Navštíveno 645x

Potřeboval bych doporučit či případně i rovnou dodat pneumatický rázový utahovák.
Pokud možno maximální výkon za co nejnižší cenu :-)
Předem díky za jakékoliv reakce či doporučení (osobní zkušenosti).
dělám pneumatiku kladiva permon,zjistim zejtra jestli dělaj i utahováky,nikdy sem se o to nezajímal
OK, díky předem.
Našel jsem nějaké v různých web shopech už od tisícovky, ale to jsou takový relativně šunty.
Za cca 1600,- už se dá koupit s rozumným krouťákem (cca 380 Nm).
Pokud ale bude něco rozumnýho s co nejvyšším krouťákem a vlastnostma, bral bych to.
Já bych zase k takovýmu utahováku potřeboval sehnat nějaký kompresor. Ne moc drahý a přesto výkonný. Viděl bych to na dvoupístový s 50l nádobou, oleják. Chtělo by to nějakých 300 l/min. Líbí se mi jeden Einhell. Gude dělá taky, ale je dražší.
Jirko, koupil jsem minulý týden toto
[ Link ] Je to jednopístek, 50 litrů nádoba, olejový.
Sada příslušenství je v ceně.
Zatím co jsem zkoušel, tak maká naprosto v pohodě.
Od kolegy, který tam pracuje mám info ohledně reklamací a vypadá to vcelku nadějně = zatím neřešili ani jedinou.
přemýšlel jsem i nad tímhle
[ Link ] Ale ten první měl velmi dobré reference, lepší cenu i příslušenství v balení
No ale bacha. Tyto viz tvé odkazy mají dostatečný vzdušník, ale dost malý výkon. Myslím výkon ne motoru, ale sací resp. výtlačný výkon. Počítej s tím, že takový utahovák jako mám např. já, bere 300-320l/min. Tzn. dle zástupce GUDE (nevím jak přehlásku čte se Gýde) by měl odpovídat potřebné množství vzduchu spotřebiče, tedy utahováku výtlačnému výkonu kompresoru. Výtlačnému! Ne sacímu. Ten je vždycky vyšší. Rázový utahovák je prý největší žrout vzduchu z pneu nářadí. Tak mi to vysvětlili a tak to podávám. Já bych buď GUDE 400/50, ale je dost drahý a nebo Einhell BT-AC 400/50. 400znamená 400l/min sacího. Tedy nad 300l/min výtlačného pro nářadí. Einhell je bohužel vzduchem chlazený. Nemám sice žádný pneuservis, ale nerad bych čekal, než se nafuní nádoba.
já ti toho moc nevysvětlím, nejsem na to nějakej expert :-)
Já mám předběžně vybraný tento utahovák, tam je spotřeba 0,14 m3/min (což by mělo být 140 litrů/min).
[ Link ]