Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Dotaz projektor

o Navštíveno 559x o
o 27.01.2010, 08:59 | Yawor
Přátelé, měl jste někdo možnost porovnat tyto 2 projektory ?

BenQ MP515
[ Link ]

vs
BenQ W600
[ Link ]

Rád bych něco na sledování olymvypijády a poté do běžné sledování sportovních přenosů, tak bych rád slyšel nějaké zkušenosti, rady a doporučení.

Díky

o 27.01.2010, 09:26 | Ghofig
tak nejak mi unika co na nich porovnavat...?
cena je v podstate dvojnasobna a samozrejme, ze W600 je vetsinou parametru lepsi. rozliseni, kontrast, svitivost...
jinak osobne ten MP515 vlastnim, cumim na tom na filmy bezne a nemam problem... za malo penez... otazkou je, jak to bude s zivotnosti lampy. mam ho cca rok
o 27.01.2010, 09:34 | Yawor
Já právě potřebuju kopnout, jestli má smysl pro účely vypsané výše pořizovat W600 nebo ušetřit a vzít MP515 a proto jsem chtěl zkušenosti majitelů, abych si vyslechl + a -.

Mohu poprosit o nějaká negativa u té 515ky?
o 27.01.2010, 09:34 | Bingi
v první řadě je třeba říct že je několik druhů projektorů a podle toho vybrat.
dělí se podle technologie zobrazování:(DLP a LCD)
dále podle vhodnosti použití: prezentační a pro domácí kino.

DLP: v tvoji cenove kategorii bych to omezil na fakt, ze DLP projektory(benq) vytvari tzv. duhovy efekt. nektere lidi zze sledovani techto projektoru boli oci. vcetne me. na druhou stranu by meli mit vetsi svitivost a jako technologie lepsi barvy. profi projektory jsou DLP.

LCD: mrizkovy efekt. Mezi pixely na platne je zblizka znatelna vysvicena mruzka, ktera je dana LCD zobrazovacem. Zosobni zkusenosti muzu rict, ze ji v praxi z normalni vzdalenosti neuvidis.

prezentace: projektory pro prezentaci maji velkou svitivost, maly kontrast. predpoklada se ze se bude obraz sledovat ve spatne zatemnene mistnosti. jejich rozliseni byva v pomeru 4:3. nevhodne pro domaci kino.

domaci kino: opak prezentacnich. mala svitivost, jelikoz se pocita s projekci ve tme, je mala svitivost vyhoda. lepsi cerna, vetsi kontrast. rozliseni v pomeru 16:9. pro sledovani DVD a blu-ray.
o 27.01.2010, 09:41 | Ghofig
ta 515ka pomerne dost topi a tim padem u ni huci vetrak. to je tak jedine, co mi vadi... jinak problemy nemam.
jinak pozitivum je, ze k ni je platno... :)
o 27.01.2010, 09:41 | Bingi
co se týče těch dvou modelu, krome toho ze jsou to teda DLP(pozor na duhovy efekt), tak mam skusenosti s radama MPxx. cca po roce provozu v hospode se u nich vypaluji barevne filtry, ale je fakt, ze tam dostavaji poradne na prdel. doma by snad mohl chvili vydrzet. neni ale vhodny pro sledovani DVD, nebo novejsich zdroju signalu.

ten druhy vypada o dost lip. rozliseni ok. ale ta cena uz je trochu vyssi. Co bych mohl ja doporucit, dlouho jsem vybiral a nakonec jsem sel do LCD Hitachi pj-tx300. je to uz teda starsi kousek, ale na domaci kino skvely.
o 27.01.2010, 09:44 | Yawor
ok, díky moc pánové
o 27.01.2010, 09:46 | Bingi
vem si ze i ten W600 ma kontrast 3000:1. coz je na domaci kino dost malo. je to dano prave velkou svitivosti.
o 27.01.2010, 09:49 | Yawor
jj, ale s větším kontrastem už jsou pak ceny 2-3x jinde...

každopádně díky za rady, jdu dál koukat a číst
o 27.01.2010, 09:52 | Bingi
ja jsem ten hitachi pj-tx300 koupil pred dvema lety za cca 25t lehounce jety. ted ho musis koupit za cca 15t. a to si myslim ze to bude jinde nez ten benq. ale je fakt ze uz tam muze byt horsi lampa.
o 27.01.2010, 09:55 | Bingi
mrkni se na lcd panasonic, ty by taky mohli mit neco slusneho.
o 27.01.2010, 11:12 | jackobo
kontrast a svitivost prakticky stejna, lehce hovorice ve prospech W600, zivotnost lampy taktez.
Jestli to chces pouzivat na TV resp. sportovni prenosy z Olympiady tak vzhledem k dvojnasobne ce W600 bych volil MP515 (svitivost a kontrast naprosto dostacujici).
Pokud ale budes chtit projektor obcas nebo az skonci olmypiada pouzit jako zobrazovač k domacimu kinu, koukani na HD filmy (kterejch je internet plnej), a mas to cim nakrmit, rozhodne ze sve zkusenosti doporucuju W600, kvuli o trochu lepsim parametrum viz vyse ale HLAVNE kvuli nativnimu rozliseni 1280*720 a taky treba HDMI vstupu (kterej MP515 samo nema).
Mam doma postarsi ACER taktez s nativnim sirokouhlym 1280*720 a nic jinyho bych uz nechtel ani smykem. Ty hd filmy na platne v total zatemneny mistnosti vypadaj uzasne.
Otazkou je, jestli ti za to ta dvojnasobna cena stoji a vyuzijes to.
Takze asi takj. J :)
o 27.01.2010, 11:31 | Yawor
J: díky za názor ;o)

na 90% beru W600
o 27.01.2010, 11:58 | jackobo
ber, urcite budes spokojen :)
Mej se. J
o 27.01.2010, 17:24 | LoboCrew
[ Link ]
tohle mam doma uz pres rok a max spokojenost.
platno sem k tomu dostal taky ale stejne slo na zed 4m prosteradlo...
Kdyz sem ho shanel tak sme koukal i na benq obdobnych parametru a celkem propastnej rozdil byl ve skutecne svitivosti.
o 27.01.2010, 17:34 | Tuner#2 | Upraveno: 2010-01-27 17:34:58
LoboCrew: To je ale datový projektor a to jaksi na TV a sledování potmě není, neb to bude mít hroznej obraz. K čem svítivost vyšší než nějakých 1000 - 1500 ANSI? Pokud chcete kvalitní obraz s dobrou hloubkou a odstínama šedé a slušným kontrastem, tak je třeba koukat po projektorem na home cinema a ne po datových pro aplikace s noťasu přes den, kde se 3000 a víc ANSI uživí, ale tím pádem jde do pr*ele kontrast.

Za mě Infocus, Epson a nebo Panasonic a min. HD ready v lepším případě FullHD a určiě HDMI vstup.
o 27.01.2010, 17:52 | Yawor
Díky, podívám se na ně
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3255 sekund.