Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > nakládanej hermelín-recept

o Navštíveno 1926x o
o 04.01.2010, 22:13 | hawai
sice se to sem asi moc nehodí, ale stejně se tu řeší všechno :-) mam zálusk si naložit pát hermelínů a zajímá mě, jestli má někdo nějakej dobrej recept nebo nějakou vychytávku co je dobrý do toho dát a jak to udělat. na netu se něco dá najít, ale já radši jestli má někdo něco ozkoušenýho :-) a nejradši ať to je hodně pikantní...čím víc.tim líp

o 04.01.2010, 22:16 | empiK (M)
hlavne hodne chilli. coz mi pripomnelo... :))

„Nedávno jsem byl poctěn pozváním k rozhodcování na soutěži ve vaření chilli. Jeden z rozhodčích totiž onemocněl. Zbývající dva rozhodčí (rodilí Texasané) mě ujistili, že to chilli není tak ostré, jak se říká, a kromě toho se mezi ochutnávkami splachuje pivem, které dostanu v neomezeném množství zdarma. Takže jsem nabídku přijal.“

Následují opisy bodovacích lístků:

#1: Mikova Příšerná Šílená Pálivá Strašná Obluda:
Sudí 1: Moc rajčat. Příjemně rychlý nástup.
Sudí 2: Jemná, osvěžující chuť rajčat. Nijak výrazně ostré.
FRANK: Kurvafix, co je to za svinstvo? Slouplo by to barvu ze silnice! Plameny uhasilo až druhé pivo. Doufám, že tohle bylo to nejhorší, co mě mohlo potkat; tihle Texasani jsou fakt cvoci.

#2: Arturův Plameňák:
Sudí 1: Krásná kouřová vůně, jemná příchuť vepřového. Slaboučký nahořklý ocásek.
Sudí 2: Skvělá chuť domácí grilovací omáčky; abych to bral vážně, to by tam ale muselo být daleko více pepře.
FRANK: Chraňte před dětmi! Fakt nevím, co bych měl kromě bolesti cejtit. Musel jsem odhánět lidi, co mi chtěli poskytnout masáž srdce, aby radši běželi pro pivo. Když viděli můj ksicht, hned narazili další sud.

#3: Fredův Požár Ve Stáji:
Sudí 1: Perfektní požárnické chilli ! Perfektně ostré, možná by to chtělo fazole.
Sudí 2: Chilli bez fazolí, mírná, příjemná příchuť mořské soli, virtuózní práce s pepřem.
FRANK: Volejte protichemickou jednotku, někdo tu vyklopil cisternu jaderného odpadu! Nosní sliznice mě pálí, jako bych šňupal kyselinu sírovou.Všichni už znají postup: Pivo mi podávají řetězem, abych neuhořel. Barmanka mě praštila do zad, abych se neudusil; páteř mám teď před sebou na stole. Ze všeho toho piva už jsem taky pěkně na sračky.

#4: Lindin Odstraňovač Rtěnky a Rtů:
Sudí 1: Silné, masité chilli. Čerstvě umletý cayenský pepř, velmi ostré, bleskový nástup. Velice působivé.
Sudí 2: Chilli se sekaným hovězím masem, představoval bych si trochu více rajčat. Cayenský pepř je skvělý nápad.
FRANK: Zvoní mi v uších, pot ze mě leje a nemůžu zaostřit oči. Uprdnul jsem si a soutěžící se urazila, když jsem utrousil, že mi ta její leptací pasta zřejmě způsobila trvalé poškození mozku. Sally mi musela zastavit krvácení z jazyka proudem piva z pípy přímo na jazyk. Asi mi upadnou rty a vypadají zuby. A nejvíc mě sere, že oba zdejší rozhodčí mají pořád kecy, abych přestal křičet… Nejradši bych ty vidláky nakopal do prdele.

#5: Věřina Velmi Vegetariánská Variace:
Sudí 1: Řídká, ale velmi chutná vegetariánská omáčička. Perfektně vyvážený poměr koření a pepře.
Sudí 2: Zatím nejlepší. Agresivní směs pepře, papriček, cibule a česneku. Špička.
FRANK: Moje střeva jsou v jednom ohni. Když jsem si uprdnul, posral jsem se a mám strach, že se to prožere židlí a já padnu naznak. Nikdo už za mnou nepostává, kromě Sally. Musí být ještě větší magor, než jsem předpokládal. Necítím držku a prdel si budu muset rok utírat sněhem.

