Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Co se to děje v Praze??

o Navštíveno 980x o
o 15.12.2009, 15:19 | Zdeny60
Dneska jsem zavítal téměř po roce opět do Prahy do mé bývalé kanceláře v roztylech.
Placama jsem si myslel, že tam asi už dnes nedojedu. Havárka za havárkou.
6 aut v sobě na Lanovým ostě, na druhý straně zase náklaďák s osobáke, kus dál 2 meďáci s čímsi třetím, kolony jak ta svině, navíc nechápu, proč nějaký pako zavřelo 3. pruh přes lanový most.

Kuwa co je tam s vámi?? Te´d jsem jezdil tejden po Ukrajině, namátkou Kyjev (3 mil), Dněpropetrvosk (1,5) Doněck (1,5), a NIKDE JEDNA JEDINÁ havárka? Podotýkám, že proti např. Kyjevu či Dněpropetrovsku je Praha pouhou vískou a co se dopravy a chování řidičů týká a procvozu, to samé... Kuwa jsou tam všichni z tý Prahy tak vyjebený, nebo co se tam děje?

Už aby tam platila ta 50ka, nebo radší 30ka, je vidět, že někteří to prostě nezvládají...Nechápu tolik havárek na pár kilometrech a přitom je to rovina složitá na řízení jak žebřík...
Holt jinej svět. Jeden telefonuje a přitom hledá něco pod sedadlem, druhej čte noviny, třetí čumí na bábu vedle, pak se není co divit.

A do mě!!!

o 15.12.2009, 15:22 | jola
ještě doplním když už se stane havárka tak se najde hovado ,který si musí přibrzdit a podívat se co se stalo a kolona je na světě
o 15.12.2009, 15:23 | Vencaf
asi řepáci vyrazili do Prahy na vánoční nákupy a jsou ze všeho vyvalený tak bouraj :-D
o 15.12.2009, 15:32 | Lucni.konik
Vencaf
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
o 15.12.2009, 15:41 | HIGHTOWER | Upraveno: 2009-12-15 15:44:17
Zdeny60: Tohle je normální obrázek dopravy v PRaze, a nedej bože, aby trošku nasněžilo a nebo i jen pršelo... A proč to tak je? Kdo ví, pražáci budou říkat, že za to můžou mimopražský, mimopražský že za to můžou pražáci, každopádně ať je řidič odkudkoli, tak jezdějí jako prasata a nebo zase jako hlemejždi a pak je to hnedka. Navíc v Praze se to víc honí za penězma, takže se nediv...
Já jezdím v Praze tak normálka, ale hlídám si a přemýšlím za každého řidiče, co je v mém okolí, a že jich bejvá plno, takže když to tak vezmeš, člověk zvyklý jezdit jen v malém provozu je v pasti, když mu tam nějakej frajírek hodí myšku...

Jo, a jsem z vesnice :-P
Jak jsem napsal, Vencaf to hází na mimopražský, a je to tady :-DDD
o 15.12.2009, 15:53 | muSlim
2 Vencaf: LOL! Za 100 bodov :oD
o 15.12.2009, 15:56 | Zdeny60
Já jsem tayk z vesnice, přímo z řepákova (Sumperk, pokud to někdo zná). Ale věřte, že jsem projel fakt stovky velkoměst, daleko větších a shstším provozem, než je Praha, namátkou, Miláno, Stockholm, Minsk, řada měst nyní na Ukrajině, Warszava (ta je obzvláště jedlá :-))) a taková koncentrace havátek, co je denně v Praze není NIKDE. Ale vysvětlení mám: Praha je opravdu krásné město a tak mnoho buranů čumí po Hradu a nevěnuje se dostatečně řízení :-)

Mě jen nas*alo, že jsem si dal půl hodiny v plánu rezervu, nerad jezdím na schůzky pozdě, to přímo nesnáším, ale ouha - bylo to málo a stejně jsem nabral 10´sekyru a to mě nasralo nejvíce.

Jiank si myslím, že Praha je specifická tím, že tam jezdí hodně lidí za prací z okolí (tedy z trochu většího provozu jsou vyvalení) a potom - chybí tolerance. Spíše tam cítím truc - cizí značka = buran, uhni z cesty...

