou čarou tak 10m, ale přes dvě 44ky zdi, nicméně signál spojení mezi routerem a notesem je pořád stejnej- plnej 54Mb/s.
jeden tenhle router jsem měl rok a půl v bytě a tam šlapal bez problémů, jen tenhle druhej mi dělá tuhle neplechu...
hm, tak to už nevím, a reklamace u kyslíka, to bych se toho i bál, když vidím, jak vyřizují jiné věci.....
Dosah má ten modem super, klidně 25 z baráku na dvůr, což je přes 2-3 zdi, nebo i do přízemí z patra, takže tam bude jiný problém...
co wifi do PCMCIA slotu, zkoušels? Nebo nějaký jiný NB. Tak bych teda postupoval já, vyzkoušet všechno a lokalizovat, kde to bude, než to jen šoupnout na forum :-/
Nejde net, vyzkouším kabelem, tam jde, vyzkouším jiný NB nebo jinou wifi kartu. Pokud to pojede, je to v mojem PC. Začnu řešit ovladače, prohlížeč, viry. Pokud nejede na jiném NB, tak řešit router, zkusit změnit kanál, přehrát FW, atd
tohle mi dela wifi na vejsce. Kdyz sem u kamose na koleji, je tam moc wifi siti a proste se to rusi. Pripojim se na minutu, ok, a pak to padne, A pak treba za pul hodky mi to jde zase minutu a bum. DOma vse ok

31.01.2010, 18:18 |
Luke_288 | Upraveno: 2010-01-31 18:21:00
crestik: 90% toho o čem píšeš jsem dělal a i tady psal. po kabelu OK, na druhým notebooku to dělá to samý, do PCMCIA jsem nezkoušel, nemám. to na co jsem čekal je třeba to tvý změnit kanál např, to zkusim...
axetom: chytnu max 2-3 jiný sítě, rušením to nebude
Luke 288 Mame asi dost podobny problem,jen s tim,ze ja ani tu svoji nezabezpecenou sit nechytnu a to mam notas vedle routeru. Ale cizi wifi mi to chyta bezproblemu. S druhym notebookem bezproblemu vse jede. Kdyz dam kabel,tak vse jede. Zkus SPRAVCE ZARIZENI ,odinstaluj wifi adapter,restartuj a samo Ti to nabidne novy ovladac. Treba Ti to pomuze
ok, zkusim, díky. občas to jsou slušný záhady