Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Plazma 50" LGxPanasonic

o Navštíveno 4986x o
o 06.01.2010, 09:22 | Kapka (M)
mel jsem dotedka plazmu LG 42PX4RV..jelikož si ji chci dat do ložnice tak vybiram novou plazmu do obývaku..chci 50"...koukal jsem na tyhle dvě
LG: [ Link ]
Pana: [ Link ]
signal pujde ze satelitu+DVD +casem PS3 na hry...

o 06.01.2010, 09:32 | Daryl (A)
u 50" jedine Full HD. Ver mi, na tak velke bedne je to sakra znat. I na beznem signalu, DVD a pod. Nehlede an to, ze az pod to polozis PS3 a pustis si tam nejaky BR disk, tak si budes nadavat.

A pri tomto rozdilu bych volil Pana. Ma vseobecne lepsi obraz.

o 06.01.2010, 09:33 | foxos | Upraveno: 2010-01-06 09:34:42
za mě Lg ale asi bych taky volil Full HD u 50 uhlopříčky.
o 06.01.2010, 09:46 | Mr.Scully
Určitě fullHD a Panasonic, naprosto bez debaty.
o 06.01.2010, 10:04 | Escudo
no vidíš, tak to stačí přidat "jenom" 10k :o))) [ Link ] ale do ložnice bohatě stačí 107cm
o 06.01.2010, 10:22 | Dave0401
50" jedine FullHD BEZ DEBAT!!! :)
o 06.01.2010, 11:05 | choze
Urcite Panasonic
o 06.01.2010, 11:19 | Tuner#2
V 50" určiě full HD a Panasonic. LG i Samsung na vývoj plazem kašlou a podle toho vypadají jejich panely a zdroje které mají větší spotřebu.
o 06.01.2010, 13:36 | doronel | Upraveno: 2010-01-06 13:47:45
Také jsem dlouho vybíral. Nakonec se výběr zůžil na Samsung PS 50 B 679 a Panasonic TX-P 50 V 10 E. Chtěl jsem zabudovaný DVB-S a DVB-C tunery. V Mediamarktu jsem byl už tak známí, že mi je prodavač nechal postavit vedle sebe :-) Nakonec jsem se rozhodl pro Panasonic a nelituju. První 2 dny jsem si musel zvykat, ale dnes bych bral i větší :-)

Ještě k PS3. Např. Need for Speed Shift je geniální - jako film. Někdy si sednu skoro před TV a při nastaveném pohledu z kabiny je to opravdu, jako když v tom autě doopravdy jedeš :-)
o 06.01.2010, 13:48 | Jeffry.j
Každý sice upřednostňuje Pana,ale díky tomu že to je značka Panasonic,je ta TV o několik tisíc dražší.
Pokud je Pana s kvalitou obrazu o dost dál než ostatní,tak ale nemá připojení USB,ale má na karty SDHC,tak nevím.Chtěl bych si pouštět právě přes USB filmy.Kdybych měl Pana,tak mi tahle možnost asi odpadá,ne?

Měl jsem vyhlídnutou LG PS8000 je to full HD a je to z téhle serie nejvyšší model
[ Link ]

Co je to konkrétně PDP plasma.Jaké jsou výhody,nevýhody oproti normální plasmě?
o 06.01.2010, 13:53 | wattman
LG neumí ani mikrovlnku - a říkejte si co chcete... :-)
o 06.01.2010, 13:53 | Zdenek (A)
LCD = Liquid Crystal Display
PDP = Plasma Display Panel
o 06.01.2010, 13:57 | Zdenek (A)
Ted jsem byl u kamose a ten ma na zdi plazmu LG 50". Je to funglovka a v levem hornim rohu uz ma vypalene logo televize NOVA :-o ...... Co si o tom mam myslet??? Je to LG takovej smejd nebo je to proste fakt i pres vsechny kecy odborniku o tom, ze dnes se to uz u plazmovych panelu nevypaluje?
o 06.01.2010, 14:04 | Mr.Scully
Ty NeoPDP plazmy od Panasonicu jsou prý hodně luxusní. Já mám jen "obyčejnou" plazmu od Panasonicu ve 42", mám ji dva a půl roku a vypalování loga se rozhodně nekoná.

Pokud přehrávání filmů přes USB, tak Samsung.

LG vyrábí všechno, co se dá zapojit do zásuvky... rozhodně to není značka, kterou bych v dražší elektronice upřednostňoval.
o 06.01.2010, 14:12 | Tuner#2 | Upraveno: 2010-01-06 14:14:01
Zdenek: Pokud kupoval v supermarketu, tak tam mohla běžet na stejná signál třeba půl roku 11hodiv v kuse. Pak ano je možné že to tam bude. Doma při provozu tomu nevěřím a nebo je úchyl afakt čumí jen na novu a i tak při reklamách logo není apod.

Jinak platí to co jsem napsal, LG a Samsung mají plazmy na vedleší koleji, NEOpanel od Panasonicku je někde jinde byť kvality Pioneeru to pořád nedosahuje a to Pioneer měl kontrastní poměr 18000:1 - nevím kde dnes na ty milióny chodí stejně tak kde to berou LCD :-)) ale o tom jsem tu už kdysi psal jak se to má měřit a že to co uvádí je něco jako P.M.P.O. u výkonu zesíku.
o 06.01.2010, 14:16 | doronel
Pana sice nemá USB, ale skoro každý DVD player už USB má. Pokud chceč PS3, tak má také USB.
Já mám připojenou televizi přímo na router a pomocí Twonky-Media Server programu přehrávám filmy a fotky rounou z notebooku.
Zabudovaná funkce Viera-Cast například umožňuje sledovat YouTube videa přímo na televizi.

Zdenek - LG jsem zavrhnul hned zpočátku. Přečetl jsem dost testů a skoro vždy byl LG o hodně horší, než Samsung a Panasonic. Z toho, co jsem vyčetl, je Panasonic v plazmách momentálně špička.
o 06.01.2010, 14:23 | doronel
Tuner - neřekl bych, že Pioneer Kuro je o mnoho lepší než nové Panasonic. Také jsem to srovnával, ale rozdíl v ceně mě za to prostě nestál. Navíc bych s Kuro musel srovnávat Z1 sérii od Panasonicu a tam mě ten cenový rozdíl také za to nestál.
o 06.01.2010, 15:00 | Tuner#2 | Upraveno: 2010-01-06 15:01:32
harry: V high-endu už taky není 5 x dražší repro zásadně lepší než to levnější, tam už hledáš malinké nuance a to samé platí o obraze TV. Neříkám že tam je propastný rozdíl, ale rozdíl tam je, dnešní řada od Panasonicku je tak na úrovni Pineeru 6. - 7. generace Kuro. Jinak ve všem ostatním naprostý souhlas.
o 06.01.2010, 15:57 | nocarret
Davide kup si tuhle
[ Link ]
dá se sehnat kolem 28 a budeš spokojenej .-)
o 06.01.2010, 16:28 | Jeffry.j
nocarret: možná 28 bez dph.....
taky bych si ji rád koupil,ale říkám,ta cena už je prostě vysoká.
Člověk to asi musí brát jako sázku do loterie,to co popisuje Zdeněk s tím kamošem co se mu vypálilo logo,vždyt to není vůbec možný.... člověk vysolí xy tisíc a má šmejda...
Asi se smířím s tím,že si koupím LG nebo Samsung a budu doufat,že se nic v té TV neposere.
o 06.01.2010, 16:33 | johanik
sám mám plazmu LG asi 3 roky a v pohode, jen ted uvazuju taky o necem vetsim atuhle pomalu presunout do loznice :-)
o 06.01.2010, 16:34 | Tuner#2 | Upraveno: 2010-01-06 16:34:51
Jefry.j: Možný to je, co by jsi chtěl za tu cenu a když se lidi a potažmo i výrobci honí jen za cenou? Kdyby jsi to viděl jak to chodí při výrobě a jak se šidí některé obvody mnohdy kvůli korunovým součástkám. jen že 1,- na součástce v TV je pro roční prorukci milión do kapsy a to rozhoduje a k tomu je technik tlačený.

