Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Mlhovkáři....

o Navštíveno 1922x o
o 22.12.2009, 17:44 | Midnite | Upraveno: 2009-12-22 17:51:10
Přecházel jsem to ale opravdu už to musím napsat i tady. Jezdím si tak na zkoušky (z Otrokovic do Olomouce) a dokud nenapadl sníh tak to bylo ok, ale od té doby co je sníh tak většinu jakoby mrdlo a zapnuli mlhovky. Takže ráno a večer potmě + sníh a proti vám kokoti s mlhovkama které oslňují jak kokot.. Nejraději bych toho debila vytáhl z auta a dal mu ksicht k té zajebané mlhovce a pak ho vystřelil z bot.. Takže jestli tu je někdo takový tak laskavě VYPNI ty mlhovky (stejně ti nepomůže že je máš zapnuté).. Omlouvám se za sprosté slova, ale su strašně nasraný...!
edit: jen dodám že nesněžilo a bylo krásně vidět (ikdyž byla tma)

o 22.12.2009, 17:48 | Luke_288
no a já budu z těch, co se klidně přiznaj, že když sněží a jedu sám, tak svítím mlhovkama, aby mě zezadu viděli dřív a vzhledem k tomu, že bez předních nerozsvítím zadní, tak holt svítí i přední. zbytečně rozsvícená zadná mlhovka mě sere, ta mi do očí vadí, ale přední absolutně ne.
o 22.12.2009, 17:51 | Midnite
Luke: promiň edit.. nesněžilo a nic :)
o 22.12.2009, 17:52 | Petura
kdyby jen mlhovky, nad těma jsem se už skoro přestal rozčilovat, ale u nás začala být móda mít narvaný ve světlech co nejmodřejší xénóny, k tomu všude možně po předku diody, zapnutý mlhovky a hurá na silnici ....

o 22.12.2009, 17:53 | Luke_288
pokud nesněží, tak neni duvod k mlhovkám. ale upřímně, vás fakt oslňujou přední mlhovky?
o 22.12.2009, 17:55 | Paczqo
Mlhovky mě už netankou spiš jako petura co nejmodřejší xenony spolu s 10ti pary diodovych světel pro deni sviceni to je žradlo ale je fakt že je i čim dal vic moda některých jedinců kterým praskne jedna potkavačka rozsvitit si dalkový.
o 22.12.2009, 17:55 | Midnite
Luke: ano oslňují a docela jsem to přecházel ale už jsem to fakt nevydržel...
o 22.12.2009, 17:55 | Tuner#2
Luke_288: Ano a to dost výrazně. Nosím brýle a na takový kokoty co když není mlha a svítí, tak pouštím dálkový, neb to fakt oslňuje jak prase. Plně souhlasím s Midnite.
o 22.12.2009, 17:58 | Dave1984
Midnite: těším se, až mě vytáhneš z auta :o)

nicméně na sněhu se mi s mlhovkami jezdí lépe, než bez a nikdo, opakuji nikdo mě neprobliknul, že bych ho oslňoval...to více mi vadí čuráci s fábijema, co nemají seštelované světlomety, či kokoti HnIDKAŘI
o 22.12.2009, 17:59 | maxov
doporučuju přídavny světla jakekoliv se silnou zarovkou...kdyz to těm kokotum pustíte do ksichtu,si radsi zhasnou i parkovačky :D
o 22.12.2009, 18:01 | Midnite
Dave: tak jelikož mám na to výšku i váhu tak klidně i s mojím kamarádkou v autě :) každopádně toto udělá jen sobecký hajzl... takže také pouštím dálkové ať si užijí také
o 22.12.2009, 18:02 | Kesam
Mlhovky nemám a nejezdím za špatného počasí takže na to seru :D
o 22.12.2009, 18:02 | Luke_288
kua tak vás co vás oslnujou mlhovky lituju, protože musíte na silnici děsně trpět. mě jsou teda přední mlhovky uplně fuk at už rozsvícený oprávněně nebo ne. a až mě někdo za mlhovky prosvítí dálkovejma, udělám to samý...
o 22.12.2009, 18:05 | johanik
já teda taky můžu říct, že mně serou, hlavně když je mokro, ten odraz od mokre vozovky je hnus :( Pokud se použijí při správném okamžiku, nemám nic proti, od toho tam jsou
o 22.12.2009, 18:08 | Tuner#2
johanik: JJ přesně to mě taky vadí asi nejvíc + když je sníh. Když je sucho, tak to až tak nevadí, ale mokro a sníh + přední mlhovky když je normální viditelnost - to bych vraždil...
o 22.12.2009, 18:08 | Petura
Luke: ono nejde ani tak o přímý svit z mlhovky (světlometu) jako odraz od mokré vozovky ... když sněží nebo je skutečně mlha, tak to světlo to pohltí, ale když je jasno, tak to je opravdu paráda ....
o 22.12.2009, 18:08 | Phitypaldy | Upraveno: 2009-12-22 18:19:14
Dave: jo nikdo te neprobliknul, protoze mel plne ruce toho aby se udrzel na silnici ve svem pruhu.

