Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Magnetický držák nožů

 o Navštíveno 2185x o
o 12.01.2010, 20:01 | axetom
Mamka pokukuje po nějakém magnetickém držáku na nože. nejlíp provedení nerez/stříbrný. Černý v žádném případě. Máte někdo nějaké zkušenosti? A prý ji někdo říkal že pokud se používá tenhle držákje pak problém s broušením portožena něm zůstávají zmagnetované piliny. Je to pravda?A ještě bymě zajímal názorna mytí nožů v myčce (značka fikars) s plastovou rukojetí


o 12.01.2010, 20:06 | píďa363
s magnetem zkušenosti nemám, s mytím jo. V myčce myjeme normálně spíš je ta problém, když nože nahážeš nějak špatně do košíčku a tlakem vodyse o sebe ostří nožů mrmlají je to špatný alej jinak to nic nedělá. mám teda ty obyčejný s oranžovou botkou..
o 12.01.2010, 20:16 | Jajinek
Přesně takovej model sem hledal co píšeš a koupily sme ho v ikeji a max spokojenost. Je jasný,že je to trošku zmagnetizovaný,ale jak to ostří vytáhneš na filcu tak je pryč a nůž jak břitva. fikar nože neznám,mám doma swiba a super.
o 12.01.2010, 20:18 | michall
My teda máme magnetický držák plast/magnet a žádný problém jsem při broušení nezaznamenal. Používám prastarý brousek v podobě nastřídačku uložených kovových koleček a po broušení nůž opláchnu vodou a otřu.
o 12.01.2010, 20:21 | Pepíno_Honda
axetom jistě myslel fiskars :-)
o 12.01.2010, 20:22 | Jajinek | Upraveno: 2010-01-12 20:23:35
To zmagnetizování není tak hrozný a stejně jak to brousíš(myslím bruskou-nejlíp vodní lázeň,né šudlátkem)tak tam máš ty piliny,ale ty vytáhneš na filcu,takže ostrost jako prase.
Fiskars nože neznám,jen sekery
o 12.01.2010, 20:22 | gizmi
To asi na keramicke noze moc nebude, co ? :o) Aneb jak jednou clovek zkusi keramiku, klasickej nuz uz nechci :D
o 12.01.2010, 20:24 | Jajinek
Gizmi-to záleží jak kdo;-)
o 12.01.2010, 21:55 | Ravo
To Axetom:
nože do myčky je největší "prasárna", dal bych tam jen nějáký levný věci od Tescomy nebo Tesca, který jsou tupý už když jsou nový. Fiskars ani další lepší značky (Zwilling atd.) si to nezaslouží, kvalitní nůž rozhodně nikdy zbytečně nenamáčet do horké vody, měl by se jen otírat..prostě se k tomu chovat.

To Gizmi a Jajinek: Přesně tak, keramika mě neoslovila a podle mě na ní ještě není čas...nikdy s ní nebudu moct dělat to co s normálním kovovným nožem = potažení ostří po desce při odhrnování, píchání a ďoubání špičkou, různé páčení a sekání (samožrejmě nožem k tomu určeným). Navíc je tak divně ostrej...tlačíš, furt nic a najednou šmik! a prst v háji :)
Za mě keramika jedině na zeleninu...a na to mi připadne hodně drahá sranda
o 12.01.2010, 22:10 | zipp
já nvm, ale my se k fiskars nožům chovám úplně stejně, jako k nožům obyčejným. Tzn. myčka, horká voda, pohazování mezi ostatníma nožema atd atd...a po třech letech a semtam nabroušení jsou pořád jako nový
o 12.01.2010, 22:11 | JP
gizmi: Zkus libovolnej kovanej Wusthof (ideálně Classic, ale každýmu sedne něco jinýho), nech ho pořádně nabrousit a na keramiku zapomeneš, hlavně to je nůž na celej život:). Jsou sice kolem těch 2k i o něco lepší nože, ale Wusthof seděj skoro každýmu.

