Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Prosím radu! Právník!

o Navštíveno 1157x o
o 05.01.2010, 16:26 | -Hans-
Zaměstnavatel mi našel ve sl. autě, se kterým jezdím rozvoz zboží: zbytky lístků marihuany. Je možné, že mi vypadly z pytlíku určeného na oslavu Nového roku. Pred prací ani v prácí NIKDY nepiji alkohol, nekouřím marihuanu. Silniční kontrola u mě nikdy nic neodhalila. Ani nebylo co.
Marihuanu v autě nalezl v době, kdy bylo na servisu, měl jsem volno.
Teď, když není práce, mi chce dát výpověď bez nároku na odstupné. Toto je prý důvod. A pokud přistoupím na dohodu bez odstupného, nenapíše toto do výpovědi.
Jak se mám zachovat?

o 05.01.2010, 16:50 | FSAL
no nevim, nejsem pravnik, ale kdyz uz ses tady verejne priznal, tak by to asi uz chtelo prestat hulit :D
o 05.01.2010, 16:51 | muSlim
ooops :o)))
o 05.01.2010, 16:52 | DaveX
Na co jsi měl lístky? Měl si vymyslet něco, že jsi to měl pro babičku na vývar nebo na nějakou mast. U nás to taky jedna nemocná paní dělala. To se dělá z lístků..
o 05.01.2010, 16:54 | luda551
mu vysvětli že se listy nehulej,že se hulí palice :-) jinak jako davex
o 05.01.2010, 16:57 | axetom
neni to obyc listi?:)
o 05.01.2010, 17:01 | -Hans-
Výpověď je hotová věc, protože není práce. Jde mi o to, že sem makal 12-16 hodin denně skoro 2 roky a to že našel ted něco v autě se mu hodí.
Kdyby mě chytil pod vlivem, nebo PČR, držím hubu a krok. Hrubé porušení kázně.
o 05.01.2010, 17:01 | -Hans-
axetom: neim, i to je možný
o 05.01.2010, 17:04 | -Hans-
Asi zajdu za právníkem na pracák.
Navíc už asi 4 měsíce mi platí jen základ ofiko na výplatnici a zbytek bokem.
o 05.01.2010, 17:04 | Vencaf
tohle je podle mě jen způsob,jak se někoho zbavit bez odstupnýho, absolutně neprokazatelný, bejt tebou tak ho chytnu za límec, dám mu párkrát hlavou vo haubnu a zeptám se ho znovu jak to myslel :-D
o 05.01.2010, 17:04 | tom96
když bylo v servisu tak snad stačí říct, že o tom nic nevíš ne? teda to beru v potaz, že se ptal a opravdu je to jediný důvod. pokud tě chce vyrazit s tím aby ti nemusel platit odstupné tak je dost možný, že at budeš dělat cokoliv tak se mu to povede
o 05.01.2010, 17:07 | -Hans-
No tu prokazatelnost, to je taky věc. Auto měl občas i kolega, navíc kdo ví, kde jsem to mohl našlapat apod. fakt souhra a nebo šmélo.

Bavíme se o porušení kázně !!zvlášť hrubým způsobem!!

Jinak nikdy nic písemně, žádná vítka, nic.
o 05.01.2010, 17:08 | -Hans-
tom: servis probíhá u něj
o 05.01.2010, 17:08 | FSAL
rek bych, ze mas trosku smulicku, jestli si pred peti dny hulil, tak kdyby melo dojit na lamani chleba a dokazovani, ze si nebyl v praci zhulenej a mel si jit na testy, tak budou pozitivni i za mesic
o 05.01.2010, 17:10 | -Hans- | Upraveno: 2010-01-05 17:10:37
Naposledy jsem jel 23/12, volal mi tu skutečnost včera 4/1.
o 05.01.2010, 17:11 | Bolthorn
Nechci do toho kecat, ale na to právo nemá si myslím.. To co děláš ve svém volném čase mu může být jedno (kdo dnes nehulí trávu? to by byli všichni bez práce pak).. To že jsi byl pod vlivem omamných a psychotropních látek, by ti musel dokázat, nejlépe lékařským rozborem.. Za další, to že Ti upadlo listí na podlahu auta není hrubé porušení kázně. Ty můžeš u sebe přechovávat drogu pro vlastní spotřebu, tam bych taky nic zlého neviděl.. Prostě aby Ti dal padáka, tak Ti to musí dokázat.. Najdi si dobrého právníka a vysoudíš z něj i kalhoty..

