Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > multi level marketing

o Navštíveno 1601x o
o 14.01.2010, 13:34 | P3RF3KT
je tu mezi nama jeden clen a i muj dlouholetej kamarad co to ted zacal delat, vidi v tom hroznou vizi a ptal se me jestli do toho du taky ze prej sou z toho supr penize a dalsi a dalsi veci, az si to tu precte rekne nam k tomu urcite svuj nazor :)) muj dotaz zni: za 1. je tu jeste nekdo kdo to dela, dari se mu v tom a opravdu to funguje a za 2. jakej mate nazor na tyhle veci co sou zalozeny na piramide a multilevlu, ja sem hroznej realista a v tohle proste jen tak verit nebudu ze jsou dobry penize za to ze mesicne presvedcim 5 lidi aby pro tuhle firmu taky delali a tahali do ni dalasi lidi. Nedokazal bych tohle zacit delat jen na vizi toho ze vidim nekoho uplne nahore tyhle piramidy co si jezdi ve ferari a ja si rikal ze tam se taky dostanu a za rok se budu mit taky jak on, je nejake vysvetleni ze tohle funguje nebo je to jen potápění mladych lidi co v tom vidi penize a nakonec stejne ho*no???

o 14.01.2010, 13:38 | axetom
tata nekolik let se v tom pohyboval. Pak nastesti dostal rozum:D byly to veci typu amway, vcetne samotne amwaye
o 14.01.2010, 13:43 | Alííí
Zlaté časy těhle kokotin jsou už dávno pryč, a v dnešní době (navíc poznamenaný nedávnym finančnim propadem) si tímhle už asi to Ferrari nepořídíš do roka, kámo. :-)
o 14.01.2010, 13:51 | Drtič
:-)) Srovnej si trochu pojmy.. co je to MLM, čemu se říká pyramida atd. MLM jako takový je nejlepší systém, co može byt. Používají ho všechny pojištovny, zprostředkovatelé atd...
o 14.01.2010, 14:01 | Mr.Scully
MLM JE pyramida, akorat legalni... a samozrejme ze v principu na tom nic extra spatneho neni. Spatni jsou vetsinou ti lide, co na to naleti a pod vidinou zisku se k necemu upisou. Mam taky takoveho kamarada, vlastne ex-kamarada. Z normalniho cloveka se stal "byznysman" (vek samozrejme asi 20 let), co si navlikne sako, nauci se tri fraze nazpamet a umi nakreslit graf, jak zisk roste exponencialne. Nastesti jsem ho poslal do prdele celkem rychle, ale uz je po kamaradovi. Nekdy mi to prijde horsi nez sekta.
o 14.01.2010, 14:18 | Nismo.Power
pokud se chceš dostat do sraček tak do toho samozřejmě jdi :)
o 14.01.2010, 14:30 | Drtič
furt si pletete pojmy se mi zdá. Nechci obhajovat MLM, ale zdá se mi, že nějak nevíte, o čem mluvíte a pletete si pojmy
Multi-level marketing (zkráceně MLM) je forma přímého prodeje. Někdy také síťový marketing. Podstatou je zkrácení distribučního řetězce na minimum. Výrobce nebo dodavatel služeb vytváří podmínky pro samostatné podnikání nezávislých přímých prodejců. Tak vzniká mnohovrstevní (Multi-level) struktura-síť prodeje, která je účinější a levnější než klasický distribuční řetězec velkoskladů, velkoobchodů… Zjednodušeně lze říci, že jde o jakousi kombinaci přímého prodeje a frenčízingu.
Na to lze samozřejmě navlíknout vše možné, třeba u nás tak populární Pyramidy, kdy musíš vložit př. 100 000 Kč a za dotáhnutí každého nového klienta máš třeba 20 000 kč. S timhle se do sraček opravdu dostaneš. Ale nedostaneš se tam díky systému MLM, to by pak byli ve sračkách všeci pojištováci, zprostředkofvatelé čehokoliv atd...
o 14.01.2010, 14:42 | P3RF3KT
tak to trochu ujasnim, jedna se tedy primo u MLM zadne vklady davat nemusel ani nemusel nic za penize porizovat aby to mohl delat, presne jak pise mr. scully kolem 20ti let navlekle sako a schuzky s osobama co jim tohle vysvetluje a snazi se je do toho taky vtahnout, za kazdeho cloveka urcite body a nasledne pak penize, zni to silene jednoduse proto do toho spoustu lidi de pak kdyby to bylo takove jake to vypada proc to delaji jen samy mlady lide bez penez?tahal me do toho i kolega z byvale prace furt mi vysvetloval jake v tom vidi vize jezdil na nake schuzky do prahy a brna kde prednaseli presne tyhle lide co jsou na spici a rikali jim jak maj tenhle a tenhle mercedes a rocne takove a takove zisky, delal to asi 4 roky ted nedavno sem ho potkal rikam tak co byznys? hovno vid porad delas cisnika za 9500,-? áále uz to nedelam nebavilo me to nemel sem na to cas. Vysledek?zisk zadnej a ja se mu v duchu jen smal jak mi vtloukal do hlavy ty jeho vize :-D
o 14.01.2010, 14:44 | P3RF3KT
axetom: myslim ze kolega delal presne toho jako je amway, jak si v tom vedl tata?po nekolika letech uz by mohlo byt znat zda to de nebo nejde
o 14.01.2010, 14:48 | tom96
jen bych dodal krom téhle definice, že se nemůže brát MLM a MLM právě kvůli tomu jak to přesně funguje a v čem by se to pohybovalo. Myslím že pokud si chce někdo přividělat tak to není špatná věc si to aspon poslechnout a projít si to a ne to rovnou zavrhnout jako věc co vás zrujnuje je to kravina. Pokud jde opravdu o MLM tak by se tam nemělo oběvit nic co vás zrujnuje finančně to že to sežere čas atd. je věc jiná. Já jsem si na střední díky mlm vydělával slušné peníze a díky tomu tedko můžu být na soukromé výšce kterou jsem studovat chtěl a nemusel jsem jít na nějakou státní protože jsem neměl navýběr. A i když znám lidi kteří z mlm měli hooodně peněz tak bych to prostě nikdy nebral jako věc ke které nebude potřeba jiné záměstnání nebo z vás udělá milionáře, ale pokud si člověk najde nějaký slušný mlm tak se na tom dá myslím docela dobře přividělávat.
