Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Dotaz ohledně PČR

o Navštíveno 1041x o
o 24.01.2010, 10:29 | Phitypaldy | Upraveno: 2010-01-24 10:30:25
Dnes, kdyz jsem prejizdel zeleznicni prejezd tak se mi na telefonu co jsem mel v kastliku pod penezenkou zapl potichu hudebni prehravac. Mel jsem ale pustene radio tak jsem to neslysel az prestala hrat pisnicka tak jsem to zbystril a dal si telefon k uchu co to hraje. A zrovna jeli do protismeru policajti. Tak me videli a otocili to zamnou. Majaky pak stop... tak jsem zastavil(pripoutany a vse v pohode) Prisel zamnou a prej co mi rika telefonovani za jizdy? Rikam, ze jsem netelefonoval a on, ze ok, ze to sepise. (asi se nechtel moc zdrzovat venku v -20st) A sel do auta. Nic vic se neptal a nic nevysvetloval. Po pulhode mi donesl protokol o zapsani prestupku prej at jej podepisu. Rikam, ale ja vam to nepodepisu, protoze jsem netelefonoval. Prej telefonoval. Rikam, ze netelefonoval!!! Prej at jich nezdrzuji a souhlasim stim a podepisu. To me nasralo jeste vic. Rikam a nebude pro me teda lepsi lhat a rikat, ze jsem telefonoval? On ze uz to menit nebude a podepisu. V prestupku bylo, ze jsem telefonoval. Tak jsem do vyjadreni napsal, ze jsem drzel telefon z duvodu zjisteni proc mi hraje hudebni prehravac. Po pulhodine dohadovani, protoze to byli strasni aroganti jsem to podepdsal a odjel.

Otazka 1: jak zni presne ten zakon o telefonovani za jizdy?

Otazka 2: co mi hrozi u prestupkove komise? To ze zaplatim 1000,- je mi jasne, ale co dal? Bude se to dat nejak vysvetlit nebo berou proste nekompromisne jako telefonovani? Podotykam, ze jsem vazne netelefonoval.

Dik, za zastaveni a sorry za chyby :-)

o 24.01.2010, 10:34 | crestik
tak si to otoč...jedou dva policajti v autě, a míjí tě, jak máš mobil na uchu. Přijedou za tebou a ty jim říkáš, že jsi netelefonoval :-/ Rozhodně bych ze sebe asi nedělal vola a nepřesvědčoval, že jsi netelefonoval, ale poslouchal, jeslti ti z toho nejdou nějaké zvuky...případně jsi jim měl hned ukázat hovory, že tam nemáš přijaté ani volané.
o 24.01.2010, 10:35 | kacer111
No měl jsi u ucha nebo v ruce telefon a co jsi s ním dělal už nikoho zajímat nebude.
o 24.01.2010, 10:36 | tappaja
Myslim, ze je ve vyhlasce napsano, ze nesmis za jizdy drzet v ruce zadne hovorove nebo zaznamove zarizeni nebo tak nejak ne?
o 24.01.2010, 10:37 | Midnite
jako tapík.. tuším že to tam je tak.. Předtím také kdosi natáčel jak poslanec porušuje rychlost a dostal za to flastr :D že to nahrál
o 24.01.2010, 10:38 | muSlim
Jj, mal si im dokázať že si netelefonoval tým, že ukážeš posledné hovory...
o 24.01.2010, 10:46 | Phitypaldy
No to jsem jim chtel ukazat, ze nemam zadny prijaty ani odchozi hovor, ale rekl me, ze to jich vubec nezajima, ze to neni jejich vec. Dokonce jeste hrala ta muzika z telefonu. Jak rikam strasni aroganti co se nechteli vubec o nicem bavit. Nejsem ten typ cloveka co musi za kazdou cenu policii lhat. Naopak jsem vzdy slusny a pokud vim, ze jsem se neceho dopustil tak nic nezapiram. Jetse jim rikam, ze kdyz mi spadne telefon z kastliku pod pedal brzdy tak na nej taky nebudu moct sahnout? Oni prej ne! :-/
o 24.01.2010, 10:50 | Newman
jako tappík - je to o těch předmětech
o 24.01.2010, 10:52 | kacer111
Tady je znění zákona
Řidič nesmí
při jízdě vozidlem držet v ruce nebo jiným způsobem telefonní přístroj nebo jiné hovorové nebo záznamové zařízení. Novela upřesňuje dosavadní zákaz, který teoreticky mohl být obcházen tím, že řidič vzal mobil mezi rameno a hlavu a nedržel ho v ruce. Pokud někdo telefonuje za jízdy, porušuje ovšem současně jednu se základních povinností řidiče – „věnovat se plně řízení vozidla.
o 24.01.2010, 10:53 | RadekFM
je uplne jedno, jestli jsi volal...

