Navštíveno 1206x

Co doporučíte? Zatím sem vybral
[ Link ] najde se lepší? je to pro kolegu z ráce..

12.01.2010, 08:26 |
Kamil po Olympusu bych sáhnul asi až úplně na konec. Vybírej Canon/Nikon.

12.01.2010, 08:33 |
Nora Kup raději Nikon D3000 nebo Canon 1000D v základním setu, až si rozmyslí co bude chtít fotit, tak ať dle toho pořídí další objektiv. A hlavně ať nezapomene, že brašna, filtry a další příslušenství taky něco stojí.
jj, resim podobny a je to skoro jasne mezi 500D a D5000. pro zacatek klidne se setakem. nebo 1000D a D3000 a vic objektivu...
on má pořádv hlavě olympus a chce ho objednat.. tak mu to rozmluvte.. :))
Olympus je nejhorší zrcadlo na trhu, tak nedělej <|>viny :-)
D3000 nebo 1000D se stabilizovaným objektivem a možná k tomu ještě půjde koupit nějaký extralevný teleobjektiv.
nikon D5000 v setu s objektivem 18-105VR, o dva tisíce přes limit, ale myslim že super volba, mám a spokojenost.
mr.scully: Napiš prosím proč.. At ví.. :))

12.01.2010, 10:06 |
Kamil LiborFab - crop 2, kvalita obrazu ve srovnání s konkurencí o dost slabší a na vyšší citlivost brutálně šumí. Prostě z mýho pohledu je co se obrazový kvality týče Olympus až na samotném konci.
LiborFab - no minimálně proto, že má malinkej snímač a tudíž o to víc šumu na fotkách. Nemluvě o tom, že značka Olympus ve světě fotografie za posledních tak 6 let, to je asi jako Sencor ve světě špičkové audiotechniky.

12.01.2010, 10:13 |
Tichy naprosto souhlasim s Mr.Scully. Olympus je urcite ta nejhorsi volba. Urcite at voli mezi Nikon a Canon.
Ještě bych popřemýšlel o Pentaxu. Mám K10dčko a maximální spokojenost.
Pokud zůstane u jednoho modelu a nebude upgradovat dál a dál, tak Pentax je taky varianta. Mají tuším i stabilizované tělo? Je fakt, že jsem viděl nějaké testy na šum a Pentaxy tam dopadaly tragicky, ale mají možná nějaké atypické nastavení odšumování nebo nevím, neměl jsem to v ruce.
Já bych Olympuse se Sencorem rozhodně nesrovnával, je výrazně lepší a není o tolik horší oproti Nikonu a Canonu, jak se tady tvrdí. Přesto bych si ho nikdy nekoupil, už jen třeba kvůli cropu 2 a malému výběru objektivů. Když si pak chceš koupit něco dalšího a vybíráš si i třeba z použitých tak na Nikon/Canon seženeš vše, na ostatní jen těžko. Stejně tak i Pentax.
No to přirovnání Oly k sencoru je už trochu mimo, ne? To že na něj všichni plivou(stejně jako na Panasonic/Lumix obecně) ještě neznamená že se s tím nedají udělat pěkný obrázky, stačí se podívat na nějaký fotoserver - třeba
[ Link ] Pokud kolega chce levné zrcadlo pro občasné focení, nehodlá se tím živit ani vytvářet umělecká díla a neplánuje nějaké dokupování skel tak mu dobře vybraný set určitě nějaký rok vydrží. Ještě k Oly - automatické čištění snímače taky není k zahození.
Pěkný fotky udělá i Nokie. Stejně jako je udělá Olympus E420/520 atd., ale v segmentu low-end zrcadlovek je Olympus horší než Canon, Nikon, Pentax i Sony (a nevím, jací další výrobci dělají zrcadlovky). Olympus a jeho slavná "mju" řada je zároveň jedním z nejhorších představitelů kompaktů a snad jen jeho ultrazoomy jsou relativně v pohodě. Takže asi tak.
Btw. automatické čištění snímače mám taky a je celkem nanic.
tak děkujem šem za příspěvky.. objednal ale stejně toho Olympuse..

