Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > vista vs. 7

o Navštíveno 642x o
o 09.01.2010, 20:42 | Petura
na čem jedete?
přes rok používám visty a tu a tam přehodím disk s W7 abych nezakrněl, ale rozdíl v rychlosti nepozoruju (ani zapínání nebo vypnutí)
ve W7 mi vadí velká spodní lišta a pro mě nepřehledné přepínání programů (nevidím co je spuštěný), media player se mi jeví hezčí ve vistách, stejně tak prohlížeč fotek (přehlednější horní panel - úpravy, tisk, apod ..)
je něco zásadního, kvůli čemu přejít na 7?

o 09.01.2010, 20:46 | Kamil
Používám visty a ještě nějaký čas budu, protože upgrade na 7ky je (ve srovnání třeba s upgrade u Apple) fakt drahej.
o 09.01.2010, 20:58 | CVakk
nedám ještě dopustit na XP pro, na kterých běží aston [ Link ]
o 09.01.2010, 21:01 | zipp
Petura: start lištu můžeš změnit buď na normální nebo ještě na jeden typ, kterej používám já a přijde mi nejpřehlednější
co se týče prohlížeče fotek, tak ten se mi zdá ve w7 lepší v tom, že se nesnaží spouštět videa a nekolabuje kvůli tomu
windows 7 je vpodstatě odladěný windows vista, takže rychlejší je... já to teda pozoruju
o 09.01.2010, 21:06 | madmaik
tenhle problem ted budu resit taky,musim preinstalovat windows an evim jestli tam dat vista ultimeate 64bit nebo w7 to samy,jde mi hlavne o to jak moc zerou w7 ramky v porovnani s vistou. prijde mi to ze kdyz kopiruju vic veci najednou,ze se visty az moc rychle zpomalujou.
o 09.01.2010, 21:11 | fredh
u win7 64bit mi hrabe pořád disk jak u vist, tam to bylo snad ještě horší. Dal sem 32bit win7 a svištěj jak letadlo. Takže přechod z xp na win7 je u mě bezproblémovej a pochvaluju si to. Sou rychlý
o 09.01.2010, 21:13 | mr.brain
Od října jedu na W7 64bit a oproti Win XP tak 50-70% zrychlení běžné práce... Někde i o víc jak 100%. Boot tak do 1 minut, pokud z hybernace tak do 20s naprosto použitelný systém. V XP se spouštěly po startu stejné aplikace a tady je to několiknásobně rychlejší, takže za mne krok vpřed :) (visty jsem neměl, tak nemůžu soudit)
o 09.01.2010, 21:19 | Kamil
madmaik - to asi nebude legální kopie viď?
o 09.01.2010, 22:36 | /// MiŠeL ///
me žerou w7 64x ultimate 800mb ram
o 09.01.2010, 22:42 | tmx.806
pan mozek: jak se, prosimte, projevuje zrychleni o vic jak 100%??? :)
o 09.01.2010, 23:35 | KFL
Kamil> Jak drahej, stojí stejně jako dřív přechod XP->Vista, ne? Upgrade licence stojí asi 3 tácy, co je na tom drahýho? :)
o 09.01.2010, 23:41 | Kamil
KFL - upgrade Mac OS stojí pár stovek, takže tři tácy mi fakt přijde dost vzhledem k tomu, že to jsou opravdu jen "vyladěný" visty.
o 10.01.2010, 02:27 | prohifi.cz
Jedu taky na W7 32bit a prijdou mi rychlejsi i oproti XP Pro. Na W7 nedam dopustit. Visty jsem instaloval znamemu a prislo mi to hodne liny.
o 10.01.2010, 04:27 | Luboš1
mam visty a spokojenost oproti xp jsou rychlejsi a hlavne se tolik nese...rou,,,,jinak jsem mel 7 na zkouzku a zadna slava cekal jsem od toho tedy vice....
o 10.01.2010, 06:25 | Petura
tak rozdíl Vist a W7 oproti XP je znatelný určitě, ale mě zajímají rozdíly mezi Vistama a W7

co jsem četl na netu články o W7, že by měli být rychlejší, brát míň systémových prostředků, rychlejší start a vypnutí, atd.... ale nic takového jsem nezpozoroval, proto se ptám jestli to je jen můj pocit nebo tomu opravdu tak je
o 10.01.2010, 06:40 | Luboš1
taky bych rekl ze jsem nic nezpororoval...jinak jinci prehravace a prohlizece to mi je sumak stejne si kazdej stahne podle sveho gusta....ale ja rikam W7 mi nic nerika a nic rychlejsiho jsem nezaznmamenal...
o 10.01.2010, 08:07 | Knightey-
Visty maji nevyhodu (i vyhodu) zaroven. Po nainstalovani se uci podle uzivatele a nacitaji aplikace do predu ktere uzivatel pousti aby pri dalsich spusteni byly rychleji otevreny. Takze cca tak po 1 tydne ciste instalace jsou hrozne pomale, pak jsi zvyknou ze ihned po spusteni PC, clovek pusti nejaky ICQ klienta, firefox a nejaky prehravac a oni po startu uz to nacitaji do pameti a pak to nabehne rychle.
Take jsi toho muzete vsimnou ze po nabehniti Visty stale nacita HDD.
Tato funkce uz u Win 7 pouzita neni. Ty po nabehnuti dal nic nedelaj. HDD ledka nepracuje. Kazdopadne Visty jsem mel rok, ted bezim nejaky mesic na Win 7 a naprosta spokojenost.
Zase staci povypinat par blbustek navic atp a je klid. Windows Update funguje i na ovladace, instalace Win 7 na notebooky ci slabsi pocitace je pohoda :)
Takze za me jednoznacne Win7.
o 10.01.2010, 08:09 | Knightey-
Jinak pokud nekdo chce plne ovladat Win 7 pomoci jedne jedine ikonky, tak zde Vam dam navod.

Na pracovni plose vytvorte novou slozku.
Tu pak prejmenujte na: GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
a potvrdte.
Udela se Vam tam ikonka GodMode. Otevrte a uz jsi muzete hrat a nastavovat ve Win 7 uplne vsechno mozny o cem jste ani nevedeli ze tam je :)
PS: nedoporucuji amaterum ;) ale lidem kteri vedi oc jde :)
o 10.01.2010, 08:26 | sotek
Taky nepozoruju nijak zásadní rozdíl v rychlosti mezi Vistama a 7. Mě osobně přijdou 7 poněkud ořezané a je tam pár věcím na který bych si těžko zvykal, takže zůstávám u Vist. Že hrabou víc na disk je pravda, ale pokud si je člověk vyladí, dá se tomu výrazně pomoct.
Nicméně pokud někdo bude kupovat nový PC, tak samozřejmě už se 7.
o 10.01.2010, 16:07 | crestik
God Mode
[ Link ]
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3035 sekund.