Jola: ano ano, čumendo zdarma a je z toho další řetězovka:-(

Vencaf: asi to tak nějak bude. Ale to by Vánoce musely být v Praze celoročně :-) :-) :-)
o 15.12.2009, 15:57 | koren
sakr, Vencaf me predbeh:-D
ja sem teda dneska videl vsude prislusniky, asi vydelavaj na vanoce...

vic me teda nasrala ta vrstva bordelu na aute. kreteni co pod nama prestavujou nejsou schopny prijit a rict ze sou tak chromy, ze jim ten sajrajt lita i z okna:-/
o 15.12.2009, 16:00 | Milhauzz
Klíííd, tady v Brně taky houstne provoz. Mno jo, celej Brno-venkov se rozjel nakupovat dárky....
o 15.12.2009, 16:05 | Zdeny60
Milhauzz:

dotaz - ta nová ulice, co se staví na severu - když jedu od SVitav do města - už je to hotový, nebo se to musí pořád objíždět doprava? Nevím, jak se to jmenuje, v pátek fičím směr Brno, očekávám dopravní kolaps, tak se ptám, zdali není šance to vzít do centra už po té nové.
o 15.12.2009, 16:39 | Pekys
Praha: víc aut, víc nehod. Nic neobvyklýho, jen ty paka, co musej čumět do protisměru na nehodu nechápu. Takže kolony jsou vždy v Praze obousměrně.

Jinak na tom Lanovym mostě něco kopali, a táhnout to až kamsi k Baranďáku, a využili toho zúžení před Lanovym mostem, asi aby se nedělali takový kolony. Bohužel to moc nepomáhá.

Jinak celkem normálka, stačí aby zachcalo, a je to tu hustší, nedej bože když namrzne. Jenže tomuhle se divěj už jen mimopražský a myslej si, jaký tu jezděj kokoti. :o)
o 15.12.2009, 18:02 | Rudi
Já dneska projel Prahou a absolutní klídek, jasně chvilku sem stál na spojce, ale tak to bylo spíš tím, že se lidi neuměj řadit ze 3 pruhů do dvou a následně jet v koloně...
o 15.12.2009, 18:56 | Rajdlos
Bohuzel je to tak, vidle vyrazily na Prahu a podle toho to tak vypada, vsude kde jezdim jenom nadavam. Nejakej zip nebo jizda v pravem pruhu jim nic nerika. Vsichni najebany v levem, uprostred par aut, a pravej jako vzdy prazdnej. Vsiml jsem si, ze blinkt tu pouziva asi jen 10% aut. Taky je to tim, ze lidi jsou pred svatkama vice nervozni a blbnou.
o 15.12.2009, 19:13 | Beda
nehod spousta, to je pravda, ale pochybuju, ze jen "Prazaci" :o) ja uz snad vidim jen Skove znacky
o 15.12.2009, 19:48 | Zdeny60
Chlapi, neberte to jako útok na Pražáky a souboj s vidlema, jak naspal rajdlos. Spíše se zamyslet nad tím, proč v jiných evroopských vwelkých městech je havárek podobného typu mizivé procento ve srovnání s Prahou. Stačí jen poslouchta ZV nebo beat či jiný a je to tam furt a v reálu taky. Přeci Praha není zas tak velká či přetížená, v porovnání např. s Budapeští, Varšavou či Milánem. A těch nehod je tma fakticky xkrát méně. A do jiných velkých měst jezdí taky "vidle" za prací a nákupy, v tom to není.

Může to souviste s celkovou morálkou a úrovní myšlení naší společnosti, s celkovým psychyckým stavem lidí, či co já vím, jezdíme hrozně nesoustředěně, riskantně a bez rozvahy, máme pořád snahu si něco dokazovat. Aspoň na mě to v posledním 10ti letí tak působí. Chybí nám tolerance, respekt k jiným a jak já říkám a už nse po sté opakuji - máme malou míru sebekázně. Na všechno kašleme, to jsem nejvíce pocítil, kdyř´ž jsem byl ve Švédsku, sice jen 3 týdny, ale to mi stačilo, za tu dobu jsem musel uznat, že prostě značky na silnici mají od toho, aby je respektovali, ne od toho, aby si z nich dělali dobrý den.