o 14.01.2010, 14:51 | tom96
Tak napiš název pokud to není něco tedko nového tak o tom třeba budu něco vědět. I když dokud nejsi na nějaké té schůzce tak ti ten kámoš název té společnosti asi radši neřekne. Každopádně pokud patří mezi firmy co dělají školení. tak je to si myslím pro studenty hlavně velmi dobrá zkušenost. Já měl všechny takové školení taky a tím, že opravdu musím pořád komunikovat z lidma já do toho měl i firemní klientelu (jelikož se jednalo o pojistky atd.) tak co se týče osobní komunikace a komunikace přes telefon velmi pomohlo a naučil jsem se spoustu věcí což určitě není k zahození
o 14.01.2010, 14:57 | axetom
Prave ze blbe:D prachy litali ale on nemel furt nic. A vrchol bylo kdyz na skoleni se ho zeptal ten jeden chlap co byl na lepsich pozicich: tak co pane xxxx neni cas koupit si lepsi misto? Jednalo se o nejaky mista oznaceny 3%, 6% atd..... vubec nevim o co slo byl sem malej ale vim ze uz by tat do toho nikdy nesel. Ono kdyby to bylo jak se zda, nedelali by to vsichni?
o 14.01.2010, 15:06 | Midnite
spolužák na gymplu to také dělal, chodil stále s deskama a pořád před náma vytahoval lejstra atd. Vykládal nám jak si koupil byt asi za mega (kecal), předtím musel prodat auto jelikož neměl na pojistku a benzín. takže to tak nevynášelo a to že by mi nějaký 20letý frajer začal valit něco co se jen naučil a ví o tom ho*no, tak bych ho poslal okamžitě dop*dele. Jestli chceš vydělávat tak si najdi normální práci a ne něco kde se musíš neustále jak trapák vnucovat...
o 14.01.2010, 15:08 | Midnite
a hlavně na těch vysokých pozicích jsou především ti co to vymysleli a založili tu firmu. Kdo z Vás by někomu daroval své místo jen pro to že má dost volů co se pod něho zapíše? Takže navrchol se nikdy nedostanete, to je logické..
tom: mi neříkej že to co si chtěl studovat není i na státní škole?
o 14.01.2010, 15:09 | P3RF3KT
midnite: za tim si taky stojim ja to delat nechci jen me zajima jaka je skutecnost
tom: nazev spolecnosti mi rikal koukal sem na ne i na internetu ale ted si uz nespomenu o co slo, prodavaji kometiku a ruzne dalsi blbosti..
o 14.01.2010, 15:15 | Vencaf
jako Midnite, taky jsem znal jednoho co na to nalítnul,začal chodit v obleku a každýmu vykládal ty naučený kecy jak je to skvělej byznys a jak bude bohatej, až to všechny začlo srát a poslali ho postupně všichni kámoši do prdele... pár let potom jsem ho potkal a byl pořád stejnej zoufalec, cpal lidem nějaký nesmyslný pojištění a další debility, měl lacinej oblek a ošoupaný boty, prostě byznysman jako vyšitej :-D
o 14.01.2010, 18:24 | Rudi
nejlepší tydle lidi, znám taky jednoho, kterýmu to hodí 60tis. měsíčně a prej max. happy, ale dělá u toho stále číšníka za 10ku měsíčně :-D takže tu něco nehraje...
o 14.01.2010, 18:58 | P3RF3KT
tak koukam ze se tady vetsina lidi schodneme a stojime si za stejnym nazorem :-)
o 14.01.2010, 19:02 | Fox_cali
zjistil bych o tom minimalne neco vic a pak muzes delat zavery, u nas probehlo dost vselijakych mlm a dost jich ma dobrou myslenku ale provedeni a neznalost novych lidi je katastrofalni a na tom to vetsinou skonci, tyhle mlm jsou vetsinou na zivnostensky list a funguje skoro jako franchising nebo jak se to pise, a jak uz kdysi davno jednou nekdo rekl kazdy nema na to byt bohaty tak tak to funguje i tady, tyhle spolecnosti ti ukazou cestu a mozna ti malinko pomuzou se dostat nekam kde uz se citis finance nezavisly ale to neznamena ze to dokaze kazdy, ale na to abys se stal bohaty neni mlm jedina cesta, muzes podnikat v cemkoli jinem a dosahnout toho stejneho, ti co tyhle veci spini a pomlouvaji vetsinou zkusili a vysrali se na to a ze to je na hovno a ze to nejede atd, ja v tom mam taky nejakou zkusenost a jsem rad ze jsem to absolvoval a jak nekdo vyse pise ze se z toho poucil a naucil dost dobrych veci tak musim jedine souhlasit, bohuzel to neni tak ze prijdes nahodis sako a ono to prijde samo, zjisti co nejvic a rozhodni se sam, jde o to jakou mas povahu a jestli to bude tva prvni pracovni zkusenost aspon se proveris na co mas a na co nemas. a na zaver nekdu tu psal ze vlozis 100 litru a za kazdeho dalsiho dostanes 20 to neni mlm, mlm ma produkt, tyhle letadla jsou normalni podvod, to jen tak na okraj ;)
o 14.01.2010, 19:38 | Long
Jj Kapitol, ZFP akademie a podobne "sracky". Je to 100% způsob jak prijit o kamose nucenit tehdle kravin. Bejvalej kamos to delal a dela do dneska, zisky celkem vysoky, ale mozek uplne vymytej.

