Navštíveno 873x

Potřeboval bych nějakej ultratichej vetrak na chladic na PC, mame v kanclu pod stolem server s daty a jede porad a posledni dobou silene na hlas, po prestehovani do jiny mistnosti je to jeste horsi :) Co tam dat ? DIky
Je to tenhle viz foto, vic o tom nevim :)

08.12.2009, 12:37 |
Yawor zjisti co tam je za CPU, podle toho zjistíme patici a podle té doporučíme ;o)
Mužeš zkusit ještě jednu věc co mě u PC velice pomohla! U většiny větráku když se sundá ta středová nálepka tak je tam dírka(případně se musí udělat) a do ní stříknout trošičku oleje!
vypada to na patici 775 . Doporucuju bud Noctuu (drahe reseni ale fakt luxus sam mamú) a nebo
[ Link ]
no, co je tam za CPU to nevim :) TAkze predpokladam, ze mam nejak sundat chladic a vetra a zjistit co tam je ? :)
nn staci nazev desky. Ale jak rikam vypada to na tu 775
freezra mam 2roky a parada funguje furt :-) jediny co z pc slysim je zdroj

no tak zitra na to mrknu :)

08.12.2009, 14:18 |
AR podle me je to boxovany intel s patici 775, tyhle chladaky mam doma asi 3
Dražší, ale naprostej luxus
Scytche Mugen rev. 2
Pozděni přidán tichý ventilátor Noctua s 500rpm

08.12.2009, 15:30 |
Pekys Martin: co je to za bednu? kde máš zdroj?
Johaniku, řekl bych že ti bude stačit cokoliv jinýho než ten chladič co tam máš. Noctua a Scythe jsou super, ale pokud to uchladí tahle ludra, tak stačí nějakej tichej obyč chladič. Pokud se to nepřehřejvá, tak bych nějaký extra chladiče vůbec neřešil.
Samozřejmě pasiv by byl nejlepší, něco jako má M@rtin, ten neuslyšíš.
Pekys: mám Lian-Li PC-7F, zdroj je dole pod deskou

Myslim ze se to neprehrejva, ale je to PC, kterej bezi vpodstate porad bez vypnuti, tudiz tam nechci davat uplnou ludru :)
Co by stal nejakej ten pasiv ? V tomhle se vubec nevyznam, jediny co vim, ze je tam kraval jako svin :)
na pasiv to chce poradnej pruvan v case :) aby se ti to dobre chladilo
Case mam z jedne strany otevrenej
johan: v první řadě vem kompresor a tenhle ludrovskej chladič vyfoukej, co to jde - je to originál chladič k P4 resp. CoreDuo CPU a pak ho vyměň co nejdřív - řve, protože skoro nechladí :-((((
nedávno jsem to čistil a měnil zákazníkovi - prý mu PC padá a řve jak prokoplý - dle biosu CPU na 94 stupních, tak jsem mu to vyfoukal kompresorem, procák rázem na 45 stupních a nafasoval CoolerMaster typ teď z hlavy netuším, nechtěl do toho rvát moc peněz, takže chladič stál cca kolem 300 :D

