Navštíveno 1399x

Mám asi tisícovku cédéček, které chci uchovat v digitální podobě (a média vyhodit). Koupil jsem si pro ty účely dva terabajtové harddisky v RAIDu, tudíž první část úkolu splněna. Teď ovšem přichází vlastní grabování. Chci tracky uchovat v bezztrátovém FLAC, což je asi nejrozšířenější rozumná varianta a enkodér je jen jeden, takže zkazit taky s tím moc nejde. Ale jak grabovat CD? Všichni doporučují Exact Audio Copy a nastavení co největší přesnosti (Accurate Rip), to mi ale jedna skladba trvá asi 3 minuty a digitalizace sbírky by mi tudíž trvala rok, to fakt ne :-) Když přepnu na normální "synchronizovaný režim" (s jitter korekcí), tak to napřed dost dlouho vyhledává nějakej první sektor, pak to jede už bleskurychle, ale asi to nebude na přesnost to nejlepší?
(Nejde z většiny o nějaké superrarity, ale jsou tam i třeba záznamy koncertů, které mají třeba tři lidi na světě a nerad bych to nějak zkurvil :-).

30.12.2009, 17:03 |
Kacko FairStars CD Ripper
[ Link ] - nevim jak je rychly Exact Audio Copy, takze nemuzu posoudit, zda je tento rychlejsi
- pripadne zkus grabovat do formatu APE (taky nevim jak rychle to bude, ale kvalitou je stejny jako FLAC)

30.12.2009, 17:07 |
muSlim | Upraveno: 2009-12-30 17:07:54
EAC, kvalita holt niečo stojí / v tomto prípade trvá...

30.12.2009, 17:10 |
choze Ja bych šel cestou image pokud jsi už investoval do úložiště
Fairstars vyzkouším.
Image není reálné, chci ty skladby i občas poslouchat, konvertovat do MP3, sdílet atd....

30.12.2009, 19:34 |
choze Image je reálný, stačí nainstalovat deamon tools
Mr.Scully: ta média budeš opravdu vyhazovat? Nechtěl bys je za nějaký peníz odprodat? Kdyžtak telefon nebo icq?
Freerider - no ne vyhodit, zkusím to napřed někde v naší komunitě (Queen) udat třeba za cenu média (jsem sběratel a jsou to CD s amatérsky nahranými koncerty), ale nevím, jestli se mi to podaří, protože poštou to poslat nejde a přijet si pro ně se nikomu nebude chtít :-)
Scully: co znamená komunita Queen? To mě zajímá a ne zrovna málo :o)
no ty we, tak tohle musím mít :o)
Az to bude aktualni, tak dam vedet :) Vidim to tak nekdy na jare :)
Scully: určo dej vědět, tohle je pecka