Navštíveno 522x

Potrebuju doma zopojit 2vetracky na 12V a jedno podsviceni taky na 12V, ale cim to krmit?? Premyslel jsem o nejykm PC zdorji, ale jak je to se spotrebou? Kdyz si poridim nejaky 250W tak to pernamentne zere 250W?

24.01.2010, 19:07 |
CVakk žere tolik kolik odebíráš + to co ztratí pří převodu napětí (jelikož má učinnost nekde kolem 70-80%).... doufám že ted nekecam...kdyztak opravte
prosimte na dva vetracky a podsviceni ti bohate staci trafo . Pc zdroj bych v tomhle pripade neresil.

24.01.2010, 20:00 |
Kamil GooGoo - ty jsi asi ve škole často chyběl viď? Je to přesně jak píše CVakk a doporučuju to, co napsal axetom tzn. klasický trafíčko.
napiš i kolik to veme Ampér, né jen Voltů, oboje tam určitě bude uvedené, buď přímo, nebo ve formě Wattů (VA)...V autě je taky 12V :-))
Klasicky trafo bylo v planu a urcite by stacilo na tech 1,5A co potrebuju, ale chtel jsem radej PC zdroj kvuli reseni vypinani a chlazeni. Trafo bych nechtel mit neustale v zasuvce a navic musi byt v zasuvce u ktere neni moznost moc manipulace a vzduch se tam moc netoci. Proto se priklanim radej k PC zdroji. Proto jsem se ptal, jak je to u nej se spotrebou. Tak ze diky CVakku za vyjasnění ;-) A ostatnim diky za nazory... ale ty prihlouple narazky jste si mohli nechat.
trafo můžeš vypnout na primáru (220) i na sekundáru, je uplně jedno kde...rozhodně bych vypínal i na 220ti, prasácky třeba světelným vypínačem, nebo něčím takovým
[ Link ] ...i když to budeš vypínat na sekundáru, tak spotřeba trafa naprázdno je dost malá
zdroj jako takovej pokud das 250W nebude mit spotrebu 250W. pokud ho mermomoci chces pouzit tak ho pouzij, je ale mozne ze budes na 5V vetev muset dat nejakou zatez. Jsou zrdoje co ji tam potrebujou mit. Zdroj rozbehnes spojenim zeleneho a cerneho dratu na konektoru co vede do desky