Navštíveno 1532x

Kámoš mi tu nechal notebook, asus s procíkem Turion TL50. Noťas prošel řadou oprav (podsvětlení LCD) atd., před 3ma měs. byla kupovaná nová baterie a teď když ho chci zapnout, tak zmáčknu tlačíko, displej nic a do dvou vteřin se notebook vypne. Odešla deska ? Díky za rady...

27.12.2009, 21:16 |
Olda Hoď na aukro a že nevíš v jakým je stavu.. určitě prodáš za dobrej peníz :D
no ono to tak stejně asi dopadne...

27.12.2009, 21:27 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2009-12-27 21:28:24
Co se divíš: výrobce A ŠLUS (nebo AUŠUS), tak holt šlus :-)
rozebrat a zjistit co mu je, tak mi ho dovez, se na něj podívám
hadal bych to na desku. zkus z toho ale cvicne vykuchat disk. mel sem v praci ted neco podobneho, zapnul se, cca 3 vteriny jel, pipnul a vypnul se. kdyz se vykuchal disk, tak normalne najel...
asus je dneska rozhodně kvalitnější než nějakej dell ....
každopádně zkusil bych jít cestou nejmenšího odporu takže vyndat disk, mechaniku, wifi, bt prostě co půjde a pak zkusit, když ne tak nejpravděpodobnější v tomhle případě stejně bejvá ramka takže bud přesadit do druhýho slotu nebo zkusit jinou.... pokud ani jedna z těhle věcí tak cpu či deska ale asus neodejde jen tak z dlouhý chvíle, něco tam někdo prosrat při nějaký výměně pokud je opravdu KO uplně....
zkus nahodit novou pastu na chladic cpu a gpu
pokud se vypne za 2 vteriny, tak to nemuze mit naprosto nic spolecneho s pastou... to by musel ve studenem stavu chvili bezet a vypinat se takto az po zahrati...
Tak RAM je OK, HDD taky OK...
Navíc tu mám teď další F3T, ten se zapne, svítí, ale větrák na procesoru se netočí a notebook nenabíhá...takže bych tipnul taky desku jako u A6T...

28.12.2009, 10:24 |
zipp Ghofig: proč by nemohlo? Já když si kdysi rozdělával svůj počítač a špatně jsem přidělal chladič na procesor, tak se počítač taky vypínal asi po dvou vteřinách po zapnutí.
Aušus nebo prDELL :-D Kamarádovi se ani nezapnul(Asus, typ nevím, ale starý tak rok max) a v servisu mu řekli že je zlomená základní deska(a nikdo nechápal jak je to možný)
jenže tady nikdo nic nevyndaval ... ten člověk to umí tak maximálně zapnout...
A nezkoušel tam někdo upgradovat bios? Jednou jsem měl v práci notebook co se takhle choval, z majitele pak vylezlo, že upgradoval bios a v půlce procesu to omylem vypnul :-)
přehřátí CPU bych rozhodně netipoval protože to trvá víc než 2vt. a to by muselo bejt uplně bez chladiče, když by byl blbě nasazenej nebo málo pasty tak to bude trvat až do win a pak po chvilce lehne....
pokud je teda všechno ok tak bych tipoval už jen tu desku či grafiku....
bez baterky si to doufám už zkoušel ? zkratovaná baterka ho taky nenechá zapnout
existuje hodně notesů který fungujou jako turbomotor..
tzn. zapneš, hraješ či děláš náročnou práci, vypneš a už nenaběhne po chvilce.... důvod je jednoduchej
velkej záhul = velký teplo od cpu a chipsetu, při vypnutí bez "dochlazení" se všechno teplo začne kumulovat v heatpipe a rozehřeje nejmenší pasiv kterej tam je což je zásadně na grafice a ta teplem uhoří..... třeba nový delly na to trpěj dost :)
nene bios nikdo neupgradoval...
bez baterky testovány oba, výsledky stejné...
nezůstává vyset tlačítko na zapnutí?

28.12.2009, 16:34 |
Kacko Zkusil bych, zda pameti jsou OK, nebo flashnout BIOS.
Pak uz to jedine rozebrat a sledovat co stihne nabehnout, prip. sledovat napeti a neco to proste bude nejspis zkratovat - nedivil bych se, kdyby za tim byla ta oprava podsvetleni LCD.
Kacko: po té opravě podsvětlení to běželo cca. rok bez problémů ... no jdu ho dát na aukro ;o)
já taky,už jsem psal, že bych se na něj podíval
oni se o to ještě poperou :o)))

30.12.2009, 10:31 |
cuir no pokud chcete mam tu acer aspire 4920G se stejnou zavadou :) akorat me se na ty dve vteriny zapne sam automaticky po sobe.
Zmacknu tlacitko zapinani a roztoci se vetrak rozsviti se vsechny kontrolky krom displaye cca 2 vteriny to vali a pak se to vypne a samo se to znova zapne a nakonec to vzda a uz zustane vyplej.
Je tam 2GB RAM, grafika ati mobility radeon ted nevim presne oznaceni ,ale ma svojich 512MB a je ve slotu, optika, HDD sata velikost ted z hlavy nevim, ale nejmensi nebude, no a LCD 14,1 leskle, kryty sou neposkozene notebook je jako novy nepotreny a baterie vydrzela pred poruchou 2 hodiny provozu. Notebook je cca 2 roky stary a je k nemu OEM licence vcetne instalacniho DVD s windows vista ultimate, stitek samozrejme vylepen ;) dvd je vypalene z recovery disku, který acer dava na pevnem HDD a zabira misto. Bezne acer system na CD jiz nedodava. :) :)
pokud chcete tez vam vystasvim aukci :D

30.12.2009, 11:57 |
clown mam tady to samy, ko napeti na desce .. :o) neresim, zakaznik si koupil konecne poradnej notes :o) (Toshibu)
To bude deska nebo grafika. Aukro to jistí :D
Mě teď zase odchází baterka, nevydrží déle než 20minut...