Navštíveno 577x

02.01.2010, 12:16 |
Losky Ahoj lidi, v létě jedem na dovču ve dvou autech cca 4tis km a scháním info o nějakých levných a slušných vysílačkách. Myslím tím ty malé do ruky jako telefony. Jedná se mi o to, aby to mělo dosah klidně max 3km, pojedeme za sebou, tak by problém žádný nastat neměl. Ale nic o tom nevím, tak nevím, zda stačí nějaké sencory za pětikilo nebo to nebrat. Ideální by bylo, aby se to dalo nabíjet i z autozapalovače či usb. Moc díky za případné rady. Jak říkám, nic o tom vůbec nevím a pokud možno víc jak 1tis Kč do toho dát nechci. Díky
ty klasicky obycenjny vysilacky jsou hodne rozdilny, ja kdyz porizoval, tak jsme koupily Motoroly, jsou na stejnych frevencich jako ty obyc z obchodaku, ale kazdopadne rozdil tam je slyset. Cena setu 2 ks byla cca 1600,- napajeni je na tuzkovy baterky, toto bych klidne doporucil

02.01.2010, 13:03 |
Losky Tak 1600 se mi už za to nechce dávat. Možná je použiju jen jednou za rok. Já koukal na lacinější Cobra MT600, ale možná stačí i víc obyč, proto se ptám, zda s tím má někdo nějaké zkušenosti
Mám Intek MT4040. Přesně za tím účelůem jako ty, jsem je pořizoval. Měli jsme 4 na jedné frekvenci, kvůli děckám na lyžování, aby mohli jezdit tam, kde chtěli a abychom se nějak sešli.
Takže: v autě je to dost bída, porotože zřejmě kastle se chová dost účinně jako F. klec a pokud nejsi ve viditelném dosahu, je to slabota a kopcích a zatáčkácj to je ještě horší. V mém případě jsem se museli držet v autech do max. 800-1000m. Kupodivu, na horách to bylo i "za roh" max. tak odhaduji kolem 1,5km. Napájení 4xNiMh aku.
Jinak - já jednu "odemknul " pro celé pásmo 433MHz a zvýšil výkon na 1W (našel jsem na webu návod, jak na to) a kupodivu seto dost zlepšilo.
Jinak osobně už bych si to nepořídil a teď mi leží obě v šuplíku již asi 3 roky, zbylé dvě jsem už prodal z těch 4. Kup cokoliv, v této kategorii je to jedno.
Spíše bych volil CB na 27MHz, koupíš za pár babek a výkn neporovnatelně lepší, jen musíš mít out-anténu.

02.01.2010, 16:11 |
Losky Takže je to asi jedno, co to bude za krám:)Tohle jsem netušil, čekal jsem, že to bude fungovat trošku líp. Každopádně něco takového bude snad bohatě stačit
...nebo tarif těch 5 kámošů od T-M,nebo jak to je, tam je pro 5 čísel zadara, nee?

02.01.2010, 17:13 |
michall | Upraveno: 2010-01-02 17:14:32
Cobry používáme, když nastavujeme kamery. Netvrdím, že je to nějaký zázrak, ale za ty peníze jsou dobré. Měl jsem je i na srazu a v pohodě fungovaly v autech v koloně cca 1km. Jen pozor na akumulátory - dodávané s vysílačkami jsou nicmoc, raději bych pořídil kvalitnější + nabíječku.
¨staci i ty obyc PMR(mam vyzkouseno)take v jizde za sebou auty,a signal jse slusny,cb vysilacka je ale uz o necem jinem,tu take muzu jen a jen doporucit.

02.01.2010, 19:47 |
Losky Ok, díky:)
ještě bych juknul na Topcom - kupoval jsem sadu pro kamaráda asi za 800 na velkoobchodě a prej super, má to akupack a nabíječku na 220V na obě vysílačky, aktuálně stojí cca 840 Kč na velkoobchodě (můžu Ti to tam koupit, okud chceš), jinak ty konkrétní vysílačky jsou tyto:
[ Link ]

03.01.2010, 14:46 |
Losky | Upraveno: 2010-01-03 14:49:46
maresk: A prosím Tě, nemáš it stránky toho obchodu, zajímá mě, jaké typy tam mají. Jinak jsem z Mladé Boleslavi. Díky