Uz se to tu resilo nekolikrat (asi milionkrat) ale zase napisu to same.

Mlhovky nejsou k tomu aby ridic lepe videl, ale k tomu, aby byl lepe VIDET!!! Takze vsichni ti co si mysli, ze kdyz si ve tme za deste roznou mlhovky, ze lepe uvidi tak nemaji co delat za volantem. Ale ze Vas je! Mlhovka je konstruovana tak aby PODsvitila mlhu popr. husty snih. Takze logicky, kdyz se sviti mlhovkama na mokre silnici tak oslnujete protijedouciho ridice 4x... svetla+mlhovky a to 2x protoze mokra vozovka v noci je proste zrcadlo.
Takze plny souhlas Midnitem. A klidne do me!

Jeste pridam mensi prihodu s mlhovkarem za deste v noci. Solil si to dalkovyma a mlhovkama tak jsem mu blikl a on teda jakoze stlumil asi po 5 vterinach. Ale pres jeho mlhovky jsem videl stejnou picu jako predtim tak jsem mu tam napral dalkove+mlhovky. Minul me s obrovskym troubenim a v zrcatku jsem videl jak brzdi a otaci se. Tak si rikam no pojd, bude sranda. Tak jsem pribrzdil a cekal na nej. Tak me predjel zastavil a reknu vam, ze vic nasraneho cloveka jsem jeste nevidel. Asi se chtel i prat, ale to uz se asi nedozvim, protoze dostal dve badspencrovky a byl klid :-DDDDDD
o 22.12.2009, 18:11 | Prady2
lepší než svítit parkovačkama... tím se nezastávám těch co svítí mlhovkama, taky to nechápu, přece jenom mlhovky sou určený na něco jinýho, než svítit tim normálně za provozu... a asi sem zaspal dobu, ale k čemu slouží to tovární nastavení u některejch aut, že svítí předek a zadní světla nesvítěj? nechápu...
o 22.12.2009, 18:15 | Luke_288
tak chápu, když je mokro, ale když je sníh?
o 22.12.2009, 18:18 | Tuner#2
Prady2: Tzv. denní svícení = úspora energie = pro mě totální kravina neb v lese při problikávání sluníčka to auto není vidět...
o 22.12.2009, 18:19 | Tuner#2
Luke_288: Když je sníh, vadí to o něco méně, ale vadí. Jak říkám, mě to vadí i na suchu bez sněhu - sice nejméně, ale oslňuje.
o 22.12.2009, 18:33 | crestik
...dneska z práce za cestu 45km tři lidi, co svítili jen jednou stranou, na druhé nic, ani mlhovka, ani parkovačka. Nespočet mlhovkářů a korunovaný chuj, který jel na dálkové, tak jsem mu taky zablikal, tak přepnul z dálkových na: mlhovky plus parkovačky.
o 22.12.2009, 18:43 | HIGHTOWER
Midnite: Buď v klidu, tohle nemá cenu řešit, prostě to jsou <> a nic s tím nenaděláš a když pak jedeš po dálnici a leje jak z konve a za autem je vodní mlha, že není vůbec vidět, tak s mlhovkama jede tak 1% aut...
Mě dneska zase sra*i idioti přede mnou. Nevím, jak to dělám, ale pořád a pořád mi tam někdo vjede a ne aby jel, ale po městě jede 30, mimo město 60 a vždy je to na tak debilním místě, že se nedá předjet a tak se za ním člověk musí táhnout. Dneska sem dom z Ml. Bol. přijel totálně vytočenej... A to bylo asi 2°C, silnice bez sněhu, trochu mokré. Tak jako se flastruje rychlá jízda, začal bych flastrovat i bezdůvodně pomalou, nebo to taky ohrožuje dopravní provoz!
Např. blbeček jel ve městě přede mnou 30, místy zpomalil na 20 a jel hodně u pravého kraje, kde byli zaparkovaný auta. Před jednou křižovatkou najel úplně doprava a zpomalil zase na 20 a vypadalo to, že bude odbočovat doprava bez blinkru, nikde žádný auto, tak jsem ho předjel a koukám, ten chytrák už 30 m před přechodem, který byl pro nás oba za křižovatkou, dával přednost někomu na přechodě, který byl 5 m od silnice, tohle fakt nechápu. Tak když nechci jet, tak jdu pěšky ne, a ne jezdit 30 v obci a 60 mimo ní...
o 22.12.2009, 18:47 | HIGHTOWER
A víte co je nejluxusnější a co se mi fakt stalo?
Dostat se mězi 2 auta, kdy to před vámi svítí zadní mlhovkou a ten za vámi svítí předníma. Normálka jsem to zadup, zastavil a nechal je jet a po 5 min. jsem pak pokračoval dál, protože jeli tak pomalu, že bych je stejně zase dojel...
o 22.12.2009, 18:52 | Zdeny60
Nevím sice, o kterých mlhovkách je řeč. Asi o zadních, protože přední mě nevadí a sám je používám a to z důvodu lepšího osvětlení krajnice, když prčí či sněží a je špinavá silnice = špinavé světlomety ( a benzinovka někde v řiti, aby si to čovek mohl očistit). Ale zadní - to si takovýho zjebence dojedu a trochu mi přisvítím do zrcátek. Většinou se vzpamatuje a vypne ten krám. Jedniný místo, kde mlhovku zadní respektuji a jsem rád, že se používá, je dálnice za deště - viditelnos auta v obalku vody je nulová, hlavně za šera a pak je šance, že se dá uhlídat přede mnou jedoucí auto na delší vzdálenost. Potíž ovšem nastane, když se vytvoří šedesátkou jedoucí kolona nějakej zjebenc ji nezhasne. To je pak na lopato do palice (jeho).
o 22.12.2009, 18:54 | Zdeny60
Highty:

tebe jebne:-) Nemáš vysoký tlak?? Kašli na ně, na debily, jsou vánoce... Uvař si grog a pusť muziku :-)
o 22.12.2009, 18:55 | Phitypaldy | Upraveno: 2009-12-22 18:59:08
Zdeny: je rec o prednich. A spravne serizena predni mlhovka sviti asi jeden metr pred auto z poihledu ridice takze jakekoliv lepsi osvetleni nepripada v uvahu, protoze na tom jednom metru nestiha mozek ani reagovat.
o 22.12.2009, 19:05 | HIGHTOWER
jj, já na ně kašlu, ale i tak mě to sejří.
Přední mlhovky jsou v předních náraznících a to je hlavní problém, stačí vyšší obrubník, škrtnout si a už je to v háji. Navíc přední mlhovky takové ty čočkové (felda např.) tak to bych zakázal úplně!
No a proč se zapnou napřed přední a pak až jdou zapnout zadní? To je proto, že přední mají pomáhat vidět, zadní aby bylo auto vidět no a prostě logika jako věci je, že pokud potřebuješ zadní a být viděn, logicky potřebuješ hlavně ty vidět, proto přední a pak zadní. Ale stejně bych to udělal, aby šli oboje zapnout samostatně jak je potřeba...
o 22.12.2009, 19:15 | Phitypaldy | Upraveno: 2009-12-22 19:16:50
Highty: Byt viden! Jak predni tak zadni. Co uvidis v huste mlze jako prvni na protijedoucim voze? Svetla nebo mlhovky? Samo, ze mlhovky.
o 22.12.2009, 19:18 | Midnite
každopádně bych tam na tlačítko mlhovek nějaký IQ test a pokaždé si ho zkusit nebo normálně myslící člověk nezapne mlhovky proto, aby líp viděl...
o 22.12.2009, 19:26 | Cossie
Ono se tu podobná témata točí stále dokola, ale taky si přisadím :-)) -osobně mi přední mlhovky nevadí, ale za zadní v koloně bych vraždil.
Denní svícení svítící jen vpředu a nejlépe v mlhovkách dle mě úplně ztrácí smysl :-(( a ty stromečkáře co maj na autě na.ráno diodových svícení aspoň 10 bych taky nakopal ...
Ježdění 30/ 50 je taky úplně perfektní věc a kor v těhle srágorách.
Ale co mě teda absolutně vytáčí je bezdůvodný zastavování před kruháčema apod . - absolutní neschopnost plynulé jízdy - to je věc, která mě dostane úplně pokaždý :-(.
o 22.12.2009, 19:27 | HIGHTOWER | Upraveno: 2009-12-22 19:29:34
Phity: Ne-e, přední světla nebo mlhovky v mlze vyjdou nastejno, jsou vidět ty nebo ty, a nebo je vidím nastejno, že bych viděl napřed mlhovky a pak až světla, to fakt ne. Si vem, že přední světla a mlhovky nejsou svítivostí tak moc od sebe vzdáleny tak jako zadní světla a zadní mlhovka, tam je to rozdíl i třeba 5x vyšší svítivot pro mlhovku....
Navíc je to i tak myšleno v zákoně, kdy přední svěla můžeš použít, zadní musíš. Takže pokud jede blb jen s předníma, tak zákonitě musí mít zadní. Ale 90% řidičů má jen ty přední a proto když jsem byl u PČR jsem je flastroval za 2.000,- bez milosti! A některý zkoušeli keci, že tam byla mlha, ale když sem jim řekl, jakto že svítí jen předními a ne hlavně zadními, byli v pasti:
§ 32

