Navštíveno 1520x

11.12.2009, 22:44 |
Pekys Tak jsem dneska potkal ožralýho ježíška kterej mi nadělil tohle:
Potkal jsem ho na Chlumecký, chvíli po tom, co jsem přejel do levýho pruhu se přiřítil odkudsi zezadu (asi z pravýho, protože v levym nikdo nebyl) a poslal to do mě. Čekal jsem že zastaví a vyřešíme to, namísto toho jsme se honili asi 2km až zajel do slepý ulice kde zastavil. Policii jsem volal ještě když se mi snažil ujet, a na místě kde jsme zůstali byli do 3 minut. Celkem fofr. Pak přijela dopravka, všechno sepsali, já podepsal protokol a on jel na krev na bulovku a na výslech.
Říkám si že viník je jednoznačnej, ale teď mi volali když byl u výslechu, že prej jsem mu tam vjel a nestihl to dobrzdit, to jsem jim vyvrátil a řekl svojí verzi. Ale hlodá to ve mě, jak to vidíte Vy?
podle mě s alkoholem je viník vždy on, ale nevím jestli jen pro pojištovnu, nebo i pro policii. Oni jeli v autě 4. 2 z nich se po zastavení zdejchli. Nikoho jinýho asi nevyslýchali, ale podepsat mi dali jen mojí verzi. Bude to teda tvrzení proti tvrzení, přičemž jemu to můžou dosvědčit ty zdejchlí kamarádi?
On měl VW polo - totalka. Ani mu nešli otevřít pravý přední dveře, světlo, chladič, kapota, blatník, všechno KO. Já jel něco mezi 50-60. Je tam 70.
No nic velkýho se nestalo, ale takhle před Vánocema jsem zrovna takovýhle problémy nepotřeboval. :o(

11.12.2009, 22:46 |
Pekys jinak dejchnul 1,58
v tom případě bude viník on i pro pojišťovnu, toto se stalo cca 3 měsíce zpět známému, kterého taky nabořil týpek s chlastem a od pojišťovny dostal docela dost peněz

11.12.2009, 22:50 |
X-sat (M)
"podle mě s alkoholem je viník vždy on" - není pravda (ale nejsem dopravák ;-)
Bude řešen pro jízdu pod vlivem alkoholu, ale šetření viníka DN nebude ovlivněno tím, zda-li někdo ze zúčastněných byl pod vlivem. To jou dva nesouvisející skutky. Myslím ;-)
hmmm bez viny a snazil se ujet :-) mno to si asi ty drobny skody ani nevsiml :-)

11.12.2009, 22:50 |
imax jestli mu namerili alkohol, tak je vinikem nehody!!!

11.12.2009, 22:51 |
Pekys kdo rozhoduje o vině 50/50? policie, nebo pojištovna?
Mladej u sebe neměl ani jeden doklad, podle RČ ho lustrovali a to jim nadiktoval jeho otec, kterej přijel ještě dřív jak PČR.

11.12.2009, 22:53 |
tom96 to je fakt vtipný. policii se zavolá, že cápek ujížděl od nehody. přijedou cápek ožralej a i tak se bude řešit kdo to zavinil a že on tvrdí, že mu tam někdo vjel apod. bože

11.12.2009, 22:53 |
Pekys Pro pojištovnu určitě, tzn že plnění bude vymáhat po něm. Ale pokud uznaj vinu 50/50 (nevim podle čeho), tak bude obrana asi dost těžká.

11.12.2009, 22:55 |
Pekys

11.12.2009, 22:56 |
Pekys škoda že policajti v protisměru slyšeli jen brzdy a ránu, ale neviděli to přímo. Byli to ti co to vyšetřovali.
Záleží na šetření policie, jestli určí jednoznačně viníka, či to bude 50/50..
Pokud jsi ale v levém jízdním pruhu nikoho neviděl a poté do Tebe narazil zezadu, je to jeho vina, protože jel zřejmě příliš rychle, neopatrně..a to, že řídil s alkoholem v krvi, to je kapitola sama pro sebe!!!
Okamžitě vzít řidičák a rovnou do báně..
Pokud máš nějakého svědka, kterej by Ti dosvědčil, co se stalo, může Ti to pomoct..jinak si počkej na vyjádření policie a podle toho se dál zachovej. Případně dej vědět a můžem se bavit dál.

