Navštíveno 741x

Mam takovej problém, mam doma LG lcd televizi a repráky genius 5.1. Mezi reprákama a televizí je propojení Skart-cinche a nejde mě potom co sem přešel na digitální signál zvuk do repráků? nevíte čim to je?

29.12.2009, 18:43 |
BULOH No zřejmě potřebuješ mezikus co má cinče 5.1, televize určo výstup nemá
jsem to zapojim pouze na stero vstup na 5.1 stupu mam dvd

29.12.2009, 19:12 |
Ravo divný....
podívej se na telku jeslti na ní nejsou někde 2ks cinche AUDIO OUT (ale ne SPDIF IN/OUT!). Těmito dvěma pak propojit s Geniusy HT5.1 na vstup TV (nebo TAPE nebo CD/VCD/DVD(2CH)).
Pokud tam nejsou, tak ze scartu vytáhnout stereo out zvuk z pinů 1, 3 a 4 (1-Levá, 3-Pravá, 4-společná zem) a opět poslat jako v předchozím případě na 2 cinche geniusů. Pokud na těchto pinech zvuk nebude, tak máš smůlu :-/
zapojení scartu třeba tady:
[ Link ]
Tak zapojení scartu je pro mě španělksá vesnice. mam koupenej scart-sinch a normálně to fungovalo dokud nám nevypli analog. Na telku se kouknu.
Tak televize má pouze digital audio out
Digitálem myslíš set-top-box? Z něj to máš ze SCARTu do televize na CINCH? Pokud ano, vytáhni zvuk přímo ze SCARTu toho STB (viz popis pinů), příp. jestli na STB není přímo audio-out. Moje telka má sice audio-out, ale když je v módu AV, tak nepustí zvuk do výstupů.
nnn setobox nemam, je to rok stará telka. Televize má akorád digitální výstup na audio jinak ne.A když mam z dvd puštený tak jen obraz zvuk taham přímo
A nemáš na té telce jack na sluchátka? Z něj by to šlo vytáhnout, i když pokud je ve předu, tak to nebude zrovna vrchol estetiky, no
Je to z boku. stejně mě tam čouhaj všeude kabeli jak něco odpojuju. Ale to nebude ono. Bude to hrát že t hrát nebude