Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > dotaz na sprchovej kout

o Navštíveno 1449x o
o 06.12.2009, 13:59 | fredy
máme doma pětihranný spechový kout, vanička je jako nová, ale ta zástěna je už hodně zralá na výměnu, potíž mám v tom že nemůžu najít zástěnu stejných roměrů abych to jen prohodil, vanicka je obložená a zazděná, takže bych ji nechtěl měnit. rozměry které potřebuji jsou viz nakres. nevíte kde se to dá koupit? ja už pobužel nemůžu zjitit výrobce stávajícího koutu abych se zeptal jstli to jestě dělají...

foto k příspěvku  od fredy

o 06.12.2009, 15:51 | Zdeny60
Frdey:

řešil jsem to u zástěny Ravak. Předem napíšu, že Ravak never more!!!
když pominu ty hrůzostrašný zvěrstva, co dokázali "inženýři strojaři" od Ravaku vymyslet, tak jsem řešil toto:

po 5 letech totálně od vody zašlý všechny spáry a plastový díly, kterých tam je více, než si dovede člověk představiot. vyčistit to Ravak cleanem nšlo, ono to toiž nešlo, ani když to bylo nový. Když pominu, že jsme v prvním kusu dostali skla bez anti-calc úpravy a díky tomu po 2 letech reklamovali museli rozbít sprchový kout (mj. také prošlápnutá vanička, za kterou pak zatékalo), tak jsem jednoho krásnýho dne celý kout vytrhal, v chodbě rouzebral na prvočinitel, vyndal skla a jejich těsnění a jal se to renovovat. Napřed octová voda smíchaná s Ravac cleanem, do toho jsem se žřenou namočili všechny plastový díly. Těsnění jsem vytahal, smotal a namočil taky. Rámy (každý rám 4 kusy x 6 rámů - jeden díl po druhým vydrhnout kartáček octem, Ravac cleanem a na zahradě ostříkat čistou vodo a hned utřít.

Největší dřina byla se skly: napřed v kuchyni na lince podložit hadry a kartáč s octem, pak kartáč s Ravac cleanem, na zahradu vodou, pak usušit, vzít domů, pak vibrační Bosch brusku s filcem, Tempo pastu a brousit a leštit a leštit a brosut do zblbnutí.- 6 skel x 2 strany. Nakonec suchý hadr a leštit do lesku. Pak poskládat, napřed přijít na to, jak to všechno vlastně bylo, protože nač něco dělat jednoduše, když to jde složitě, to se pánům konstruktérům z Ravaku líbí!!! Oblouky sešroubovat na zemi v chodbě s krajními svislými stojinami, to celé propasírovat přes dveře do koupely, usadit a ejhle!!! Hoší konstruktéři, filutové, mají zjebyný přípravekj a oba - tedy horní i spodní oblouk jsou přes roh - a zkuste si někdo doma rovnat 3-komorvž Al tažený dutý profil tak, aniž byste ho přes hranu zlomili, či jinak nezdeformovali a hlavně, aby na rovině nekolíbal!!! To byl tak důvod toho, když to Pan technik od Ravaku (vážený a ctohodný pan konůpek nebo konůpka) přijel usadit a spotřerboval k tomu 2 kartuše silikonu !!! Takový tam byly díry a somosebou, že mu to nešlo usadit.

Tak já to vyrovnals pomocí mé obětavé ženy a samosebou mi zase nepasovaly díry pro šrouby. Takže ještě převrta 4 díry, navíknout 2x2 dvojdílné dveře - ano, pánové, musl jsem si upravi jejich závěsy, abych je mohl nasadit, když už pevné části koutu jsou na místě!!! Ony totiž bez demontáže celého koute jejich dveře NEŠLO vyjmout, protože se musely natolik vyklopit do vodorovné roviny směrem DO kouta, že prostě zeD´to neumožnila a já až po letech pochopil, proč se s tím Pan technik jebla v kuse!!!

No, tak máme pověšené dveře a nakonec silikon.

Řeknu Vám, že jsme si s tím ve dvou hráli dva dny + silikon (to mi dělal facgman, tohle pořádně neumím) a koukt jako nový. od známe jedna rada: kout periodicky čistit octem a ona ho má po 12 letech skoro jako nový, když se pomine silikon,. který se prostě musí tak za dva-tři roky obměnit.

Jinak toto jsem dělal loni (2008), koukt se kupovat v r. 2000 a dnes -po tolika letech -ti mazalové z Ravaku ho pořád ještě prodávají - ten samý s těmi samými chybamio a vyloženými konstrulčními zvěrstvy. Já nejsem strojař, i když ve strojařině dělám,. ale za toto bych inženýra, co to zkreslil, nechalů rok v sing singu, aby si pak považoval pořádné práce. A tu kunhůtu na oddělení pro styk s veřejností, kam jsem musel potom volat o radu, když jsem se chtěl ubezpečit, že bez totální destrukce všeho dveře prostě nevyndám- tak tu taky- ještě se mi smála do telefonu...

RAVAK no more again. Radši skleněný labyrint, Drain collect system do podlahy, bez vaničky a nazdar!!!!
o 06.12.2009, 16:13 | tommas
Zdeny60: Já mám komplet kout za 4K z bauhausu a funguje bez problémů zatím dva roky. Vanička drží, komaxit se neloupe, rám drží a je velice snadno demontovatelný:-)))
Až za pár let odejde, bude mi to jedno... Co jsem koukal, je fakt skoro jedno, jestli je kout značkový, nebo baumaxovka
Dneska bych ale vyzdil vaničku + jednu stěnu a koupil jenom dveře
jinak fredymu se omluvám za OT
o 06.12.2009, 16:42 | Dudelina
No asi nezbývá než fakt projet všechny výrobce:
Roltechnik, RIHO, KOLO, Ravak, Vagnerplast, Huppe, Jika, atd.

OT: Jak se v tak malý vaničce vysprchuješ??? 80cm čtvrtkruh už je malej a 5ti hran je ještě menší...
o 06.12.2009, 20:35 | fredy
se sprchováním nemám problém:) dal bych klidně 90 ale jsem limitován umyvadlem které je zasazené do mramoru a ten se mě určitě řezat nechce, navíc tak jsou i skleněné poličky, které by taky zavazeli koutu...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3442 sekund.