Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Denni sviceni-dotaz

o Navštíveno 980x o
o 07.01.2010, 08:15 | Phitypaldy
Jak je to stim dennim svicenim? Plati jeste neco takoveho, ze v zimnim obdobi se musi zapnout obrysova a potkavaci svetla? Nebo plati celorocne ta moznost pouzit jen svetla pro denni sviceni pokud je vozidlo ma. Protoze uz me vcelku serou ti co rozsviti jen predni LED svetla a na zadek uz serou. Kor ted v tomto case, kdy jsou zhorsene podminky pro viditelnost.

o 07.01.2010, 08:57 | cuir
bohuzel, je to presne jak pises, denni sviceni se muze pouzivat i v zime ,ale v momente kdy je zhorsena viditelnost tak by se mely zapnout klasicke potkavacky.
Bohuzel v CR si lidi vykladaji narizeni podle sveho a sou tu dva extremy. Za husteho snezeni zaple jen denni sviceni a za normalni viditelnosti zaple potkavacky, mlhovky a nejmene dve sady denniho sviceni, a nejlepsi je kdyz tenhle votuzenej vanocni stromecek potkas za sera v desti..pak nevidis vubec nic.
o 07.01.2010, 09:12 | P3RF3KT
deni sviceni pokud neni dodavano od vyroby vozu, tuzing,tuzing,tuzing
o 07.01.2010, 09:18 | Phitypaldy
No vanocni stromecek se tady resil uz x krat a nechtel bych, aby o tom bylo i toto vlakno.

Me jen udivuje, ze jsou nekteri tak blby a je jim jedno, ze nejdou videt ze zadu. To je ta povaha ceska tak blba, ze radeji budu vsem ukazovat, ze jsem si koupil na auto vec, ktera je zrovna IN a veskera dalsi bezpecnost me nezajima???

V zivote by me nenapadlo si koupit denni sviceni jen proto, abych usetril nejakou korunu za zarovky nebo alternator....
o 07.01.2010, 09:37 | hanzz
Množství inteligence na světe je konstantní ... bohužel je čím dál víc lidí.

:)

Prostě spousta lidí je debilů, další jsou ignoranti a někteří i aroganti. A průser je, když se to všechno u jednoho člověka zkříží. A že takových kříženců po silnicích jezdí habakuk...
o 07.01.2010, 10:44 | sotek
Nepochopil sem, že někteří cpou denní svícení na auto s H4, která stojí 50kč. Navíc levný LEDky stejně nejsou moc vidět.
Taky potkávám čím dál víc aut, který svítěj potkávacíma a LEDkama současně.
o 07.01.2010, 10:52 | BATMAN
To jsou zase silny recicky, moc rad bych vedel kolik z vas svitilo jeste predtim nez to bylo povinne.....

Ja osobne jsem svitil jen pokud bylo alespon sero ci malilinko horsi viditelnost. V lete v prave poledne jsem samozrejme svetla nezapinal.
o 07.01.2010, 11:02 | Area51
Od te doby co jezdim autem(cca 7let zpet) jsem svitil vzdy a vsude i kdyz to nebylo povinne.. :o) A vzdy potkávačkama, klasika H4 nebo H1. Nechápu ty s tema dobastlenejma LED svetlama pro denni svícení..
o 07.01.2010, 11:03 | hanzz
BATMAN: Osobně jsem svítil od počátku pořád, v létě, v zimě, ve městě, mimo město, ve dne i v noci :) Byl jsem zvyklý z motorky.

Jinak jako sotek, ani si nepamatuju, kdybych musel měnit žárovku.

Zrovna včera jsem viděl hustě osvětlenou Nexii. Svítil parkovačkama a dvěma sadama denního svícení. Jedny byli s bílým světlem, druhý se žlutým (asi mlhovky, woe). Týpek za volantem se tvářil jako největší machr pod sluncem.

Každopádně když vidím dodělaná světla pro denní svícení, tak je to pro mne nejlepším upozorněním, abych si dal pozor, že jede nějaký blb...
o 07.01.2010, 11:09 | zipp
já teda taky svítím autem vždy a všude... a vždycky jsem svítil a vždycky budu..přijde mi to odost bezpečnější
o 07.01.2010, 11:20 | Pakik
No podle mě ty dobastleninky ala denní svícení, jsou poměrně nebezpečný z jednoduchýho hlediska. Ty světýlka jsou zpravidla jinak vysoko než světlomety, a hlavně takřka nesvítěj, minimálně co se týče plochy světlometu, nemůže bejt pár ledek stejně dobře viditelnejch jako rozsvícený potkávací světlo. A sme u tý nebezpečnosti. V záplavě aut svítících potkávačkama stáváse toto votuzené auto za určitých podmínek méně viditelné, řekl bych až neviditelné. A to je to co mě fakt točí. Lidi jsou blbý až to bolí a legislativa jim ještě nahrává. Stejně ušetřej nula nula prd a vypadá to hrozně a navíc je to nebezpečný. Ledky, který jsou z výroby svítěj trochu jinak než ty dodělávaný a dobastlovaný lucerničky z číny. Navíc jsem neviděl že by byli jinde než součástí světlometu. Dlouho sem mlčel, ale už to prostě muselo ven :-)
o 07.01.2010, 11:41 | Phitypaldy
S rozsvicenyma svetlama jezdim odjakziva a to at je jakekoliv pocasi, obdobi.
Dodnes nevidim duvod proc mit osvetleny jen predek a zadek ne.
o 07.01.2010, 11:53 | xenonman | Upraveno: 2010-01-07 11:55:54
proboha co je to tady za hloupe reci? uz me tohle fakt neba jak jeden napise tuzing druhej napis made in china,

to jste vsichni važně tak mimo?

