Navštíveno 896x

[ Link ] Jako ukázka toho, co se dá "vyždímat" z 2,5l motoru, je to dobré. Ovšem jaká je praktická využitelnost takového výkonu ve spojení s FWD?
kldo mi to vysvětlí? Existuje cesta, jak tento výkon "bezztrátově" přenést na vozovku při rozjezdu ?

27.12.2009, 20:09 |
JP Při rozjezdu těžko, ale když to má zrychlit třeba ze 100 na 200, tak se to se 400k dá udělat dřív, než s 200k:)
Kdo ví, chtělo by se tím projet a pak o tom pokecat, ale je pravda, že by mě zajímalo osobně, jak se v takovým autě roizjíždí :) Osobní zkušenost s FWD jen 182 koní a rozjezdy sem zvládal bez průhrabu.
bez elektronickejch hlídacích psů ne, s nima možná ano..
presne sem chtel napsat jako honza, bez nich to musi hrabat jeste 200m od startu.. ale svezení to musi bejt slusný

27.12.2009, 22:32 |
TUNER Měl by mít samosvorný diferenciál a hooodně dobře vychytaný zavěšení/geometrii. Navíc snad na jedničku a dvojku tam nejde full výkon. Jestli ne nejlepší system předního náhonu,tak určitě jeden z nejlepších....
Už mě trošku kaká jak se na to lidé dívají...že Ford někoho vykradl to je každému jedno? A že to jde podstatně dál a to už z dob kdy Ford o tomhle motoru věděl velký kulový? Natož potom tuningové firmy?
Já vám nevim, ale fakt mě nasere, když debilní redaktor v jistém auto magazínu napíše, že ten pětiválcovej motor od Forda je supr svezení...
Takže asi tak :
[ Link ] Na 3 je to ještě nepoužitelné.

27.12.2009, 23:15 |
Diner Kounect: LOL
vysvetli nam prosim vztah Volva a Forda za poslednich 10 let;-) Pouziti shodnych dilu v ramci jednoho koncernu je uplne normalni vec. Nevim proc se tady bouris a dokladas to odkazem na absolutne nic-nerikajici a nic-nedokazujici video.
Jasně že je to úplně normální věc, používání shodných dílů. Ale není úplně normální věc někde psát bláboly o tom, jak je ten fordí motor skvělej, když prostě fordí není, na to narážím, jestli jsi nepochopil, tak teď už snad jo ;o)
Video je co? Video je snad odpovědí na původní dotaz : "Jako ukázka toho, co se dá "vyždímat" z 2,5l motoru, je to dobré."
Nevím proč bych nemohl v diskuzi postnout něco dalšího k věci, kor když je tam nádherně vidět jak to je ( ano na rozdíl od FF to nemá samosvor a "revoluční" zavěšení, ale nějak je mi to šumák.
Kounect:
jasně. motoricky super. Ten výkon opravdu bude asi plně využitelný až při 3-4-5-6.

28.12.2009, 11:07 |
Diner Chtel jsem rict, ze z toho videa rozhodne neni poznat jak to jede, jak to zrychluje. Je to natolik amatersky udelane, ze to zkratka nejde. Jak rikas: ladeni prenosu sil na silnici je dulezite stejne jako ladeni motoru a kolikrat je i slozitejsi(inzenyri od VW-viz. Bugatti Veyron by mohli povidat). Nechtel jsem te prudit, jenom je uplne zbytecny se vztekat kvuli takovym vecem. Osobne nemam nic proti zadne z tech znacek. Sam mam dve auta. Jedno je Ford a druhe Volvo a ver mi, ze me velice mrzi ze to po deseti letech prodali cinanum