§ 7
(1) Řidič nesmí
c) při jízdě vozidlem držet v ruce nebo jiným způsobem telefonní přístroj nebo jiné hovorové nebo záznamové zařízení

Jinak je to za 3 body, pokuta blokova 1000,- a ve spravnim rizeni 1500-2500,-

o 24.01.2010, 10:54 | Pepíno_Honda
přesně jako tapík:

§ 22/1f) z.č. 200/90 Sb.

při řízení vozidla
1. drží v ruce nebo jiným způsobem telefonní přístroj nebo jiné hovorové nebo záznamové zařízení,

jak vidíš, nemůžeš ho držet ani v ruce, je jedno, jestli voláš nebo ne... IMHO se o bude týkat i MP3 přehrávačů, kdy ho máš v ruce a koukáš na displej a ladíš atd...
o 24.01.2010, 10:55 | Pepíno_Honda
sakra, pozdě :-)
o 24.01.2010, 10:59 | Newman
to chce fólie i na přední sklo - já to řikám pořád :-)
o 24.01.2010, 11:02 | Pepíno_Honda
tak dáme jedno oznámeníčko na folie na předních oknech :-)
o 24.01.2010, 11:07 | Phitypaldy
Ono to bylo tak, ze se zeptal co mi rika telefonovani za jizdy? Rekl jsem, ze jsem netelefonoval, ale... a nez jsem to dorekl tak uz sedel v aute a sepisoval protokol o tom, ze nesouhlasim, ze jsem telefonoval. Klidne bych mu ten litr na miste zaplatil, kdyby si nechal vysvetlit, ze jsem netelefonoval, ale proste jen drzel hovorove zarizeni. Ale jemu se to pak po mem dovysvetleni uz nechtelo menit.

Newman: vole :-)))
o 24.01.2010, 11:08 | Nismo.Power
heled cigáro držet smíš a honit vajgla klidně po celym autě..... ale telefon nesmíš držet i kdyby si ho měl v ruce u řadící páky..... demence prostě !
za jízdy jsem telefonoval, telefonuju a telefonovat budu dokud kuřáci budou smět dělal "to samý" !
o 24.01.2010, 11:08 | vinzek fa
a kdyz budu met v jednej ruce klobasu a v druhe rohlik na kline tatarku ridit kolenem a druhou nohu z okna tak je to kazdymu jedno silnicni zakon CR vesmes velka sracka
o 24.01.2010, 11:13 | Cenda
tak telefonovat za jzdy jsem viděl hodněkrát, ale řídit, žrát klobásu s rohlíkem a tatarkou (čuně) s nohou z okna, to ještě ne ...
o 24.01.2010, 11:18 | Phitypaldy
No jasne, sak ono neni nebezpecne to samotne drzeni telefonu, ale to premysleni nad tim hovorem. Oni to vsichni vi, ale proc to nejak menit, ze? Proste,aby se nemuseli srat ze zjistovanim vazne uskutecnenych hovoru tak proste zakazali drzet hovorove zarizeni v ruce. Ktere je uplne stejne nebezpecne jako treba ta cigareta :-)
o 24.01.2010, 11:32 | Rudi
Prostě si porušil předpis a hotovo....
o 24.01.2010, 11:51 | Phitypaldy
Rudi no nekecej? :-)

