Navštíveno 660x

03.01.2010, 22:44 |
Nora Co doporučujete jako vhodný set na začátky? Co tak lustruju tak se mi zamlouvá Canon OS 1000D nebo Pentax K-x
nevim za kolik peněz, ale já mám ani ne týden nikon D5000 a baví mě...

03.01.2010, 23:09 |
Nora 12-14?

03.01.2010, 23:15 |
ps Kdesi ve výprodeji (tuším makro) jsem koupil Sony Alfa 200 za nejakých 5-6k bez DPH. A furt umí víc než já :-). Jinak před tím měli akci v makru na EOS 1000D, ale propásl jsem to. S tím chybu neuděláš.
o sony si nemyslim, ze by umelo delat fotaky... meli dva kamosi z redakce, ktera se foceni venuje a sly ty fotaky ve velmi kratke dobe pryc, protoze to fotilo proste hnusne...
osobne jsem pro canon pripadne nikon... je to mainstream a pokud budes pozdeji resit jakekoliv prislusenstvi, tak mas mnohem vetsi vyber. at nove, tak bazarove...
s těma Sonkama bych byl opatrnej, ony fotět uměj, dokonce maj stabilizace v těle..
ale jinak
Canon 1000D <> Nikon D3000
Canon 500D <> Nikon D5000
vybírej
500D a D5000 jsou teda cenově jinde
jak jsi na to přišel, stojej na korunu stejně
[ Link ] [ Link ] Říkal jsem ti kup EOS 500:-)
jo ták sorry , ty myslíš cenová hladina.. no jo no to už je 16tis.
njn, jenže za těch 16K si moc nezafotí :)
Tyhle otázky jsou tady desetkrát do týdne... prostě Nikon, Canon nebo přinejhorším Pentax a je to. Podle ceny vyber model :) A nezapomeň, že to musí být i s objektivem, už jsem tu viděl experta, který doufal, že koupí jen tělo a bude fotit ;-)
a doporučuju osahat v krámě

04.01.2010, 10:13 |
drebb ja se chystam na pentax K-x
sel bych to pokoukat do obchodu a nehledal bych neco pro zacatek aby si pak shanel lepsi rovnou kup poradnou masinu nech si poradit od lidi kteri hodne foti je jich spousta i tady a taky zalezi co chces fotit
No pokud je omezený financema, tak nebude rovnou kupovat pořádnou mašinu... stejně je to podle mě zbytečné, když neví jestli ho to chytne, jak dlouho mu to vydrží a koupit pořádnou mašinu, musí počítat i s pořádným sklem a je na jiné ceně....
Souhlasím s tím, zajít do obchodu a koupit foťák který ti bude lépe sedět v ruce... já začínal na E10-E20, D70, 350D, D200, 30D a záleží stejně nejvíc jaké sklo na to dáš!! Já měl vždy raději Nikon a to jen proto, že má nepatrně lepší setový objektiv (pokud chceš kupovat jen tělo a k tomu dokoupit nějaké lepší sklo tak neřeš) ale hlavně - mnohem lépe mi seděl v ruce, mnohem lépe se mi držel... pokud se teda bavíme o základních modelech... u 20D, 30D už to odpadlo...
jj, ty low end canony mi v ruce vůbec neseděly
Mám asi 2 měsíce canon eos 500D a prozatím maximání spokojenost :-)