nocarret: To je výborná volba, hlavně ne G15tku, ten satelit je tam za trest jak z hlediska, ladění obsluhy tak i z hlediska kompaktibility třeba s CAM Cryptoworks a Skylink kartou.
o 06.01.2010, 17:00 | nocarret
Jeffry.j opravdu není problém jí za ty prachy sehnat u nás včetně DPH chce to jen hledat
o 06.01.2010, 20:41 | Daryl (A)
Sice Samsung nedosahuje obrazových kvalit neopdp ale .... Při stejně výbavě a rozměru dáte za panaka o 30k víc a to je už fakt raketa.
o 06.01.2010, 20:43 | Daryl (A)
A ten rozdíl poznáte jen když je postavite vedle sebe. Měl jsem je postaveny vedle sebe.
o 06.01.2010, 23:22 | doronel
To je pravda, že rozdíl poznáš jen vedle sebe. Myslím, že bych byl spokojený i s tím Samsung PS 50 B 679. Ale ten rozdíl cen nebyl tak strašný. Samsung PS 50 B 679 byla ceníková cena 1800,- € a měl jsem nabídku za 1400,- €. Ten Panasonic TX-P 50 V 10 E byl ceníkově za 2300,- a dostal jsem ho za 1800,-, takže vlastně za původní cenu toho Samsungu. Chtěl jsem TV do 2000,- a tak si nemohu stěžovat. A k tomu mám dobrý pocit, že jsem přispěl na výplaty pracovitým plzeňským dělníkům :-)
o 07.01.2010, 06:20 | Daryl (A)
Harry: v lete jsem kupoval ps50b650 a v té době byl rozdíl velkej nehledě na to ze panak nemel zadnou výbavu. A ten Samsung stal kolem 1100 € kdežto ten panak kolem těch 2000€ a to je mazec rozdíl.
o 07.01.2010, 12:44 | Jeffry.j
Daryl: jak jsi s ní spokojen?Kdyby jsi ted kupoval,tak ji koupíš zase,nebo bys šel do jiné,např.Panasonic?
To jsi koupil v DE,ne? protože ted v téhle době to stojí kolem 28tisíc a ty si to koupil před půl rokem....
neleskne se ten panel moc?Slyšel jsem,že u tété TV si někdo stěžoval na odrazy paprsků od slunce.
Rád bych věděl co je to stupně šedé(gradace)? to je u Samsungu a u Pana maj v popisu převzorkování obrazu na nejlepší možné rozlišení, 5.120 stupňů gradace
o 07.01.2010, 12:46 | Zdenek (A)
K tomu odrazu paprsku od slunce:
Muze mi nekdo vysvetlil, kterej kreten vymyslel leskly ramecky vetsiny dnesnich LCD a PDP televizi???
o 07.01.2010, 12:56 | Jeffry.j
takže asi na tom něco bude...
o 07.01.2010, 14:12 | Kapka (M)
hm..to jste mi ekne zamotali hlavu.. fakt se vyplati kupovat FullHD proti HDready? co treba leze ze satelitu T-T trade/Skylink/?
o 07.01.2010, 14:22 | Tuner#2
Kapka: To záleží jaký sat. přijímač máš, pokud SD, tak z toho leze 576 x 720 klasika PAL. Pokud máš HD přijímač, tak z něj už dostaneš na některých programech 1080 x 1920 ale u 50" TV to full HD má už opodstatnění hlavně do budoucna. HD stanice začnou přibývat a třeba na prohlížení fotek je to rozdíl podstatný u pohyblivého obraz ten rozdíl je menší.
o 07.01.2010, 14:54 | LukeFab | Upraveno: 2010-01-07 15:00:08
Zneužiju tematu a zeptám se na pár lehkých otázek pro vás.já se v tomhle nevyznám.
Chci si pořídit nějáké lcd,ale řeším tohle:
1.Máme televizi přes kabel a jede nám zatím přes analog i přes setupbox.Chtěl bych příjem i na tehle tv.jak to mám udělat?natáhnout kabel od rozbočovače,odkud vede kabel?Bude potřeba další setupbox?Koupil bych asi rozdvojku na koaxiální kabel + koax a tak bych zavedl signál do mé tv.
2.Chci tu tv připojit na počítač asi přes hdmi(na sledování filmů atd.),ale řeším to,aby mi jel i 5.1 zvuk na mých repro Genius HT,když budu mít vyplý počítač.Jak to udělat aby mi jel zvuk 5.1?
Mám zvukovku Creative X-fi xtrememusic.Geniusy mají i vstup na 2 cinche.
Poradí někdo?
o 07.01.2010, 15:14 | Tuner#2 | Upraveno: 2010-01-07 15:14:49
1. Napřed si musíme ujasnit pojmy. Kabelovka analog se ladí klasicky v TV přes analogový tuner jako v minulosti 4 pozemní programy. To je jasné. Digitální kabelovka je DVB-C a k tomu je buď patřičný set top box od nich zapůjčený a nebo si koupíš TV s DVB-T (pozemní signál) a i DVB-C tunerem (zpravidla dražší a vyšší modely), koupíš CAM modul a od kabelovky si pronajmeš jen samotnou kartu pokud to u Vás tak jde. Jinak zapojení je jako stávající, set top box má určitě ant vstup i výstup, takže žádný rozbočovač nepotřebuješ a signál píchneš do něj a z boxu do TV jako to máš doteď. Je otázka zda chceš mít kabelovku dlouhodobě a nebo se jim vyprdneš na placení a uděláš si buď pozemní anténu a spokojíš se s 11 programy a nebo půjdeš do satelitu.

2. Té otázce moc nerozumím. 5.1 pojedeš stejně jen z PC pokud teda nemáš i nějaký DVD přehrávač s dekodérama. No a z TV je výstup jen 2cinch případně optika. Optiku ty Geniusy nemají a 2 cinch zapojíš, tím pádem to půjde ve stereu a max. při obsahu patřičné složky ve zvuku v Dolby Pro logic. Pochybuju že ty Geniusy mají jiný dekodér, holt to není AV receiver, ale laciná sestava primárně k PC a ne jako náhrada kina.
o 07.01.2010, 15:31 | LukeFab | Upraveno: 2010-01-07 15:39:35
náš poskytovatel je upc.Máme jakousi krabičku to je asi ten DVB-C přijímač a z něj vede kabel do setupboxu a z něj do tv.když nemám zaplý SB,tak nám jede kolem těch 30 kanálů,možná víc.to by mi stačilo.v tomhle případě by nebyl potřeba setupbox a nic víc?Koupil bych rozdvojku,dal ji před SB a z rozdvojky bych tahl kabel k me tv.

Z pc mi pojede 5.1 to se očekával,kdybych chtěl 5.1 z tv,tak by byl teda potřeba nějáký receiver.mě bude postačovat zatím připojení přes cinche na sledování obyčejných kanálů.