Toho jsem si vedom, ze jsem drzel v ruce hovorove zarizeni a je jedno za jakym ucelem. Ale jde mi o to, ze uz jdu do prestupkove komise, protoze pan policajt byl proste arogant a nenechal me ani domluvit. Jak rikam klidne bych mu ten litr zaplatil na miste, ale on uz to pak nebyl ochotny zmenit, kdyz jsem mu to dovysvetlil. Takze jen diky jeho aronganci budu platit 1000,- za prestupkovou komisi + 1500,- az 2500,- ve spravnim rizeni za prestupek. Opet opakuji, ze hned po mem slovu netelefonoval jsem, ale... hned odesel do auta sepisovat protokol, ze nesouhlasim ze jsem telefonoval.
Jde mi o to, jestli budu moct nejak apelovat na to, ze jsem se ani nestihl vyjadrit a pan policajt me hned hodil do prestupkove komise, ktera pro me bude horsi.
o 24.01.2010, 11:58 | Newman
Pepíno_Honda: ja to už to tak koupil a vůůůůubec jsem netušil, že to je fólie :-( Teď tady koukám kolem sebe a je tady úplně nový tričko Honda ... :-)
o 24.01.2010, 12:21 | Pepíno_Honda
Newman :o))

néé, nebojte se, to není úplatek o))
o 24.01.2010, 13:11 | Thomas987
vinzek fa: pokud budeš dělat to co píšeš, tak jsi opět porušil zákon : nevěnoval jsi se plně řízení vozidla!!! ;-)

Phitypaldy: policajti jsou jenom lidi a každej je nějakej. Jinak v čechách je plno vychc..nků který se snažej vymejšlet bůhví co na policajty, takže známplnopolicajtů který se takhle chovaj už jenom kvůli těn zkušenostem...
o 24.01.2010, 13:23 | empiK (M) | Upraveno: 2010-01-24 13:27:36
v cizine bys caloval ani bys nemuk. tak se to nauc i v Cechach. policajt se s tebou nemusi vubec bavit, proc by ho melo zajimat naky tvoje vysvetleni. drzel si telefon, drzel. Konec debaty.
o 24.01.2010, 13:30 | Phitypaldy
Jasne, drzel. To ja nepopiram. Ale ze me hned dal do prestupkove komise na zaklade jednoho jedineho slova. Repektive jedne nedokoncene vety. A aniz by se vubec zeptal jestli to chci resit na miste blokovou pokutou. O to mi jde.
o 24.01.2010, 13:31 | Borik2
jako empiK...předpis je předpis. Pokud se ti nelíbí, inicijuj jeho změnu. Pokud platí, musíš dodržovat.
o 24.01.2010, 13:38 | Phitypaldy
PO NEKOLIKATE OPAKUJI, ZE PRESTUPEK PRIZNAVAM. A KLIDNE BYCH I RADNE ZAPLATIL NA MISTE POKUTU.

Ale jde mi o to - viz muj prispevek 13:30
o 24.01.2010, 13:57 | Pepíno_Honda
samozřejmě jsme nikdo z nás nebyl na místě, tak nevíme jak to tam přesně probíhalo. Nicméně měli ti dát podepsat "Oznámení přestupku", formulář o velikosti A5 oboustranný, kdy na první straně dole měl být přesný popis toho, co jsi měl tedy provést a na druhé straně nahoře je několik řádků, kde se k tomu můžeš vyjádřit. Tam právě třeba napsat, že souhlasíš s přestupkem, že jsi držel MT v ruce, tak že vůbec nevíš, proč toto postupují ke komisi... pod to se podepsat....

o 24.01.2010, 14:02 | Dragster
Jako empiK, každej tady nadává, ale v cizině by nedržkoval.

