Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Rada noťas Compaq

o Navštíveno 418x o
o 20.01.2010, 21:36 | Jirka156
Ahoj. Koupil jsem si starší noťas Compaq Evo N110 a je na 1GHz Celeronu, 20GB hard, 256RAM. Protože ho chci využívat jen na práci na autech, tak bych potřeboval povyměnit nějaký věci. Místo CD mechaniky DVD, místo 20GB aspoň 160GB a RAM řekněme 1GB. Uměl by někdo za lepší preis? Budu na tom mít diagnostické programy,.... Nejsem počítačový genius a tak si nechám poradit.

o 20.01.2010, 22:13 | koren
pokud budes chtit povymenovat vyjmenovany komponenty, tak se dostanes na +-2 nasobek ceny za kolik jsi to koupil. osobne bych se na to vyprd a nejdriv vyzkousel jak to jede bez upgradu (pocitam ze diagnostika nebude nic jinyho nez komunikace skrz nejakej kabel)
o 20.01.2010, 22:33 | JP | Upraveno: 2010-01-20 22:34:44
jako koren, jestli jen diagnostika, tak to nejdřív zkus bez upgradu.

Jinak 1GB DDR(?) RAM = +- 700,-, 160GB PATA (použitej) = +- 1.000,-, DVD bych viděl tak na 300,- ať se to vejde do 2.000,-. Výměnu těch věcí zvládne skoro kdokoliv (i když i protlačenej vyrvanej konektor HDD jsem viděl), neplať za tu práci nějakej nesmysl.
o 20.01.2010, 23:03 | Rudi
stejně máš slabej procík, tak ti ta ramka moc nepomůže, max.512MB...
o 21.01.2010, 07:53 | Jirka156
Chtěl jsem do něj diagnostiku jako takovou na Opel OP COM (ten už tam je) a VW koncern. Ty nemají mnoho to je fakt, ale pak nastává problém s programem Bosch ESI a EPC (seznam dílů pro Opel jako Etka pro VW konc.) a tam jsem v.... ESI má v plném formátu 10GB a EPC 5,3GB myslím. Takže by se mě týkalo je zpouštět ne jako plnou verzi, ale z CD resp. DVD. Kéž by ty ceny dílů byly viz výše. Ale našel jsem pro tenhle noťas díly, že co kus tak to 1800Kč. A to bych opravdu neřešil. Když by to bylo do dvou tis. komplet, tak by asi nebyl problém.
o 21.01.2010, 08:12 | maresk | Upraveno: 2010-01-21 08:23:55
jinak 160GB Samsung stojí kolem 1000 Kč novej :-))

Jinak mám v kanclu 1,13GHz P3 ze starýho ThinkPadu T23 (základní deska šla kukat), je to tuším MicroPGA, takže kdybys to chtěl, není problém, nechám za pár kaček, ale v každým případě je to nutné zkouknout, jestli tam bude pasovat !

co se pamětí týče - jsou v tom SDRAM PC-100 (100MHz) a ty jsou celkem dost drahý jako nový - 256MB modul stojí na velkoobchodě mezi 500 a 700Kč s daní :-(( - disk bych koupil pro jistotu novej, ale paměti bych koupil v bazaru, pokud daj záruku, bude to podstatně levnější :-)

druhá možnost je poslat ten notebook do světa a koupit slušnej repas se zárukou, vyjde to plus mínus na stejný peníze, jako tenhle plus úpravy (třeba s Thinkpadem T40 se vejdeš ve slušný výbavě do cca 5500 s dphčkem) a je to celkem nezničitelný a spolehlivý - sám mám T41, kterou jsem si "trošku" vymazlil - Pentium M 1,6GHz (bude časem 2GHz procesor), 2GB RAM, 160GB Samsung a DVD-CDRW combo (čekám na dodávku DVD-RWčka, je atypické oproti jiným notebookům) a jsem s tím strojem maximálně spokojen - jediný, co musím akutně koupit, je baterka, protože mi odchází - nová 9článková stojí v origu cca 2000 bez DPH, neorigo stejně... - s touhle aku T41 vydrží mezi 5 a 7 hodinama bez elektriky :-)
o 21.01.2010, 10:43 | Jirka156
Noťas mě stál trojku od kolegy z práce. Byl v podstatě za cenu nové vyměněné baterie a něco k tomu, takže bych tu výměnu střev chtěl pořídit do dvou tis. Jinak je pak jasný, že za pět a výš se dají sehnat již lepší a výkonější kousky.
o 21.01.2010, 10:51 | koren
tak sezen ram+disk a na zbytek bych se...
o 21.01.2010, 11:47 | JP
maresk: neorigo baterka na T4x stojí bez záruky 1.000,-. Kdybys chtěl ten rychlejší procesor, tak napiš, ale ono to pak většinou o něco dýl startuje a přinejmenším v BIOSu to často napíše jinou frekvenci, protože je to zmatený (jestli je to v praxi fakt běží na 2GHz jsem nezkoušel). Jinak v těch 2GB RAM moc nevidim smysl, já jsem je tam taky jeden čas strčil, ale nad 1GB to při normální práci brzdí CPU, ne RAMka a rozdíl mezi 1.6 a 2.0GHz neni až tak kulervoucí. Když odinstaluješ antivirus, tak poznáš větší rozdíl:-)
o 21.01.2010, 21:15 | Jirka156
Ještě jsem hodil poptávku na známýho, co dělá do počítačů, tak uvidíme s čím příjde. Každopádně jen DVD mechanika povídal od oka, že bude tak kolem 1500Kč a to je tak o dvě stovky lepší než net. Žádná sláva. Zatím díky všem.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3232 sekund.