Navštíveno 492x

07.12.2009, 20:14 |
Ravo Ahoj,
zítra se jedu podívat na káru, na kterou mám docela dobrý reference a nejspíš ji koupím. Ale jistý to samozřejmě není, chci mít možnost prohlídky a projížďky a posledního slova. Auto je dotažený z DE, techničák bude čistopis a bude na 10ti denních převozkách.
A teď jde o povinný, chtěl bych když se rozhodnu to koupit s tím rovnou odjet, protože to je celkem daleko a nechci tam za 2 dny jet znova (cca 200km) a rozhodnutí padne někdy cca v 8 večer (jedu tam po práci, dovolená nelze :-(
Není možnost to auto jakoby online pojistit, že bych někam (někomu) zavolal VINko a číslo převozky (samozřejmě i informace o káře) a vyřídil u něj povinný?
Díky za nabídky a rady, samozřejmě nechci platit ranec a nevím jestli jde to pak něják třeba elegantně ukončit a pojistit si to výhodněji (nechci falšovat prodej na někoho jinýho - holt jsem poctivec, neraďte mi ať to odjedu bez povinnýho)
Auto bude Octa I kombi, 1.9 Tdi 81kW, rv 2002, bydliště venkov, předchozí bezeškodný průběh 53měsíců.
Díky moc
online aspoň co vím tak dokud jim nedoručíš podklady, tak neplatná pojistka, je plno pojišťováků, co ti přijedou na místo a sepíší to tam s tebou, to bych viděl jako jedinou šanci a nebo ať to on pojistí třeba na 1 měsíc, tolik ho to stát nebude a není problém...
přesně tak, ať to pojistí na měsíc..

07.12.2009, 22:04 |
Rudi Hlavně tušim do měsíců můžeš pojistku zrušit bez udání důvodu.

07.12.2009, 22:05 |
Rudi do 2 měsíců
ale nejlepší je opravdu udělat POV na měsíc, kdy tedy automaticky za měsíc platnost končí...
Spousta pojišťoven nabízí povinné ke sjednání online v jakoukoliv dobu. Třeba Direct to má tak, že vyplníš online formulář, zašleš, ono ti pošlou obratem mailem smlouvu a zel. kartu, kterou si můžeš ev. vytisknout. Převedeš jim přes internetové bankovnictví peníze a v tento okamžik /kdy můžeš doložit platbu/ je pojistka účinná, takže okamžitě. A je daná lhůta tuším 2-3 týdny, do které může pojistku /povinné/ vypovědět.

08.12.2009, 07:55 |
Veva Nemají mít převozky svoje vlastní pojištění??