Strkat kvalitní nože do myčky je barbarství... Magnetickej držák neni problém jestli nemáš malý děti. Po broušení to chce samo dobře opláchnout. Na broušení doporučuju přinejmenším slušnou ocílku, nebo ideálně šutry, když to chceš brousit sám. Takový ty udělátory s dvěma kolečkama proti sobě apod. ten nůž maximálně tak zničej (ale většině lidí je to fuk, protože netušej co je to ostrej nůž).

foto k příspěvku  od JP

o 12.01.2010, 22:24 | Ravo
to JP:
Konečně promluvil někdo kdo tuší co je to ostrý nůž :)
Souhlas se vším cos napsal, kvalitní nůž je opravdu na celý život...když se k němu chováš
o 12.01.2010, 23:16 | axetom
super, diky za rady a jeste otazka, doporucite nejakej osvedcenej brousek na ty noze? mame prave ty kolecka proti sobe od tescomy. Ale tak bych alespon mohl mit k narozeninam nejakej darek:)
o 13.01.2010, 00:11 | koren
píďa363+axetom: za tu mycku zaslouzite aspon na hodinu na mraz... nejde jen o to ze se "pomlatej", ale popousteci teplota je u nekterejch oceli prekvapive nizko - tzn z kvalitniho noze muze byt po jednom pobytu kus blata. a jak se takovahle lazen libi drevenejm strenkam...

ad ocilka: ocilkou se nebrousi ale vytahuje/obnovuje ostri (ale jsou i vyjimky)

ad brousky: zalezi jak je clovek sikovnej. od lanskyho a dmz az ke klasickym kamenum. urcite ne ruzny rychloudelatka

drzak: ja bych volil normal drevenej blok na noze

dalsi info rad zodpovim, tohle je tezce v rychlosti:-)

foto k příspěvku  od koren

o 13.01.2010, 09:03 | píďa363
koren: chceš říct, že teplota popouětní je kolem 70ti stupňů?
o 13.01.2010, 09:12 | zazaa
to me prijde nesmysl ... to by s tim clovek neuriznul ani kus horke flakoty :)))
o 13.01.2010, 14:47 | koren
tabulky nasprtany nemam, ale bezne se v DIY podminkach popousti v kuchynsky troube a tam extra vysoky teploty nejsou.
zazaa: pri popousteni se ocel musi vystavit dany teplote v radech desitek minut, takze narezat horkou flakotu masa je bez problemu
o 13.01.2010, 15:35 | tappaja
V kuchynsky troube muze bejt ke 300 stupnum, mycka udela tak tech 70 jak uz tu zaznelo.
To je asi fakt malo pravdepodobny, ze by se tomu neco stalo v dusledku vysoky teploty v mycce.
Spis jde o to vzajemny mlaceni a treni uvnitr a agresivni myci prasky, tablety.
o 13.01.2010, 16:31 | JP
Taky myslim, že jde hlavně o ty střenky a pomlácený ostří. Pro ty co maj čas doporučuju [ Link ] :)
o 13.01.2010, 20:06 | Jajinek
jen dodám,že není ocílka jako ocílka,třeba ty co jsou v odkazu od JP bych si vzal na mlácení králiků před tím než je podříznu. Nejlepší na VYTAŽENÍ ostří je klik,kdo zná ví a kdo ne tak sem potom hodím foto pro představu a vychází líp jak ocílka(ocílka od Dicku cca 2000 a víš a ergo klik 1900,ale až sem si to koupil tak sem poznal co znamená dokonale vytažený ostří
o 13.01.2010, 20:08 | koren
k popousteni - popis 17029 aka AK5, coz je nejbeznejsi ocel na noze: Ocel korozivzdorná.Tvárnost za tepla a obrobitelnost dobrá, kalitelná.Nevhodná pro svařování. ŽM: (800 až 840°C), K: 1000 až 1050°C ( olej), P: 150 až 200°C. Na strojní, kuchyňské a kapesní nože, nůžky, chirurgické nástroje, měřidla, pánve a břity vah.

samozrejme zalezi na zpusobu kaleni atd. btw zrovna AK5 se muze i podmrazovat (jak rika Horst: kaleno v ohni a ledu:-)), takze tech +-70 muze bohate stacit...
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3559 sekund.