Kdybych to uděla přes tu rozdvojku tak hybridní?něco takového [ Link ] nebo stačí toto [ Link ] ??Díky moc
o 07.01.2010, 15:55 | Tuner#2 | Upraveno: 2010-01-07 15:57:10
Jak že to máš zapojený? UPC má do bytu přípojku, která končí v zásuvce. Odtud vedeš kabel k DVB-C (kabelový set top box) a z něj vedeš kabel do TV aby jsi mohl naladit i analog. Bavím se o kabelu anténím (koax) neřeším teď obrazové spojení třeba scartem apod.

Nechápu co tam dělá další nějaký set top box? To je DVB-T? Ten ale má svůj kabel ze společné antény přece.
o 07.01.2010, 16:18 | Kapka (M)
no když už me pomalu ukecavate na FullHD..tak jak je to s kvalitou signalu/obrazu/ ze satelitu u operatora Skylink a operatora CSlink?ktery je lepší ohledne datoveho toku atd..zatim mam teda Skylink a k tomu normalni sat.prijimač,ale neni problem v budoucnu ho vymenit za HDTVprijimač.
o 07.01.2010, 16:18 | LukeFab | Upraveno: 2010-01-07 16:25:27
Jo byl jsem to ohlídnout.Udělal jsem projistotu nákres.Jeden tlustej kabel vede do krabičky velikost zásuvky ve zdi.Z tama máme už jednu rozdvojku na koax,na jedné straně běží dědova tv a na druhé naše tv.U naší tv je koax zapojený do setupboxu a z něj do tv.děda nemá SB.stačilo by dát někde rozdvojku nebo roztrojku tam kde je ted rozdvojka a natáhnout kabel k sobě?to by mělo fungovat ne?

Ještě menší otázka
Dá se fullhd něko kolem 94cm a víc sehnat kolem 9000kč.Hledám hledám,ale našel jsem pouze LG 32LH3000 a to je jen 81cm a cena kolem 11tkč.

foto k příspěvku  od LukeFab

o 07.01.2010, 16:50 | Tuner#2
Kapka: Operátoři Skylink a CS link využívají 80% stejných kanálů takže dá se říct, že to je naprosto stejné, CS link má teď nepatrně lepší Novu HD, protože jí má na vlastní frekvenci kde zatím není nic moc jiného (ale to se může brzo změnit a datový tok půjde dolů), ale zas nemá žádný HD balíček a Skylink už nabízí další 8 programů v HD. Za mě jednoznačně Skylink.
o 07.01.2010, 16:59 | Tuner#2 | Upraveno: 2010-01-07 17:00:04
Jo takhle, máte 2TV a chceš 3TV, já myslel že stará poletí z okna a místo ní půjde LCD proto jsem psal, že kabely měnit nemusíš.

Osobně bych to rozbočil hned za zásuvkou aby všechny větve byli vyrovnané (každé rozbočení srazí signál o 3 - 5dB dolů). takže koupit tohle a udělat to pořádně na Fka a ne na ty násuvné prasokonektory...

[ Link ]

Za tu cenu myslím ne, ale akční ceny nesleduju...
o 07.01.2010, 17:07 | doronel
Daryl - záleží na tom, který Pana jsi k té ps50b650 porovnával. Ten Samsung 679 a Pana V10E, ze kterých jsem vybíral, jsou výbavou na stejné úrovni. Navíc mě při přímém srovnání připadal ten Pana lepší - ostřejší obraz, lepší menu a hlavně chci AV-Receiver od stejné značky, aby byla zajištěna 100% kompatibilita. Líbí se mi Panasonic SA-BX500 a nic podobného od Samsungu jsem nenašel (co by se mi líbilo).
Tady je test podle které jsem se také řídil. Skoro u všech (pro mě důležitých) bodů, byl Pana o trochu lepší, než Samsung.
[ Link ]

Jinak Panasonic koupil technologii a patenty od Pioneeru, i když ji zatím nevyužívá u žádného modelu. Možná něco ukáží na CES. Ve fórech se mluví, že to bude v nové řadě 10 Lumen/W televizích. Ty budou mít daleko větší svítivost proti dosavadním (cca 2,5 Lumen/W) při daleko menší spotřebě el. energie. Takže kdo chce top přístroj, ať si ještě počká a bude mít Kuro od Panasoniku s daleko lepší výbavou.

o 07.01.2010, 17:13 | Tuner#2
Harry: Inženýři z Pioneeru už dávno jsou u Panasoniku a pokud by jsi takhle čekal, tak si nikdy nic nekoupíš, neb za dva rky bude reálně dostupná laser TV, Sony možná konečně rozchodí diody v jeho OLED aby jedna barva nechcípala podstatně dřív než dvě ostatní :-) a takhle budeš čekat do smrti...

Jinak koupě AVčka od Panasonicku kvůli kompaktibilitě je ta největší blbost. Za tu cenu už máš slušný receiver od Denona AVR -1910 co letos dostal EISA a zvukově jseš úplně někde jinde.
o 07.01.2010, 17:14 | LukeFab
díky tuner2.už jen sehnat lcd
o 07.01.2010, 17:25 | Daryl (A)
Harry: já vím ze panak ma lepší obraz, ale nemel dlna a myslím ze ani DivX a o internet gadgets nemluvě. To mely až nejvyšší modely které staly dvakrát tolik ve stejném rozměru. Sám píšeš ze to bylo kolem 2000€ kdežto můj samsung stal 1100€( v přepočtu ). Tudíž nebylo o čem.

Až budu velkej a bohatej tak si koupím .... V té době už asi OLED :)
o 07.01.2010, 17:27 | Tuner#2
Daryl, ale tohle všecno jsem řešit přes box připojený k síti a propojený s TV HDMI kabelem a máš to daleko sofistikovanější a TV koupíš "obyčejnou" a jsi na podobných penězích s lepším obrazem.
o 07.01.2010, 18:54 | Jeffry.j
Tuner#2:ten box myslíš nějaký multimedialní centrum,či co?Přesně jak to napsal Daryl,tak to právě taky tak myslím,ale nevím,nevím.Když říkáš,že ten box,kterej si pak musíš koupit a připojit ho k TV je ta lepší varianta?
LG PS8000 ted spadla na 25tisíc a zákl.model Pana s full HD bych v éto ceně asi nenašel,co jsem se koukal,tak to začíná kolem 28tisíc a výš.
U panasonicu se mi líbí mohutný design a ne že to vypadá jak u ostatních TV jak monitor k PC
o 07.01.2010, 18:59 | doronel
Tuner - mě šlo hlavně o to, abych neměl 10 DO na stole. Nechám se poučit. Nestudoval jsem HDMI a nevím, jestli se tím přenáší i nějaké povely, ale divil jsem se, že se např. u PS3 mohu pohybovat v menu mojím DO Panasonic. Když tím Panasonic ovládáním budu moci toho Denona zapnout a vypnou a nastavit hlasitost, tak si ho i koupím :-)
o 07.01.2010, 19:14 | Daryl (A)
Harry: do řeší logitech harmony one :)

tuner: mno mmbox co umi i BR asi pod 10 nedas což té pomalu dostane zase na cenu kolem 2000€.
o 07.01.2010, 19:26 | muSlim | Upraveno: 2010-01-07 19:27:08
OT: Dnes som čítal o Toshiba Regza Cell, 55" štartuje na 11 tisíc dolárov v JPN, to sa dá :oD Procesor, ktorý poznáte z PS3, wireless HD a opdobne, nejakým spôsobom to robí 3D z 2D obrazu a tak podobne, hustá mašinka...