(4) Přední světla do mlhy SMÍ řidič užít jen za mlhy, sněžení nebo hustého deště. Zadní světla do mlhy MUSÍ řidič za mlhy, sněžení nebo hustého deště užít vždy.

Navíc není nad to, když má někdo přední fakt hnuté a svítí mu nahoru a i přes zpětný zrcátka to oslňuje a nepochopí, když mu tam bliknu párkrát moji zadní mlhovku, že mi to fakt vadí, tak to nakonec končí, že tu zadní nechám zapnutou trvale, dokut za mnou on jede, jak odbočí, předjede apod. tak jí vypnu....
o 22.12.2009, 19:32 | mr.brain
HT: ano ano, o tom paragrafu málokdo ví...

No když to shrnu :-D Tak lidi nemyslí a jsou z 80% tupá hovada co si zaslouží dostat přes hubu. Nevím jak jinde, ale tady je teď moderní jezdit se světlama na denní svícení i v noci s rozsvícenejma potkávacíma. Ale i přes den :/ Já to nechápu. Když už si to namontuju, tak si aspoň přečtu jak s tím mám svítit... (o tom, že leckdo má ty světla 5 cm od sebe a na prostředku auta radši ani nemluvím).

Já když měl na autě přední mlhovky, tak jsem s nima svítil jen když nikdo proti nejel - pokud nebyla mlha, jinak vůbec. A co se týče zadních tak pokud je mlha nebo je hůř vidět, vždycky zapnu, ale jakmile mne někdo dojede anebo za mnou jede, tak nemá smysl tím svítit, akorát to oslňuje (což málokoho napadne a je libovka jezdit v zácpě po městě za někým se zapnutejma :))
o 22.12.2009, 19:38 | Rajdlos
zbytecny se rozcilovat, kokoti zustanou kokotama, nic vic nic min, inteligenci bohuzel nikomu dodatecne nenadelis
o 22.12.2009, 19:39 | Phitypaldy
Highty: v pohode ja se hadat nechci ani nebudu. Ale budu si stat za svym a to, ze predni mlhovky jsou k tomu, aby si byl lepe videt. Mam uz odjeto hodne milionu km a dovolim si rict, ze z praxe vim, ze prvni vidim vzdy mlhovky (predni). Ale to uz se bavim o hodne huste mlze.

