Navštíveno 621x

dneska tatík přišel trochu vyplašen...s Fabkou jezdí pár let, tak nějak zjistil, kolik může na nádrž najet, že od pípáku asi 50km a pak natankuje kolem 40l do cvaknutí. Jezdí furt stejně, stejnou trasu, dneska mu to píplo a hned tankoval, jenže stojan ukázal o 10l víc, tedy o nějakých 6l víc než optimisticky udávaný objem nádrže v tabulce. Zítra tam jde s odměřeným kanystrem. Jinak to není žádný kolenovrt, litr sem litr tam, ale tohle je trochu úlet. Jak případně poslat nějakou malou kontrolu?
Asi naplnil rezervní místo v nádrži... až 10 litrů.
[ Link ]

14.12.2009, 18:28 |
Nora záleží na typu pistole, některá má na trubce kroužek, který automaticky uvolní odvzdušnění nádrže a tanku je tak mnohem lépe a více

14.12.2009, 18:29 |
hawai a kde to bylo? tohle mi řikal kamarád že se mu stalo v průhonicích u Tank and go...asi o 7litrů na nádrž...já tam teda taky jezdim ale nikdy jsem to nerešil. ale jestli to je tak tam asi jezdit nebudu
aha? Tak to vypadá na to rezervní místo...tak tu je zakopaný dog
jako dj.Dekl...hlavně Fábka I je tím proslulá...
se ti zaplnilo potrubí:-)
Běžná věc, stačí jen pistilí nevědomky na pravé straně v hrdle nádrže zmačknout ten vyčnívající kulíček a hned tam jde cca o 7-8l více.
Takovou pumpu mám u nás. nesvítila kontrolaka a do fabierodičů jsem nahulil 54 litrů. lezl jsem pod autem jestli to někudy neteče. Pak jsem se ještě dozvěděl, že opravdu jim to nějak fixluje a už tam nejedu ani na kafe. u hypernovy v hradci mi zase natankovali normálně ale auto nejelo a žralo o 2 litry paliva víc. takže se ¨vyplatí vědět kde tankovat
to je rekuperace - kanálem v pistoli se odsává při tankování benzínové páry z nádrže zpět do tanku benzínky, kde se vysráží a prodají dále:-) Na zbohatnutí to není, taky to není pro to aby ty benzínky lidi okradly ale kvůli bezpečnosti(nebezpečí vznícení, výbuchu par pokud by nebyly odsány) - proto je taky na pumpě zakázáno kouřit a telefonovat... To jak píše Dragster je pravda, nikdo tě o nic neokrádá, pistole neproměřuje, prostě vypustíš ty páry a pak se ti ta nádrž plní až po hrdlo(téměř). pokud jedeš dálku tak je to určitě fajn takhle natankovat, teď v zimě je to jedno, ale v létě to nedoporučuju, pak se to palivo teplem roztahuje a leze to přes víčko ven.
...ruff no já bych to s tím odsáváním tak nehrotil, že by mě okrádali o benzínové výpary. Prostě když někam leju tekutinu, tak ten objem vzduchu musí pryč. Prostě se naplnil prostor určený primárně pro vzduch, tečka :-)
Uz jsem o par takovych pripadech slysel, ale vzdy se jednalo o cerpacky u dalnice ....