Musel sem se smat kdyz sem zachranoval data z PC jednomu takovymu "managerovi" a mel tam od dane spolecnosti kompletni manual a popis jak co rikat, jak argumentovat kdyz klient nezabira atd. .... potreboval by za chvilku asi i navod jak se jit "vysr.."

Je v tom vidina relativne vysokeho vydelku i bez vzdelani a praxe. Jde to, staci obetovat cas, pratele, zname a hlavne uverit tomu a sdelovat tohle nedmitnutelne poselstvi dal.
o 14.01.2010, 19:39 | Long | Upraveno: 2010-01-14 19:39:56
...
o 14.01.2010, 20:41 | gizmi
Nemam duvod se k tomu vubec vyjadrovat...snad jen MLM ROOOOFL :D :-D
o 14.01.2010, 20:50 | P3RF3KT
gizmi nam to objasnil nejvic :)
jak to tak ctu tak to je fakt jak nejaka sekta..
o 14.01.2010, 20:51 | Midnite
Perfekt: v sektě jsou aspoň BUKAKE a kalby s vínem, ale tady ne :D
o 14.01.2010, 20:58 | luda551
woe ser na tyhle píčoviny !!! nebuu se k tomu vyjadřovat bylo by to na dlouho
o 14.01.2010, 20:59 | P3RF3KT
to je vůůl :-D
o 14.01.2010, 21:00 | P3RF3KT
luda: klid precti si vejs co pisu, ja to delat urcite nehodlam a klidne se nam tu vyjádři jak sis vsiml vischni tu piseme vcelku dlouhé texty :)
o 14.01.2010, 21:04 | luda551
oki tak si dam havanu s kolou a neco postnu :D
mas jediny stesti woe....
o 14.01.2010, 21:13 | P3RF3KT
dej si co chces a pij rychle at mam co cist :)
o 14.01.2010, 21:17 | ebeerman
zlatý sekty:D

foto k příspěvku  od ebeerman

o 14.01.2010, 21:19 | Pekis
Mám pocit, že ze všech kdo tady přispěl o tom ví něco blíž tak 3-4 lidi, zbytek jen "něco slyšel a má kámoše co to dělá...".
Já jsem si touto zkušeností při škole prošel, něco málo pochytil, zkusil si o čem to je, vydělal nějaké ty peníze a udělal si svůj názor. Kecama o sektě a podobné nesmysly, to může psát stejně vymytý mozek, jako je "ten v tom kvádru".
Je to myslím celkem jednoduché...pokud má někdo své priority jinde než já, vzdá se kvůli těmto prioritám hromady věcí, kteých bych se já nevzdal, stane se automaticky takový člověk volem jen proto, že mně tak připadá? On si ale totéž myslí o mně...kde je pak pravda?
o 14.01.2010, 21:46 | JP
Petra švadlena a student Standa to už je dneska klasika, vzhledem k tomu jak je to starý a kolik měsíců už uplynulo jim už asi dneska Kellner dělá čubu.

Jinak mě překvapuje, že se všude pořád mluví o tom kolik kdo vydělá a koho tam musí natáhnout, ale nepadlo tu skoro ani slovo o prodávání těch věcí - o to přece jde, ne? Můžeš mít pod sebou milion ichtylů s kravatama a maturitnim sakem, ale dokud nikdo neprodá ani jednu blbou zubní pastu, tak z nikoho milionář nebude... A co já si vzpomínám, tak třeba od Amwaye a jeho značek (nemaj vstupní poplatek, maximálně nějakou začátečnickou sadu blbostí, tzn. z náboru ovcí živi moc nejsou) jsem viděl za celej svůj život 2 (dvě) věci, který někdo používal - jeden "jar" a jednu desetiletou leštěnku na auto. Takže jestli tam má x lidí statisíce, tak by mě zajímalo, kde se tam ty peníze berou - ze stavu mysli a velkopodnikatelský atmosféry? Radši ani nebudu otevírat obchodní rejstřík, abych se kouknul na obrat těch firem v ČR.