Pak je možnost upéct koláčky šéfovi na usmířenou ;-)
o 05.01.2010, 17:12 | Creams
zatloukat zatloukat zatloukat ...
o 05.01.2010, 17:12 | -Hans-
a výpověď přinesl k 31/1 dohodou bez odstupného a tu jsem mu vrátil (ani bych nestihl 3prac. dny oznámení pro pracák = bez podpory), hrozí hrubým porušením kázně z důvodu nálezu marihuany v autě.
o 05.01.2010, 17:14 | Bolthorn
FSAL: pozitivní ne, v krvi mu najdou neaktivní metabolity.. to nic neznamená.. on by mu přímo ten odběr krve či moči museli dělat v pracovní doobě, aby mu mohli popř. prokázat..
o 05.01.2010, 17:15 | -Hans-
Bolthorn: Pod vlivem jsem nebyl.
o 05.01.2010, 17:16 | sallam
taky myslim ze na to nema pravo, chce to pravnika....
o 05.01.2010, 17:16 | Bolthorn
za další, tvrdil bych, že se o žádnou marihuanu nejedná.. prostě pro tohle nemá právo někomu dávat okamžitou výpověď.. tohle by se mělo maximálně řešit napomenutím..
o 05.01.2010, 17:16 | Ravo
děsnej nesmysl...ať ti dokáže, že jsi to tam dal ty. Nalezl to on a nebo někdo v servisu, takže to tam mohl dát klidně on nebo servis. Nebo jsi to tam donesl nalepený na botách z venku od nějákýho zákazníka, nebo pokud to bylo v kastlíku tak vůbec netušíš jak se to tam mohlo dostat, třeba s nějákýma papírama a fakturama od zákoše...prostě s tím nemáš nic společnýho

Na hrubý porušení pracovní kázně musí mít důkazy (tj. trubička altestu, rozbor krve odebranou tehdy a tehdy), nesmíš být pod vlivem omamných a psychotropních látek během pracovní doby. Pokud by ti chtěl dělat rozbory krve teď tak má smůlu, ve volným čase si můžeš dělat co chceš...

Prostě zatloukat, zatloukat a zatloukat...nemůže tě za tohle vyhodit. Je jasný, že se tě chce zbavit, tak se zkus dohodnout na nějákým odstupným, nebo tě bude od teď tvrdě sledovat a pokusí se tě "vyštípat" a dostat tě legálně "v rámci zákona" z firmy tak, že ti to bude maximálně znepříjeňovat (maximální kontrola všeho, docházky, svěřených věcí, ujetých km atd...)
o 05.01.2010, 17:17 | Bolthorn
Hans: i kdyby si byl (mě je to jedno), tak on by musel mít v ruce nějaký přímý důkaz o tom, že jsi byl pod vlivem THC..
o 05.01.2010, 17:19 | -Hans-
Otázka je, jestli je porušení kázně zvlášť hrubým způsobem nález marihuany v autě, nebo jedině !!důkaz o tom, zda jsem byl pod vlivem!!

A pod vlivem jsem nebyl. A ani důkaz o tom není.

Už vidím, jak zhulenej přebírám hotovosti za X set tisíc a najedu s přeloženym náklaďákem bez nehod na sněhu X set kiláků... Nesmysl.
o 05.01.2010, 17:20 | Bolthorn
Hans: znám jednoho, co dělá zhulenej horší věci :-D ale to jen tak mimo téma..
o 05.01.2010, 17:23 | -Hans-
Ravo: citace: že ti to bude maximálně znepříjeňovat (maximální kontrola všeho, docházky, svěřených věcí, ujetých km atd...) ;
toho se bojim, nad tim premejslim. Jestli to má cenu.

