Navštíveno 2532x

Kluci máte s tím někdo zkušenost?jak je ten motor pružnej spotřeba atd..Díky všem
mám 1.6 HDI 80kw v C4 coupe. tady ten motor úplně v pohodě stačí. po 17.000km mám průměrnou spotřebu 4.9 litru tak 40:60 město:mimo. ale těch 66kw mi přijde už málo, taky záleží v jakým autě to bude.

12.12.2009, 15:16 |
peetm Mám P206 SPORT 1.6HDI 80kW a vše v pohodě. Známá má P207 1.6HDI 66kW, není to žádný trhač, ale na pěknou rodinnou vyjížďku to stačí.
spotřeba normální, výdrž proti TDi koncernu docela lepší ale motor má naprosto tragickej průběh "výkonu" a vůbec neni pružnej ani výkonnej....... prostě tragédie co se výkonu týče jinak normál, ale nebál bych se ani tak motoru jako celýho auta v kterym to bude :))
Nismo: u nás v rodině už byly 4 Citroeny a s žádným nebyl problém, otec každej den jezdí po městě, 20x děnně startuje, kolikrát auto plně naloží a jediný co tak se mění olej, gumy, max náký čepy co stojí pár stovek.
dyt řikám že ten HDička vydržej paušálně něco víc než koncernový TDi který jsou přepnutý.... ale prostě ten výkon je u HDi naprosto tragickej, jediný co mi přišlo tak nějak normální tak jsem nedávno projíždel 607 s 2,7hdi ale i tak bych se to pomalu bál srovnávat s 1,9tdi/66kw :)))
určitě je fakt, že TDIčka jsou při stejných výkonech rychlejší.
P407SW -1,6HDI/80kW - 150.000km )nyní už prodán): výkon tak so so, jak říkají angláni. tzn asaflt to nerve. průběh je krásně lineární, do 4,5trpm to táhne, není tam takový nákop jako u TDI. Olej nežral (ani 2,0HDI, které jsem měl 3x před tímto v P)SPotřeba na 407SW byla kolem 6, na štreku tak 5,6. Motor je tichý a klidný, což o TDI napsat nelze ani omylem.
Výdrže - mám jen 3 zkušenosti: 3x2,0HDI (/´2xP406 + 1xP807) všechny auta bez absolutně žádnýcz motorových problémů přes 300tkm. Ta 1,6 měla závadu v podpbě FAP (náplň asi 8tCZK), nebo vymazat a jezdit dál. Jinak opravdu nic - takže za mé 4 zkušenosti palec nahoru.
no koukal jsem po novém peugeotu partner..
Naprosto v pohodě a v klidu. To není a závody, takže ano.
Není to vůbec špatný motor na spotřebu a uržbu, ale ten výkon je vážně malej, pružnost také žádná sláva.