Navštíveno 2074x

14.01.2010, 17:33 |
m Fakt je to tak, že když má LCD od LG vadné pixely v nějakém limitu tak to nepovažujou za vadu a nedá se to na základě toho reklamovat?
Mám na úplně nový televizi pixel celej zelenej furt - samozřejmě při normálním sledování si toho bez upozornění nevšimnete, ale při připojení PC když to toho člověk čumí víc zblízka (a hlavně zmizej loga televizních stanic v rohu:) tak je vidět mrzák. A bylo mi řečeno, že to je ještě prd, že tam jsou limity nastavený podle rozlišení a jeden pixel furt světlej je naprosto v normě a televizi si mám nechat a nejde s tím nic dělat. Tak to jsem z toho magor - prostě dneska když je něco aušus, tak se z toho udělá v reklamačních podmínkách a technický specifikaci standard a jede se dál. To je svět, bych blil. :)
Ano, je to tak:( Kazdej vyrobce to ma jinak stanoveny pri kolika vadnych pixelech uznaj reklamaci

14.01.2010, 17:42 |
m Ale málokterej asi bude považovat 1 vadnej za vadu - LG teda ne. Stejně to jde všechno do prdele - nová věc má fungovat na 100 procent - kam to jednou dospěje, auta budou mít tolerovaný závady, raketoplány, půl chleba bude shnilýho a bude to v pohodě - nechápu :)
Kvalita LCD displejů je určována normou ISO 13406-2. Jelikož se každý LCD displej skládá z minimálně 2,35 milionů subpixelů nebo tranzistorů (15"), není z hlediska výrobních technologií prakticky možné předcházet ztrátám pixelů. Do prodeje mohou být dány LCD s maximálně deseti vadnými pixely. Norma dělí LCD displeje do čtyř tříd, vadné pixely pak do tří typů a dvou frekvenčních kritérií.
Vadné pixely se mohou vyskytnout jako zářivé pixely, černé pixely nebo ztráta subpixelů (případně blikající pixely). Frekvenční kritéria rozlišují zaprvé počet bílých nebo černých pixelů vyskytujících se v konkrétní oblasti (klastru) a zadruhé ztráty subpixelů nebo blikající pixely vyskytující se v klastru.
Čtyři třídy určují maximální povolený počet chyb u každého typu vadných pixelů. LCD displeje značky ADI, SONY, NEOVO a většina dalších LCD na našem trhu jsou zařazeny do třídy II. To znamená, jestliže je počet těchto vadných bodů menší než deset (2x typ 1, 2x typ 2 a 5x typ 3 = 2 černé body + 2 bílé body + 5 barevných bodů = max. 9 vadných), nevzniká zákazníkovi nárok na výměnu nebo reklamaci LCD displeje. V případě většího počtu vadných pixelů kontaktujte autorizovaný servis Vašeho LCD, případně prodejce.

14.01.2010, 17:56 |
choze LCD nebrat :)
To je jedna z veci, ktera se pred zakaznikama tutla az do zblbnuti.
Plazma rulez ;)
choze: LOL ale jinak smutná pravda o kontrastu, rychlosti odezvy a dalším raději nemluvě, něco z toho už jsem tu dnes psal.

14.01.2010, 20:05 |
Kamil U nás v práci děláme právě LG a povolený je jeden subpixel. Pokud svítí celý pixel, telka jde na výměnu panelu.

15.01.2010, 11:34 |
Bucci každej to má jinak.... třeba HTC (vim, že úhlopříčkou a velikostí px je to nic).... ale tam je důvod k reklamaci snad 2 vadné px na 1 cm2
Je fakt, že u Nikonu mi v záruce opravili foťák se 2 px (svítily červeně) ale to byla chyba chipu ne LCD

15.01.2010, 11:57 |
ACEMajky | Upraveno: 2010-01-15 12:01:51
nej objednavat pres internet a mas 14 dni na vraceni, nebo obchod a nechat si TV predvest
kdysi sem videl prodavat LCD monitory, kde ten samy s priplatkem byl zarucene bez vadnych bodu - proste rozbalili a kdyz byl bez vadnejch, prodavali to s prirazkou a napsali, ze je bez vadnych
by me zajimalo, kolik % lcd co sjedou z vyrobni linky maji vadny bod, ze si to vyrobce dovoli prodavat

15.01.2010, 14:52 |
Daryl (A)
v tomhle je bohuzel nakup pres internet fakt dobrej. I kdyz pres internet posles jen objednavku ...