Bolthorn: O to mi jde. To, kdybych byl pod vlivem, pak ano...
o 05.01.2010, 17:27 | axetom
Kdyz prisla at krize, kamarad dopadl stejne. Jeho zamestnavatel aby nemusel platit odstupny mu rekl ze bud da vypoved nebo mu napise do papiru ze ukradl flexu ci svarecku. no bohuzel podepsali to vsici u nej v praci, protoze meli strach. Nedej se .
o 05.01.2010, 17:30 | Ravo
Já bych zabojoval...nemáš co ztratit. Chce tě vyhodit bez odstupnýho.
Prostě buď pevnej že ať to na tebe vůbec nezkouší a klidně půjdeš do soudního sporu, protože vyhraješ. On moc dobře ví že nemá šanci a jen to zkouší.

Buď od začátku tvrdej a neústupnej, ale korektní a slušnej a furt deklaruj, že se chceš dohodnout.
A kdyby byl fat tvrdej a neústupnej a kdoví co, tak pohrož tím černým vyplácením peněz na ruku bokem, že to napráskáš. Ale tohle bych si nechal fakt až na konec.

Prostě tě nemá šanci legálně za tohle vyhodit...taky mu to pak můžeš znejpříjemňovat třeba maroděním atd. Všechno tohle bych zmínil, kdyby ti vyhrožoval tím co jsem psal předtím
o 05.01.2010, 17:32 | -Hans-
Realne jsem do jeho kapsy CISTYHO vydelaval kolem 60 koliku mesicne. To mam za to.
o 05.01.2010, 17:34 | axetom
tak mam ac neni pravnik se v tomhle trochu orientuje. Rika ze za tohle nema narok te vyrazit, nemas prej nic podepisovat zes porusil pracovni kazen nebo co atd..... ale prej v 99% ti udela peklo abys odesel sam. Doslo li by na pravniky pry to vyhrajes. Nikdo nedokaze zes tam tu travu dal ty
o 05.01.2010, 17:37 | -Hans-
Nic jsem nepodepsal. Je mi to jasny:)
BTW. nemam na to platit pravniky a tahat se po soudech, zitra holt budu muset zajet na pracak do pravni poradny a zeptat se primo tam. To bude fakt asi nejlepsi.
o 05.01.2010, 17:46 | -Hans-
Kazdopadne zatim vsem díky!!!
o 05.01.2010, 17:47 | D-door
-Hans- On te stejne vyhodi a neudelas nic vzdy si neco najde.Zbytecne se budes tahat po pravnikach.Ono te chce vyhodit a udela proto vse.Jinak by takovou pi..neresil.
o 05.01.2010, 17:54 | tykeev
to Bolthorn:

kdo dnes nehulí? třeba já nehulím a klidně se veřejně přiznám!
o 05.01.2010, 17:58 | D-door
Muj nazor na huleni je pekna pi...Takove veci jsem delal ve 13letech i kdyz mi neni 30 ale v hlave to mam v poradku.Nechci nekoho urazet ale huleni uz davno v mode neni:o)
o 05.01.2010, 17:58 | -Hans-
D-door: právě
tykeev: mas rozum:)
o 05.01.2010, 17:59 | -Hans- | Upraveno: 2010-01-05 18:02:17
Jen to odstupný dělá 3 platy = 30tis.