Phitypaldy: Moc tomu nevěřím, že to nechtěl s tebou řešit na místě, určitě tam bylo z tvé strany ještě něco. A když už s tebou sepisoval oznámení o přestupku, tak si to pak snad podepisoval a jestli ne tak už je to až moc divné. Ve svém vyjádření, si jasně mohl napsat, že nesouhlasíš se zasláním přestupku k vyřízení na PK, ale že souhlasíš s přestupkem na místě a žásdáš vyřízení blokově. Pak by se musel zpovídat i tel policajt, proč to nechtěl řešit a jaký k tomu měl důvod.
o 24.01.2010, 14:05 | HIGHTOWER
Phity: Co to bylo za týpky, kolik jim tak asi bylo?
o 24.01.2010, 14:31 | Phitypaldy
Dragster: z me strany bylo pouze to, ze jsem rekl pravdu, ze jsem netelefonoval, ale... nez jsem to ztihl dorict tak uz sedel v aute a sepisoval sam beze me. Po pul hodine dosel s papirem at jej podepisu. Rikam, ale ja jsem netelefonoval, ale poslouchal proc mi hraje mp3 nebo co. On, ze jsem proste telefonoval at to podepisu. Nakonec rikam tak jo teda, telefonoval a vyresime to na miste. On, ze ne, ze uz to nebude menit. Prej uz to ma napsane. Tak jsem mu to po chvilce dohadovani proc to nemuzem resit na miste podepsal. Napsal jsem tam ze jsem drzel v ruce hovorove zarizeni (takze jsem priznal svuj prestupek) ale za ucelem poslechu proc hraje mp3. Takze logicke je, ze jsem prestupel spachal takze se to mohlo resit v klidu na miste. Ale to jsem tam nenapsal, ze nevidim duvod proc se to neresi na miste. Moje blbost.

Highty: zelena T4 neoznacena(majak mela), 2 borci tak mezi 23-27 a jedna baba, ktera me davala dychat a misto policejnich kalhot mela obyc ryfle.
o 24.01.2010, 14:57 | HIGHTOWER
Tak to budou ti "správní mladí naštvaní muži" co dle Langera nastoupili, aby "pomáhali a sloužili", nikdy nebyli na vojně, a udělali tady pořádek a na škole byli ty 3 ubohé měsíce, co se tam teď chodí, prostě rychlokvašky... A kdo ví, co dělali předtím, než k pčr šli, znám případy, že vzali i šméčky, který před nástupem k pčr řídili i nalitý, vyhulovali denodeně trávu apod. Prostě nová doba, nová policie dle Langera...
o 24.01.2010, 15:42 | Midnite
Miluju jak tady každý říká: PORUŠILS, tak PLAŤ... všichni tady jezdíte dle předpisů? Každý někdy udělá přestupek a místo aby PČR pokutovali hajzlíky za volantem tak si tak nahánějí EGO.. Byl jsem několikrát svědkem že benga zastavují jen lidi kteří vypadají že si nechaj na sebe s*át. Frajery v ,,luxusních,, autech a ty co jezdí jak prasata nechají být. a teď do mě
o 24.01.2010, 15:43 | DaveX
Víš jak, je to nezajímá, že jsi netelefonoval. Víš kolikkrát se s tím už museli setkat? Většina lidí se snaží z takových věci vykroutit. Bohužel, zákon je zákon.

Highty: fakt? Kámoš, co se loni hlásil na PČR dělal psychotesty a požadavek byl čistý trestní rejstřík. Psychotesty nedal a to je fakt pohodový kluk. Myslím, že moc nemáš pravdu že to zmákne každý.
o 24.01.2010, 15:58 | HIGHTOWER
Kdepak, nezmákne to kde kdo, ale ani psychotesty nejsou zaručenou formou, že se tam dostane člověk, který by měl... To, že psychotesty neudělal pohodový člověk jsem slyšel hodněkrát :-D Ono nejde být pohodovej...
Já jsem v září dělal psychotesty, po 7 letech, bál jsem se jich, neb jsem si řáákal, že po 5 letech u pčr už jistě myslím blbě, jinak, je ze mě psychouš, ale ejhle, udělal jsem je s nadprůměrným výsledkem, což jsem fakt ani nečekal...
Každopádně já jsem se zatím, naštěstí, s žádnou kontrolou tak 1 rok nesetkal a jsem rád.... Naposledy na Mělnicku, kluci byli v pohodě, úsměvný, že jsem jel fáčkem a v autě navigaci dražší jak to auto :-)
o 24.01.2010, 21:51 | Phitypaldy
Highty: asi tak nejak si myslim, ze to bylo. Proste mladi frajeri co se dostali k PČR a ted si honi jen ego pred prislusnici co tam byla snema(docela kocka) Jo prestupek jsem spachal a zakon jsem porusil, ale vazne jsem necekal a jeste jsem se nikdy nesetkal s tak arongantnima prislusnikama, aby me ,,odsoudily,, bez vysvetleni a v pulce vety. Od PČR ocekavam solidni a klidne jednani a ne ogoistickeho frajera co si honi tryko. Vzdyt maji jit prikladem. Nebo to uz neplati???