11.12.2009, 23:23 |
Pekys Bohužel, jel jsem v autě sám, a ostatní řidiči kteří to viděli samozřejmě nejsou, protože jsme se honili až někam do zástavby rodinnejch domků a nikdo za náma nejel. A to že jel rychle to jel, já tam měl něco k 60ti dle tacho. Co jsem koukal na mapy, tak jsem jel v levym minimálně 100m. No uvidíme co z toho bude. V pondělí si skočim pro protokol.
dycky jsi mohl rict ze jsi jel jeste s jednim autem v kolone... ze to byl kamarad kterej ale nekam spechal... a ze ti to potvrdi. Ted uz je ale pozde
to mas fuk v tomhle statu'':D tatu srazila zenska co psala sms, meli dobry znamy, zmenila se vypoved, svedek (byvaly zamestnanec) svedci proti nam i kdyz pred tim tvrdi opak , no, a vsechno to odsral tata:D Tenhle stat je fakt fajn:))

11.12.2009, 23:43 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2009-12-11 23:45:26
je to těžké, známej od pčr se vracel ráno z výjezdu, aby mohl zajet před oddělení s pomalovaným autem musí o najet doprava a pak odbočit doleva, aby to vytočil najednou. No, dal levej, najel si úplně doprava a začal odbočovat/otáčet se, a narval to do něj nějakej slovák, kterej nadejchal pak 1,2, a řešil se jen on jako dopravní nehoda, nikdo neřešil, že ten jel blbě a že je tam plná čára, takže by se tam neměl otáčet.... Je to těžký....
Jinak další mínus toho týpka je, že od nehody ujížděl, ale.....

12.12.2009, 00:04 |
Pekys Nj, samý ale...vím že stačí pár známejch a dost tisíc, a z 1,6 promile je 0,79.
Luke: na to se mě nikdo neptal, jestli mám svědky. Jen jestli jsem jel v autě sám.

12.12.2009, 00:10 |
20bad tuhle nehodu řeší u nás, noční směna, můj odhad jak to dopadne je že pokud nebudou svědci, kamery tak se dopravní nehoda odloží, neboť se nebude dát určit viník, bude to tvrzení proti tvrzení, znalec nepozná průběh nehody, myslím tím kdo kde jel a kdo přejížděl, řidič s alkoholem bude stíhán pro TČ řízení pod vlivem alkoholu, neexistuje něco jako automatická vina pokud je někdo po vlivem, vina se musí VŽDY prokázat, a jinak protokol nedostaneš, max potvrzení o účastni na DN, když si vzpomenu tak se v neděli mrknu v praci do kompu jestli to celý předali na SKPaV, ty by si to převzali pouze pokud by byl ten opilec určenej jako viník, nebo jestli je to stále u nás na nehodách, pak to asi dopadne jak sem psal.
Pokud je viník pod vlivem, škodu po něm poté vymáhá pojišťovna což nejsou malý prachy a proto kope kolem sebe a nechce uznat vinu

12.12.2009, 00:12 |
20bad Pekys- máš recht, tohle mě neskutečně točí jak se dá lehce koupit řidičák zpět, veškerá práce pak jde do háje a tyhle hajzli jezdí pořád

12.12.2009, 01:20 |
Pekys 20bad: nic moc vyhlídky. Ale pořád tak nějak doufám ve spravedlnost, i když v tomhle státě bych chtěl možná moc.
Kdyby sis vzpomněl, tak písni na maila prosím. Díky moc.
Podle toho, kde přesně se to stalo, zkus okouknout okolí. Na Chlumecký jsou v některých místech kamery, třeba by tam bylo něco poznat.
to je dobry..jen se vymeni naraznik..a trochu vytahne nosnik..

12.12.2009, 14:10 |
Pekys takhle dopadl on.
čekám co PČR, hlavně že se nikomu nic nestalo.

12.12.2009, 14:20 |
TROY Kua tohle je fakt jak někde v kocourkově.
1.nalitej
2.prej nedobrzdil
3.ujížděl
Tady se fakt vyplatí krást a dělat bordel páč nikdo nic nevyřešží nakonec tě ještě zažalujou za psychickou ujmu toho jejich synáčka žes ho zatlačil až do slepý ulice

12.12.2009, 14:45 |
Komba ...a ještě neměl doklady jak říká Pekys,to bych vůbec neřešil a napálil mu plnou sazbu.
No pokud on rekne, ze uz v levem jel a ty jsi mu tam vjel tak za to muzes ty.
Ted uvedu priklad:
Budes odbocovat vlevo a musis davat prednost protijedoucim a za tebou se vytvori kolona. ,,Frajer na konci kolony to nevydrzi a zacne kolonu predjizdet. Ty najednou muzes odbocit tak se rozjedes a ,,frajer,, to do tebe narve. Vynikem nehody budes ty, protoze si neumoznil dokoncit predjizdeci manevr tomu ,,frajerovi,,. Jo je to na palicu postavene, ale je to bohuzel tak. Kocourkov!!!