ehm. 3 platy na vejplatnici... Bokem neresim
o 05.01.2010, 18:00 | Luke_288
Bolthorn: tak asi jsem divnej, ale já trávu nehulim, dal jsem si 3x v životě asi před 8mi lety a od tý doby nic...
jinak jako D-door a sám za sebe můžu říct, že mít řidiče na rozvoz zboží co si dá trávu, byť i jen občas, bych taky nechtěl
o 05.01.2010, 18:02 | D-door
To je nejake to kilecko huleni:o)
o 05.01.2010, 18:03 | -Hans-
Už se z toho stává fraška:) Ale to neva.
o 05.01.2010, 18:03 | D-door
Luke_288 rozumnej clovek.U nas v praci bylo hulicu a dredosu jak na pase.
o 05.01.2010, 18:06 | Luke_288
D-Door: možná, že mám zbytečnou averzi, ale pár mých spolužáků jak ze střední tak z vejšky co to hulili ve velkým a ty se uplně vysmažili, že se s nima nebylo možný ani rozumně bavit
o 05.01.2010, 18:10 | D-door
joo ma kamarada ktery huli asi 10letr a kdyz me potka tak nevi ani kdo jsem.Docela sranda:o)
o 05.01.2010, 18:16 | D-door
[ Link ] ten dredos
o 05.01.2010, 18:17 | Midnite
Hans: normálně bojuj, aspoň z něho dostat to odstupné. na 99% vyhraješ jelikož jak již bylo řečeno, nemůže ti dokázat že si to tam dal ty.. A kdyby byl tvrdohlavý tak klidně se zmiň o těch penězích mimo.. na takové kretény je fakt super natrefit.
o 05.01.2010, 18:19 | D-door
[ Link ] 1.40
o 05.01.2010, 18:20 | Luke_288
to záleží dost na úhlu pohledu jestli je nebo není kretén. stejně tak Hans nemůže dokázat ty peníze bokem.
o 05.01.2010, 18:20 | D-door
o 05.01.2010, 18:25 | Glgin
Někdo nebo třeba ty tam necháš prázdnou láhev od alkoholu a za týden ji najde šéf a řekne že chlastals a dá ti výpověď.Nedal ti v tu dobu dýchnout,neviděl tě že bys byl pod vlivem..
Prostě zapírat,nemá ti co dokázat.Kdo ví jestli nechce snižovat stavy zaměstnanců tak to zkouší jak to jen jde.A když máš smlouvu na neurčito tak si mezi prvníma koho se chce zbavit.
o 05.01.2010, 18:29 | Glgin
jednou jsme v práci na noční chlastali a ráno sme normálně odešli přes vrátnici.nikdo nic nepoznal až na to že jedna osoba sedla do auta a po cestě domů napálil do betonového sloupu od elektřiny.Auto na odpis a on v pohodě,řešila to policie a i v práci to řešili ale nikomu z nás v práci výpověď nedali ani nic neřešili.Na nás nic neměli a v práci nám taky nedali dýchnout i když věděli že sme ráno odcházeli 6:01 a 6:10 se stala autonehoda.
o 05.01.2010, 18:38 | Luke_288
ty vole, víc takových zaměstnanců, fakt....z toho je mi na blití...
o 05.01.2010, 18:48 | -Hans-
Luke: Ve smlouvě mám dostávat 10k + 1.50 za km hrubyho, auto ma sledovaci gps na km apod., na papirech je jmeno ridice a pocet km. Kdyz mam na vyplatnici 11500, nevychází to. je to v rozporu se smlouvou?
na gps bude najeto napr 6000 km a bude to sedet i podle soupisky(seznam mist a pocet km s mym jmenem a podpisem) a na vyplatnici mi bude bůro chybět každý měsíc? Co myslíš?
o 05.01.2010, 18:51 | Bolthorn