#6: Chilli číslo 6:
Sudí 1: To nejlepší nakonec; perfektní kombinace chilli, bezpečná pro všechny včetně dětí, nijak přehnaně ostrá, přesto příjemně prokrví.
Sudí 2: Zlatý hřeb soutěže, perfektně vyvážená chuť. Ani ostrá, ani příliš jemná.

Bohužel jsme o většinu přišli, když Frank omdlel a při pádu ze židle na sebe celý hrnec strhnul. Nevím, zda to přežije. Čím je to na tom východě krmí ? Jak by dopadl, kdyby někdo uvařil něco fakt ostrého ?
o 04.01.2010, 22:19 | empiK (M)
Ingredience:
hermelín, chilli papričky, cibule, koření - chilli, pepř čtyř barev, grilovací koření, olej

Postup přípravy: Sýr podélně rozkrojíme a posypeme vším kořením. Dno sklenice do které budeme nakládat, posypeme taky kořením, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a vložíme okořeněný sýr, který přikrijeme podelně nedokrojenými papričky. Toto zalijeme olejem a přikryjeme alobalem.
Necháme min. týden odležet.
o 04.01.2010, 23:04 | koren
da se i jinak a je to prekvapive dobry:
hermec nakrajet na cca 2-3cm kostky, stejne pokrajet cibul(jedna mensi na jeden hermec)
prosypat provensalskym korenim, promichat, zalejt olejem, dat do chladu a cekat

hotovo je kdyz cibule prijde o svoji palcivost a je mekci
o 04.01.2010, 23:07 | koren
a vychytavka pro dietare: hermec misto toho aby plaval ve 20l oleje dat do igelitaku a zakapnout jen trochu (odhadem 2 lzice). pak vycucnout z igelitu vzduch a zavazat (takovy pseudovakum:-))
o 05.01.2010, 10:48 | xSam
Hermelín se v podstatě dá udělat jakkoliv. Respektive tam naházej co máš rád a bude to dobrý.
Ale poradim jednu vychytávku: Pokud nechceš čekat 14 dnů než se Ti hermelín pořádně odleží, tak ho zalej ohřátým olejem, je pak hotovej za 3 dny. Jen pozor ať je olej jen teplej, nesmíš ho rozpálit...
o 05.01.2010, 11:03 | art
za mě ještě k tomu oleji, jde také o to, jaký olej. Doporučuji panenský/virgin olivový olej, jak ochutnáte, pak budete ostatní kuchyňský olejosajrajty lejt možná tak do diesel nádrží:o)
o 05.01.2010, 12:29 | endru.ondra
Co sem ho dělal já na praxi :
Hermelín rozkrojíme dáme tam pálivou papriku, česnek na hrubu nakrájenej, grilovací koření, sul a na kolečka nakrájenou čili papričku. Sýr zavřeme a klademe po vrstvá, mezi vrstvy dáváme na hrubo nakrájenou cibuly pro chut a aby se nám nespojil. To vše dáme nejlépe do plastového kyblíku a necháme v mírném chladu a tmavé místě odstát 10-14
o 05.01.2010, 12:47 | Kicker18
taky mam zalusk si nalozit hermeliny,tak se my recepty hodeji.diky
o 05.01.2010, 12:49 | axetom
panove pekne jste me nasr**i timhle tematem:D jdu koupit par hermelinu a nalozit:D
o 05.01.2010, 12:57 | endru.ondra
Můžu dát i recepty na další věci, jako kuchař toho mam drobet víc
o 05.01.2010, 13:26 | koren
art: lejt extra virgin na hermec asi ne:-) stejne jako v nem smazit rizky, jakakoliv orientalni kuchyne...