13.12.2009, 00:28 |
Pekys Phitipaldy: jj, tohle může být max 50/50, tvrzení proti tvrzení. Z místa nehody ujel, a podle mě ani dopravka nejela na místo nehody, protože na mokru brzdnou dráhu nenajdou, takže max střepy. Mluvili o tom, že by tam měli jet, ale myslím že pak jeli rovnou na bulovku na krev.
Nicméně jsem v tom levym předjel auto, který jelo v pravým, takže o vjetí nemůže být řeč. Kdyby neujel, mohli být další svědci, pokud by někdo zastavil...
Navíc když vyběhl pak z auta, tak řikal, jasně, byl jsem v šoku, ujížděl jsem, jel jsem rychle, nedobrzdil jsem. To jsem si bohužel vybavil až včera večer, takže to v protokolu není. :(
Doufám že to, že ujel, nalitej a bez dokladů mu daj jako přitěžující okolnosti.
Pekys - jako dopravák ti můžu říct, že můžeš být celkem v klidu. Podle poškození to vidím jednoznačnéě na jeho vinu, říkat si může, co chce. Další porušení je ujetí od nehody, i když nebyl nikdo zraněn a škoda je do 100k. A další závažné porušení, které jeho tvrzení nepřidá, je, že byl prokazatelně pod vlivem. A kdyby to hnal až k soudu, kde by se to sanžil uhrát i na tebe, doporučuju udělat znalecký posudek - dle mechanismu vzniku poškzení ti vyvrátí jeho tvrzení. To je ale už extrém - věřím totiž, že to tak daleko hnát nebude.
A pojišťovna, jakmile bude pravomocně uznán vinným, ti to v klidu zaplatí a po něm bude chtít až 50 %.
No kdyz ctu co to bylo za smejda jeste aby jses modlil aby mel sjednane povinny.....!!!

13.12.2009, 23:49 |
20bad jestli má sjednané povinné ručení nebo ne je jedno, když nemá hradí ČKP a poté vymáhá po vlastníkovi vozidla. Pokud je viník pod vlivem pojištovna po něm vymáhá celou částku, ne 50 procent. viz smluvní podmínky
pokud ujede od nehody tak je pokuta ve správním 2500-5000,-, to je nic. U soudu ho budou řešit jen za chlast, ten újezd tam bude taky, ale moc mu to nepohorší.
Borik2- můj názor, ale vysvětli mi jak podle tebe znalec pozná jestli přejíždělo jedno nebo druhé vozidlo? z tohodle poškození pochybuju:-( dle mechanizmu je to zanďour, a pachatel měl dva spolujedoucí. znelečák se bude dělat určitě.
k soudu to půjde určitě, chlast nad promili

30.12.2009, 22:14 |
Pekys takže dořešeno, z pojištovny přišel dopis, že 100% viníkem je on (řešeno policií), a plnění je 23tis a nějaký drobný, plus pokud tam budou ještě nějaký skrytý poškození až se to sundá, tak to ještě doplatí.
No, dopadlo to nakonec dobře.
Náraz zezadu je prý vždy vina toho kdo bourá. I když mu tam vjedeš, co jsem tak slyšel. Nedodržení vzdálenosti, předvídavost, apod. Prostě je to zezadu a není moc co řešit.

31.12.2009, 10:10 |
fredh tak aspoň, že s tebou nevyje*ali. Budou prachy stačit, nebo ještě ušetříš?

31.12.2009, 12:26 |
Pekys No, tak právě volal ještě ten policajt, co to vyšetřoval, že prej si ten opilej pán ještě navymejšlel nějaký blbosti, tak jdu ještě k výslechu dát svojí verzi, abych nebyl potrestanej za způsobení nehody, jak on uvádí.
Fakt bych blil, místo, aby se čůrák zlitej chytil za rypák a uznal že udělal chybu, tak se snaží ještě dělat dusno. Ted lituju, že jsem si neskočil k doktorovi pro límec, abych blbečkovi udělal trochu problémů navíc. Dement zasranej...
jinak prachy asi bez problému, ofiko servis by to udělal tak za 90 co jsem zjištoval, ale jelikož je to fabka, tak se toho válí všude spousta už v laku, takže to si myslim že ještě dost zbyde.