Podle mě je pro zajištění příjmu rozhodně spolehlivější začít vlastní podnikání v tom, co toho člověka baví a čemu se rád věnuje (prodávání tekutýho mejdla a otravování kamarádů snad nebaví nikoho). Nevýhoda je v tom, že člověk u vlastního podnikání musí myslet, což u MLM potřeba neni, to je taková drůbežárna s hotovym systémem, ve kterym stačí víceméně dělat co se po mě chce a o zbytku nepřemejšlet.
o 14.01.2010, 21:48 | P3RF3KT
luda: ses prechlastal a upad do kóma?
pekis: pravda je v tom ze sem realista a v tohle moc neverim az bude ten kamos co me do toho taha po 4 mesicich jezdit v novym polu co mu slibili ze po 4 mesicich dostane, sekne se svoji ,,obycejnou'' praci a bude zit jen z tohohle pak verim tomu ze to de, funguje a ty penize se tam udelat daji, pokud dopadne jak muj bejvalej kolega z prace co furt mlel jen hovna videl buhvi jaky vize a do ted dela porad pingla za 9 litru na ruce nenosi zadny hodinky za 50 litru o kterejch basnil ani nejezdi v a8 v kuži jak taky rikal pak se mu vysmeju stejne jako tomuhle. Mě nejde o to jestli se tam daji udelat nejake penize, jestli to funguje jako prividelek a udela tam 5 litru,3litry mesicne budiž ok, pak ale at mi nevtlouka picoviny do hlavy a nehraje si na tezkyho buznamana. Až za mnou za 4 mesice prifrci v novym polu v kvadru od armani a kubanskym doutnikem v držce pak mu složim hold ze to dokazal dělá hovno a má se dobře. Bejvalej kolega z prace z toho mel po dobu 4 let nejaky 2 tis. ale furt mlel o hadrech od armani,DaG, audi a8 v kuži atd. a když mi to dovypravel otočil se k pýpě načepoval 3 velký hodil je na tác a šel běhat po place a ja se mu musel jen smát
o 14.01.2010, 22:13 | Kacko
No ja nevim co je na tom spatne, to ze nekdo machruje a rika, ze ma buhvi tolik i kdyz nema, neznamena, ze to nefunguje. Znamej delal u Amway a vzdal to, jina znama s manzelem(u jine firmy) - na to kolik jim je let - si vydelavaj extremni penize a cestujou si po svete.. Staci byt proste jen dostatecne vysoko, ale ted uz to ma dle me davno po zenitu.
Jinak jako JP.
o 14.01.2010, 23:13 | Cenda
JP> já mám těch známých, vč. mé rodiny a mě, dost, co výrobky Amway používají. A k obecné spokojenosti. Je fakt, že nikdo z nich nedělá klasicky obchoďáka, prostě ty výrobky kupují pro sebe a pár přátel za jejich VO ceny.

Je rozdíl, jestli prodáváš kvalitní výrobky za odpovídající ceny, bez vstupních pyramidových poplatků, nebo za 80t knížku s návodem "jak se vysrat" ...
o 14.01.2010, 23:24 | ruffrider
P3rf3kt - kdysi jsem měl půjčenou nahrávku ještě na kazetě z MLM školení (nevím jestli to bylo amway, ale o mejdlech tam taky mluvili) - super jsem se u toho bavil, jak si tam tleskali a jak byl ten hlavní "uvaděč" vtipnej.
o 15.01.2010, 00:01 | Fox_cali | Upraveno: 2010-01-15 00:03:05
mlm jako zfp akademie se zabyva vic sbiranim ovecek a ma jen jakousi ctyrkombinaci ktera se rozjede na plno po sesti letech ;)

mlm jako partners se daleko vic zabyva financim planovanim pro sveho klienta a jsou tam vzdelani lide kteri tomu rozumi a na tom je to zalozeno ze nema takovou povest jako zfp

