Navštíveno 1020x

Zdravim..az se trochu otepli mam v planu tady u nas doma realizovat dilnu ve ktery je momentalne bordel..Vzdycky kdyz potrebuju neco udelat at uz na aute nebo na motorce nebo proste nekde neco vedle chybi mi tady vybaveni.Potrebuju si ji vybavit jen tak na takovy to domaci vyuziti..takze nejaky ponk se sverakem a co dal? Mate nejaky typy na nejaky naradi treba nejaky sady ktery aspon trochu vydrzej? Co by se do ty dilny dalo jeste narvat? Za rozumny penize..Nejaky specialni vybaveni mame kousek od baraku v servisu takze to ne..Urcite nekdo neco takovyho mate tak poradte.. :)
TV, lednice a starej gauc

06.01.2010, 21:54 |
Kesam mycTD: Přesný :D

06.01.2010, 21:57 |
hawai bez sloupovy vrtacky se neobejdes..nebo aspon ja ne :-) a treba takovej soustruh taky neni spatna vec...ale to uz je vic o financich. ale treba ja jsem si na nej uz tak zvyknul ze nevim co bych bez nej delal.
ale tak aspon tu vrtacku, to je zaklad, taky nejakou brusku
tohle je dle mě dost "blbá" investice...já mám štěstí, že všeho je doma mraky, ještě ze staré školy, kvalitní, plno gol sad, kladiv, pilníků, kleští, šroubováků, sekáčů, pilek atd. Kdyby se mělo kupovat všechno nové, tak nevím, jestli bych volil žvýkačkové sady za pár stovek, nebo jedny kleště za 500 apod...to se pak malé vybavení dílny vyšplhá do desetitisíců. Za sebe bych hledal v bazarech nebo po lidech, co kdo může postrádat

06.01.2010, 22:00 |
Kesam Tak kousek od baráku má servis tak bych nic neřešil takže jako mycTD:-) sloupovku malou mám taky ta je dobrá.
Jak rikam..jen na obcasne povoleni,utahnuti sem tam neco udelani a takovy ty maly blbustky..ty velky veci delam v servise kde na to je vybaveni..tady doma je max tak sroubovak,desitka a trinactka..a hlavne bordel kterej je obklopenej motorkama kde neni k hnuti.. takze kdyz uz to budu cely delat tak bych potreboval i nejaky to mensi naradi..tak se ptam co by z tech blbosti pro domaci vyuziti chybet..docela se mi zamlouvaj takovy ty maly sady v kufrikach..
nato samo doma neco utáhnout bych volil levné sady... sice garáž nemám ale všechno si delám před barákem a to jsem si koupil nářadi v bazaru,a musím říci že jde oto jenom dobře vybrat :)

06.01.2010, 22:36 |
hawai tak pokud s tim nebudes delat pravidelne a staci ti jeden klic a sroubovak za pul roku, tak klidne vem nekde v obi nejakou sadu v kufriku, na to aby sis zkontroloval olej v motorce staci. ale kdyby si chtel v dilne travit vic casu a neco vyrabet a furt se v necem stourat, tak zjistis ze kvalita je kvalita, ja mam jeste stary poctivy naradi stary desitky let a slouzi do ted. to co delaj ted, tak to je delany snad z blata s tim se poradne delat neda, ale jak rikam, na maly smrdlani jednou za cas ti je pak uplne jedno co mas. kup sadu stranovejch klicu, 3 velikosti plochejch sroubovaku, 3 krizovy, kladivko, kombinacky, sikovky, stipacky a jednu pilku na zelezo a vic nepotrebujes
Kdyz uz tu zaznel soustruh atp. Tak taky neni k zahozeni nejaka svarecka :)

07.01.2010, 10:50 |
petis A když jsme utý svářečky tak autogen taky není špatnej:-))Jinak nářadí v dílně není nikdy dost a je to nikdy nekončící žrout peněz. Jinak bych asi začal golou, zvedákem 2x, velký kladvo, a nejaký sekáče:-)
...já plánuju na jaro pořídit montážní jámu :-P

07.01.2010, 16:26 |
Kesam Tak svářečky mám zatím jen 2 Cočko a trafo v trafu jedu elektrody přechodové 68.81 kam se sere Rutilka:)
A plánuji ještě Tig a zároven inventor v jedné osobě jelikož hliník a nerez je taky potřeba :-) a už mě nebaví to tahat pořád do práce.

07.01.2010, 17:04 |
Ravo | Upraveno: 2010-01-07 17:06:07
nakup základní vercajk a zbytek pak dokupuj podle toho co budeš potřebovat...uvidíme jestli se vyprofiluješ jako Spojovač (svářečka,ještě jedna, pak ještě jiná...), nebo Rozdělovač (flexa, pila, ještě jiná pila... :)
Vážně, platí první věta:
ponk, svěrák, kladivo, nějáký sekáč, pilníky hranatý a půlkulatý, rašple, pila na kov, gola 1/2 a 3/4 s oříškama, sadu očkoplochých 6-22, šroubováky plochý (malý, střední, velký), šroubováky křížový (malý, střední, velký), kombinačky, sikovky, štípačky, hasák, zapojovačky, vrtačka (ideálně se stojanem, vrtáky), flexa (kotouč na broušení, řezání), přímočará pila, pájka (s příslušenstvím), svářečka (na lepení stačí trafo).
a zbytek dle potřeby co se ti naskytne...
Autogen mame,COocko taky,soustruh taky,velky flexy taky.. :D
Takze to vidim jen na sadu sroubovaku,sadu klicu treba 6-24,imbusy,hvezdicky,goly s racnou,pilku,noziky,pajku,aku vrtacku,nejaky lepeni,pilniky,kladivo... pokud bude neco chybet tak se kdyztak dokoupi..diky..uvdim co vznikne..