Pokazde, kdyz me stavi PČR tak jsem v pohode, nikdy se nevztekam ba nekdy se snazim i vtipkovat. Kdyz vim, ze jsem se neceho dopustil tak vse odkyvu jak osel a nikdy se nesmazim lhat nebo jakkoliv zapirat. A vzdy i oni tak ke me. Ale dnes jsem se vazne nestacil divit.
Ridicak je ma obziva takze se snazim zakon dodrzovat, ale vzdy se clovek proste neuhlida.

Midnite: souhlas s tebou.

Jinak zitra mam schuzku s pravnikem z DAS tak uvidim co na to rekne. Nechci se vykroutit z prestupku, ale chci nejak resit to, ze me hodil zrovna k prestupkove komisi.
o 24.01.2010, 22:16 | *Rabbit*
to s tim mobilem je divny... voz si v prednim kastliku dalkovy ovladac na radio... a dycky kdyz budes telefonovat.. oni te zastavi.. tak si mobil hod pod sedadlo... nebo nekam do kastliku... vytahni ovladac a rekni ze jsi se drbal za uchem.. jak ti to dosvedci ze jsi drzel telefon a ne ovladac... a drbat se za uchem zakazany neni.. a hovorove zarizeni ovladac taky neni .. takze tak :)
o 24.01.2010, 22:22 | Phitypaldy
Rabit: to je pekny napad :-) Ale nepotrebuji lhat. Je to proste moje vina a klidne za ni ponesu zodpovednost.
o 24.01.2010, 22:27 | *Rabbit*
phitypaldy: taky nerad lzu.. ale kdyz si policie nekdy neda rict proste ... nekeri sou vazne dost arogantni a upjati pouze na to ti tu pokutu proste za kazdou cenu dat... ono taky zalezi hodne na tom jak se kdo kdy vyspi no... neda se lidska povaha je nevyspitatelna
o 25.01.2010, 08:25 | Crimson

mě zas dostalo tohle , viděli jste včera Občanskýho Joudu ?

od 18min pořadu , ta mluvčí lhala, až se jí klepal hlas !

[ Link ]
o 25.01.2010, 11:27 | HIGHTOWER
opravím, je to od 8 minuty viděl bych to na stejně inteligentní chytráky, jako v případě Phityho :-(
o 25.01.2010, 11:39 | .mycTD
Phitypaldy: u prestupkove komise je treba hned zpocatku zduraznit, ze jsi si vedom sveho prestupku (ze vis, ze manipulace s mobilem je to same, jako telefonovani), prestupek jsi dokonce pisemne priznal do protokolu, tudiz nechapes smysl postoupeni pripadu pred prestupkovou komisi a nehodlas platit 'zvysenou' sazbu.
k dohadum na miste doslo jen z duvodu nepresne interpretace prestupku policistou. koneckoncu on ma presne specifikovat poruseni zakona, namisto obvyklych kvizovych otazek -tak kolik se jezdi v obci, pane ridici apod.
o 25.01.2010, 15:49 | Phitypaldy
Highty: asi jo :-)

.mycTD: No to jsem mel/mam v planu-proste tam reknu pravdu a za ni si budu stat. A to co pises mi dnes rekl i pravnik z DAS takze uvidim co z toho nakonec bude az tam pudu, ale jsme domluveni s pravnikem, ze si nenechame nasrat na hlavu :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3075 sekund.