Prdim na to, jdu na plnotucnou plzen nebo se tady z tomo manzelcina peceni cukrovi zblaznim :-)
o 22.12.2009, 19:42 | mrazik
Ja potkal autobus MHD se zapnutymi mlhovkami v pocinajicim seru, lampy v obci uz svitili. K cemu mu to bylo nevim, nechapu.
o 22.12.2009, 19:47 | martan-hifi
je to teď v módě...tady na severu čech s mlhovkama dost lidí svítí a svítí s nima hlavně místo potkávaček tedy i za jasného dne...jestli si myslí že ušetří benzín to nevím ale dost lidí má jen zaplý mlhovky a nepřišel jsem na smysl tohohle :D
o 22.12.2009, 19:49 | JP
Ono záleží na tom, jaký mlhovky to zrovna jsou. Některý ani nezaregistruju a přes některý naopak skoro nevidim na cestu, třeba O2 je většinou v tý druhý skupině. Samo s deštěm je to nejhorší kombinace, ale sere mě to i na suchu. Jestliže je hustá mlha, OK, fakt to svítí na těch prvních několika metrech (3-4?) před autem o něco líp a když člověk jede hodně pomalu, tak to má smysl. Ale proč svítit mlhovkama, když je vidět na půl kilometru a jedu přes 50? Takovej člověk buď zapomněl, má v hlavě nasráno, nebo je to bezohledný prase.
o 22.12.2009, 19:50 | HIGHTOWER
Phity: dej si i za mě, to já bych raději to cukroví užíral :-D Jinak tu mlhu, co myslíš, tak toliko často není, aby to tak fakt bylo, většinou to jsou mlhy, kdy je vidět min. na 50 m. Jinak souhlas, v totální mlze jsou ty mlhovky o něco dřív vidět :-)
o 22.12.2009, 19:51 | golfista hanz
me teda uplne vytacej ty zas.any neoriginalni xenony... oslnuje to jak svina . mlhovky jsou o proti tomu prkotina... zakazal bych tyhle cinsky prestavbovy sady. dnes to stoji uz par stovek a cpe to do auta kazdej druhej...
o 22.12.2009, 20:00 | Pakik
Jako Hightower 18:43 zbytečně pomalou jízdu bych pokutoval taky. Ono už neplatí to o tom bránění v plynulosti dopravy? Nebo to není tolik mediálně zajímavý, že to policie přechází, ale je to dosti nebezpečný, jelikož to nutně svádí k nebezpečnýmu předjíždění. Ale co s takovim kriplem co se na prázdný silnici plazí 60?
o 22.12.2009, 20:38 | jerzy05
Souhlas, dnes za cestu domu snad kazdy ctvrty auto zaply mlhovky, jak predni, tak zadni, zrovna jsem premyslel nad tim, jaky jsou ty lidi ko"oti a pak tady najdu tenhle prizpevek :D
o 22.12.2009, 20:56 | Radeggast
Mlhovky jsem měl naposledy zapnutý tak před rokem a půl, kdy bylo vidět tak metr před sebe... :) A to jsem tenkrát byl rád, že ten předemnou měl zaplou zadní, protože jsem schválně kvůli němu jel asi 110 po dálnici a držel se ho jako klíště, protože jsem absolutně nevěděl, kde je levá a pravá strana vozovky... :D

Jinak, když už to kdosi začal... Mě nejvíc vytáčeji lidi, kteří v připojovacím pruhu na dálnici mají 60-70 a tou stejnou rychlostí vjíždějí na dálnici...
o 22.12.2009, 21:08 | Pakik
Tak připojovací pruhy, jestli se tomu tady tak dá říkat, jsou bohužel často tak krátký, že to jinak ani nejde. Kdo byl někdy v německu, tak ví.
o 22.12.2009, 21:19 | .mycTD
Pakik: jenze taky na zacatku obvykle nebyva STOPka ;-)
me zase nadavno na D1 dostal expert, ktery ze same ohleduplnosti k najizdejicimu, zbrzdil v pravem pruhu cca na 60km/h.
o 22.12.2009, 21:28 | Ghofig
.mycTD: mno to mi ani expertske moc neprijde. musel jsem vcera udelat to same... v levem pruhu auta jedouci opravdu hodne rychle a z pripojovaku se tam nasral s autem tak, jako by ani nemel zrcatko... co pak delat jineho, nez to v tom pravem zaslapnout...?
o 22.12.2009, 22:24 | HIGHTOWER
no nejlepší jsou experti, který v připojovacím pruhu klidně zastaví, protože končí a pak čekají na mezeru aby mohli z 0 najet :-D ono se prostě přes plnou čáru nesmí no, tak přeci nebudou pokračovat v odstavným pruhu... a nej, když to fakt někdo udělá přede mnou, to je na vytlačení ho ze silnice, neb buď taky musím zastavit a nebo prostě to střelit do pravého, když to jde...
o 23.12.2009, 06:57 | Zdeny60 | Upraveno: 2009-12-23 06:59:46
Dovolil bych si trochu oponovat o tom, které světlo je za mlhy dřívě vidět: " s ohledem na konstrukci paraboly je délka světelného pole daleko kratší u mlhovky, protože s ohledem na plohu žárovky vůči ohniksu paraboly je voleno tak, aby kužel byl krátký a široký. Na rozdíl od světel potkávacích, kdy se shodnou žárovkou je dosaženo delšího světelného pole opět díky poloze žárovky vůči ohnisku.

Světlo mlhovky je rozptýlené, zatímco světlo potkávacího svtěla je soustředné dopředu." Volný překlad jednoho anglického povídání o mlhovkách.

To, že to tak je i v praxi, se pozná jednoduchým testem za husté mlhy. Dálková svtěla - nepoužitelná, protože oslňuji sama sebe odrazem od mlhy. Tlumená - s ohledem na jejich charakter vyzařování, nenasvítí řádně bezprostřední prostor před jedoucím vozem, což je za rychlosti kolem 40-60km/h již dost zásadní nedostatek. Naopak mlhovka svým rozptýleným a do široka orientovaým světelným oplem obsáhne s přehledem pravou a krajnici a celý jízdní pruh v blízkosti před autem.

Správně seřízená mlhovka neoslňuje.

