Navštíveno 821x

Kdyz budu dealt geometrii na aute, je nutne delat geo. na kolech na kterych jezdim, nebo tam muzou byt i jina kola ?
Jde me o to jestli bude stejna geo. na 15" a ty stejne hodnoty i na 18"
Proste jestli to ma nejaky vliv na uspesnou geo.

12.12.2009, 09:48 |
gizmi Myslim ze je to fuk..;) Pokud mas ty 18tky vyvazeny a nesmajdaj, tak je to putna...ja resil ten samej poblem.. Laserova geo je jen do 17tipalcovejch kol MAX, takze jsem s golfem delal gen na zimakach :o)

12.12.2009, 10:45 |
Hanes Máš daný hodnoty na ktrý seřizuješ nápravu a je jedno jestli máš takový nebo jiný kola, ve výsledku budou naměřené hodnoty na obou sadách stejné, jinak by to bylo se sportovním podvozkem,ale při výměně tlumičů se stejně geometrie dělá tak i tak.

12.12.2009, 11:21 |
gizmi Hanes: zeptam se jinak..po vymene tlumicu se geo dela, to ANO..ale i po stelovani? Resp. kdyz mam stelovaci podvozek na vejsku?
gizmi: V práci děláme geo lajzrovkou i na 19" bez problému.. Akorát se vymění nádstavce..

12.12.2009, 12:47 |
Arnie_one | Upraveno: 2009-12-12 12:48:13
Nez jsem nazouval 18" kola na leto delali me cepy a zadni tlumice, na zimnich 15" me delali tu lasereovou geo. Pak jsem odjel sezonu na 18" cca 7000km a vše v pořádku, jen si říkam, ted jsem zase vymetl nejakej kanal, tak by zrejme bylo lepsi po zime, jeste na 15" zimnich pro jistotu udealt geo. Proste, abych mel jistotu, ze ty 18" nedopadnou spatne, neb staly dost penez. Samozrejme hlavne novy gumy.
Moni-na co cca vychází geo na bravo? Díky
Jajinek: je to pausalne na auto, vetsinou kolem 500Kc (v CB)
mr.brain: Tak to máte levno jako všude jinde.. Záleží na autě pravda.. Ale ceny geo u nás vyjdou od cca 800,-
U nas 1000,- s papirem 500,- bez papiru a to snad vsude.

12.12.2009, 19:39 |
Hanes no tak po štelování by se teoreticky mohly hodnoty změnit,ale jak moc to nevim,bude záležet na konstrukci nápravy, ideální by bylo to vyzkoušet, fakt nevim, nikdy jsem to neřešil-nebyl zákazník co by to chtěl a když se měnil podvozek tak se dělala geomerie automaticky.
Hmm a na kolik a kde krom AUDI ci VW atp mi udelaji geometrii na Audi A6 quattro?
Jde o to, ze tam je ESP a ASR. Co jsem tak cetl, tak se musi volant nastavit do nulove polohya ne jen podle oka a pak delat geometrii. Pak prej nefunguje ESP tak jak by melo.
Cili tuhle geometrii mi asi neudela kde jakej servis co?
Knightey-: Jsme Auto/PneuServis a děláme i zyhle auta.. Děláme vše.. Volant do nulové pozice néní snad nikde problém nebo ano? Jen se použijou věci na zajištění volantu a brzd. pedálu..
Mno byl jsem s A4 typ B5 v Honde, stalo me to pres 800,- a vysledek? Stalo to uplne za howno, aut tahlo stejne do prava lehce jako pred tim, nez jsem tam jel. A co oni mi na to rekli? Ze Audi stoji za howno a ze si mam koupit Hondu :D
S tim ESP se udajne musi pomoci vagu nastavit ta nulova poloha.
BTW kde mate ten servis? ;)
Ty kráááávo,tak to je mazec(Moni to není urážka,ikdyž seš chlap). Já jezdim do škodovky s feldou a dělaj mě to za 400 nebo 500,teď přesně nevím,ale děkuji
Knightey- Od tebe daleko-Brno..
Jajinek: Jasné v pohodě.. Je to tak no.. Ceny 800-1300,- Záleží na autě,kolech.. Cenu ti mužu zjistit přesněji.. A po slevě se dá dostat níže..
Zkus to prosim tě vysondovat a napiš mě mejla nebo sms a zavolám ti co a jak,papír nepotřebuju,jen aby to bylo v cajku. Díky
u nás laserová geo 600 s papírem, umím i bez papíru za 300 ...v ofiko servisu

13.12.2009, 10:53 |
Knightey- | Upraveno: 2009-12-13 10:54:08
to Borik2: koukam, ze jsi z Noveho Boru? O jakej servis se jedna? Tam to mam kousek :)
Budu delat prave na aute vnejsi i vnitrni cepy rizeni, tak budu potrebovat geometrii.
A ted jdu delat cepy mlady na aute na Opel Corsa B, takze bude potrebovat taky geometrii.
Pisni info co je to za servis a kde presne ci i telefon na tebe, V pondeli bych se stavil s tou Corsou a pak az udelam na A6 tak i sni :)
Jajinek: Písni na icq 215 548 546.. At s emě připomeneš.. Zítra jdu pro nějaké věcii do práce tak se poptám..

14.12.2009, 09:41 |
Kapka (M)
nejlepsi sranda s geometrii byla na mem predchozim aute Honda Prelude s nataceci napravou...prijel jsem do Hondy..oni suverene udelali klasicky geometrii..rikam jim-hele zajistovali jste nejak zadni napravu-z Hodna fora vim že k tomu musi byt specialni pripravek,ktery zaaretuje zadni napravu v 0 poloze...koukali na me jako kdybych spadnul z Marsu---holt odbornici z origo servisu :-)
omluva především Knigteymu - ráno jsem volal do servisu a kluci mi oznámili, že pc na geo je kaput..tak je mi líto, že jsem tady mystifikoval...oprava bude až po vánocích..:-((
u nas mi delaj laser.geo. za 250kc......
Monička-to ti nenapíšu,nemám
Luboš1-Kde to je??
Jajinek: Dnes sem byl v práci ale zapoměl nato.. Proto je nejlepší mi napsat.. :-)) Ale zítra jedu také do práce, tak se poptám.. Píšu ti mail..