Fakt, je to k zamyšlení, protože nehod je čím dál tím více atky čím dál tím více umírá na silnicích nevinných lidí, kteří se dostanou do problému jen a jen díky "těm" druhým. Mě to znepokojuje i jen proto, že nedávno bouŕal můj synovec (neřídil on, ale jeho kamarád z VŠ), když jeli z Brna domů a můj kluk prosím, ať mu půjčím auto na cestu do školy do Brna, kde studuje stavařinu. Mám z toho starch, protože není tak vyjeř´žděný, abych měl klid a do toho bordelu na silnice ho pustil. Vím, že jednou stejně začně jezdit i do měst sám, ale jaski morální zábrany či možná zbytečný strach mi říkají, že ještě ne. Ale kdy bude ta chvíle a řeknu, že už ano? Tady na "vsi" jezdí dobře a v pohodě, ale takový provoz tu není,a já se obávám, že právě kvůli tomu, že nám chybí tolerance, se právě mnohdy mladí či nezkušení, kteří neriskují, ale jedou pomalu (čímž dráždí ty "borce, střihouny") můžou zbytečně vystavovat riziku, nebo třebas ženy, které většinou taky jezdí pomaleji než my L"mazáci".

mám prostě strach na silnicích ne o to, že si způsobím nehodu sám, ale proto,ž e se do ní dostanu nevlastní vinou, když na to nejsem připraven.
o 15.12.2009, 19:50 | JP | Upraveno: 2009-12-15 20:00:12
V Praze je třetina vidláků který nevědi, která bije, pak třetina voseklejch vychcánků a třetina normálních lidí. Co mě sere nejvíc je ta bezostyšná vychcanost... Např. na konci magistrály (resp. Bubenečská?) pruh doleva na Veletržní, pravej pruh rovně dál na Holešovice. Na průmyslovou je tam snad nonstop kolona a zelená se rozsvítí vždycky jen pár vteřin. Jenže semafor je dál před křižovatkou a na každou červenou se najde několik vychcánků, co objedou kolonu tim pokračujícím pruhem, projedou tam semafor na zelenou a hned za nim se zařaděj do toho odbočovacího před všechny lidi, co tam čekaj půl dne. Pak často ze zrcátek odhadujou kdy padla zelená a z tý "legální" kolony díky tomu projedou třeba 3 auta. Pár dní zpátky jsem tam čekal necelou hodinu a těm kreténům bych bral papíry na místě. Jo, možná se někdy někdo splete a pozdě mu dojde, že chce jinam, ale tohle je fakt hromada lidí. Jel jsem naposledy z Podbaby do Michle a zpátky 4.5 hodiny. Díky bohu za metro, ale někdy to prostě jinak než autem nejde...
o 15.12.2009, 20:57 | tom96
Zdeny60: nemůžeš to psát na prahu. V tom městě ti to jenom příjde, že když máš zrovna štěstí tak ty bouračky vidíš na téhle křižovatce a tamhle si nedali přednost. Co jsem jel dneska v tramvaji tak frajer taky sejmul nějaké auto. Jde spíš o to, že co se týká řízení v ČR tak je to tedko fakt v háji. Si pamatuju co jsem jezdil za rodinou na slovensko a po přejezdu hranic se nadávalo jak se na slovensku hrozně jezdí. Tedko jak říkáš kde jsem byl tak všude mnohem lepší jak jezdit po ČR. Bud to mám jen smůlu na blbce nebo nevím. Ale autem mě pomalu řídit nebaví mi to kolikrát příjde, že těm lidem uplně jeblo v kebuli. Už je to skoro rok co si nedovolím projíždět zatáčky, před horizonetem jsem vždy co nejvíc na straně protože čekám jakej frajer tam zase předjíždí plná, dvojitá to je šumák
o 15.12.2009, 21:04 | ruffrider
minule jsem na magistrále předjížděl maníka co si asi v 50 četl noviny, takže se ničemu nedivím
o 15.12.2009, 21:27 | JR
To je divny, ja dneska Prahou projel rano v 9:30 a vecer v 18:00 uplne bez problemu a o jsem ji fakt projel celou .... jeste sem si rikal, ze je nejaka divne prazdna .... holt, kdyz sem prijede nekdo z vesnice a vidi vic nez 5 aut najednou, tak je to pro nej hustej provoz :-D
o 15.12.2009, 21:28 | vOid.
2 Zdeny: tam kolem VUTcka od Svitav to bude jeste nejakou dobu svedeny k vystavisti
stavi se tunely, ktery budou tvorit spojku k okruhu a mimourovnovy krizovatky atd viz [ Link ]