Za mě: pokud mohu udělat cokoliv, abych sám viděl líp a potažmo mě i někdo viděl, tak to udělám. Tzn, pokud to okolnosti vyžadují, rozsvítím mlhovky.

CO mě ale sere ze všeho nejvíce, je řada idiotů, kdo mají staré shnilé rapy a v tom "odborně" instalované xenony. To nějací mlhovkáří jsou proti nim andělé. A mám neblahý dojem, že existují určitě výkonnější xenony, než jen 35W, protože když projíždí soused s Hummerem, tak je světlo, jak když svítí slunce v pravý poledne. A to má na střeše rampu ještě s asi dalšími 4 světlomety... Takže tyhle voly je třeba mlátit, mlhovkáři jsou mi zcela volní... Jo a ještě postřeh - co mě sere dost, jsou off-roady a xenony. Tam nepomůže ani automatická regulace, protože když jedu v autě s nízkým posezem (cuž Subaru rozhodně je, kdo ví, tak potvrdí), tak to je pak žrádlo.
o 23.12.2009, 07:07 | golfista hanz
Zdendy60 : jj presne tak ja bych to proste zakazal .. pokutoval bych to stejne jako kdyz si nekdo neopravnene na auto da modry majak.. protoze i kdyz je to radoby ( odborna montaz ) stejne je to k ho.nu no uvidime snad se toho v budoucnu dockame...
o 23.12.2009, 08:00 | jola
Všichni tu nadáváte na Hidkaře ,ale já potkám na jednoho Hidkaře asi 3dementy s rozštelovanejma halogenama ,takže jedno světlo mu svítí do Brna a druhý do Prahy a to je snad horší než potkat jednu Fábii s hid sadou

Sám HIDsadu na autě mám ale za čočkou :-)
o 23.12.2009, 08:14 | Phitypaldy | Upraveno: 2009-12-23 08:27:59
Zdeny: Jak je tady vsem znamo tak mlha se nikdy nedrzi az u zemy, takze proto mlhovky nejsou montovany na strechu apd. Tudiz z toho vypliva to, ze mlhovky mlhu PODsvicuji. At uz je to svetlem kratkym rozptylenym nebo ne tak proste tu mlhu podsvicuji. Dalkova svetla jsou nepouzitelna, protoze sviti vysoko a osviti ti maximalne dva vodni tunely, pres ktere vidis tak akorat velkou...

Me pripadne, ze spousta lidi chodila do autoskole jen proto, aby se pak mohla dostat autem z mista A do mista B. Proste pochytit co nejvic z rizeni auta, ale teorie uz je zbytecna. Me nerikejte, ze nikomu nerekli v autoskole na co je a jak funguje predni mlhovka.

Od doby co jsem si udelal ridicak tak me zivy, kazdy rok chodim na skoleni ridicu z povolani a pochybuji, ze spousta instruktoru a komisaru za x let by spatne tvrdilo, ze mlhoky(predni, zadni) jsou na to byt lepe VIDEN.

Jeste podotknu, ze ve velkych mestech ty mlhovky za mokra v noci moc neoslnuji od vozovky, proroze je tam vesti svetlo diky hustejsimu poulicnimu osvetleni. Tak mozna se vam to nekterym zda byt v pohode. Ale co my tady v praveku???

To je k tomuto tematu ode me vse. Kdo chce at si mlhovkama prisvicuje mokrou cestu v noci, kdo nechce ma ode me palec nahoru, ze je ohleduplny vuci ostatnim. Sam nedelam to co mi vadi u ostanich.

Jeste pripojim obrazek(omlouvam se za provedeni), ale myslim ze to uz snad pochopi vsichni. Uhel dopadu=uhel odrazu

foto k příspěvku  od Phitypaldy

o 23.12.2009, 08:40 | Lukin.xxx
mlhovky jak už bylo řečeno jsou konstruovány tak aby podsvítili mlhu tudiš by měly být nastaveny na 0% sklon a tudiš neoslňují! jak jede auto s mlhama v narazniku každý bliká že svíti jak kokot ano sviti další světla navic tak sviti vice než někdo jiný!!Ale už vidim jak někdo jede třeba s Octavkou ktera ma mlhy v hlavních světlech tak to skoro nikdo nepozná že ma zaple mlhy toď muj nazor
o 23.12.2009, 08:50 | Phitypaldy
No to jsem jeste zapomel dopsat, ze me nejvic dostavaji ridici octavii co si mysli, ze nikdo mepozna, ze maji zaple mlhy. Sak to sviti jak kokot.
o 23.12.2009, 09:01 | JP | Upraveno: 2009-12-23 09:03:02
Zdeny, ale úplně nejlíp budeš viděn, když trvale zapneš dálkový, to tě pak nikdo nepřehlédne... Já bych to zkusil, i kdyby to mělo zachránit jeden lidskej život!