aaaaa, už ze mě dělaj huliče :DD ne nehulím taky.. neříkám, že jsem to nikdy nezkoušel, dřív rekreačně a nahodile, ale to mi bylo také´ohodně méně .. moje nynější práce teď úzce souvisí s alkoholem a omamnými a psychotropními látkami, konkrétně se jedná o přestupky a trestné činy způsobené pod vlivem.. tak proto píšu, že dnes skoro každý hulí, že s tím mám praxi :D
o 05.01.2010, 18:52 | -Hans-
Luke: Minulou zimu jsem jezdil na 1mm zimácích Sever Čech jako je Šluknovský výběžek apod. Kdo zná, ví... Šébr apod. Byl to mazec, byl jsem blbej, měl jsem štěstí.
Letos letňáky a až gdyž jsem mu to otočil, že se nechci zabit, tak koupil, jen dozadu Pneu Vraník. Po měsíci. Kdo zná, ví. Smekavky, plaváčky, masakr. Předek letní. Čistýho zbejvalo cca60k z tý linky po odečtení VŠEHO. Je to dement, nebo ne? Atd.....
o 05.01.2010, 20:02 | Mr.Scully
Na jednu stranu je takováhle výpověď nesmysl. Na druhou stranu evidentně tě potřebuje vyhodit, stoprocentně se mu to dřív nebo později podaří a sám se rozmysli, jestli ti stojí za to makat další dva měsíce ve firmě, kde tě nechtějí, hádat se s nima a nakonec skončit stejně bez odstupného, protože hrubé porušení pracovní kázně si na tebe ušijou tak jako tak, když budeš chtít.
o 05.01.2010, 20:05 | -Hans-
Nemá to cenu lámat přes koleno, akorát zbytečný problémy. To je resumé, každopádně skočim na poradu na pracák, dík:)
o 05.01.2010, 20:20 | Klobouk
no jak to popisujes tak myslim ze by nemel byt problem dokazat ze ti vyplaci penize na cerno,ke tve smule ale jestli pises ze to tak dela 4 mesice tak to jeste celkove nebude castka pres 300.000 od ktery to zacina bejt pro stat uz dost zajimavy. Jeden znamej se takhle aktualne soudi se zamestnavatelama ktery se ho pokusili obdobne zbavit,takze oznamil ze mu vyplacej prachy bokem,celkem pres pul mega a chlapici to maj uz ted na 99% na 5-8let v basičce. Jedina podstatna nevyhoda je ze i on za to dostane nejakou podminku..
o 05.01.2010, 20:25 | kuja
Ja teda nevim,ale vsichni tu mluvite o hrubem poruseni pracovni kazne,ale toto od roku 2007 neplati!!! Plati pouze toto: f) nesplňuje-li zaměstnanec předpoklady stanovené právními předpisy pro výkon sjednané práce nebo nesplňuje-li bez zavinění zaměstnavatele požadavky pro řádný výkon této práce; spočívá-li nesplňování těchto požadavků v neuspokojivých pracovních výsledcích, je možné zaměstnanci z tohoto důvodu dát výpověď, jen jestliže byl zaměstnavatelem v době posledních 12 měsíců písemně vyzván k jejich odstranění a zaměstnanec je v přiměřené době neodstranil,
g) jsou-li u zaměstnance dány důvody, pro které by s ním zaměstnavatel mohl okamžitě zrušit pracovní poměr, nebo pro závažné porušení povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k zaměstnancem vykonávané práci; pro soustavné méně závažné porušování povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k vykonávané práci je možné dát zaměstnanci výpověď, jestliže byl v době posledních 6 měsíců v souvislosti s porušením povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k vykonávané práci písemně upozorněn na možnost výpovědi.

