Navštíveno 642x

na čem jedete?
přes rok používám visty a tu a tam přehodím disk s W7 abych nezakrněl, ale rozdíl v rychlosti nepozoruju (ani zapínání nebo vypnutí)
ve W7 mi vadí velká spodní lišta a pro mě nepřehledné přepínání programů (nevidím co je spuštěný), media player se mi jeví hezčí ve vistách, stejně tak prohlížeč fotek (přehlednější horní panel - úpravy, tisk, apod ..)
je něco zásadního, kvůli čemu přejít na 7?

09.01.2010, 20:46 |
Kamil Používám visty a ještě nějaký čas budu, protože upgrade na 7ky je (ve srovnání třeba s upgrade u Apple) fakt drahej.

09.01.2010, 20:58 |
CVakk nedám ještě dopustit na XP pro, na kterých běží aston
[ Link ]

09.01.2010, 21:01 |
zipp Petura: start lištu můžeš změnit buď na normální nebo ještě na jeden typ, kterej používám já a přijde mi nejpřehlednější
co se týče prohlížeče fotek, tak ten se mi zdá ve w7 lepší v tom, že se nesnaží spouštět videa a nekolabuje kvůli tomu
windows 7 je vpodstatě odladěný windows vista, takže rychlejší je... já to teda pozoruju
tenhle problem ted budu resit taky,musim preinstalovat windows an evim jestli tam dat vista ultimeate 64bit nebo w7 to samy,jde mi hlavne o to jak moc zerou w7 ramky v porovnani s vistou. prijde mi to ze kdyz kopiruju vic veci najednou,ze se visty az moc rychle zpomalujou.

09.01.2010, 21:11 |
fredh u win7 64bit mi hrabe pořád disk jak u vist, tam to bylo snad ještě horší. Dal sem 32bit win7 a svištěj jak letadlo. Takže přechod z xp na win7 je u mě bezproblémovej a pochvaluju si to. Sou rychlý
Od října jedu na W7 64bit a oproti Win XP tak 50-70% zrychlení běžné práce... Někde i o víc jak 100%. Boot tak do 1 minut, pokud z hybernace tak do 20s naprosto použitelný systém. V XP se spouštěly po startu stejné aplikace a tady je to několiknásobně rychlejší, takže za mne krok vpřed :) (visty jsem neměl, tak nemůžu soudit)

09.01.2010, 21:19 |
Kamil madmaik - to asi nebude legální kopie viď?
me žerou w7 64x ultimate 800mb ram
pan mozek: jak se, prosimte, projevuje zrychleni o vic jak 100%??? :)

09.01.2010, 23:35 |
KFL Kamil> Jak drahej, stojí stejně jako dřív přechod XP->Vista, ne? Upgrade licence stojí asi 3 tácy, co je na tom drahýho? :)

09.01.2010, 23:41 |
Kamil KFL - upgrade Mac OS stojí pár stovek, takže tři tácy mi fakt přijde dost vzhledem k tomu, že to jsou opravdu jen "vyladěný" visty.
Jedu taky na W7 32bit a prijdou mi rychlejsi i oproti XP Pro. Na W7 nedam dopustit. Visty jsem instaloval znamemu a prislo mi to hodne liny.
mam visty a spokojenost oproti xp jsou rychlejsi a hlavne se tolik nese...rou,,,,jinak jsem mel 7 na zkouzku a zadna slava cekal jsem od toho tedy vice....
tak rozdíl Vist a W7 oproti XP je znatelný určitě, ale mě zajímají rozdíly mezi Vistama a W7
co jsem četl na netu články o W7, že by měli být rychlejší, brát míň systémových prostředků, rychlejší start a vypnutí, atd.... ale nic takového jsem nezpozoroval, proto se ptám jestli to je jen můj pocit nebo tomu opravdu tak je
taky bych rekl ze jsem nic nezpororoval...jinak jinci prehravace a prohlizece to mi je sumak stejne si kazdej stahne podle sveho gusta....ale ja rikam W7 mi nic nerika a nic rychlejsiho jsem nezaznmamenal...
Visty maji nevyhodu (i vyhodu) zaroven. Po nainstalovani se uci podle uzivatele a nacitaji aplikace do predu ktere uzivatel pousti aby pri dalsich spusteni byly rychleji otevreny. Takze cca tak po 1 tydne ciste instalace jsou hrozne pomale, pak jsi zvyknou ze ihned po spusteni PC, clovek pusti nejaky ICQ klienta, firefox a nejaky prehravac a oni po startu uz to nacitaji do pameti a pak to nabehne rychle.
Take jsi toho muzete vsimnou ze po nabehniti Visty stale nacita HDD.
Tato funkce uz u Win 7 pouzita neni. Ty po nabehnuti dal nic nedelaj. HDD ledka nepracuje. Kazdopadne Visty jsem mel rok, ted bezim nejaky mesic na Win 7 a naprosta spokojenost.
Zase staci povypinat par blbustek navic atp a je klid. Windows Update funguje i na ovladace, instalace Win 7 na notebooky ci slabsi pocitace je pohoda :)
Takze za me jednoznacne Win7.
Jinak pokud nekdo chce plne ovladat Win 7 pomoci jedne jedine ikonky, tak zde Vam dam navod.
Na pracovni plose vytvorte novou slozku.
Tu pak prejmenujte na: GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
a potvrdte.
Udela se Vam tam ikonka GodMode. Otevrte a uz jsi muzete hrat a nastavovat ve Win 7 uplne vsechno mozny o cem jste ani nevedeli ze tam je :)
PS: nedoporucuji amaterum ;) ale lidem kteri vedi oc jde :)

10.01.2010, 08:26 |
sotek Taky nepozoruju nijak zásadní rozdíl v rychlosti mezi Vistama a 7. Mě osobně přijdou 7 poněkud ořezané a je tam pár věcím na který bych si těžko zvykal, takže zůstávám u Vist. Že hrabou víc na disk je pravda, ale pokud si je člověk vyladí, dá se tomu výrazně pomoct.
Nicméně pokud někdo bude kupovat nový PC, tak samozřejmě už se 7.