foto k příspěvku  od muSlim

o 07.01.2010, 19:28 | Daryl (A)
Slim: tak a teď zpátky na zem :))
o 07.01.2010, 19:29 | muSlim
2 Daryl: veď vravím, OT :o))))))
o 07.01.2010, 19:37 | doronel
:-)) To je asi to samé, jako když jsem se asi před 4mi lety bavil v Sinsheimu se Seilerem a tan říkal, že byl v USA na nějakém školení co se týkalo Home Cinema a projektorů, a jen to školení stálo 30000,- doláčů :-)) Tak proč né telku za 11
o 07.01.2010, 19:45 | muSlim

Akože tá rýchlosť prepínania programov, ja to chcem kurva... :o)))

[ Link ]
o 07.01.2010, 19:50 | Daryl (A)
Slim: ty vole to je argument :)))) rychlost přepínání programu :-)))))
o 07.01.2010, 20:44 | Tuner#2
Daryl, Jeffry.j: Ano myslím, ale proč do toho taháš Blue Ray? Tvoje TV ho snad umí přehrát? Řešení je spousta a cena nemusí býtr nutně 10.000,- a nebo uvedu ještě jeden tip, co když chci k TV řešit satelit? Tak koupím rovnou Dream box DM 800 (klon dneska za 8, origo za nějakých 12tKč) a mám vyřešen HD satelit (který stejně 6 - 8tKč stojí) a s Dreamem koukám na YouTube, po síti šahám na HDD, má to i USBčka, nahrávám přes eSATA na externí disk, pouštím po síti obraz ze satelitu na PC jinde v baráku atd...

Navíc díky spotřebě Samsunga a LG mám za tři roky rozdíl na Panasonika zaplacený :-)
o 07.01.2010, 20:50 | Tuner#2 | Upraveno: 2010-01-07 20:51:53
harry: A Ty si myslíš, že jednou dálkou od TV uřídíš AVčko? Co když budeš chtít přepnout vstup na AV, nebo zvolit jiný zvukový režim apod? Stejně budeš muset šáhnout po DO od AVčka. Mohlo by to fungovat spíš obráceně, že DO od AVčka uřídí TV, ale zas jen základ a to hlasitost a přepínání stanic. Ale třeba na HDMI vstup abys přepnul už budeš muset sáhnout po DO od TV :-) navíc mít na stole dvě dálky od stejnýho výrobce je hrozný, vždycky šáhneš po tej druhej. Když máš DO Panasonic a druhé Denon, tak se nespleteš, vidíš výrazný popisek výrobce - alespoň to tvrdí nakonec většina zákazníků.

Co se týče Denona, tak jeho DO je programovatelné taky, takže Panasonika se naučí v pohodě, ale pak stejně musíš na DO přepínat mechanický přepínač že neovládáš AVčko, ale že chceš ovládat TV. Tohle jedině řeší ovladače Philips pronto s celodotykovým displejem, kde si naprogramuješ jen to co potřebuješ, umí to makro funkce a hlavně nemusíš přemýšlet v jakém módu ta dálka zrovna je a co že to teda vlastně bude ovládat.

U toho Panasonica ani nepíšou zda to umí upscaling na HDMI což je dost důležitá funkce pokud máš doma zařízení která ještě HDMI nemají.
o 07.01.2010, 21:20 | muSlim
2 Daryl: už si niekedy videl vymrdané Samsungy, koľko to na nich trvá? :o)))
o 07.01.2010, 23:19 | Daryl (A)
ja mam samsunga a netrva mi to :)
o 07.01.2010, 23:26 | Tuner#2
Daryl: Co říkáš na moje řešení? Dle mě nemusí nutně všechno umět TV, máme instalace kde TV je pouze monitor bez repro jen s jedním přívodním HDMI kabelem a všechno se řeší přes AV receiver a ostatní komponety.
o 08.01.2010, 07:06 | muSlim
2 Daryl: tak plazma je na tom asi lepšie :o) LCD je fakt desné, utrhnem si z neho aspoň 4x bimbasa pri každom prepnutí... :o(
o 08.01.2010, 08:07 | Kapka (M)
2 Tuner2: hele hod nejaky odkaz na ten DreamBox...protože casem až vrazim penizky do te nove plazmy budu utracet dal..a nejake takove reseni by se mi libilo
o 08.01.2010, 08:24 | Tuner#2 | Upraveno: 2010-01-08 08:25:13
Google nic nenašel? Mě jo :-) [ Link ] =

o 08.01.2010, 12:11 | Daryl (A)
Tuner: resim pomer cena vs vykon.

POkud se se svym resenim dostanes s panakem FHD 50" na 1100 Euro, tak prodavam Sama a jdu do nej :)
o 08.01.2010, 12:33 | Tuner#2
Daryl: A já se zvovu ptám, Tvoje TV umí Blue Ray jak si tu zmínil u miltimediálního centra a nebo snad má satelitní tuner jako v případě Dreamboxe? Chce to vidět komplexně a ne jen zaujatě co mám doma...
o 08.01.2010, 12:44 | Daryl (A)
tuner: Mam plazmu 50", k tomu BR prehravac, IPTV (ktere proste mam a neni za nej adekvatni nahrada), DLNA, Internet a DivX z USB.

Vic nechci ani nepotrebuju a cele reseni mne stalo cca 1200 EUR (BR prehravac stal 150 ? Myslim).

POkud mam prikupovat vseumim krabicku, tak se ptam, zda umi i BR, pac jinak tech zarizeni uz bude moc a nehlede na kazda pes jina ves ... takhle mam stb IPTV, DVD a vez. A hlavne na cenu. Kupovat plazmu od panaka za 2000E a k tomu jeste nejakej magicbox za dalsich 500E mi nedava moc smysl.
o 08.01.2010, 14:18 | Tuner#2
Daryl: OK tak pro Tvé konkrétní účely asi jo, když řešíš TV přes IPTV, ale to na vesnici či mimo Prahu jde dost blbě a pak už stejně musíš řešit většinou satelit a jsi tam kde jsem psal já.
o 08.01.2010, 16:39 | LukeFab
Dost lidí mě říkalo,ať nekupuju plazmu,že mají velkou odezvu a častěji se kazí.Co je na tom pravdy?
o 08.01.2010, 16:50 | Tuner#2 | Upraveno: 2010-01-08 16:51:02
Kdo to říkal? Pověsit za koule do průvanu :-)

Odezva třeba u Neo panelu Panasonic je 0,001 milisekundy což je proti obvyklým 4 - 6 milisekudám LCD kolikrát méně?

Kazí se sračkový věci kde se šetří při výrobě, může odejít třeba zdroj jak v laciném LCD, tak v laciné Plazmě...

