Navštíveno 1041x

Lidé dobří,
nadešel čas začít pronikat do 3D v Autocadu (verze 2006). Jelikož se mi nepodařilo koupit na tuto starší verzi manuál, ptám se zdejších techniků-je litu někdo, kdy my mohl dát tip na návod či manuál?
I "lekce" by se mohly hodit... :-)
Díky, kdyby někdo o něčem věděl.

21.12.2009, 18:31 |
DaveX To potřebuješ do práce? Autocad v 3D je celkem dost na hovno a nevím o moc firmách, co by v tom dělaly. Převážně catia nebo proeng či invertor.
autocad je dobrej do toho zapadneš rychle.já jsem dělal v cadkey a solidworks..ale manuál ee to chce kreslit kreslit a pachlit.-)

21.12.2009, 18:38 |
hawai | Upraveno: 2009-12-21 18:40:18
já dělal v solidworksu a taky bez manuálu... základní operace zvládneš levou zadní a na zbytek přijdeš časem metodou pokus-omyl. pak ještě jsem dělal projekt na vytápění domu v inventoru a taky pohoda. ale autocad 3D mi moc neseděl. ještě možná tak 2D šlo, ale na 3D jsou lepší programy
Ja delal ve 3D i projekty :-)) ale ted uz bych si na moc nevzpomel. od te doby co jsem poznal inventor nechci v autocadu 3D ani videt. Kouknu se v praci jestli neni nejaky manual.
Nevím na co to máš, ale učit se 3D v AutoCadu je opravdu na nic.
Pokud se chceš jenom rozvíjet, tak Catia, Solid works, Solid Edge, Inventor...
A pokud to máte ve firmě a chcete s tím dělat 3D, tak si rychle kupte nový SW, protože tohle fakt nemá cenu. Ve finále to na mzdách ušetří spoustu peněz...
Pokud se můžu vyjádřit k tématu, tak ACAD je primárně určenej pro tvorbu 2D dokumentace, ten 3D modelář je tam jako bonus, naučit se s tím je jednoduchý, základní funkce jsou vlastně logické operace s tělesy (odečítání, průniky), problém je ten, že ten modelář je neparametrickej, tudíž věci kolkrát nejdou úplně snadno opravit, nezřídka se začíná úplně od začátku.
Jak už bylo řečeno, je lepší se naučit 3D na nějakém parametrickém modeláři - já jsem dělal v ACADu tři roky (konstrukce plus semtam nějaké to 3D, když nebylo z výkresu jednoznačně patrné, jak sestava vypadá, plus jejich pozicování), pak jsem přešel na Solid Works, a jelikož parametrický a neparametrický modelář vyžadují naprosto rozdílný přístup, dost blbě jsem se "návyků" z ACADu zbavoval.
Teď už tři roky dělám něco úplně jiného, takže vše úspěšně zapomenuto, možná bych ale doma našel nějaký ten výukový modul z VOŠ...
Chlapi, přišel jsem do firmy (strojaři, konstrukce), která celá běží na 2002/2006. Já kreslím v 2D, ale občas potřebuji do nabídky udělat nějaký model a pod. Tak proto. není to na trvalé kreslení. Vím, že existuje řada jiných programů, ale jelikož všichni dělají na 2006 (konstrukční výkresy), musím se přizpůsobit.
Jinak díky za reakce.
Zdeny60: tak to chvápu, byl jsem v podobné situaci a nakonec jsem prosadil Solid Edge místo Acadu.
Zkus si projít nabídky firem se školícími kurzy. Nestojí to svět a možná by to pro Tebe mohlo mít přínos.