08.12.2009, 16:04 |
DaveX JJ ty chladiče so se k procákům dávají sice stačí, ale moc dlouho nevydrží, co se týče hlučnosti atd. Pokud chceš klid tak bych volil buď aktivní noctuu, nebo variantu co má M@artin. Já budu taky za chvíli měnit chladič, už se trochu ozývá :)
Chlapi taky mám takovej problém.Mám patici AM3 a v ní Phenom II X2 550 a chladí to boxovanej chladič.No a teď poslední dobou mi ten větráček začal jakoby klapat nebo tak něco.A když něco hraju tak větrák běží kolem 5000-6000 ot./min a je to strašnej kravál.Tak se chci zeptat jestli někdo může doporučit nějakej tichej chladič.Pokud možno co nejlevnější.Díky
brasku toho freezera pro tvuj socket.
Vyfoukam tak maximalne ustne, kompresor nemam :)) Ale kazdopadne se pokusim nejak procistit a hlavne teda novej chladic, ale hlavne teda kterej :) Je potreba zjistit neco presne teda z desky, nebo odkud, abych vedel co a jak ?
rikam vem ten co sem ti poslal. je to do tveho socketu a pro tve vyuziti staci
axetom:Problém je v tom že ten freezer nejde otočit aby foukal směrem ven z casu.Foukal by jen buď na grafiku nebo na zdroj.A to se mi zdá jako nesmysl.
nesmysl ? proc? Ja to mel udelany ze foukal do zdroje a pres zdroj sup ven
Protože tím se zase víc ohřeje zdroj a větrák bude točit víc otáček (ve zdroji) a tím se zvedne i hluk.Nebo se pletu?
tak teda jak ? :) Co clovek, to nazor :)
johaniku tty to neres u sck 775 to jde otocit jak si zamanes:)
johaniku tty to neres u sck 775 to jde otocit jak si zamanes:)btw kuchto at koukam jak chci, ty spony mi vychazi u tohohle tak ze fouka primo ven
[ Link ]

08.12.2009, 17:53 |
sotek Vyfoukat, namazat stříbrnou pastou, případně upgrade biosu. Já s originálním chladičem nikdy neměl problém a to i taktuju.
Jo tak u tohohle by to sedělo :-) jen jestli bych ho dostal na AM3.Píšou tam že to je na socket 754 a 939.
ty jo sorac sem si nevsiml:D
Ale někdo tam psal že by tam údajně měl jít ale že prej hrozí utržení paciček na socketu :-(

08.12.2009, 20:34 |
cob1,2HTP:) | Upraveno: 2009-12-08 20:36:23
jen bacha, aby se ti vesel do skrine. mam to uplne bez vetraku na core2quad a v pohode (32stupnu)
[ Link ]

08.12.2009, 23:54 |
Pekys Johanik: mě běží v práci pc taky bez vypnutí a je tam klasika boxovej chladič co máš ty. Pokud na tomě někdo nerenderuje videa, nedělá grafiku apod, tak fakt stačí chladič za 300 a budeš mít ticho. Klidně nějakej artic cooler, zalman, hlavně co nejmenší otáčky, a co nejméně db.
Pasiv má udělanej Martin dobře, protože tam má hned větrák ven. Na tomhle místě je ale běžně zdroj = další teplo = větší problém s odvětráním tepla ven z case.
na začátek než něco vybereš, tak stačí vysavač, místo kompresoru ;o)
ja sem spokojeny s tou noctuou:)

09.12.2009, 00:09 |
Pekys už jenom podle těch GK to asi nemáte jen na buňky v excelu a sjíždění netu :o))
Hele abych rekl pravdu, kupoval sem to s tim ze chci hry na full detaily. No a dneska uz na tom sjizdim jen net a filmy. hry me nejak prestavaj bavit:( :D
cob1,2HTP: Scytche Orochi, taky jsem ho plánoval dát na mé Core2Duo 2,53GHz @ 2,9GHz, ale bál jsem se velikosti, tak jsem zvolil Mugen rev.2 a naprosto v pohodě. v kejsu je 1x 14cm Lian-Li před HDD a 12cm Noctua s 500rpm za chladičem procesoru a teplota procesoru je stabilní při windows internetua filmech na 44 - 46°. Ve hrách to trošku vyleze. Procesor má cca 51 - 55°. Pro mé potřeby ideální kombinace.

09.12.2009, 09:56 |
TUNER Nechápu proč tady doporučujete monstra za 1500 ))))
Na ticho bohatě stačí již doporučovanej
[ Link ] kort když je to na server kterej jede porát strčenej někde pod stolem. Taky jsem ho dával ségře za box chladič a tichoučko dostatečný ;-)
Pokud bych dneska vybíral chladič výkon/cena,tak rozhodně
[ Link ]