neni mlm jako mlm

a na zaver, prodej a zprostredkovani od pojisteni az po hypoteky proste komplet co se tyka financi tak u nas se pres mlm proda asi 8% vsech tehle produktu atd. a zbytek obstaraji pobocky, napr. v kanade se pres mlm proda 80% techto produktu. to jen abyste si nemysleli ze mlm je neco spatneho, jen to jen druh prodeje stejne jako franchising v podani Mc nebo OBI ;)
o 15.01.2010, 00:20 | Cenda
no, potkal jsem pár ldí od Partners, vč. mého kdysi kamaráda, totální gumy, takže ve finále od nich radši jdu dál. Samozřejmě že nejsou všichni takoví tupci, jako které jsem měl tu "čest" potkat, ale tím, že mezi sebe todlecto vezmou, moji důvěru nezískali.
o 15.01.2010, 01:35 | Drtič
Fox_cali, Pekis: No konečně někdo, kdo nemele jen hovna a trochu ví, co je MLM a jak funguje
o 15.01.2010, 03:55 | JP
Drtič: tak ono hodně lidí ví co je MLM a jak funguje, konec konců se to okrajově učí i na ekonomkách. To co vyvolává takový rozpory je ta strašná zabedněnost účastníků, neustálý omílání keců jak z nich budou milionáři apod., zatímco otravujou kamarády ze ZŠ, se kterejma x let nepromluvili (můj případ, 2x) a po večerech žerou čínský polívky ze sáčku (když dělaj jen MLM). Přitom pravděpodobnost, že se z tebe v MLM stane bohatej člověk je +- stejná jako v zaměstnání. Z toho pohledu je to stejně vtipný, jako kdyby Franta z Kolbenky pobíhal kolem bucharu v saku, tleskal si při každym výkovku a všem okolo řikal, že si za půl roku koupí nový Porsche. IMHO dělaj MLM v drtivý většině lidi (např. studenti), který nic pořádně neuměj (jinak by se tim živili), čímž je ten obrázek ještě tragičtější.
o 15.01.2010, 07:36 | axetom
JP: Takže jestli tam má x lidí statisíce, tak by mě zajímalo, kde se tam ty peníze berou ///To ti povim:) Zjisti si kolik stoji to jejich školení kde ti kreslí grafy a říkaj jak je to skvělý:D už z toho maj nemalej příjem:o) protože lidi na školení chodí a chodit budou:D Vím o včem mluvím:) Fotřík byl taky na každým školení co bývalo:D
o 15.01.2010, 10:06 | Pakik
Přesně jako Pekis. Málo kdo o tom něco ví, každej jen něco slyšel. A hlavně si pletete pojmy a dojmy. MLM nejsou nějaký firmy založený na jeho principu. Je to obchodní model a jako na takovej je třeba na něj nahlížet.
Čistě teoreticky se dá říct že jakákoliv firma na světě funguje tak trochu na podobným modelu.
o 15.01.2010, 10:21 | imax
Ja mam znamou co dela pro Partners Group [ Link ] a kdyz sem s ni byl na kave, tak do mne hustila grafy vynosy za 20-30let a pri se oplati investovat a porad mi rikala jak to je vse vynosne a ze s dlhodobeho hlediska to porad roste, take mi rikala jak je spokojena a jak se ji tam dari, ze si nekdy vydela i 50tis/mes a ted micha karty v pokrovem klubu(asi ji uz nebavili ty vysoke prijmi). Kdyby aspon dala zapichat :DDDDD Ale o ty by ani tak neslo, jako vo to ze kdyby mne ukecala a ja bych vtedy invetoval, tak bych po financni krizy byl hoooodne v minuse :((( a hodne lidem se to taky aj stalo, jenomze oni na to stejne maji v manualu nejakej vhodnej vyraz jak te uklidnit aby sis myslel ze sjtene vydelavas. Take sem mnel moznost pro nich delat, ale na to ja povahu nemam, abych porad nekoho otravoval s picovinami a porad se nekomu vnucoval :(
