Navštíveno 807x

chci se zeptat zda jde nějak propojit TV s dvd abych třeba zapl dvd, ale hrála televize a šel zvuk přes to DVD.. snad chápete :(

19.12.2009, 15:56 |
Timbo myslis jako ze tvoje dvd ma 5.1 a ty chces pres to dvd poustet zvuk z televize?

19.12.2009, 15:56 |
CVakk jako když zapneš dvd přehrávač, ale signal běží přes TV(tuner)tak chceš aby ti hrálo repro který máš napojený do onoho DVD prehravace ?.... tak snad jednoduše na TV najdeš audio out(jeslit má) a píchneš do dvd ne ?
A od kdy má DVD přehrávač vstup na zvuk? a dokonce nějaký zvuk dokáže vyloudit? Zadání teda silně nechápu pokud si tu někdo neplete DVD přehrávač s nějakým plastovým shitem co někdo v marketu nazval "domácí kino"...
Tuner: nene nenazývám.. No jde mi o to že když kukám přes dvd player tak zvuk 5.1 paráda, tak se chci zeptat zda to jde zapojit i na televizi když jsou volby AUX... měl jsem to jednou tak na pc ale bohužel nevím jak.. Jde mi o to abych propojil zvuk z televize do 5.1 asi přes ten dvd player

19.12.2009, 22:59 |
Timbo jenze ti stejne pujde v 5.1 jen to co ten zvuk ma takze filmy v surroundu. jestli myslis ze budes koukat na zpravy na nove se zvukem 5,1 tak na to muzes zapomenout :-)
no já spíš doufal že si zapnu třeba hokej nebo film večer a bude ten zvuk lepší :) vůbec tomuto nerozumím tak se raděj ptám.. tak díky (nasrals mě :D )
Midnite: předpokládám, že máš tedy DVD - domácí kino. Takže ten zvuk 5.1 ti hraje do nějakých bedýnek.
Jestli to tak je, tak s tím televizi propoj buď audio kabelem (cinch-cinch) nebo optikou, jestli je to možné.
Na domácím kině zvolíš vstup AUX a poslechový mód třeba "All channel stereo". Zprávy ti sice nepojedou prostorově, ale budou ti hrát ze všech bedýnek.
Tak napiš co konkrétně máš. DVD player zvuk nedělá. ten má pouze signálový výstup 5.1 a ten vedeš 6ti cinch kabelama do nějakého AV receiveru a ten živí bedny. V horším případě to vedeš do nějakého subwooferu typu Geniusy za 3tKč.
V takovém případě z TV vezmeš 2 x cinch z Audio OUT na TV a zapojíš do AUX na AV receiveru a nebo tom wooferu od "kina". Tím pádem budeš mít zvuk sereo přes bedny a pokud tam bude obsažená informace, tak i Pro logic, ale to se rozhodně nemůže vyrovnat přímo 5.1 záznamu na DVD.
jo tak jsem to myslel.. Moc děkuju, omlouvám se že jsem to podal tak nesrozumitelně ale v tomto su fakt lama.. tak díky moc pánové