To jsou zas kydy rádoby odborníků v obchodech ach jo...
o 08.01.2010, 18:12 | doronel
Tuner - máš to těžký :-)
o 08.01.2010, 18:19 | Tuner#2 | Upraveno: 2010-01-08 18:22:29
harry: Taky už mě z toho hráblo a kdyby byl gizmi adminem, tak už mám asi BANán :-O
o 08.01.2010, 18:33 | doronel
Založíme nové oddělení fóra: Plazma nebo LCD :-)
o 08.01.2010, 18:39 | doronel
Jinak s tím Denonem jsi mi nasadil brouka do hlavy. Asi do něj půjdu a ovládání vyřeším buď [ Link ] nebo T4 od RTI [ Link ]
o 08.01.2010, 18:42 | Tuner#2
harry: Myslím že proti Panasonicu fakt litovat nebudeš a koukám že Logitech už kopíruje Philips Pronto a RTI je kapitola sama pro sebe dělají opravdu dobré věci.
o 08.01.2010, 20:16 | Jeffry.j
Daryl:mohl bys mi trošku upřesnit co je to IP TV a jak funguje?To musíš mít nějakého poskytovatele nebo se stačí jen píchnout na net a je to...?
Tuner:pokud zatím jen vybírám TV,tak co je pro mě lepší,vybrat si tu TV co má Daryl,ta která podle něja má vše v sobě,nebo koupit ´´nějakou TV´´ a pak dokoupit ten dreambox?Jinak jsem koukal na něj a docela slušná věcička,která toho hodně umí.Pokud budu mít full HD TV,tak by to teda asi chtělo taky příjem full HD,chápu to dobře?
o 08.01.2010, 21:29 | Tuner#2
Jeffry.j: Chápeš to dobře a co je lepší to si každý musí rozhodnout sám. Já bych šel cestou obyč TV a k tomu připojené komponety, ale třeba Daryl má jinou představu a vyhovuje mu to tak. Každý jsme jiný a můžeme si vybírat. Jinak na full HD je dnes nejlepší sat. platforma Skylink kde jsou dva HD programy zdarma a dalších 8 za příplatek.
o 08.01.2010, 23:36 | Daryl (A) | Upraveno: 2010-01-08 23:37:36
Tuner: kdybych resil sat, tak karta mne prijde levnejc nez blackbox. I samotnej sat bude jiste levnejsi alternativou.

Bavime se tu o pomeru ceny/vykon za pouziti Panasonicu (a pridavnych zarizeni) a ceny Samsungu bez vetsiny techto zarizeni.

Nejlevnejsi plazma od Panaku v 50" Full HD je za nejakych 37k coz je vic, ne mne stal vybaveny samsung i s BR prehravacem.

Kdyz pridam jeste ten tvuj magicbox ...

Ekvivalent je TX-P50V10E ktery je pres 50k coz je o 20 vic, nez samsung stoji. A ja nedam 20k jen za pocit, ze mam lepsi obraz (pac to bez primeho porovnani nepoznam).
o 08.01.2010, 23:39 | Daryl (A)
Pokud bys nabidl reseni s FHD panakem za rekneme tech 37-40k ktere pokreje vsechny potreby (TV, BR, DLNA/DivX) ... ale to nejde ... s panakem se musi uskromnit, nebo zacalovat vic .
o 08.01.2010, 23:47 | Daryl (A)
popravde mit tehdy zbytecnych dalsich 20k tak nad panakem nevaham, ale sotva jsem naskrabal tohle :)
o 09.01.2010, 16:38 | LukeFab | Upraveno: 2010-01-09 16:43:04
Ještě jednu otázečku. Máme v baráku strašně tlustý zdi kolem 60cm a nechce se mi to vrtat. Zajímalo by mě,jak moc se zhorší signál,kdybych se napojil na koax,na kterém už jede jedna televize?Napojil bych se na něj v mém patře,takže bych nemusel vrtat do patra.Kdybych to tak udělal,tak bych ten koax rozřízl a napájel tam koncovky F a dal tam ten rozbočovač.To by nemělo být něják složité,ne?S koaxama jsem nedělal,tak se radši ptám.tam je taky jen + a kostra ne?Dík
o 10.01.2010, 10:54 | empiK (M)
harry: mam PS3 a TV Panasonic. Jsem na vikend mimo, tak to nemuzu vyzkouset, ale neverim tomu, ze ti funguje ovladac od TV s PS3.
o 10.01.2010, 11:31 | Tuner#2 | Upraveno: 2010-01-10 11:34:00
LukeFab: Fka se nepájí, to je jen šroubovaný spoj co uděláš běžně jen s nožem v ruce. Jinak to samozřejmě můžeš udělat. Jediné negativum je ten útlum a pokud bude signál na hraně, tak se může dostat pod tuhle mez a začít to zlobit, ale to by musel být signál fakt slabý.
o 10.01.2010, 12:47 | LukeFab
Díky Tuner2 za pomoc.Ohledně těch Fkovej rozbočovačů,ten útlum znamená co?Je lepší koupit rozbočovač s co největším útlumem?
o 10.01.2010, 18:03 | Tuner#2
Útlum je o kolik to srazí úroveň signálu. Máš třeba 80dB z antény a tohle stazí 3,5dB na každou větěv. proto je nejlepší to rozbočit hned pod střechou jedním rozbočovačem 1/třeba na 8 a vést do každé místnosti samostatný kabel. Když to veden někam, tam to rozbočíš a pak zase i dál se to rozbočí, tak ty jednotlivý větve nejsou vyvážené a na konci už může být problém že to nebude fungovat.
o 10.01.2010, 18:21 | LukeFab
a když to rozbočím hned u zdroje signálu a ten chcu rozbočit na 3 tv,tak mám vybrat rozbočovač s jakým útlumem?je i 12db jsem se koukal
o 10.01.2010, 18:28 | Tuner#2
Na 3TV má 6,5dB [ Link ]
o 11.01.2010, 18:45 | LukeFab
Ještě malá otázečka.Do toho obchodu pro ten rozbočovač nemůžu,tak mám na výběr tyto [ Link ] a [ Link ] . Rozdíl mězi něma velkej,tak nevím jestli se vyplatí šetřit nebo ne.Kabel mám koupenej už Nordix CM401 Al,tak už jen toto mi zbývá a mám vše.
o 11.01.2010, 18:47 | Tuner#2
Ten levnej neznám, ale asi to bude z hlediska útlumu dost bída, ale to by se muselo změřit. Beru jen to co mám odzkoušené.
o 11.01.2010, 19:00 | LukeFab | Upraveno: 2010-01-11 19:09:38
já sháním koax do 9kč/metr.jde to jen do patra nahoru a přes jeden pokoj,to by mohlo být ok ne?
ztěch dvou rozbočovačů teda který radši vzít?dražší nebo levnější?
Odkaz na koax [ Link ] prodává se i za 16kč,což nechápu teda,al vypadá solidně
Na jejich webu píšou,že se používá jako alternativa za belden h121,koukal jsem na hodnoty útlumu a mají stejné,pokud je udávají pravdivě.
o 11.01.2010, 20:11 | LukeFab
poradíš pls ten rozbočovač?
o 11.01.2010, 21:22 | Tuner#2
Kabel je dobrá volba, ale radit jaký rozbočovač když ani u jednoho nejsou napsané útlumy je fakt těžké. Ideální zapojit a změřit útlum a buď to dodavateli hodit na hlavu a nebo to začít prodávat. Bohužel ne každý prodejce tohle dělá. Tomu lacinému moc nevěřím 1-3 kvalitní je kolem 90 - 120,- alespoň u nás.
o 11.01.2010, 21:35 | madmaik
jestli chces moh bych ti dodat kabel i rozbocovac,ktery pouzivame pro instalaci kabelovy televize. konektory mam bohuzel jen krimplovaci. klidne napis mail.
o 11.01.2010, 22:52 | LukeFab
tady jsem našel tyutlumy atd o tom rozbočovači [ Link ] snad tím už můj výběr končí a vše dopadne dobře tak jak má.Jsem rád,že mi s tím někdo pomáhá,tomuhle fakt nerozumím.Ještě jednou dík všem
o 12.01.2010, 13:53 | Petr0000
taky se tu zaptám na jednu věc. přijde poskytovatel tv upc na to,že máme signál rozbočený na 2 tv a platíme jen za 1?
o 12.01.2010, 13:58 | Tuner#2
A máš kabelovku a nebo satelit? V zásadě nepříjde ani u jednoho. Bohužel třeba u kabalovky tohle šlo jen v době analogu, teď když budou analog alespoň v Plzni vypínat, tak dostaneš jen jeden DVB-C box s kartou a tím pádem na 1 TV a když chceš další, tak za poplatek.
o 12.01.2010, 18:53 | madmaik
presne jak pise tuner2, jinak nemaji jak to poznat a muze jim bejt do toho kulovy :) a v praze analog este pobezi u upc par let,(pry) v plzni uz ho vypinaji?
o 12.01.2010, 20:09 | LukeFab
Lidi jsem totálně nerozhodnej a potřeboval bych poradit jakou telku.Mám dva výtěze,jenže fakt nevím co zvolit,jestli větší úhlopříčku nebo kvalitnější obraz-kontast atd,usb,..