o 15.01.2010, 10:24 | Rudi
mě dostává, jak každej "trouba" se tady ohání vždycky USA, Kanadou a jak je to tam už 40let a u 40% populace tvoří MLM 40% jejich příjmů...pak se zeptám někoho v USA nebo Kanadě a ten o tý firmě v životě neslyšel...
o 15.01.2010, 14:42 | Fox_cali
to rudi: ja nepsal ze ta a ta firma proda v kanade 80% produktu pres mlm, ja psal ze se v kanade proda pres mlm 80% vsech financnich produktu tak nvm co to tady meles, pokud o tom neco vis tak jakakoliv instituce jako ceska sporitelna, kooperativa, csob a desitky dalsich jsou jen firma s jednim sidlem, to ze musi delat pobocky vsude kde to jde je proto aby se priblizili k zakaznikovi, takova firma zalozena systemem mlm je pak na stejne urovni jako ta pobocka ale ma daleko mensi naklady nez pobocka, a kazda pobocka si musi na sebe vydelat, kdyz si nevydela zrusi se, to ze na tebe lepe pusobi to ze si do te pobocky dojdes a ze tam za prepazkou sedi jakasi slecna a na tebe to pusobi vic duverneji nez kdyz k tobe prijde jakysi frajer v saku a nabizi ti produkty od 50 instituci a rikas si to bude nejaky podvodnik, jde o to ze kdyz tehle mlm firem bude vic a vic tak budou vic a vic mizet pobocky znamych instituci a pribyvat pobocky firem jako partners, awd atd. takova ceska sporitelna si velmi dobre spocita kdyz musi platit za pobocku a nebo kdyz jen prodava produkty pres mlm ze ji to vyjde daleko levneji, vse je otazkou casu, prvne si o tom neco zjisti a popremyslej nad tim ze to asi funguje nez nekoho budes nazyvat troubou
o 15.01.2010, 14:50 | imax
jenomze jde vo to ze na tom videla ta firma a ne ten blbecek v saku co se musi vnucovat lidem a rikat naucene frazy. Tady to neni o tom jestli je mlm pro firmu prinosem, ale o to je jestli se na tom da skutecne vydelat balik a bohuzel v drvive vetsine to tak neni protoze sakaci jsou placeni od vykonu a ne od casu ktery stravi s klientem.
o 15.01.2010, 15:01 | Pakik
imax: Ale to je jako s jakoukoliv jinou firmou nebo krámem, někomu se daří, někdo krachne.
o 15.01.2010, 17:11 | JP | Upraveno: 2010-01-15 17:12:09
Pakik: Ale v tý jiný firmě nebo krámu většinou nikdo neřiká, jak lítá každej pátek první třídou do Pekingu na kachnu a neotravuje se svym "businessem" každýho kdo se k němu přiblíží na 2 metry, to je ten problém.
o 15.01.2010, 17:42 | Fox_cali
to imax: :D k tvemu nazoru neni co dodat, tim ze ta financni instituce to proda mlm firme tak na tom vydela vic nez by to "prodala" pobocce, tyhlencty obrovske mlm firmy ktere nabizeji produkty padesati financnich instituci jsou jakymysi velkoobchodni prodejci, nabidnou ti lepsi podminky nez ta pobocka protoze maji s onou instituci nejakou dohodu o nejakem odbytu a s tim samozrejme velkoobchodni slevu, proste kdo do toho nechce videt tak do toho neuvidi a toho blbecka v saku co vam kazdy den vola a otravuje s pojistenim proste odkopne, ten kdo mu venuje chvilku casu se minimalne dozvi neco noveho mozna i dobre vydela

