Navštíveno 582x

Kámoška potřebuje pomoct....
Jak se změní aritmetický průměr, když vynásobíme každou hodotu třemi:
a) Zvýší se otři
b) Zvýší se třikrát
c) Nezmění se
d) Ani jedna odpověď není správná
Při skladování bylo zjištěno, že 10% hrušek je napadeno plísní. Určete pravděpodobnost, že mezi náhodně vybranými 10 kusy bude:
a) nevýše 1 napadený plod
b) jaký je nepravděpodobnější výskyt hrušek napadených plísní (vypočítejte vhodnou charakteristiku)
V supermarketu Delvita. Názor na zavedení prodeje půlkulového balení ovocného jogurtu. Ze 60 dotazovaných zákazníků jich 30 uvedlo, že tento jogurt nebudou rozhodně kupovat. Stanovte 99% interval spolehlivosti zákazníků, kteří nemají zájem o balení.
Denní přírůstky býků (v g) N (1126, 10 000)
a) přírůstky max 1100 g
b) 30% býků největší přírůstky
c) Jaká část populace má přírůstky minimálně 1100 g
d) Přírůstky populace 30% nejmenších býků
30 řidičů dělalo test, z toho jich 6 neuspělo a má se spočítat, jaký je 95% interval spolehlivosti řidičů, kteří ten test neudělalo a neuspěli

27.01.2010, 19:12 |
hawai nestuduje na CZU? loni jsem mel skoro to samy. ale z hlavy si to ted nepamatuju
abych pravdu řekl, tak vůbec netuším, jen si s tím neví rady a potřebuje to vyřešit....
kdyby byl někdo tak hodný, je to fajn holka ;)
To že je fajn je pěkný, ale hoď sem fotku a uvidíš, jak rychle budeš mít odpovědi :-D Jako bys to tu neznal :-D

27.01.2010, 19:59 |
DaveX první otázka je odpověď b :) na ty další jsou vzorce, ale ty nevím
jj první je b)
jestli chceš ostatní tak hoď foto :D
Pozor, ona to tu čte :o)
tady je foto :o)
[ Link ]
simpaťanda... bohužel počítat už neumím :-D
Vysoká Věž: a nemyslíš spíš sYmpaťanda?
DaveX: Vzorečky klidně pošlu.. :)

27.01.2010, 23:03 |
DaveX Barushka: No vzorečky jsou malé věci : ) Tímto se musíš hold nějak prokousat, je to asi nejhorší matika, co existuje, protože tu ti nepomůže nic :(
Koukni zde, je tam dost řešených příkladů, třeba tam je nějaký podobný:
[ Link ]
Midnite: Měl by jsi to mít na mailu..
Barushka: ok zítra na to kouknu, musím jít spát jelikož jdu zítra na anatomii :)
DaveX: To máš pravdu.. Ono mi to ze začátku problémy nedělalo, ale potom jsem měla 2x po sobě angínu a ve škole jsem dost chyběla.. Ze spolužáků to taky moc lidí nechápe.. Ale už jsem si sehnala doučko, tak to snad pomůže, ale to mám až od příštího týdne a tohle potřebuji do pátku.. :(
no jsou daleko vetsi prasarny, tohle je jedno z tech lehcich ale nejak si ty vzorce nevybavim no :D a to prvni je becko no ;)
Fox_cali: Jestli chceš, tak Ti je pošlu.. :)
Fox_cali: Jestli chceš, tak Ti je pošlu.. :)