Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > AI focus <> AI servo

o Navštíveno 753x o
o 31.01.2010, 09:35 | Crimson
Může mi někdo vysvětlit praktický rozdíl mezi těmito režimy zaostřování ?
Mimo to , že AI focus pípá jiný rozdíl nepozoruji,
oba sledují pohybyjící se objekt a neustále ho doostřují při namáčknutí..

o 31.01.2010, 10:10 | .mycTD
AI Focus není AI Servo. Při AI Focus se fotoaparát sám rozhodne, juestli se fotí stacionární nebo pohyblivý objekt a podle potřeby nastaví buď OneShot Focusing, nebo Servo.

Blbý je, že jak u ruského, tak u dánského firmware není možné rozumně použít AI Servo - po namáčknutí sice AF sleduje objekt, ale po domáčknutí spouště NEDOJDE k expozici, nestane se vůbec nic. U dánského je to podobně - při namáčknutí sleduje objekt, při domáčknutí taky neexponuje, ale dá se k expozici donutit stiskm šipky doleva, což mi nepřipadá právě extra operativní, zvlášť u Serva, kdy člověk potřebuje mít foťák plně pod kontrolou a ne lovit někde nějakou šipku.

[ Link ]
o 31.01.2010, 10:18 | Kamil
Ozzy - mrkni sem, tady to celkem pěkně popsal [ Link ]
o 31.01.2010, 10:18 | Kamil | Upraveno: 2010-01-31 10:18:38
sorry, double
o 31.01.2010, 12:38 | Crimson
.mycTD: to je ale rok 2005, trochu OUT, mně se AI Servo chová normálně, namáčknu, objekt je neustále doostřován a domáčknutím fotím (EOS 1000D)!

Kamil: už je mi to jasný .. mně totiž bylo divný, proč automatickej režim, kterej teda skoro vůbec nepoužívám, neustále doostřoval při namáčknutí, on má totiž natvrdo AI Focus zřejmě..

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3021 sekund.