Navštíveno 999x

04.01.2010, 10:56 |
Kacko Zdravim,
nemel tu nekdo podobny problem? Kamosky Opel Corsa 1.9d rv. 99 v automatu zlobi. Po nastartovani sviti stale ABS, nikdy nezhasne a auto jede strasne ztezka.. jakoby byla zatazena rucka.. Nestalo se to neomu nekdy, nebo nejaka rada co s tim, nez to da na diagnostiku?

04.01.2010, 11:13 |
Lumík Ahoj odkud jsi ? Pokud z Prahy mohu dát kontakt na kámoše udělá ti diagnostiku a řekne ti co dál s tím.
bohužel to je Opel, známej má Corsu benzín od novýho a stále má na palubce barevnou hudbu, ale už si zvyknul ;-)

04.01.2010, 11:32 |
Kacko Lumík: Diky, ale ona uz ma staleho servismana.
Jde o to, ze s tim dneska potrebuje jezdit a do toho servisu to da az zejtra..
No spis se mi nelibi to ze to auto nejede.. vubec netahne, jel jsem s tim max 40km/h a mel jsem vazne pocit jako by byla zatazena rucka..
a dře se tam něco když to jede nebo ne ? jinak ABS zpravidla svítí když nefunguje jedno z čidel, je i dost možný že jí to čilo upadlo a ted se tře někde v těhlici ač nevim zdali corsa má aktiv nebo pasiv abs čidla....
hmm... to nejetí začlo hned po té, co se rozsvítílo ABS ? že by to elektronika tak hlídala, že pokud je na ABS chyba, tak ti "přibrzdí" automata.... ?
pokud by to blblo a brzdilo tak uslyšíš že ABS zabírá a ucejtíš ho v pedále.....
nebo moh zůstat viset pístek v posilovači abs na jedno kolo třeba.....tzn zvednout auto a zkusit točit kola

04.01.2010, 15:25 |
Kacko Diky za rady, vecer ji na to mrknu.

04.01.2010, 16:24 |
Hanes viděl bych to na zvednutí a vyzkoušení které kolo se netočí, buď to bude zadek a odlepená pakna která tam brzdí, nebo předek zarezlej brzdovej třmen, to je to přibržďování, to abs pravděpodobně snímač, nebo kabel k němu ideálně napíchnout na diagnostiku, ta napíše co je když kontrolka svítí ale dost možná to budou dvě odlišné závady v.
Jo a corsa v roce 99 se v 1.9D nedělala, buď 1.7 nebo 1.5, to jen tak na okraj.

04.01.2010, 16:24 |
Hanes viděl bych to na zvednutí a vyzkoušení které kolo se netočí, buď to bude zadek a odlepená pakna která tam brzdí, nebo předek zarezlej brzdovej třmen, to je to přibržďování, to abs pravděpodobně snímač, nebo kabel k němu ideálně napíchnout na diagnostiku, ta napíše co je když kontrolka svítí ale dost možná to budou dvě odlišné závady v.
Jo a corsa v roce 99 se v 1.9D nedělala, buď 1.7 nebo 1.5, to jen tak na okraj.

04.01.2010, 17:08 |
Kacko Hanes: Prodavam jak jsem nakoupil. Schvalne se ji kouknu do technicaku:)