Navštíveno 779x

17.01.2010, 11:04 |
walish | Upraveno: 2010-01-17 11:05:44
Zdravím,
máte někdo zkušenosti s levnými flash disky z eBay, které jsou posílány z Číny? Protože ty ceny jsou hodně nízko, tak mě zajímá, jestli je to podvod nebo to opravdu jsou normální flashky. Našel jsem tam i nějaký inzerát,že to je podvod,ale byl tam jen jeden a hodnocení ti prodávající mají taky dobré,akorát že téměř všechny ty flashky mají stejný popis,ikdyž jsou jiní prodávající. Tady příklady:
[ Link ] [ Link ]
O tom uz byl nekde clanek, ze to je podvod. Ono to sice papirove ma 128 GB, ale ma to tak nizkou prenosovou rychlost, ze abys to naplnil (pokud by to vubec slo), tak bys to na to musel kopirovat asi tak dva roky, takze to vubec nema vyznam.

17.01.2010, 11:13 |
walish | Upraveno: 2010-01-17 11:14:38
No právě v tom inzerátu tam psal,že pokud si to někdo objedná,tak ať mu napíše,že na mail pošle nějaký software a návod,jak to udělat tak,aby ta flashka normálně jela...
Škoda no,hodila by se taková 128čka za 500 :-)

17.01.2010, 11:38 |
Kamil walish - přesně jak píše Mr.Scully, jde o přenosovou rychlost. Ta mi u flashky zajímá víc než kapacita. Na co mi bude velká flashka, když bude nepoužitelná kvůli "pomalosti" kopírování. To si radši koupím 16 nebo 32GB Patriot nebo Corsair, který vím, že jsou dostatečně rychlý a nebudou pak zdržovat. Některý věci z východu jsou zajímavá koupě, ale zrovna flashku bych tam nekoupil.
já jsem jednu pro zajímavost koupil, 32GB a chová se to jako 32GB načte se jako 32GB atd, ale nakopu na ni max 4gb a zbytek je nečitelný a nepoužitelný a ty 4GB se taky věřit nedá, takže o ničem a ještě nedůvěryhodný
Kdyby tam bylo třeba 3MB/s,tak by mi to až tak nevadilo.Měl bych to jen na zálohu dat do školy,kdyby se mi něco stalo s diskem...a fotky...takže kdybych to nechal přes noc puštěné,tak se mi tam něco nakopíruje:-) Mě šlo spíš o to,jestli je to teda normál flashka,nebo jen podvod,že pošlou kus kovu který nic nedělá
cendler: zkus na ebay pohledat mezi těma flashkama nějaký ten inzerát,že je to podvod a napiš mu,psal tam,že poradí,jak to udělat tak,aby jela tak jak má;-)
Asi si fakt radši koupím tady nějakou kingston nebo corsair,aby byly data v bezpečí:)
no ja kouzpil na aukru 128gb kingston a problem byl presne stejnej, jak se tady pise. takze na "znackove" bych se taky nespolehal. 128 gb to skutecne melo, ale na flashku to zapisovalo max 300 kilo a zadne vygooglene programy tomu nepomohly. prodejce se nastesti zachoval fer a vratil prachy...
mmch nevim, jestli to byl padelek, ale bylo to v orig baleni kingston jako jakakoliv jina mensi flashka...
a mmch pri tech 300 kilech tam fakt ani za tu noc nic poradne nenakopirujes :) 300 to jelo v nejidealnejsim pripade pri testu
Nedávno jsem tu zakládal stejné téma. Jak už psali ostatní, ty flashky jsou buď strašně pomalý nebo nelze přepisovat nakopírovaná data a nebo dokonce mají fyzicky několikanásobně menší kapacitu, v horším případě kombinace všeho :D:D. Na Aukru jsou od nějakých prodejců taky podezřele levný, skoro stejně jak na ebayi,tak jsem psal pár lidem co si na aukru tu flashku koupili a z tich lídí co mi odepsali,tak jsou všichni spokojení a flashka funguje jak má,tak nevím...
no ja mel z aukra presne tu, co je ten druhej link a spokojenej jsem teda nebyl :))

17.01.2010, 12:20 |
Kamil proto doporučuju něco jako třeba Patriot GT, na kterej se kopíruje cca 25MB/s
jéééžiš :)) kde si myslíte že se vyráběj značkový flashky ??? :)
všechny pamětový čipy je jedno zdali corsair nebo nn jsou čína nebo taiwan takže si nevyberete liší se to jen elektronikou kolem
samo občas se někde narazí na kousky který jsou jen "podvod" ale jinak ty věci normálně fungujou
mám 4gb flashku starou jak metuzalém z hongkongu a jede, cena kdysi asi 600 (v dobách kdy tady stála 2gb majland)
mám CF->IDE přechodku z HK a frčí vpoho , cena 60kč
mám BT z HK a jede , cena 34kč
čtečku karet z HK , jede líp než značkový , cena necelejch 100kč
jen to chce hledat a koukat po komentářích :)
A máš teda nějaký konkrétní tip na nějakou dobrou funkční flashku,která je levná a má velkou kapacitu? Stačí klidně 16Gb...
řešilo se to tady, včetně návodu:
[ Link ]

17.01.2010, 12:40 |
Kamil Nismo - jak už jsem psal, sám na ebay nakupuju a spousta věcí z HK je naprosto v pohodě a není sebemenší důvod to tam nekoupit, ale zrovna u flashky jsem chtěl mít jistotu, že se tam ty data budou přenášet snesitelnou rychlostí, proto jsem koupil na základě výsledků testů a recenzí. V práci používám noname (rychlost není třeba - přenos malých objemů) a pokud si tam chce člověk hodit něco většího, tak je to docela porod, protože je prostě nutný si počkat.
Nismo jenze neni cina jako cina. I v cine se delaji kvalitni, ale drazsi veci, ale i take uplne shity za malo penez. Tyhle levne flashky patri do tech levnych shitu, ktere pokud mate stesti a maji spravnou kapacitu, jedou strasne pomalu. Ja uz se jednou s ebay a flashkou spalil.
Pokud tedy potrebuju flashku, jedu do czechcomputeru a podle referenci a potreby si vyberu.