SHARP LC42SB55E
[ Link ]
SAMSUNG LE37B551
[ Link ]

Pokukoval jsem i po PHILIPS 37PFL5604H/12,ale design Samsung se mi fakt líbí.
Sledovat to budu z 3m,na hry,filmy ve full hd přes počítač,nevím co zvolit,jestli větší obrazovku nebo snad "líp" vybavenou Samsung. Mám i 22" monitor samsung a jsem s ním spokojen,ovšem tv od Samsung jsem nikdy nevlsatnil,tak nevím,jaká kvalita to je.Díky za pomoc
o 13.01.2010, 08:34 | Petr0000
Mám kabelovku upc právě.
o 13.01.2010, 10:11 | LukeFab
Jinak já asi pujdu do toho samsungu.Bojím se že 42" je na sledování z 3m moc a u toho samsungu se dá zprovoznit přehrávání z usb a pip,což pip chci.videa stejne budu pouštět z pc přes hdmi.
o 13.01.2010, 10:21 | Dave0401
Moc? ja sleduju ze 3m 100" a mensi obraz bych teda fakt nechtel... (vetsi taky ne, to bych si musel odsednout dal)

dopadnes jako vetsina lidi... za chvili zjistis, ze sis mel poridit 50ku ;)

ale jak vidim, kazdy si asi tim musi projit :)
o 13.01.2010, 10:58 | Tuner#2
madmaniak: Co vím z doslechu, tak ano.

LukeFab: Ani s Sharpem, ani se Samsungem chybu neuděláš, každopádně na 3m klidně 46tkunebo 50tku :-)

Petr0000: Tak platí co jsem napsal.
o 13.01.2010, 16:16 | LukeFab
ok,no víc se mi zamlouvá ten Samsung,asi do něj půjdu teda.Ikdyž mě pořád láká 42" Sharp,ale jen díky úhlopříčce
o 13.01.2010, 16:19 | Tuner#2
Sharp je dělaný v japonsku, 3 roky záruka a servis doma. Osobně bych šáhl po něm, lépe řečeno po vyšším modelu se 100Hz ale to jsme zas jinde cenově.
o 13.01.2010, 16:50 | LukeFab
tak teď jsu ještě více nerozhodnej.Díval jsem se na obě tv.Nepoznám rozdíl v kontrastu 10000:1 a 50000:1.Samsung má navíc usb a hezčí design trochu pro mě.Obě tv mají hezký obraz.Absence usb u Sharpu me tolik nevadí,stejně filmy budu pouštět přes hdmi z počítače.Jaká by byla kvalita obrazu na Sharpu,když máme analog přes kabel od UPC?Sice se moc nedívám na normální tv,ale zajímalo by mě to.
o 13.01.2010, 17:13 | Tuner#2
Kvalita obrazu bude na jakým koliv LCD s full HD a úhlopříčkou nad 26" k zblití, protože i ten mizernej PAL dost výrazně degradujou malým datovým tokem. Proto kdo má prioritu sledování TV, DVB-T, kabelovky, satelitu radím HD ready plazmu od Panasonica a mají kvalitní obraz na který se dá koukat. Ovšem pokud chceš zas masivně hry z PS3, tak je lepší full HD. To je těžký musíš si zvolit priority a buď bude kompromis kvalita z kabelovky a nebo hry.
o 13.01.2010, 18:24 | LukeFab
dík,no chci full hd jen kvůli filmů ve full hd a hraní,sledování tv je to nejmenší na co to budu mít.ted si asi hodím korunou,jesli vzit samsung nebo sharp,jinak bych si nic nekoupil.
o 14.01.2010, 14:41 | Daryl (A)
Tuner: dovolím si oponovat. Ma moji FHD koukám na bezny tv programy a kvalita se mi zda hodně dobra. Nepozoruji rozmaz ani mapy nebo jakékoli jiné zásadní degradace obrazu. Z 3,5 až 4m je obraz krasne koukatelnej. O HD programech nemluvě.
o 14.01.2010, 14:45 | Tuner#2 | Upraveno: 2010-01-14 14:46:15
Daryl: Ale Ty máš plazmu, tady řešíme LCD a signál z kabelovky. Na to je opravdu lepší HD ready plazma a máš obraz na který se dá koukat.
o 14.01.2010, 15:16 | LukeFab
je velký rozdíl v kontrastu mezi 10000:1 a 50000:1 ?? Jakto že je lepší plasma na normální sledování televize v 720p?já tu telku stejne budu mít na hd filmy z počítače,tohle bych neřešil,ale jen pro zajímavost
o 14.01.2010, 15:34 | Tuner#2 | Upraveno: 2010-01-14 15:39:42
LukeFab: Ano je to velký rozdíl, ale taky by výrobce musel říkat při jakých podmínkách ho měřil, například 1cd/1m, pak by to šlo porovnávat, ale když "LCDčkaři" začli podvádět s číslama, tak dneska se podle toho už vybírat fakt nedá. Někdy v 2005 měl Pioneer plazma kontrast 15.000:1 a LCD Sony kontrastní poměr 2.200:1. Najednou přišla nová řada LCD, kontrastní poměr přestali udávat a začli psát jen dynamický a ten byl rázem 20.000:1 i přes to, že panel nebyl o nic lepší než ten co měl před rokem 2.200:1 Dodnes Pioneera který měl ve finále 18 - 20.000:1 nikdo nepřekonal, ale papír snese hodně a laika je třeba na něco lákat.

Dynamický kontrast je asi něco jako P.M.P.O. u výkonu zesíku = údal úplně k ničemu.