Áno, xenony dobastlený do paraboly, nebo i špatně seřízený za čočkou jsou asi tak stejná prasárna jako mlhovky. Stejnětak nesvítící jedno světlo a druhý svítící o to víc (ale na to jsem nedávno upozornil policajty ve Fabii, který právě dali kamarádovi litr za chybějící zadní žárovku ve výbavě a oni na svoje nesvítící přední světlo v noci za deště řekli jen "my o tom víme" a odjeli, takže je to asi OK). Ale tady je teď řeč zrovna o mlhovkářích a mam pro to pochopení, protože včera asi fakt byly nějaký erupce na slunci a svítilo s nima při bezvadný viditelnosti každý 4. - 5. auto. Že dobře seřízený mlhovky neoslňujou je asi stejnej argument, jako že dobře seřízený HIDky neoslňujou. Obojí je pravda a s obojím se můžeš jít vyfotit, když vyjedeš na český silnice.
o 23.12.2009, 11:53 | Zdeny60
JP. nečil se, já vím, kdy je mám použít a kdy to může badit...

K tomu svícení obecně: to, že se řada lidí snaží rozsvítit něco dalšího na autě, plyne mj. i z toho, že člověk je v tomot čase více unaven. V kombinaci se světlo "žeroucí" černou mokrou silnicí, špinavými světlomety, rychlostí dopravy a čím dál tím sotřejších světle od protijedoucích aut, si vynutí "protiakci". Celkem to chápu a divím se, že mlhovky mohou někoho tak iritovat. Na silnici mi vadí tisíc a jeden dalších problémů, od rozbitých cest, arogantních hovad v 3tunových off-roadech, co si myslí, že jsou kingové silnice, magoři, co s ještě mokrými papíry myslí, že sežrali veškerou moudrost světa a silnic, ti, co permanentně chlastají a řídí a další a další. Mlhovky = procházka rájem...
Tož asi tak.

Phiti: zkus si vyjmenovat pár vyjmenovaných slov :-)Sorry, máš tam hrubek jako maku:-)
o 23.12.2009, 12:18 | JP
Zdeny60: Seš šťastnej člověk že to vidíš takhle, nicméně pro mě jsou mlhovky na silnici velkej problém a rozhodně nejsem sám, stěžuje si na to v posledních dnech fakt hodně lidí včetně třeba mojí máti, který jsou jinak tyhle věci úplně fuk, přestože najede 40tkm ročně. Světlo z dobře seřízenejch mlhovek svítí jak daleko, 5m před auto? Dál určitě ne. Jak ti pomůže vidět líp 5m před auto, když se pohybuješ normálníma rychlostma? Jestli tě iritujou dobastlený xenony, tak pro mě je to úplně to samý jako mlhovky. V Německu za tohle rozdávaj pokuty na potkání (při viditelnosti přes 50m se tam přední mlhovky nesměj použít), asi to nedělaj jen tak pro zábavu...
o 23.12.2009, 12:21 | Mr.Scully
Patřím do skupiny lidí, kteří sice taky nechápou, proč idioti mají zapnuté mlhovky, když není mlha, ale fakt se nepamatuju, že by mě to kdy oslnilo, nijak mi to prostě nevadí. Včera mě naopak neskutečně oslnily zadní brzdová LED světla nějaké nové Audiny... to jsem snad pět sekund viděl jsem ostré červené světlo a jinak mi silnice zmizela z očí, jaká to byla síla. Musel jsem zastavit a jet jinudy, protože jet za ní se nedalo.
o 23.12.2009, 12:28 | Luke_288
se to tu rozjelo. já se přidám k těm, co zbytečně rozsvícený zadní (třeba v koloně) taky problikávám dálkama dokud to nepochopí.
v tý vyhlášce jak sem dával highty se píše o používání i za deště, takže někomu to sice vadí, ale je to v souladu s vyhláškou
o 23.12.2009, 12:32 | Dudelina
Já sdílím názor Zdenyho a Mr.Scully...mlhovky jsou pro mě na posledních místech problémů na silnici.

