Navštíveno 434x

05.01.2010, 15:48 |
tesil | Upraveno: 2010-01-05 15:48:57
10.12. jsem po PPL poslal do reklamace notas primo do autorizovanyho servisu MSI. PPL si pro nej poslal primo servis - pry nejaky svoz. Znamena to tedy, ze pokud mi do nedele 10.1. notas nedovezou, mam uz narok na penize zpet? Pocita se datum odeslani a naslednyho prijeti, nebo jen doba, kdy je dorucen do servisu? Kdyz nedovezou do nedele, jak dal? Pozdeji uz neprebirat? Penize chtit po servisu na zaklade kopie faktury, ktera je prilozena, nebo po prodejci - Alza? Podotykam, ze mi Alza notas do reklamace nevzala jelikoz je na ICO a tudiz jsem pry povinnen si notas poslat primo do servisu sam. kdo by tedy ted pripadne vracel penize a jakym zpusobem? Poradi mi nekdo?

05.01.2010, 15:51 |
clown penize po Alze :o) uzij si to :o)
No, nevim, zda nemaji nejak upravene podminky, ale bezne zacina zarucni doba bezet pracovnim dnem nasledujicim po prevzeti zbozi, tj. pokud by to PPLko dodalo treba 12.1., tak lhuta 30 dnu zacina bezet 13.1.
Problem ale muze byt v tom, ze mezi firmami (Alza vs tva firma na IC ... nikoliv stare oznaceni ICO) se vztah muze ridit obchodnim zakonikem (nikoliv obcanskym), a tam uz 30denni zakonna lhuta na vyreseni reklamace neplati. Zde se vse ridi podminkami Alzy, na ktere jsi pristoupil nakupem zbozi.

05.01.2010, 18:22 |
Nora prohifi.cz: tak tak, ale to nikdo nikdy nepochopí, že je občanský a obchodní zákoník a že nákupem na IC automaticky spadáš do obchodního.
tesil: přečti si obchodní zákoník a pak s radostí a pokorou převezmi opravený notes.

05.01.2010, 18:43 |
tesil | Upraveno: 2010-01-05 18:46:29
Ja ho s radosti prevezmu,kdyz bude pak alespon tyden fungovat - uz je potreti v reklamaci, tak by me docela potesilo, kdyby mi vratili penize - pokud to nejsou schopni opravit tak, aby slapal, ale jde mi o to, ze mi primo na Alze rekli, ze neni u obchodniho zakoniku dana lhuta pro vyrizeni a ze az to poslou tak to poslou a at je s tim vubec neobtezuju. jen me to trosku zarazilo.

05.01.2010, 18:45 |
Nora Bohužel měli v Alze pravdu, to je druhá strana levnějšího nákupu na IC.