Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Vyzná se někdo v lyžích ?

o Navštíveno 621x o
o 27.12.2009, 13:38 | johanik
Poslední lyže jsem kupoval někdy před asi víc jak 10 lety, tenkrát ještě klasická konstrukce a delka přesahující moji výšku. Chtěl bych si teď koupit něco novýho, jsem řekl bych víc jak středně pokročilý lyžař, výška cca 178 cm no a váhově něco málo na 100 :) Kdo poradí co by to tak mělo být, jaký typ, jaký vázání, jakou délku ? Už se v tom nevyznám, proto chci radu :-) Díky

o 27.12.2009, 13:42 | Luke_288
vejškově bych koukal po 165-170cm max, typ a vázání ti asi poradí někdo jinej, já celej život jezdím jen na Fisherech, takže je muj rozhled dost omezenej
o 27.12.2009, 13:58 | Veva
záleží na tom, jak chceš lyžovat, zda allround, carve, extremní carve, sjezd, slalom... od toho se potom odvíjí lyže, některé jsou tvrdší pro větší rychlost vyjíždění zatáček, některé zase měkké pro slalom aby byli jednodušší a krátké oblouky... ;-)
o 27.12.2009, 14:00 | johanik
Zadnej sjezd, slalom, nic takovyho, chci proste klasicky rekracni lyzovani
o 27.12.2009, 14:05 | basstard
[ Link ]

zkus kouknout na tohle... je to velký test lyží od lidí co tomu rozumí.
o 27.12.2009, 15:50 | Crimson
Prostě si kup Atomic, výška někam k nosu,
hlavně na tvou váhu, tvrdost a oblouk ti poraděj v každým kšeftě, ty kuci tomu většinou rozuměj !
o 27.12.2009, 16:08 | Woko_O
vaha je potreba jen pro vazani..na vazani to jde vetsinou nastavit aby ti nevyhazovalo pri kazdym prudcim oblouku nebo ostry brzde..ostatni ti uz poradej v obchode..taky nema cenu kupovat lyze za 10k kdyz to nejak nehrotis.. :)
o 27.12.2009, 16:12 | Luke-Jeep
no tak ze by vaha nehrala v pripade lyzi roli si nemyslim ;-)
o 27.12.2009, 16:24 | Big_Max
Osobně mužu doporučit Sporten AHV! Dost universální lyže podle mě a za celkem zajímavou cenu! Dopadají dobře i v testech! Jediná slabší věc je měkká povrchovka, ale pokud chceš lyže na ježdění a ne na předvádění u hospody jak jsou hezký tak ja osobně ve škrábancích a tak problem nevidím!
o 27.12.2009, 16:30 | Luke_288
jako LJ, pokud si těžkej člověk koupí měkkou lyži a bude chtít jet trošku ostřejc, tak to nebude to pravý ořechový...
o 27.12.2009, 17:23 | Mišell
Pokud si těžkej člověk koupí nějakou pěnovku,tak ji holt prošlápne no:)
o 27.12.2009, 17:48 | Luke_288
jo, to by se stalo tak před 20ti lety :)
o 27.12.2009, 17:51 | LUPO | Upraveno: 2009-12-27 17:51:47
Ahoj, mám už cca 8 let půjčovnu, servis lyží a snowboardů. K tomu máme ještě prodej. Za ty roky by jsem mohl doporučit pouze jednu značku a to Dynastar. K tomu jejich doporučené vázání Look a budeš spokojen. Za ty roky nebyla jediná reklamace a to půjčujeme jak střední třídu tak i ty nejdražší lyže z jejich katalogu. Pokud by jsi se chtěl na cokoliv zeptat tak mi klidně zavolej 603416601. Máme lyže i jiných značek ale postupně je rušíme. Po telefonu ti řeknu víc, nechci nikomu pomlouvat veřejně lyže.
o 27.12.2009, 19:00 | Fox_cali
s tou tvrdosti lyzi to je pravda tak na pul, spis se vse odviji od rychlosti jezdce, na normal jezdeni je v podstate jedno co koupis ale muj osobni nazor je ze se koukni po nejakych carvech okolo radiusu 13 m, vyska lyzi tak do pul krku, maximalne po bradu, vypada ze jezdis klasiku takze zadny tvrdy lyze, s mym popisem lyzi se ti bude dobre jezdit klasika a bude te to svadet ke carvingu coz je krasa, jinak kdyz se poradis v nejakem shopu tak tam jsou frajeru kteri jezdi takze urco dobre poradi
o 28.12.2009, 10:33 | Crimson
na Dynastarech jezdí náše lyžařská špička, myslím náš klub,
berou pouze tuto značku, mohu jen doporučit..

váha je sakra důležitá, koupíš náký dětský rekreačky
a další sezonu jdeš pro nový ..

výška k bradě ideál, jinak jako Fox_cali

není špatné si 2x 3x půjčit z půjčovny různé délky, oblouk,
a dle toho se pak rozhodnout..

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3465 sekund.