Jinak dle mě přední mlhovky jsou pro to, aby člověk při mlze viděl. To samozřejmě platí v případě, že je opravdu pořádná mlha -tzn. kdy i potkávací světla "rozsvicují" mlhu a je prd vidět.
V tomto případě klidně dám parkovačky a jedu na mlhovky a je vidět o dost líp.
o 23.12.2009, 12:37 | .mycTD
JP: mlhovky sice sviti 5m pred auto, ale podstatne vic do sirky a srnkam pak od radosti hezky sviti ocicka :-)
o 23.12.2009, 12:42 | Zdeny60
Hoši, se*te na mlhovky,. já mám na stole uzený.DObrou chuť !
o 23.12.2009, 12:54 | HIGHTOWER
já si už dávám vinou klobásku :-)
o 23.12.2009, 13:02 | JP
Já sežral studenou pizzu a závidim. Chtěl jsem dojet do Tesca a něco uvařit, ale poprvé v životě jsem tam ani nezaparkoval...

.mycTD: To už je ale trochu pozdě, když vidíš srnku vedle auta...
o 23.12.2009, 13:13 | Dudelina
Jasný, se*em na to :) Jdem tloustnout...
o 23.12.2009, 13:20 | .mycTD
JP: furt lepsi, nez na haubne.

btw. zradlo v tescu jsem absolvoval vcera. snasel jsem ustrky darkovych maniaku, jen abych zjistil, ze v 19hod uz nekoupim ani chleba.
o 23.12.2009, 15:52 | Phitypaldy
Zdeny: jj, vim o tom, nejsem zadny cestin a je mi to u zadku. A to jsem mel vzdy za 2 :-D Njn, clovek starne a zapomina :-)
o 24.12.2009, 15:20 | DaveX
No já nevím mě mlhovky zase nijak moc extrémně nevadí. Že by to nějak moc oslňovalo to se říct nedá, to spíš kkti s xenonama. Samože ti s neprofesionální montáží. Jinak mi vadí mlhovky akorát ve tmě a v mokru. To se celkem leskne.
o 24.12.2009, 17:03 | Fresh
ani jsem to tu cele neprocital, ale osobne nechapu jak nekoho muze oslnovat svetlo, ktere je urceno aby svitilo na zem pred auto??! PS: pokud neni mlha, tak s mlhovkama nejezdim a me predni neoslnuji.
o 24.12.2009, 17:16 | MATTESS
Nedávno jsem si dělal takový testík na téma mlhovky. Bohužel jsem neměl stativ, aby 2 odpovídající si fotky byly naprosto ze stejné výšky.
Osobně mi ti inteligenti s mlhovkama s*rou. A rád si na ně posvítím.
Častý nešvar je, že vyjedou z mlhy, ale na mlhovky jedou celý den.
Možná bych hledal inspiraci ve Francii - pokud se dá jet více jak 50km/h, je viditelnost dostatečná a není třeba používat mlhovky (jestliže mam dobré informace)

foto k příspěvku  od MATTESS

o 24.12.2009, 17:25 | vinzek fa
zrovna fabka je blbej priklad ta oslnuje i kdyz das do svetel knot na petrak
o 24.12.2009, 17:33 | MATTESS
Jiný auto nebylo po ruce. Kdyby ta moje oslňovala, budou na mě asi často blikat. Za 2 roky jednou a ještě na horizontu. Dle mého pozorování jsou na tom dnešní auta ± stejně
o 24.12.2009, 17:35 | vinzek fa
MATTESS to je tim ze uz je to svetoznami a ze to lidi prehlizej neznam jiny auto ktery by oslnovalo tak jako fabka
o 24.12.2009, 17:38 | MATTESS
vinzek fa: tak se líp dívej na ostatní auta
o 24.12.2009, 17:54 | JP
Že Fabie oslňuje výrazně víc než cokoliv jinýho se popřít nedá, jedničkovou Fabii v noci bezpečně poznám na +- 100m a to zas tak moc dobře nevidim:). Když ještě do tý paraboly někdo naprasí HIDky a rozsvítí si do mlhovky, tak už je srovnatelnou odpovědí snad jenom RPG:)
o 24.12.2009, 18:08 | Dudelina
BTW: Včera jsem jel večer od babi a byla místy mlha jako k*áva a každé druhé auto mělo puštěné mlhovky. Žádné nesvítily větší intenzitou než jejich potkávačky.
Po této diskuzi jsem se na to specielně zaměřil.
Také jsem si rozsvítil mlhovky a světe div se, viděl jsem líp :-)
o 24.12.2009, 18:10 | vinzek fa
no ono taky si uvedomte jakou ma mlhovka funkci nesvitit do dalky ale dolu a do stran mlhove svetlo by melo byt kratke ale jasne aby to mlhu prokouslo
o 24.12.2009, 20:30 | jerzy05
Jako JP, Fabie s HIDkami a mlhovkami, to je konecna :))))
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3321 sekund.