Navštíveno 1099x

Je mnozny, ze ruzne druhy benzinek maji ruzne kvalitni benzin ?
Pokud cepuju Euro Oil, OMV, SHELL, (Makro) tak proste na nadrz ujedu, prakticky stejny pocet km.
Kdyz nacepuju u UnicornOil (pokud nekdo zna), tak najedu zasedne mene km na stejny objem benzinu.
Je mozny, ze je auto haklivy na lepsi benzin ?
nebo uz blbnu :(
Nevím jestli to je možné, ale tem samej pocit jsem měl taky, když jsem tankoval na Benzině tak jsem ulej taky víc něž když jsem barl na Papoil.
na Unicorn jsem tankoval běžně, když jsem jezdil do Brna...spotřeba uplně super, do těch 6,5-7, jak mám furt. Pak jsem vzal u OMV, a žralo mi to na stejné trase, kterou jsem jel x-krát, kolem 8mi
No jo jeze me to zere normalne ted v zime cca 9,5L a pres UnicornOil 12L
ja tankuju na semily(stara benzinka boletce)na plnou ujedu 400km a na dpmd,omv 440km:-(ale zase tam je o korunu levnejsi OT?mam usetrit 50kc?nebo ujet o40km vice a setrit motor.Nehlede nato , že sem tam natankoval do 5L kanystru 6,2L ...xD

12.01.2010, 14:53 |
aphex Arnie: Vždyť je taky zima, sněhu všude jak nasráno. Díky jízdě po sněhu jsem si teď s firemní fábií 1,4 pdtdi udělal průměrnou spotřebu 13 litrů. :) A to tankuju jen OMV.

12.01.2010, 14:53 |
aphex | Upraveno: 2010-01-12 14:56:54
.
no za poslední měsíc mi na obou autech vylezla spotřeba o 1 - 1,5 výš, ale to si vysvětluju zimou ...
ale spíš mě zajímá rozdíl v N95 a N95E kterou nabízí stanice EurOil (Čepro), rozdíl v ceně je 0,30Kč, a tu N95E chválí tím, že se lépe spaluje, čistí palivovou soustavu, lehčí chod motoru, nižší zplodiny atd...
takže mi to připadá, že když budu jezdit na "obyčejnou" N95 takže vlastně jezdím na s*ačku, která mi ničí auto :o)
vždyť by neměl být rozdíl v benzínu ne? prostě N95 jako N95 ať jí vemu kdekoliv
Dle meho by mel byt N95 vsude stejny, ale neni :( Shell ma N95 V power taky nejaka lespu N95, bral bych ji, jen kdybych vedel, ze to nebudou zbytecne vyhozeny penize.

12.01.2010, 15:40 |
Tea Arnie: přesně tohle se mi stalo loni, když jsem vystál tu frontu u Unicornu a pak nájezd o desítky km menší, možná to byla náhoda, možná ne.
Arnie_one: beru především N95 V power u shellu a je pravda že auto žere míň, jede líp..
luda: tak ten kanystr nech na sluníčku :o)

12.01.2010, 23:29 |
Daryl (A)
ja mam ted v zime o cca 2 litry mensi spotrebu. Permanentne VPR ... ale aktualnich 37,50 za litr mne nuti k zamysleni.
Daryl: co tam leješ za benál? 37,50/l?! to je s příměsí zlata ne?

13.01.2010, 07:58 |
Daryl (A)
Shell V-Power Racing
bezne je o cca 3 kc na litr drazsi nez 95 u KVALITNICH benzinek, nicmene ted ty ceny poskocily tak, ze .. je to k zamysleni.
Nicmene nehodlam si nicit motor nejakou redenou a buhvicim nastavovanou N95. U N98 moc velke rozdily v cene mezi OMV, Benzina a Shell nejsou. U jine benzinky bych to po zkusenostech mych i kolegu neriskoval.
Daryl:
37,5Kč - Ufff, to už je tedy síla...přeci jen teď třeba u Globusu 27,9 a ještě s nákupem -1Kč/L.
Ano vím, že srovnávám Shell N98 a Globus, ale 10Kč rozdíl - to už je maso.

13.01.2010, 10:09 |
Daryl (A)
srovnavas aspon N98 vs N98 ? Protoze N95 vs N98 je na kazde benzince min 2 kc.
Ohledne globusu, sice nekdo tvrdi, ze to tam leje OMV ale moc tomu neverim. Nicmene na Globus benzinku koukam z okna a ti byli vzdy nejlevnejsi. Muzou si to dovolit, jelikoz je benzinka nezivi, ale spise jim jen dela promo :)
Tesco N95 vs N98 rozdíl 40hal