Plazma je lepší všeobecně na pohyblivý obraz, má podstatně rychlejší odezvu (řádově 0,001ms vůči 3 - 5ms LCD což je podstatný rozdíl), má lepší barevné spektrum, pořád umí lépe tmavé odstíny a lépe zvládá méně kvalitní signál. Tzn. pokud do něj pustím PAL 576 řádek tak ho HD ready plazma zobrazí daleko skousnutelnějším způsobem než full HD LCD.
o 15.01.2010, 09:32 | Sigi
To Tuner: Ahoj, co říkáš na Panasonic TX-P42S10E ? Já jsem byl rozhodnutej pro LCD, ale po tom co jsem tu přečetl všechny ty diskuse, tak jsem to přehodnotil a vybral tento model. Dík Sigi
o 15.01.2010, 10:37 | Tuner#2
Sigi: Dobrá volba, možná bych došetřil na Géčko, ale i Sko ukazuje velmi dobře.
o 15.01.2010, 11:56 | Sigi
Tuner: Gčko jsem taky zvažoval, ale ten rozdíl u NeoPDP není prý takový. Hlavně vyhrála cena - mám nabídku na to Sko za 17 000.
o 17.01.2010, 10:57 | Petr0000 | Upraveno: 2010-01-17 10:58:26
Já bych se chtěl zeptat,jestli neudělám chybu tímto kabelem hdmi [ Link ] . Jedná se o PremiumCord 10m. Bude na redukci dvi/hdmi z mé grafické karty Ati 3870 a půjde do tv.Všechno podporuje HDCP,kabel povedu sám a nebude kolem něj žádný napájecí ani jiný kabel,kvůli rušení.Snad tento kabel zvládne dobře full hd 1080p teda,už jsem si ho obejednal totiž,ale kdyby něco tak ho vrátím.Objednával jsem to z netu.
o 17.01.2010, 12:24 | Lukasino
No ja nevim, ale hdmi 10m za 250,-kc nebude asi nic extra a rikat prodejci to, ze neni problem ze to posles zpatky protoze sis to rozmyslel taky neni zrovna to spravny :-D
o 17.01.2010, 12:27 | Petr0000
no objednane pres internet,ale vyzvednu si to osobne.tak kdyz tam pisou ze to ma podporovat 1080p a nebude,tak to vratim,jinak by snad nemel byt problem.pročetl jsem všechno co šlo a jedni píšou,že super kabel a jedni měli problem,podle kusu,tak su zvědavej.
o 17.01.2010, 13:47 | Tuner#2 | Upraveno: 2010-01-17 13:48:43
Za 250,- to bude vždy levná čína s výsledkem buď ano nebo ne a třeba Monster kable má kabely řazené i dle propustnosti/rychlosti. Já dělám hodně Profigold, kdo chce levnější, tak AQ co si to nechali udělat v číně, ale kvalita dobrá.
o 17.01.2010, 14:11 | choze
Ono ani profigold neni zadna hitparada, Nebo jsem nemel stesti. monster je uz jina liga.
o 17.01.2010, 14:22 | Petr0000
aha no,tak uvidím,bud to pojede nebo ne.kdyžtak 260kč v háji
o 17.01.2010, 18:53 | Tuner#2
choze: Kdo je schopen zaplatit kvalitu, tak určitě Monster, ale lidi jsou zblblý z marketu kabelem za 150,- a tak litr na Profigold a nebo dva a více na Monster už většina lidí nezkousne, prostě se musí napřed spálit nákupem levného.
o 17.01.2010, 19:12 | Pepíno_Honda
to já když kupoval loni v létě obyč DVD Philips v Datartu v hodnotě 1300,- kč, tak mi taky nutili Scartový kabel v hodnotě cca 900,- Kč :o))
o 17.01.2010, 20:09 | choze
Pepino, ale ten rozdil by byl znat to mi ver, ja mam scart kabel za cca 800MOC.

Tuner - ja vim, bohuzel. Lidi to nechapou.

Jinak moje HDMI kabely 1m za litr a je to kuwa znat proti tem levnym sra.kam.
o 17.01.2010, 23:18 | LukeFab
já taky začnu na levným,pak zkusím dražší a su fakt zvědavej,jestli uvidim rozdil,jestli ne,tak to asi někomu rozmlátím o hlavu.
o 18.01.2010, 07:38 | Dave0401
choze:

"Jinak moje HDMI kabely 1m za litr a je to kuwa znat proti tem levnym sra.kam. "

... vsadim se, ze pri blindtestu bys tvuj HDMI kabel za 1000,- a jakykoli 1m HDMI kabel za 100,- nerozeznal :)

... zase u kabelu SCART-SCART za 1000,- nebo 100,- je sakra rozdil :)
o 18.01.2010, 08:47 | choze
Když ti je dam vedle sebe na stůl tak to poznáš podle oka.
o 18.01.2010, 08:50 | choze
Když uděláš ten tvůj blindtest tak to poznas, zkoušel jsem to.
o 18.01.2010, 08:56 | Dave0401
pokud mas na mysli provedeni a zpracovani... to urcite poznam...

me jde o rozdil ve kvalite (teda spravne receno SCHOPNOSTI PRENEST) signal... ;)

Proste pokud to ten levny kabel dokaze prenest, tak rozdil ani poznat nemuzes.
Problem vznika az u vetsich delek kabelu (10m), tam levne kabely uz nekdy nejsou schopne signal prenest, proto napr. vypadavaji snimky, ukazuji se artefakty v obraze, nebo obraz nejde vubec.

Ale kazdopadne budto signal je:
OK (prenos je bezproblemovy)
CHYBNY (jednoznacne trhani a vypadavani obrazu)
NENI MOZNY (signal uz je na tolik slaby, ze ho prijimac neni schopen dekodovat)

zadny lepsi ostrost, vice detailu, sytejsi a plnejsi barvy, lepsi odstin pleti.... to si nechme na analog :)

nebo me chces snad presvedcovat o opaku? :)
o 18.01.2010, 09:11 | choze
Každý ten kabel má nějaký styčný body, má nějakou max. přenosovou rychlost a schopnost přenést více dat.

Kabel ti signál nezlepší to je jasný, ale ty levný ten signál degradují a to je to oč tu běží.
o 18.01.2010, 09:31 | Dave0401
kdyz degraduji, takze je chybny prenos...

dle ceho poznas (bezesporu), ze se jedna o HDMI kabel za 1000,- a za 100,- v blindtestu?
o 18.01.2010, 09:41 | RedBaron
Pane bože, jsou to jedničky a nuly tak tady nezakládejte mýty o tom že existuje lepší jednička nebo lepší nula. Buď to přenese a je to OK a nebo nepřenese a pak budu vidět kostičky nebo nic ale nic mezi tím není.
o 18.01.2010, 09:43 | Dave0401
RB: Ja to vim... prave proto me zajima co zase vyplodi choze ;)
o 18.01.2010, 10:03 | choze
no hoši vy mě bavíte :)
když už nic jinýho tak zase jedničky a nuly :)

ps. jako sorry , ale hdmi kabel za 100,- to bude hitparáda, nemluvě o těch konektorech a spojení kabelu s konektorem.

zkuste si vzít nějakej takovej levnej kabel , zapojit a pro srandu si sním zakvrdlejte.
o 18.01.2010, 10:20 | Dave0401
no bohuzel je to jednicka a nula (dikybohu)... :)

kvrdlat s kabelem klidne muzes... zalezi hlavne i na konektorech v pristrojich... (ale to uz jsme nekde uplne mimo...)

ale ja porad ocekavam, ze popises tvoje tvrzeni:

"Jinak moje HDMI kabely 1m za litr a je to kuwa znat proti tem levnym sra.kam."

a

"Když uděláš ten tvůj blindtest tak to poznas, zkoušel jsem to. "

o 18.01.2010, 10:42 | Tuner#2
A jé už zas jedničky a nuly...

To že je vidět rozdíl v kvalitě stacru za 90 a třeba Profigoldu za 700,- snad tady uzná každý kdo to opravdu vyzkoušel, zmizí rušení z pozemního signálu z antény, obraz je ostřejší a má lepší kontury (bavím se o propojení s nastaveným RGB přenosem). je to dáno tím, že v kabelu za 90,- jsou drátky průžezu 0,000nic a navíc totálně chybí odstínění žil a celého svazku.

To samé platí u HDMI, levný kabel má vodiče o průžezu nitky, snadno se do něj dostane ručení a to může způsobit výpadky a nebo úplnu ztrátu signálu. navíc u HDI je i důležitá datová propustnost, to že kabel za 250,- stačí na upscaling obyč DVD 576 řádek na 1080 je sice hezké, ale na Blue ray 24/1080P v délce 3m ze stolku do TV kdy vede kabel kanálem ve zdi si už ani neškrtne.