Coz v tvem pripade neznamena nic.....nema te za co vyhodit,pouze zkousi tvoji neznalost. Nehlede k faktu,ze si mel byt nejdrive pismene vyzvan k naprave,coz se nestalo....
o 05.01.2010, 20:32 | Luke_288
Hans: tak pokud máš takhle uzavřenou smlouvu tak pak to samozřejmě prokazatelný je. na druhou stranu předpokládám, že jsi s tím souhlasil, když jsi smlouvu uzavíral.
o 05.01.2010, 21:28 | Phitypaldy
Hans: vim o cem mluvis, taky jsem jezdil s truckem. A jako ty 10tis na vyplatnici+penize bokem, nonstop 4000km atd atd tad... A kdyz jsem chtel dat ja vypoved tak me nechtel pustit. Chtel mi dat 2mes. vypovedni lhutu, ale na to jsem mu uz sral, protoze jsem te cernoty mel plne zuby. A kdyz jsem mu rekl, ze mam proti nemu spousty faktu, ktere prokazuji, ze me nutil porusovat zakon (aetr, 561 a zakonik prace) tak jsem sel dohodou jeste ten den :-))

Tim chci rict to, aby ses nenechal zatlacit do kouta. Za travu v aute ti nemuze nic. Normalne v klidu mu rekni, ze pokud bude trvat na tvem vyhazovu za hrube poruseni kazne za nalez travy v aute tak, ze ho naprasis taky. Ale jak pisou kluci nademnou. Musis byt tvrdy a stat si na svem.
o 05.01.2010, 22:03 | cendler
Hans : jako nademnou,měl jsem něco podobného minulý rok, bylo málo práce a potřebovaly se mě zbavit, a taky že mě vyhodí za to a za to a nakonec neudělaly nic a vklidu jsme se domluvily, protože když jsem jim taky pohrozil, když mě šéf opravdu naštval, tak se hned všechno otočilo a daly mi něco, nedaly teda celé odstupné, ale já byl rád, že to mám z krku a taky se mi to hodilo, protože jsem měl něco jiného, tak proto bojuj ;-)
o 05.01.2010, 22:41 | Rudi
zatloukat, zatloukat, zatloukat!
o 06.01.2010, 01:20 | Midi34
svezl jsi stopařku a asi jí to vypadlo

dohodni se s ním aby ti dal 3 měsíce odstupného a vyhodil tě proto že je krize a nemá pro tebe práci (dohodu o ukončení prac. poměru bych nepodepsal ani náhodou , tím by jsi ztratil nárok na podporu )

a nenech si nic napsat do papírů

když tram zůstaneš bude zkoušet všechno možný
o 06.01.2010, 01:38 | Rudi
proč vymejšlet různý teorie? Prostě moje to není a hotovo, možná to je Vaše...
o 06.01.2010, 07:55 | luda551
ser na právníka,vem mu klíče od auta,nech si udělat kopii.(jen pro otevření dveří) a vycpi mu tapeci drogama:-) pak na nej podej oznameni atd....
o 06.01.2010, 08:22 | Veva
já se taky veřejně přiznám, že nehulím :-)
jinak k tématu, v bejvalé práci jsem měl také problémy, teda spíš šéfová mi dělala problémy, já vykonával činnost podle smlouvy a pak mě chtěla vyhodit a dala mi výpověď dohodou bez odstupného a ještě k tomu s datem cca týden zpět, tak jsem ji řekl, že ji to nepodepíši a že se cítím být stále zaměstnancem a chodil jsem dál do práce, na to mi sebrala věci potřebné k výkonu zaměstnání - notebook, klíče od kanceláře, atd... Nechal jsem si podepsat papír, že z důvodu odebrání věcí potřebných k výkonu zaměstnání opouštím pracoviště a šel jsem domu. Na to jsem ji volal a řekl jí, že jestli mi nedá odstupné 3měsíce půjde k soudu, tak se mi vysmála, že prý je právně čistá a že vše udělala správně. Zavolal jsem advokátovi, ten ji poslal dopis s hlavičkou AK, že na ni bude podána žaloba. Po tom co ji přišel dopis mi sama od sebe zavolala že se chce sejít, sešli jsme se a že mi dá odstupné jen dva měsíce a předložila mi výpověď s tímto odstupným, volal jsem advokátovi a ten si ji vzal k telefonu, ona zbledla, vytáhla z tašky druhou variantu výpovědi a tam už bylo tříměsíční odstupné :-)
MUSÍŠ BOJOVAT, NEDEJ SE!!!
o 07.01.2010, 09:17 | sanjasin
Řeším něco podobnýho, dostal jsem padáka na hodinu, kvůli hrubýmu porušení pracovní kázně, protože jsem koukal v pracovní době na internet, přitom jsem si svou práci plnil, nikdy nebyly připomínky, měl jsem možnost i dohodu do konce měsíce, bez odstupnýho, tu jsem nepodepsal a soudím se. Důležitý je, pokud dostaneš padáka na hodinu, tak do tý výpovědi napsat, že s ní nesouhlasíš a chceš být nadále zaměstnán, protože od toho okamžiku máš v případě výhry nárok na plat, i když defakto nejsi zaměstnanec (§ 69 Zákoníku práce).
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3836 sekund.