tohle je muj osobni nazor, nedelam zadnou reklamu a nikoho se nezastavam, jen se o to trochu vic zajimam a mam sirsi nahled na tuto vec ;)
o 15.01.2010, 21:43 | Pakik | Upraveno: 2010-01-15 21:48:44
JP: to máš sice pravdu, ale daleko častěji mě otravuje "normální" telefoní operátor s nějakou nabídkou než někdo z amwaye nebo čehokoliv MLM připomínajícího :-)
o 15.01.2010, 23:21 | JP
Tak to mě naštěstí operátor s nabídkou nevolal za poslední roky ani jednou (a to mam u O2 asi 6 let stejnej tarif z dob EuroTelu), sám nevim čim jsem si zasloužil takový štěstí. Ale přemejšlim, že odejdu od Český Pojišťovny kde mam životní pojištění, protože ty otravujou neustále a z toho co si dovolujou začínám bejt nasranej ("jestli tuto službu a související zvýšení pojistného nechcete, dejte vědět, v opačném případě vám bude příští měsíc zavedena", případně posílání reklamních letáků rovnou s přiloženou složenkou apod.). Jinak mě otravujou jen občas mlmáci a hromada brokerů, jejichž nabídka nikdy nejde odmítnout (panepřicházíteomiliónykaždouminutou!)
o 15.01.2010, 23:28 | Pakik
Tak já je většinou řeším jednoduše. Nechám je domluvit, a potom jim oznámim že je to super, ale po "dobrý den" jsem je přestal vnímat, což bývá pravda. A momentálně nemám čas. Víckrát už nevolají.
o 16.01.2010, 12:52 | tom96
imax: že si ten člověk moc nevydělá? Ano každá firma to má jinak, ale obecně bych se za plat finančních poradců nezlobil.

V mlm jako takovém tedy partners, ovb,.......... je problém v tom, že je tam špatné zaškolení hodně špatné. Na to dělat finančního poradce tudíž nabízet například povinné ručení není potřeba žádná ekonomická škola, ale ten člověk potřebuje ten produkt opravdu dobře znát a vědět rozdíly mezi např. těmy 8 pojištovnami co nabízí a proč tu jednu doporučuje. Co vím u nich doporučí za co mají vyšší provize což je špatně na lidi to hlavně potom dělá dojem takový jak tady většina lidí napsalo, že to vymejvá mozek atd.