pokud bude mit dennisviceni homologaci sviti to mnohdy lepe nez jaka koliv klasicka zarovka a videt je to opravdu hodne...

co do montazi mas dano jasne vyhlaskou v jake pozici jak nad zemi atd... ma toto sviceni byt instalovano

nejvic me pobavil prizpevek u hid sad 100w, ze policajt napise takovou maximalni omezenost to se musim smat. pokud mam něco jako přídavné reflektory a má to na sobě homolgaci a schválení pro ČR je to povolené co není zakázané je vlastně povolené a mnohdy to funguje opravdu hodně dobře pokud člověk ovšem nešetří. když si koupíš věc made in china za 300,- a budeš tomu říkat dennísvícení je to bláznoství a hloupost toho člověka...

co do vyhlášky svítít pří denních světlech musí jen ledky a nic víc, tzn žádná světla ani zadní...
o 07.01.2010, 12:04 | soray
Nektery novy auta to maji od vyroby tak nastaveny - vpredu denni svetla, vzadu zhasnuto. Tak je to i u myho Megana 3, videl jsem to tak i na Oktavii. Nevidim na tom nic spatnyho, samozrejme pokud uzivatel neni debil a za snizeny viditelnosti si to neprepne na normalni sviceni.
Ja osobne to mam na automatiku (svetelnej senzor), ktera funguje perfektne. Po nastartovani sviti jen denni svetla vepredu, kdyz je min svetla (vecer, tunel, apod.), tak se automaticky zapinaji normalni svetla.
o 07.01.2010, 12:08 | Phitypaldy
Dane, na tebe jsem tady cekal :-)

To mas pravdu, ze pokud je to profi vyrobek od profi firmy, ktera vi kde maji a muzou byt umistene tak to beru.

To uz je, ale pak jen v lidech, kteri si za tohoto pocasi nechaji svitit jen LED predek nebo prestanou ukazovat co tam maji za IN vec a rozsviti normalni obrysovky+potkavaci. To je ta vec, ktera mi vadi, ze lidem je to uplne jedno. Ze jim nejde videt prdel auta treba na dalnici ve vodnim tunelu co se tvori za autem. Kdyz to do nej narvu tak za to budu moct ja, protoze jsem neprizpusobil rychlost a povahu jizdy stavu vozovce. Ikdyz jsem ho vubec nevidel. O to mi jde.
o 07.01.2010, 12:15 | xenonman | Upraveno: 2010-01-07 12:20:53
phitypaldy
jenze vzdy to bude o lidech...
pokud nemaji soudnost, kdyz se dneska projedes treba po praze tak vidis jak to na silnicich vypada, jinak mas pravdu, ale tohle opet rozhodnul nekdo moudry nahore...
o 07.01.2010, 12:52 | CervinVega
myslim, ze tady udelali chybu i vyrobci, kteri meli¨namontovat misto prepinace svetel jen fotoresistor a nouzovy spinac/vypinac pro pripad selhani... nikdy by pak ridic nemusel premyslet nad svetlama, auto by si samo prepinalo jak by potrebovalo, fabrika by usetrila nad slozitym prepinacem...
o 07.01.2010, 15:13 | Pakik
Jen tak pro zasmátí, by mě zajímala návratnost takové investice u auta, které to nemá z výroby.
o 07.01.2010, 16:17 | mishan | Upraveno: 2010-01-07 16:18:52
taky sem denní svícení za X tisíc korun nepochopil a ti , co tvrdí že jim to šetří palivo atd. neničí se žárovky atd. jsu podle mě kokoti a návratnost led světel za 1800 je tak 10 let.
A když svítím normal potkávačkama, tak za těch 10 let vymením maximálně 3x žárovku v hodnotě 50kč...
tohle sem nikdy u mých známých a ostatních blbců nepobral, podle mě je to jen machrovinka a být IN, nic víc.... a nejhorší na tom je fakt, že oni tohle nikdy nepochopí , a můžeš jim to tlouct do hlavy 10kg kladivem, a prostě nic :-))))
o 07.01.2010, 16:26 | dj.DEKL
mishan: kolik toho najezdíš, že ti vydržej žárovky tak dlouho? Mě teda značkový Osram a Philips vydržej max. 4 měsíce tzn. tak 25000km (500hod)
o 07.01.2010, 16:32 | mishan | Upraveno: 2010-01-07 16:33:32
Dj Dekl: ročně tak 30 tis a za tu dobu jsem žárovku neměnil, nejezdím kamionem :o)
o 07.01.2010, 17:26 | Phitypaldy
Ted jsem prijel z prace cca 30km a celou cestu husta mlha. Za tu cestu jsem potkal 3 individua co svitila jen LED dennim svicenim. Vazne mi zustava rozum stat...
o 07.01.2010, 17:44 | HIGHTOWER
MLHOVKY TRVALE TO JISTÍ :-(((((((
o 08.01.2010, 07:05 | hanzz
djPOKLOP: Jestli to nebude spíš elektroinstalací, jak žárovkama... :)

o 10.01.2010, 09:36 | Luke-Jeep
Hoši hoši... paušalizujete, všichni sou blbci atd... výkřik od Perfekta nebudu komentovat vubec...

kupříkladu na 944 je na dalnici rozdil spotreby s otevrenyma nebo zavrenyma svetlama až 1L/100km... tzn navratnost denniho sviceni je velmi rychla :-P Mit vsak normalni H4 v nevyklapecich svetech, neresim nic - cenovka zarovek je smesna... Zatim s dennim svicenim vaham, ale zrejme prijde
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4001 sekund.