jinak sleduju kolem Brna a v centru jak to jde uplne do hajzlu
v tom centru se to da relativne projet a kdyz ne, tak clovek vi kudyma to objet, ale mimo napr. vypadovka na Svitavy nebo Kurim to je neco otresnyho
a parking v v centru... pridavaj se jednosmerky, aby bylo kde parkovat, nicmene clovek objizdi bloky jak c*rak uz nekolik let :)
jezdi se pomalu (experti se vlecou na okresce sotva 70) a pak druhej extrem jsou bezhlavi strelci...
jezdi cim dal tim vic aut a uz me prestava bavit jezdeni a resit tyhle sracky kolem, predevsim bezohlednost a vychcanost
ta pohoda za tim volantem proste uz upada :(
o 16.12.2009, 08:39 | Daryl (A)
ad1) vidlaci prijeli na nakup
ad2) hodne lidi neumi jezdit (vidlaci) protoze jednak si koupili pouzitelne auto teprve pred par mesici (rokem) - boom diky dostupnym uverum - auto pro kazdeho a za druhe s tim autem nejezdi. Snad ani o vikendech (benal je drahej)

Kdyz se takovi lidi nahrnou na nakupy do prahy je konec. Neumi udrzet plynulost jizdy, nedrzi pruhy, neumi zip a nakonec kdyz jim zacnou tect nervy, tak delaji "tem namachrovanym prazakum" naschvaly (nepustim te kdyby ses posral a ja si mel orvat celej bok).

Nerikam, ze to jsou vsichni ..samozrejme i mimo prahu je spousta ostrilenych ridicu, ale az pojedete kolem nejaky bouracky, kouknete se na SPZ/RZ. samy S,T,C,M ...
o 16.12.2009, 08:47 | assassin
daryl: jo vidlaci neumi jezdit po praze - chce to zvyk, kdo tu nejezdi tak nevi jak je tezky se rychle tomu provozu a ridicum prizpusobit... a prazaci kteri by to mohli vedet na ty vidlaky troubi a delaj jim naschvaly apod.. tim to je jeste horsi...

ono zase prazak jak vyjede za prvni semafor tak je taky v hajzlu, neumi projet krizovatku bez svetel, a to jak auta s A na znacce jezdi po okreskach to je tragedie(brzdi v 50ti do zatacky co bezne jezdim kilo apod)
o 16.12.2009, 08:48 | Luke_288 | Upraveno: 2009-12-16 08:49:52
no, já jsem taky z vidlákova, ale v Praze jsem už přes 7let, takže jsem ten místní provoz docela načuchal a přizpůsobil se. kdybych stylem jakým jezdim v Praze jezdil u nás, byl bych asi popraven. tady je všechno o dost rychlejší než v jiných městech, ale v tom podle mě problém není. myslím, že je to vysloveně agresivitou za volantem a snahou bejt všude dřív než ten druhej. ted už i v Praze čekám docela dlouho než mi někdo dá přednost, to dřív nebejvalo.

jinak můžu srovnat třeba s Tashkentem, hl.m. Uzbekistánu. na semafory se nehraje, resp oni svítěj, ale nikdo je neposlouchá- vládne tam anarchie na silnici, ale bouračky žádný.
o 16.12.2009, 09:16 | Nismo.Power
přesně jako daryl.... taky za den projedu většinu prahy a když je někde bouračka tak v tom zpravidla je bud škodovka v tédéíčku nebo vidlák s čimkoliv .....
jinak namrzlo a na zimáky lidi serou....takže se neni čemu divit :)
o 16.12.2009, 09:58 | mrazik
Jako Luke, staci se jen prizpusobit rytmu dopravy a je to v pohode.
o 16.12.2009, 11:24 | Cenda
se nám to scvrklo na Prahu a vidle :-)))