Ano nezkoušel jsem jak se to projeví na kvalitě obrazu, nebyl na to nikdy vhodný čas, ale třeba už z doby optiky mezi CD mechanikou a D/A převodníkem kdy jsme dělali kdysi slepý test to poznalo 5 lidí z 5ti kde je skleněná optika za 2500,- a kde je obyč plastová za 279,-

A taky jsou to jedničky a nuly?

A co takhle jitter? Říká Vám to něco?
o 18.01.2010, 11:04 | Dave0401
Tuner#2

Vezmu to poprade...

SCART - RGB prenos - se vsim souhlasim...

HDMI - neskrtne protoze uz neni schopny prenest (viz. to co jsem napsal vyse..)
kazdopadne jsem cekal, ze zrovna ty me v tomto podporis ;)

Kvalitu nerozeznas ;) to se vsadim... bud to pojede nebo ne.. Tak se da hodnotit "kvalita" HDMI kabelu.

A Toslink? Zkousel jsi vzit jakykoli zdroj s S/PDIF, pripojit ho ke zvukovce a nahrat data pres obyc opticky kabel za par supu a pres nejaky drahy high-end kabel? Jake rozdily tam byly???

Jitter samo sebou zna snad kazdy hifi nadsenec... ;)
o 18.01.2010, 11:20 | Tuner#2 | Upraveno: 2010-01-18 11:22:06
Dave0401: Jak říkám kvalitu obrazu jsem nezkoumal, ale už několikrát obraz blikal při větším datovém toku.

Co se týče toslink, tak při grabování do PC je situace trochu jiná, tam se CD točí několikanásoně vyšší rychlostí a pokud to grabuješ v EAC s nejvyšší kvalitou, tak to odstraní téměř všechny chyby při čtení CD a proto dnes spousta audiofilů začíná hrát z PC přes datový kabel připojí kvalitní D/A převodník a výsledný zkuk je lepší jak z high end CD přehrávače za 300tKč.

U HDMI už se přišlo na to, že časové roztřesení signálu je ještě podstatně větší problém a jsou teba AV receivery které na tohle mají daleko přesnější "hodiny" v sobě než kdejaký běžný přehrávač a výrazně tak pomůže v kvalitě jak obrazu, tak zvuku, protože právě ten jitter eliminují a vliv kabelů má na jitter měřitelný vliv.
o 18.01.2010, 11:29 | Sigi
Ahoj, ještě se sem vetřu. Tak už mám doma Panasonic TX-P42S10E a mám několik otázeček.
1) Telka je ze zádu rovná, ale když k ní přoložím držák na zeď, tak pod šrouben je cca 5 mm mezera (matka je oproti zadnímu panelu utopená). Mám tam dát podložky??
2) Jak maj plazmy hlučné zdroje? Při větším odběru (hokej, nebo jiná světlá scéna) je ten muj trochu slyšet.
3) Přopojil jsem PC kabelem DVI - HDMI a nastavil rozlišení PC na 1920 x 1080, ale obrázek v TV je trochu oříznutý. Co s tím? Může to dělat kabel?
Dík Sigi
o 18.01.2010, 11:50 | Dave0401
Tuner#2: grabovani je neco jineho... kapitola sama o sobe... (kazdopadne EAC accurate RIP a neni co resit :) )

Me slo ale o rozdily v tech optickych kabelech, ktere 5/5 lidi poznali, a ty nejak objektivne (technicky) dokazat.
Proto jsem chtel zachytit ten s/pdif signal pres bezny a ten highend opticky kabel. Pokud byly rozdily opravdu slysitelne, tak by to musela zaznamenat i zvukova karta v PC a bylo by pak jasne prokazatelne, ze se nejednalo jen o psychologicky jev u poslechu.. ;)

(btw. kdyz si tam byl, jak popisovali rozdily mezi temi optickymi kabely? )

Kazdopadne neni jitter jako jitter.. ale to by tu bylo na dlouho...
o 18.01.2010, 11:54 | Dave0401
Sigi:
ad 1) netroufam si rici, ale urcite bych se vyvaroval pnuti...

ad 2) jaky hluk to je? a jak silny? sousedovi to delal i nejaky samsung a vyresila to az reklamace a vymena za jiny kus.

ad 3) nemas zapnuty overscan? melo by to byt v nastaveni TV (kazdopadne melo by tam byt moznost zapnuti 1:1, ted ti to upscaluje a obraz neni tak dobry jak by mohl byt...)
o 18.01.2010, 12:00 | Tuner#2
Dave0401: Ten test byl slepý, akž nic psychologického jako je desetinásobná cena tam opravdu nebylo, dotyčný netušil c je tam za kabel, zkoušeli jsme i 2 x posobě stejný kabel, aby se obecenstvo "zmátlo" Byl jednoznačně lepší prostor, vzdušnost a více vynikly detaily a nástroje získaly jasnější a plnější "tělo".

Sigi: 1. určitě podložky, lepší výrobci držáků dodávají dokonce takové válečky aby jsi tam nemusel dávat třeba 5 podložek na sebe. 2. zdroje trochu slyšet můžou být, slabé pískání, vrčení je běžné u všech TV a je to vždy jen otázka prostoru. Měl jsem jeden podkrovní byt, kde zákazníkovi tenkrát vadila jakákoliv CRT TV, ale přitom když se dala do obýváku, tak si nestěžoval. rostě ta šikmá stěna a holý prostor ten "zvuk" znásobily a bylo to hlavně v noci slyšet. 3. netuším, to musí poradit někdo jiný.
o 18.01.2010, 12:11 | Dave0401
Tuner#2: Cim to mohlo byt zpusobene, dle tebe a toho obecentsva, ze jeden kabel hral lepe jak druhy ? :)
(popis to technicky prosim)

...kdyby to byla rec o analogovem prenosu RCA-RCA prehravac-zesik) tak bych to opet plne chapal... ;)
o 18.01.2010, 12:44 | Sigi
Dík za rady. Ty válečky u držáku jsou 1 cm tlusté, tak jsem si myslel, že pokud je to méně než 0,5cm tak třeba nejsou potřeba. Tak já je říznu, nebo je nechám celé a tv bude dále od toho profilu držáku. Zdroj slabě píská a vrčí, ale je to slyšet až večer, když je v baráku ticho a telka je hodně ztlumená. Sigi
o 18.01.2010, 12:51 | Tuner#2
Dave0401: Nejsem technik, nevím čím to bylo, ale rozdíl tam byl a slyšel jsem ho.

Sigi: Není zač.
o 18.01.2010, 14:52 | choze
Dave - trvám si na svém, pokud mi něvěříš klidně si to zkus. Jsou tam rozdíly, záleží jaký signál do toho pustíš. Podle toho uvidíš menší či větší rozdíl.
Co se týče toho HDMI tak je to znát na obraze včetně stínů a přechodů barev.bavíme se o případě, ža signál jde přímo ze zdroje do tv a ne přes nějaký reciever, převodník apod.

Mě jsem doma levný HDMI kabel a pak jsem si ze srandy půjčil origo Panasonic a ejhle on ten obraz se "vyčistil".

ps. každý kabel je náchylný na rušení, více či méně.
Tím pádem ty vaše jedničky a nuly nemusí být čitelný. Tak si pak TV ten signál někde musí vzít aby doplnila chybějící část a dojde k "prznení obrazu".
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3318 sekund.