Navštíveno 6972x

Kolik asi tak vyjde přivedení inženýrských sítí na hranici pozemku, dejme tomu cca 20 m od hlavního vedení, jedná se mi o vodu a elektriku, kompletně, včetně projektu, materiálu, práce, aspoň orientačně. Díky
vodu bych počítal tak kolem 20ti a kanál nic?

16.12.2009, 20:31 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2009-12-16 20:31:37
Díky. Tak máme tu podtlakovou kanalizaci, to vím kolik vyjde, dělala se před 3 roky, takže to právě vím.
pokud se nepletu tak elektriku ti do 50m provede ČEZ na sve naklady, pak zaplatis poplatek 500kc za amper hlavniho jistice, tzn. 25A 12500,-
U nas jim to ale trvalo presne rok od zadani pozadavku do osazeni el.meru.
007: Komplet? Matroš, práci, prostě všechno?
Plyn - pokud bys měl vlastní skříň tak 30 000 - 40 000 Kč.
jojo i projekt, povolení, kolaudaci - komplet.
musi to byt ke stavbe pro bydleni
zarizovali jsme to teda v roce 2006
těch 500 za amper je asi vsude, na základě tohodle poplatku ti osadí elektroměr.
OK, díky za info, aspoň takto orientačně mi to stačí :-)
Plyn v obci nemáme, vlastní nádrž bych nedělal.
Hm, teď stavím a nebejt souseda, od kterýho jsem napíchlej, tak nestavím doteď.....je to rok a 3 měsíce a ty smradi z ČEZu mě ještě nepřipojili-teprve na tom začali dělat - fyzicky. Zaplatil jsem 500 za každej ampér=10tis. v mém případě.. Postavil jsem si vlastní budku 3,5tis., sehnal jsem si el. skříně dle specifikace 7,5tis. Takže čekám, až se lemry usmyslí to dodělat.
Vodu doufám se nebudu muset připojit. Mám vlastní vrt, ale zatím bez rozborů.
Tlaková kanalyzace se tam buduje a zaplatil jsem 16tis. kauci - nádrž, přípojka a snad v tom budou i čerpadla.....připojení od baráku do nádrže jde na moje bedra.

17.12.2009, 11:00 |
DaveF taky jsme teď zprovoznili podtlakovku a řekl bych, že všechno co je v nádrži by měla zaplatit obec nebo provozovatel, protože to stojí velký peníze :-)
a od nádrže do domu ve vlastní režii
jj, taky jsme měli, připojení z hlavního řádu k nádrži, nádrž, čerpadlo, napojení na ele vše obec, od nádrže do baráku na vlastní...
konik ma pravdu... museli jsme za vlastni postavit pilirek a koupit a osadit do nej elmerovou skrin. Skrinku na hlavni pojistky mi dal uz CEZ (Abych nemusel mit jejich plastovej sloupek vedle).

17.12.2009, 15:01 |
Kolda Taky teď stavím, takže jsem vše řešil, jak tady už psali, do 50m hradí ČEZ, pak buď postavit vlastní pilíř/smluvní firma ČEZu mi přesně dodala plánek, kterému by to mělo odpovídat, průchodky, atd./nakonec jsem ale od nich zakoupil plastový pilíř za 13tis. včetně revize, jak už tady taky někdo psal, tak ČEZ osazuje pak elektroměrem a to právě po zaplacení poplatku 500Kč/A a vyžaduje právě tu revizi.
K vodě, u nás a asi to tak bude všude, opět do 50m vodoměru v baráku, nad 50m vodoměr musí být umístěn v šachtici hned za napojením na vodovodní řád. Taky bych si dal pozor, protože když je to nad těch 50m, tak jim je celkem jedno, jaký materiál člověk použije, ale pokud je to do 50m a člověk má vodoměr v baráku, tak vyžadují, aby člověk použil jejich materiál, hadice, atd, jelikož pokud dojde k poškození, teče jejich voda...napojení+šachtice plastová+vodoměr mě vyšel 14tis.