Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Reklamace a IČO

o Navštíveno 1466x o
o 08.12.2009, 11:53 | tesil
Chtel jsem dat do reklamace notas koupenej pres Alzu, ale nevzali mi ho, ze je faktura na IČO a tim padem to neni jejich povinnost a ze musim reklamovat primo pres servis. Nebyl by to az takovej problem, kdyby v servisu MSI brali telefon, abych mohl objednat svoz na opravu. Ma prodejce pravo odmitnout zbozi?

o 08.12.2009, 11:54 | axetom
to je urcite blbost. proto radeji nakupuju v czc
o 08.12.2009, 11:59 | mr.brain
jako axetom. Pokud je to na IČO tak máš záruku jen 1 rok (ve většině případů), ale určitě by neměli odmítnout vzít zboží do reklamace... Co třeba Sdružení na ochranu spotřebitelů? :)
o 08.12.2009, 12:05 | HIGHTOWER
jj, zlatej czc, pokud je na ičo, tak záruka 12 měsíců, pokud není dohodnuto jinak.
o 08.12.2009, 16:12 | maresk
bohužel maj pravdu, jelikož na IČO platí to, co si firmy mezi sebou dohodnou, druhou věcí je to, že i když to jejich povinnost není, měli by vyhovět (spokojenej zákazník=dobrý renomé=lepší tržby) :D jinak MSI nerozlišuje IČO/koncák, tudíž 2 roky záruky pro všechny :D

Tesil: pokud se nedovoláš na servis, zkus kontaktovat přímo Pentu - www.penta.cz, normálně reklamační oddělení, jsou ochotný a pomůžou (beru od nich zboží a nikdy nebyl problém s reklamací, pomohli se zbožím, který přišlo jiným prodejním kanálem a vyřídili reklamaci-prej je to stavovská čest :D)
o 08.12.2009, 17:43 | Shr3k
o 08.12.2009, 21:06 | cupra.165
Ja jen nechapu,proc kupovat na ICO,kdyz mam pocitac do firmy,kdyz stejne si ten paragon ci fakturu do podnikani na me jmeno dam a pokud sem platce,stejne si to DPH odectu. Overoval sem si to u me ucetni,tak snad ma pravdu :-)
o 09.12.2009, 23:11 | Harryp
To axetom: blbost to není.To je realita.Navíc i u běžného zákazníka je možnost,že by měl použít autorizovaný servis (např. pokud je blíže než samotný prodejce! jeho adrese)

Jinak kdo chce snižovat daně, nebo vrací DPHčko známým a nemyslí přitom u nákupu,tak celkem bych řekl,že dobře mu tak :-)
o 09.12.2009, 23:12 | Harryp
To cupra: každý FU se na to kouká jinak! je to hodně individuální. Stejně tak jestli je na FA nebo prodejce razítko a podpis...tyo dvě věci nejsou nutné pro platnost daňovéh dokladu,ale některé FÚ jsou zásadně proti a prudí... :-(
o 10.12.2009, 00:57 | maresk
Shr3k: jj, to je sice pěkný, ale je tam jedna debilní formulace - Pojem spotřebitel je definován v § 2 ZOS, dle kterého je spotřebitelem fyzická nebo právnická osoba, která nakupuje výrobky nebo užívá služby za !!!jiným účelem než pro podnikání!!! s těmito výrobky nebo službami.

to je formulace na houby, protože právník, kterej tohle sepsal, naprosto vypustil jednu velmi důležitou věc - pokud výrobek používám (třeba notebook, tiskárnu) pro účely firmy (tisk faktur) tak účel výrobku je podnikání - ač jsem v pozici prodejce, u distributora (zástupce značky pro ČR) jsem se na tohle speciálně ptal - to, co pan magistr Cink píše, je jeho právní názor, bohužel ale není sdílen jinýma právníkama :(((( bylo by fajn (alespoň mým zákazníkům a mě by se to líbilo), kdyby to šlo použít, ale bohužel - leda se soudit - ČOIka do toho nepůjde, kvůli jednomu dodavateli (dneska už zkráchlýmu) jsem je kontaktoval - vyřizovali reklamaci základní desky 4 měsíce :-((( a ČOIka mi řekla, že je to vztah podle obchodního zákoníku a oni se zabývají jen občanským :-(((
o 10.12.2009, 16:23 | Shr3k
maresk: No ta formulace by asi chtěla trochu upřesnit. :-) (někomu to může dělat problém pochopit - důležité je chápat smysl "nakupuje výrobky za jiným účelem, než pro podnikání s TĚMITO VÝROBKY" - zde IMHO myšlen případ, kdy se výrobek stává HIM nebo DHIM, nikoliv skladovou zásobou - tzn. podnikající osoba nebo firma se stává konečným spotřebitelem - zboží nepřeprodává dál, nepodniká s ním).

Nicméně právo vykládat zákony má jen soud, případně gestor zákona a právní názor pana Cinka i "jiných právníků" je v tomto případě bezpředmětný.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3179 sekund.