endru.ondra: pohlreich by ti na to rek: to te ucej hezky veci, s tim grilovacim korenim:-D
o 05.01.2010, 14:26 | FSAL
nezapomen na novy koreni a bobkovej list
o 05.01.2010, 14:48 | art
koren: psal jsem virgin, a ne extra virgin, to je jasně zbytečnost. Ale s dobrým panenským olivovým olejem je degusterský zážitek úplně na jiné úrovni. Kdo nezkusil ať zkusí. A jinak hodně smažit se na tom nedá (řízky už vůbec), ale to snad ví všichni..
o 05.01.2010, 15:08 | endru.ondra
koren: učili, vařit mě baví doma pro známý ale nebaví mě se stim živit proto sem radši šel dělat číšníka
o 05.01.2010, 16:07 | hawai
tak díky pánové...s tim olivovym olejem s tim počítám, jinej olej se u nás už vesměs nevede :-) jo a jestě jsem někde čet že je dobrý ho vevnitř vydlabat a to co vydlabu, tak to smíchám třeba s nastrouhanym česnekem a chilli korenim a nacpu to zpátky. to by taky nemuselo bejt špatný, co myslíte?
o 05.01.2010, 16:07 | axetom
tak už plavou kluci naložený:D kd oto tu má číst:D
o 05.01.2010, 16:09 | hawai
axetom: ty mě štveš :-D já na to jdu až v pátek po nákupu :-D
o 05.01.2010, 16:20 | axetom
kdyz sem to precetl, fakt se to nedalo vydrzet:D
o 05.01.2010, 16:27 | hawai
nejhorší bude to čekání :-D
o 05.01.2010, 17:03 | koren | Upraveno: 2010-01-05 17:09:35
art: kdyz je dobrej olej, tak nevidim duvod proc hermec jen lehce neprelejt +cerstve pecivo a hotovo.zalezi na vkusu kazdeho soudruha, samozrejme:-)

hawai: taky varianta, zkousel sem a proc ne

pro pratele zehu: jako napln se daji pouzit uplne nadrobno nasekany chilli papricky (bacha, ne madarsky feferonky). vyber druhu opet kdo co rad/snese. doporucuju skloubit s dietni "igelitakovou" variantou

edit: bezne (kauf, albert...) se da koupit smes chilli papricek na tacku +-30Kc. jsou tam asi 4 druhy, takze muzete vesele zkouset co komu smakuje:-)
o 08.01.2010, 12:58 | hawai
tak moji kluci sedlčanský už taky plavou

foto k příspěvku  od hawai

o 08.01.2010, 12:59 | hawai

foto k příspěvku  od hawai

o 30.01.2010, 20:55 | Kicker18
tak jak sis pochutnal? .o)
o 30.01.2010, 21:19 | hawai
prvni dva kousky jsem si dal tak po tejdnu a byly ještě málo, tak jsem je ještě na tejden šoupnul do sklepa a zbylý 4 kousky se snědly tak kolem těch dvou tejdnů a musim se sám pochválit (i když se to nedělá :-) ) byl to fakt luxus :-) a do zbylyho nalevu jsem přihodil potom ještě další dva který jsou právě teď ve sklepě a příští týden budou :-)

kdyby někoho zajímalo jak jsem to vymyslel, tak vám to sem pro inspiraci napíšu:

hermelín v půlce po obvodu rozříznout, obě půlky co nejvíc vydlabat, na to co se vydlabe nastrouhat jeden větší stroužek česneku, popepřit, provensálský koření a trochu chilli, celý to spolu pořádně smíchat. to těch zbylech vydlabanejch půlek dát do každý rozpůlenou chillipapričku, zpátky to naplnit tou směsí, dát kolečko cibule a přiklopit a zmáčknout to tak aby se to slepilo vypadalo zase jako hermelín :-) a takhle to udělat u všech hermelínů.
Potom na dno sklenice dát hooooodně nakrájený cibule, posypat hodně chilli, paprikou, pepřem, provensálskym kořenim a začít na sebe skládat hermelíny. na každej se ještě rovnou dá zase kolečko cibule, bobkovej list a chillipaprička (tak jak je to na první fotce nahoře) tam kde je pak ve sklenici ještě místo, tak se nacpe zase cibule a celý stroužky česneku a zbylý chillipapričky. celý se to nakonec zalije olivovym olejem a dá se na dva tejdny do sklepa.
:-)

opravdu mě to nadchlo a kupodivu to ani moc nepálilo a to jsem se bál že jsem tam toho koření dal moc, naopak příště budu muset ještě přidat, takže s kořenim opravdu nešetřit. ve sklepě to chce 2 tejdny, pak je to tak jak to má bejt, tejden je málo.
ale opravdu byly úžasný, už se těšim až za tejden vyndám ještě ty dva co jsem tam ještě přihodil :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.2992 sekund.