Další tady někdo psal o amway. Pokud budu mít chvilku kouknu na net jestli to najdu, ale najděte si obrat té společnosti nemyslím jenom v čr, ale po celém světě kde působí :-) A kde se peníze berou pokud se odhlédne od všech poplatků za školení atd. Peníze vydělává právě kvůli tomu mlm což tady už bylo několikrát vysvětleno. Hlavní záměr je v tom, že si to koupí ty co tam pracujou, ale koupí to sobě, babičce, mamince atd. atd. Takže to že to není vidět obecně u lidí jako oldspice apod. neznamená, že to zboží nikdo nekupuje :-)

K té americe. Tam je trochu problém v tom, že tam ty firmy nejsou brány jako tady. Tedy dělá mlm, ale je to firma třeba s kosmetikou (btw avon je mlm jako prase a má dokonce reklamu v tv na nabírání nových lidi. co myslíte, že jsou avon lady?) tak dělá s kosmetikou a ne jako tady to jsou zloději, piramida, sekta. Je hodně firem které mají obrovské příjmy díky tomu, že používají mlm marketing. Jde jenom o jiný způsob prodeje svého zboží.

Je špatné si tyhle věci plést se sektou na základě pár lidí, kteří se dostali do mlm kde se platí za to, že si nějaký ten produkt koupí a pokud už nic nedokáže stejně už z něj ten člověk co ho přivedl a ty nad ním něco mají. Tak v takových případech ty lidi jsou většinou tak říkajíc ovce a pokud jste šikovný (jsou díky tomu i ty argumenty atd. ono se to člověk jen tak nenaučí. to že to někdo má v pc. Proč by potom existovali školení o komunikačních dovednostech ve firmách co nemají z mlm nic společného?) tak je ukecáte a udělají co chcete. Lehkou motivací přesně potom běhají a myslí si, že zachvilku si koupí barák. Ale jak tady píšete tyhle lidi vydělají většinou velký kulový. Znovu a opět záleží hodně o tom co je to zač a v jaké oblasti se to pohybuje. Ale není to jednoduché si tam ty peníze vydělat pracovat se tam musí jako všude jinde, ale je práce a práce. Když já to dělal tak jsem na střední dělal ve skladech, callcentra a prostě klasické brigády. Tedko jsem se musel naučit a komunikovat z jednateli firem, lidmi které neznám což mě bavilo tudíž jsem mohl říct, že to vlastně ani práce není.

S tím dostat se na horní pozici samozřejmě jde. nejdete to v piramidě nebo letadlu. Už jsem viděl i systém, že se mohlo stát, že ten člověk nadváma se nedostal tak vysoko jako vy, protože neměl takové výsledky nebo se přiživoval jenom na vaší práci. Majitelé a lidi co nějaký mlm založí atd. opravdu neřeší to mlm (nebo zase záleží jak je to založené je toho mraky) ale jsou to normální jednatelé kteří si berou provizi té firmy a na to nabíraní lidí atd. tam jsou jiní. Ono umět tak říkajíc někoho ukecat, přesvědčit nebo prostě tomu člověku dokázat, že tu věc potřebuje a ještě si díky tomu může vydělat (což by vlastně funguje v každém krámě kde je obsluha. Uplně největší příklad, firmy - upc, o2, t-mobile, vodafone. tím že někdo dokáže někoho ukecat si lidi pořád mění internetové připojení, tel. čísla mají víc a víc programů v tv :-)) neumí každý a ten majitel to umět opravdu nemusí. Tak jako v jakékoliv jiné práci neznamená, že majitel firmy je dobrý manager.

A jak už jsem napsal nemyslím si, že je dobré mlm brát jako práci na hlavní pracovní uvázek. Peníze se tam vydělat dají můžete se i dostat do pasivního příjmu, že vám z toho budou chodit jenom peníze. Ale přeci jenom to platí na malé procento lidí. Proto říkám že na přivídělek či prostě jenom další zkušenost to určitě není špatné, ALE je potřeba si vybrat dobrý mlm protože je tolik firem kde jde spíše o ten podvod a dostat z lidí prachy.
o 16.01.2010, 13:31 | LukeFab
je to amway,nikdy bych do toho nešel.kamarád jel s něma do prahy,strašný sektáci.pouštěli si na kazetě celeou dobu jednu přednášku dokola,říkali si smaragdi,rubíni,diamanti,podle toho kdo ma kolik lidi pod sebou a zisk hovno a nabízelo mě to víc lidí a každej chtěl od 2700-3500kč za registraci.ted mají druhou firmu,ale nevim jak se přesně menujou něco Trade.Docela směšný jednání taky
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3167 sekund.