Navštíveno 703x

Měl bych dotaz na odborníky přes motorové oleje, jaký je rozdíl v těchto dvou olejích
Castrol SLX Professional Powerflow LongLife III 5W-30
[ Link ] CASTROL EDGE 5W/30
[ Link ] Který je lepší a proč?
Podstatná věc pro jaký motor?
Jinak pokud auto nejezdí na firmě kde nalítá 20 - 30tkm za půl roku tak jsem proti long life olejům. Pro osobní potřebu určitě klasiku a měnit co 10/15tkm a nebo 1 rok.
jj, rozdiel je ten "longlife"
Jestli jsem dobře četl u obou olejů, tak mají oba psanou normu VW 504.00 a 507.00, to jsou normy pro oleje longlife III, proto bych chtěl vědět který je z těchto dvou lepší, případně rozdíl.
Tuner: Já určitě 30 tkm, ročně nenajezdím, tak 5 tkm, ale musím tuto specifikaci do ochtávek lejt, je to tam předepsané, jinak neuznaji záruku a nedají razítko do servisky. Klasika, kterou potřebuji prodat, nemá ani nějaké aditiva pro motory PD, tak proto potřebuji VW 504.00, 507.00.
Dragster: Tak se vygoogli typové listy. Já když vybíral olej do Žlutky 10W50 a nebo 60, tak jsem si je vytáhnul a porovnával parametry. To, že někdo na fóru něco doporučí je hezké, ale k ničemu a podstatné jsou technická data. Pokud se nebudou lišit, tak je jedno co koupíš.
neřeším do čeho to je. Ale dle oficiálních slov obchodního zástupce CASTROL je to tak, že EDGE je do normálního prodeje, kdežto profesional je pro servisi. Na dotaz, proč za stejnou věc chtějí tedy pokaždé jiné peníze nebycl ochoten a ani schopen odpovědět. Ptal jsem jestli je to o kvalitě ale, že prý tak úplně ne. Tak jsem se ho ptal v čem je tedy edge horší když je levnější a opět nebyl schopen dát pořádnou odpově´d. nevím jak ten olej stojí na uvedených webwch ale v ceníku catrol je edge levnější...
píďa363: Tak bych i docela věřil, že je to tak jak píšeš. EDGE je levnější. Já pořád v těch olejích krom ceny také nevidím žadný rozdíl, stejné hodnoty, stejné normy.