Navštíveno 916x

mám u KB ,požádal jsem o zrušení a oni chtějí platbu 800,- kč aby to mohli zrušit netuší někdo proč ?
no, řekl bych, za předčasné zrušení nebo tak něco, protože to penzijko máš určitě na pár desítek let ne?
jako by nestačilo že mi to zdaněj (což mi příjde logický)
výpověd příjmou ale 2 měsíce je čekací lhůta zda si to nerozmyslíš a 3 měsíce mají na vyplacení , dobrý ne
mě nic jinýho nezbývá než to zrušit , protože firma měla smlouvu s KB a před cca 3/4 rokem přešli k ing , byly jsme donuceni přejít nebo by nám dál neplatily příspěvek
2 penzijní mít nemůžu - je to zákonem zakázané
a těch pár drobnejch jim už ze zásady nepřevedu (do ING )
Je to nový požadavek (stát to schválil) proto, aby pokud klienti ruší/převádí tak aby tento admin.krok byl zpoplatněn. yslel jsem si, že to teprve bude platit od 01/2010, ale jak je vidět, platí to už dříve...
M.
mám podobnou zkušenost s ING, zrušit pojištění je akce na 2 měsíce, musíš mít nějakej jejich formulář s ověřeným podpisem, čekáš 2 měsíce a stejně dostaneš zpátky ho.no... je to všechno stejnej ksindl, hlavně že na uzavření nepotřebuješ nic a je to za 5 minut,kdy ti mažou med kolem huby abys podepsal...

21.12.2009, 13:55 |
J-T. Midi34: Když pominu, že na celé transakci budeš tratit tak postup zaměstnavatele je nezákoný! Pokud by ho někdo naprášil a podložil důkazy (že podmiňuje příspěvek na penzijko jen když budeš u ING - např. vnitří směrnice co vydal pod.) tak mu hrozí dost vysoké pokuty.
Osobně bych si penzijko u KB nechal a tlačil na zaměstnavatele...

21.12.2009, 13:55 |
J-T. | Upraveno: 2009-12-21 13:55:46
....

21.12.2009, 17:38 |
gizmi Jak rekl J-T...ma svatou pravdu!! ;) rozhodne nerusit, proste je to stejne jako s zivotkem..jsou veci co se zkratka nerusi..;)
zkusím sehnat důkazy
ve firmě jsem 5 let , po roce je nárok na penzijko -to jsem se dozvěděl po 4 letech a náhodou ,ne od firmy
mám pocit že datumově jim to vychází protže tahle akce s penzijkem byla v létě a to ten zákon ještě neplatil
No ono tlačit na zaměstnavatele kvůli pár stovkám měsíčně na penzijko by čistě teoreticky mohlo vést k tomu, že by se zahojil jinde (bonusy, prémie ..) a tradičně vzdor se v našich krajinách příliš nenosí a dotyčný "vzbouřenec" by mohl pocítit nějaký dopad ..
Netvrdím jít mlčky se stádem, to rozhodně ne, ale spíš zkusit najít kompromis než jít do limitů ..
Zkus mu říct, že chceš mimořádnou prémii 800,- aby sis mohl to penzijko převést k ING nebo něco podobnýho. Stejně fondy KB jsou teď nějak nehezky ve ztrátě co jsem slyšel (taky u nich mám penzijko). :)

22.12.2009, 12:00 |
Pakik Od 1.8.2009 Zaměstnavatel nemůže zaměstnance nutit k nějakému konkrétnímu penzijnímu fondu. Zaměstnanec si může vybrat fond sám a zaměstnavatel pokud přispívá, tak přispívá bez ohledu na fond.
jenomže ten přechod byl cca v červnu takže na poslední chvíly
U kb jsem dal zrušit fond
prosily at to nerušíme daly premii v hodnotě 400 kč plus batoh
ptal jsem se na to jak je to se 2 ma zároven běžícíma penzijkama paní z KB slíbila že mi to zjístí a ozve se , pár měsíců nic a ted z ING že nemůžu dostat státní příspěvek protože porušuju zákon a mám 2 penzijka
takže KB zrušit
ověřenej podpis atd.
no a přišlo že mě to bude stát dalších 800,- navíc
měl jsem to zrušit hned
myslel jsem že to půjde nějak zamrazit ale to nejde protože tam jsem jen 1 rok a musel bych tam být minimálně 5 let
2 Kotass - firma má jednání že se to nedá slušně napsat