jestliže jedu na sedmdesátce osmdesát, potřebuju přejet do vedlejšího pruhu a málem mě zezadu sejme pražák s Tuaregem ve 130, tak nevim, kdo je tady kretén. Do zrcátek se koukám pořád.
Ať to srovnám se situací kdekoliv u nás, v DE nebo AU, tak Praha se vždycky co do množství debilů vymyká.
o 16.12.2009, 12:26 | Rudi
Je to přesně o sporu 2 skupin, z toho pak nejčastějc vznikaj spory a následně bouračky. Občas se prostě najde idiot, kterej musí tomu druhýmu dokázat, že je něco víc.
Ale todle se děje kdekoliv ve světe...
o 16.12.2009, 15:08 | soray
Me tyhle diskuze prazaci vs. vidlaci, cesi vs. moravaci prijdou vzdycky trochu usmevny :-) Myslim, ze to ani neni tak o tom, jakou znacku ma clovek na aute, ale o lidech. Jsem puvodem z Chomutova, v Praze bydlim uz 15 let. Kazdej den jezdim po jizni spojce do prace a zpet a nevim, jestli jezdim po jiny Praze nez ostatni, ale prasarny vidim od vsech, prazaku i vidlaku. Ale tak nejak jsem si na to za ty roky zvykl. Jo, a na aute mam "U" :-)
o 16.12.2009, 17:01 | Zdeny60
Rozohodně nikdo netvrdí (nikdo = JÁ), že všichni jsou stejní. Jsou slušní vidláci, tak i slušní Pražáci. Já, coby často pobývající v Praze (1995-2008) jsem tu strávil mnoho a mnoho dní a ledačemus jsem se "přiučil" - to myslím pejorativně a taky ledacos viděl. Beru jednu věc, že kdo jede třebas na obcodní jednání, do práce a pod, musí často přestopit vyhlášku a trochhu prasit. Jinak by v tom provozu fakt asi nedojel včas. Ale s*ali mě takoví vocasi, co prostě museli někomu dokázat, že já jsem vidlák (a to jsem mlě, prosím pěkně, značku L-872-EM - Linz Austria :-) ) a evidentně každý takový vocas musel tušit, že když před křižovatkou někdy váhám nebo nejede zrovna stovkou, že nesejm asi místní a prostě jednoduše nevím, kam jet - jestli odbočit teď a nebo až po 50 metrech na dlší. A tihle vocasi museli kolikrát vytrubopvat jak na honu a dokázat, že snad nemůže být takový debil, co propánajána neví kam v Praze jet!! A to mě srali nejvíc, protože právě ti by měli zpytovat svědomí například v Olomouci a nebo jinde, když nevědí kudy tudy. Ale to nééé. Zatroubím si, bohajeho, co tzam ten vůl z Linze dělá??

A vo tomhle to všechno je. V Miláně, které má přes den 3 miliony lidí a přes víkend 1,5 (ostatní tam dojíždí za prací) existuje tak obrovská míra tolerance, že když jsem tam jezdil první rok-dva na školení do firmy, jsem tomu stěží mohl uvěřit, jak ti lidi se tam poskládají, nejsou tam věčně bouračky a to vše při italským temperamentu. Zato klakson, ten bylo slyšet furt ze všech stran, ale ne řinčení zmuchlaných plechů. Takže tohle nebude o Praze, ale o těch, co v ní jezdí. Ono v Miláně taky nejsou jen samí Milanese, ale cornuto z vidlákova.

Tak se na tu diskuzi vykašlem a radši budem zpytovat svědomí, kdo koho dneska na silnici vopral:-) Když je ten advent, tedy, no....
o 16.12.2009, 17:49 | crestik
...uplně tohle téma chápu, a chytl jsem nerva dneska při cestě z práce. Dojíždím do Ostravy, na firmu (přes plot je banik-pyčo-bazaly-stadion) to mám 45km, normálně mi to trvá 40min, dneska 1h20min jen kvůli některým ocasům, co z 5mm semtam sněhu udělaj kalamitu, nejsou schopni se rozjet, když se rozjedou, tak najednou neví co s tím. Plno lidí se diví, "proč jede ten přede mnou pomalu, vemu ho"...vjede do levého a najednou na to "nemá koule". Nechápu, jak se v Hrabové může udělat taková kolona, kde jezdí normálně auta s frekvencí jedno za minutu. Kolona zleva dávala přednost koloně zprava, jeden už stál uprostřed křižovatky, tak jsem mu bliknul, a pi*ča ve žlutém sníženém mondeu někde daleko zleva chce využít šance a taky se vecpat, tak vystřelí a málem udělá domino.A do toho to završí kokot s favoritem, co se do kopce nerozjede a strašně se bojí protáčených kol. Jestli tohle bude další tři měsíce, tak si hledám jiné místo jen kvůli tomuhle...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4226 sekund.