12.01.2010, 15:19 |
Kamil LiborFab - tak takový tydýti jsou nejlepší
Tak hlavně že se zeptal... :) Z 20 lidí mu Olympuse 20 lidí rozmlouvá, tak ho koupí :) Ale jo, taky se mi občas stává, že nedám na ostatní a stejně se rozhodnu sám, ale málokdy je to správně :)
Jj my mu to také říkaly,ale nedal si říct.. :)) A to so to tu i četl.. :))
Panebože, Olympusy foťáky jsou největší jelita a Češi je jedou jen ze setrvačnosti, tohle fakt nechápu...

13.01.2010, 09:48 |
Kamil RedBaron - když jsou ještě lidi, jako tenhle týpek, tak se není čemu divit. Prostě "chytrýmu napověz, hloupýho kopni". Prostě blbce nepřesvědčíš.
Ty wole, tak proč vlastně tohle téma, když si nenechá poradit? LOL
Jo borci to já nevím.. ae co k temu dodat!? Jeho volba i když zřejmě nesprávná.. V práci byla o temdebata snad celej den..
Tak si nakonec koupil Nikon D5000..

19.01.2010, 07:21 |
Crimson | Upraveno: 2010-01-19 07:23:39
liborFab: tos napsal abys ukončil tuhle debatu vid :-))))
on tam až zas tak propastnej rozdíl jak tu zaznělo nebude,
a vsadím se, že když sem někdo dá 3 fotky O-C-N, tak nikdo nepozná co je od kterého zrcadla
tak at se mu s Olympusem dobře fotí ! ;-)
PS: ještě jsem chtěl dodat, že Olympus dělával dobrý kousky
ale honba za ultrazoomy ho zabila, od typů 560,570,590 už to šlo do kopru!
Ozzy: Né,napsal jsem jen jak to je.. koupil ho s jedním objektivem 18-55.. cenovka 24t..
LiborFab: Tak tenhle set se válí všude po netu za devatenáct litrů, to hledal nejdražší obchod?
Ozzy: To je jasný, že na fotkách 700 x Y to nikdo nepozná, nejvíc jde především o to, jestli daný foťák nestojí fotografovi v cestě a dobře se používá. Pak už jen chytit v pravý čas na pravém místě to pravé světlo...
red: bral i brašku,kartu..
Tak sem to popletl a vzal 18-105 VR..
Tak to už odpovídá a vybral dle mě dobře.
RB: koukal jsem na tvou galerii na Flickru,
ty to máš od boha, úžasný fotky, nápady, provedení

19.01.2010, 12:43 |
Bucci | Upraveno: 2010-01-19 12:43:34
LiborFab: tak za ty prachy co za to dal bych radši koupil pár měsíců starou D90 s tim samym sklem za stejný peníze...
Jinak dobrá volba... sice se mi u nich nelíbí ten výklopnej display, ale je docela v pohodě (nástupce D60)
Já bych osobně šel do D300s (ale prašulky.... nějak nejsou, skel a příslušenství mam hromadu, kdyby chtěl někdo na vyzkoušení nebo reference)
Jestli máš na vyzkoušení Nikkor 28-70/2.8, tak to bych prosil. Jinak mám asi vše, co potřebuji :-)

20.01.2010, 10:06 |
Bucci | Upraveno: 2010-01-20 10:07:29
SG: přímo Nikkor nemam, ale stejný sklo se stejnou světlostí od Tokiny (Tokina 28-70/2.8 ATX PRO SV)
Edit: je mi jasný, že Nikkor to neni, ale kreslí fakt hezky a při porovnání ceny.... :-)
Já mám Sigmu, takže to je obdoba Tokiny. Jsem s ní relativně spokojen, ale chci zjistit rozdíl mezi tímto a Nikkorem.

21.01.2010, 08:28 |
Bucci SG: co vim tak velkej... na druhou stranu sem měl asi rok Sigmu 24-70/2,8 a rozdíl oproti Tokině je velkej... (tokina mi vychází líp
No to si taky myslím, ale prostě to chci vidět, než dám za jetej 25000.

22.01.2010, 14:43 |
Bucci | Upraveno: 2010-01-22 14:44:23
to je mi jasný :-) a přesně vim, kam míříš, nicméně nemam :-(, ale zkus Foto-škoda ve Vodičkově... třeba tam v bazaru nebo i novej na vyzkoušení mít budou

22.01.2010, 17:07 |
Bucci