Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Poraďte půjčku cca 250k

o Navštíveno 550x o
o 22.01.2010, 17:41 | martan-hifi
Čaute, poraďte jaká je nejvýhodnější půjčka kolem cca 250 000 se splátkami 6-7t měsíčně...netuším na co to má být ale mám to někomu najít a není to zrovna můj obor :)

o 22.01.2010, 21:30 | 323Marty
Tak tohle je fakt zajímavej dotaz. Nepíšeš ani na co to je, jestli to má bejt bankovní úvěr nebo nebankovní. Nepíšeš pro koho to je, jestli pro fyzickou osobu podnikatele, nebo zaměstnance??? Pokud je plán úvěru 250.000,- a možnost splácení mezi šesti až sedmi tisíci měsíčně, tak to je celkem pohoda. Je potřeba se vyhnout všem cetelemům, home creditům a podobnejm lichvářům a nebát se jít prostě do normální banky, jako je KB, UCB, RB... a vzít si nějakej účelovej úvěr, kterej by neměl bejt úročenej víc, jak deseti procenty a potom budeš platit po dobu čtyř let cca 6.300,- . Hloupý je, když dotyčnej nemá dostatečnej příjem, nebo má nízký daňový přiznání a neprojde schválenim. Potom už má šanci jen u ústavů, jako je ČSOB, nebo GE Money, což je poslední štace před lichvou. Pokud neuspěje ani tam, tak bych už jinam nešel a pokusil bych se to řešit jinak. Někdy u normální banky třeba lidi neprojdou schválenim jen o pár bodů, třeba z důvodu vysoký půjčený částky. Takže 250.000,- třeba banka nepůjčí, ale 200.000,- už jo. Dál je potřeba vědět, co si za to dotyčnej kupuje a zda se tim dá ručit, ale to už je fakt na posouzení bankéře... Takže asi tak...
o 23.01.2010, 06:21 | Zdeny60
V každým případě, jestli jde o vytloukání klímu klínem - tzn beru si další půjčku abych splatil tu předchozí, tak to tedy NE!Je to spirála smrti.

A jestli to má být dokonce na auto či spotřební zboží typu dovolená, tak to už vůbec ne. POkud to je na bydlení, jak radí Marty....
o 23.01.2010, 07:52 | martan-hifi | Upraveno: 2010-01-23 07:53:04
323Marty: dík něco takovýho jsem potřeboval slyšet :) já měl včera hovor že se dnes v 11 staví známý a potřebuje vybrat nějakou půjčku (zřejmě se mrknout na net) v týhle hodnotě a víc mi k tomu neřek :) vzhledem k tomu že jsem student IT a tímhle se vůbec nezabývám tak ani nevím kde začít hledat :) ale když banky, tak mu doporučím skočit do banky ať si to vyřídí tam...ta půjčka nebude nejspíš na další půjčku...spíš na něco konkrétního jako bydlení bo tak
o 23.01.2010, 07:58 | Syrup
Zdeny60: proc ne pujcku na auto? Kdyz nekdo to auto potrebuje a nema na nej cash, tak je snad logicky ze si na to auto pujci, ne? Myslim si ze treba 70 procent lidi co jezdi autem to auto splaci, tudiz si na nej vzali pujcku ;)
o 23.01.2010, 08:53 | Zdeny60
Půjčka a půjčka....
Auto na půjčku a leasing je rozdíl. POkud jako fotr od zadlužené rodiny vezmě auto na půjčku a nemůže s tím pak nic dělat (např. odpočty, náklady a td...), je to šílenství.
o 23.01.2010, 10:42 | 323Marty
Nemáš tak úplně pravdu Zdeny. Úvěr u banky na auto je možná kapánek dražší řešení, ale zato jsi jediným majitelem toho vozu ty a ne banka, jako je to u leasingu, kde leasingovka je majitel a ty jsi jen provozovatel s povinností mít i vinkulovanou pojistku ve prospěch leasingovky. Takže pokud chceš mít vládu nad svým majetkem, vychází úvěr u banky lépe než leasing! Vždycky je potřeba si uvědomit, zda kupovaná věc má životnost a užitek delší, než je doba splácení. Když si koupim nový auto a budu vědět, že ho budu používat cca 8 let, tak neni problém ho 5 let splácet. Nemůžu si přece ale jako půlka lidí v čr půjčovat na dovolenou, nebo vánoční dárky a pak to chtít pět let splácet, to je zhovadilost!
o 23.01.2010, 17:33 | DaveF
klidně i auto, když je a bude na splátky, člověk si má občas udělat radost :-)

jen to chce minimalizovat rizika tzn. auto dobře pojistit pokud má větší cenu a koupit spíš něco se dá dobře prodat, kdyby bylo nejhůř.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3071 sekund.