Navštíveno 683x

12.01.2010, 23:10 |
KFL | Upraveno: 2010-01-12 23:11:11
Jednoduchá otázka. Co bude líp tlumit zvuky mezi pokojema - omítlý příčky z ytongu, nebo sádroš s vycpávkou? Máme si vybrat do baráku a mám dilema. Firma říká, že je to víceméně nastejno, ale uvítám info od zkušenýho, popř. někoho, kdo v tom bydlí.
O to, co můžu a nemůžu věšet na zeď mi teď vůbec nejde.
Zvuk tlumi hmota, takze teoreticky cim tezsi konstrukce tim lip utlumi.
Za me sadros s izolaci

13.01.2010, 06:51 |
Lumík Ono se to dá snadno spočítat. orientačně
[ Link ] Jde spíš jde taky na co jsi zvyklej na dotek a pohled. Cihla je cihla a někomu se sádroš prostě v baráku nelíbí. Jinak když bude sádrokarton dvojitý tak ti udrží hodně na hmožděně toho bych se zase nebál nebo pokud už budeš vědět co tam věšet fachmani ti za tim zesílí rám.
Příčku z SK desek s orsilem uvnitř má soused. T r a g e d i e!!!
Ytong 10cm mám já mezi dílnou a poslechovou místností. O něco menší tragedie. Když zvukotěsnou příčku, tak dvojitá plovoucí konstruklce, je třeba vyhledat na netu, měl jsem uložen odkaz, ale s reinstal jsem o něj přišel. Takže, kdyby ho někdo našel, než budu předělávat poslechovku, budu vděčný!!
dvě příčkovky se vzduchovou mezerou. To je hodně účinné

13.01.2010, 07:23 |
Sodom Jelikož jako instalatér dělám dost půdní vestavby,tak vím o dvou způsobech.Pro mezibytový příčky se používají speciální tvárnice.Jsou šedý a vysypaný zvláštním bílým práškem.Sádrokartonová skladba do mezibytovek je 2x rastr s vůlí 5cm a záklop z každé strany deska-pozinkový plech-deska a samo izolace.
To by mělo stačit i pro poslechovku.
ten prášek se jmenuje perlit ;-)
samotnej sádroš nebo samotná příčka nikdy nebude ideální. pokud seš ve fázi výstavby tak bych se soustředil i nad odizolování stěny vs podlaha a stěny vs strop, protože když bude blbě odizolovaná podlaha tak těma místama se ti hluk vždycky ponese. pokud to musí bejt na příčky, tak mě poradili akustici, že jedno z nej řešení je dvojitej SDK plus vzduchová mezera třeba 5cm, i kdyby měla bejt jen dutá nebo vycpaná orsilem. mám to takhle v bytě na 30cm zdi z porothermu protože mám ložnici sousedící s obývákem sousedního bytu a je to docela dobrý. ale jak už jsem psal, kdybych to řešil předem, tak bych určitě zvukovou izolaci propojil i s podlahou a stropem.
Jako Luke - jednoduchej Ytong určitě ne, pokud by se nevešla zdvojená SDK Kce, tak minimálně SDK příčka s dvojnásobným SDK z každé strany. Kotvení profilů do stěn a podlahy přes pružný pás.

13.01.2010, 09:15 |
KFL Tak děkuju všem, byť jsem tomu napůl nerozuměl :)). Počkám, až mi firma dá specifikaci toho, co je na výběr a pak se kdyžtak zeptám znovu ;).
Např.
[ Link ] dole si potáhni to PDF a můžeš trochu něco nastudovat...