Navštíveno 1285x

Delší dobu pokukuju po něčem co dokáže fotit.. Pěnez je méně a méně, tak hledám něco levnějšího.. :-) Nemám nikoho ským pokecat,poradit,probrat.. Prostě někdo kdo mrkne na parametry má zkušenosti atd atd.. :-)
[ Link ]
Asi takhle ..

30.11.2009, 22:59 |
Crimson | Upraveno: 2009-11-30 23:04:37
Ale docela v superlativech píší o Fuji S200
[ Link ] 
Fuji jde prý zrcadlovkám po krku !
[ Link ] 
já ale nedám dopustit na Panasonic
[ Link ] 

30.11.2009, 23:07 |
Crimson | Upraveno: 2009-11-30 23:12:34
Ozzy: Dal si toho moc.. Děkuji.. Mám co číst a učit se.. :-))
Jo a jinak mě ale něco pořád táhne ke Canonu a Nikonu.. :-))
no jo .. u nich skončíme všichni :-)
[ Link ]
Krásný fotky.. Myslíš teda že do začátku tohle bude stačit?
[ Link ] Na tomhle s epořádně naučím apak se uvidím třeba za 2roky co dál.. :-)
A nebo
[ Link ] To jsou tak nejlevnější Zrcadla.. Které by jste zvolit v této ceně?
:) zrovna tu 1000D tady ozzy nedavno resil a kdyby si nemyslel, ze to staci, tak by ji asi nekupoval. Resim neco podobneho, a me teda zaujala spis 500D, kvuli moznosti natacet video. Takze pockam na povanocni slevy a pujdu do ni - podle slev uvidime s jakym objektivem...
Přesně tak , řešíš přesně to co já před 3 týdny :-))
ale než kompakt za 8-9tis.
tak jednoznačně zrcadlovku za 10tis. + sklo
taky jsem měl dilema Canon 1000D a Nikon 3000
ale u Canonu hrála roli nižší cena, čeěké menu, levnější objektivy, LiveView atd.
já vzal tenhle set :
[ Link ] 
no a pak už můžeš fotit z Prahy Ještěd, Bezděz nebo Vrátenskou rozhlednu na Kokoříně :-)
a to nebylo ideální počasí v sobotu, jindy fotím i sjezdovku v Rokytnici na Lysou horu :-)

tady je ta Rokytnice - Lysá hora ale neptej se mě co to
je za vesnice mezi Prahou a Krkonošema :-))

Kolik je to km? :-D To uz snad obyc oko ani nemuze videt,ne? :-)
tmx.806 - a víš něco o natáčení videa zrcadlovkou? Ono to totiž nefunguje tak, jak čekáš :-) Třeba nejde autofocus, takže natočení pohybu prostě neuděláš.
koukni na megapixel.cz tam bylo v alci zrcadlo olympus set za 8k
ozzy mam dotaz k tomu tvemu canonu, nevim jak se presna tahle funkce jmenuje, proto nevim jak ji mam v recenzich a popisech hledat ;) ale jde mi o to jestli tenhle canon umi rucne vybrat jedno misto z matice ostricich bodu a na nej ostrit? u D80 tohle funguje ale nevime jestli je to vlastnost vyjimecna nebo i u canonu obvykla ;)
michal_smsmsm - Canony umí ostřit na konkrétní bod, ale nevím, jestli i low-end modely. Jinak já jsem v tom nikdy moc smyslu neviděl, zaostřím normálně středovým a pak případně změním kompozici.
Tak bych vzal ten Canon, ještě uvidíme co kdo napíše.. Pročtu nějaké recenze.. Ale bral bych bez objektivu, tolik už nemám.. :-((
tmx: No já myslel ten set, že nebudu brát..
tmx: No já myslel ten set, že nebudu brát..
michal_sms... : jasně že to umí, hele Canon 1000D je odlehčená 450ka , umí takřka to samé !
[ Link ]
Cupra: 105 km ,
ta Rokytnice je dělaná obyčejným Ultrazoomem Olympus 750

Tak zatím děkuji Ozzymu..
A Také Moooc Mr.Scullymu..

01.12.2009, 15:23 |
drebb kolega co foti docela hodne tak doporucil v te cene, tohle
[ Link ]
ozzy: velice děkuji za info ;) tak asi mam vybráno, už aby byly vánoční slevy a doufám že se po vánocích bude dát ještě sehna tenhle setík...

01.12.2009, 15:53 |
Bucci tu Fuji má kamarádka.... a vzhledově je to jako real zrcadlo, až na elektronickej hledáček a neměnitelné skla....
... jinak bych samozřejmě s cenou kolem 10k doporučil nějakou základní řadu zrcadla, případně výběhovou... např Nikon D60 nebo Nikon D3000... případně ekvivalent Canonu (ale ty bohužel neznám)
vzhledem k tomu, že mi po 7mi letech odešel muj digitální kompakt, rozhod jsem se, že si udělám trošku radost a koupim nějakou zrcadlovku. už jsem víceméně rozhodnutej pro nikon D5000 (i když canon eos 500D je možná o něco lepší, nicméně nikon mi líp sedí v ruce a myslim, že rozdíly těhle dvou fotáků jsou tak minimální, že výsledky budou daný rukama a objektivem), ale jde mi o to s jakým objektivem ho koupit v setu. koukám na megapixel
[ Link ] a rád bych se s tělem a objektivem vešel do 25K Kč. jaký set byste mi jako začátečníkovi se zrcadlovkama doporučili?
Připlatil bych a 18-200VR. Univerzální objektiv s velmi slušnou světelností a stabilizátorem 2. generace.
Tento objektiv ti vystačí prakticky na vše, pokud nechceš fotiti zrovna medvědy na Aljašce, 18mm je dost široké, kresba výborná... Není co dodat. Ale cena je trochu vyšší, ale vyplatí se, protože nemusíš nic shánět, snad jen externí bleska polarizák a hlavně - do přírody pořádný stativ!
medvědy na Aljašce určitě ne, alespoň prozatím :) rád bych se ale vešel do těch 25K, tohle už je dost přes zvlášť, když je to moje první zrcadlo.
co jsem tak pročítal, tak v setu bude asi "nej" 18-105 VR
Luke_288_ Jestli chceš kolem 25tKč, tak bych šel do tohodle
[ Link ] a časem třeba lepší objektiv, ale ten 18-105 pro začátek stačí.
na ten už jsem taky koukal, oproti D5000 je tam rozdíl 4K Kč v tom setu a nevím, jestli D90 pro mě jako pro zrcadlového začátečníka není až zbytečně "profi"
šel bych jednoznačně do Canonu 500D už kvůli vyššímu rozlišení,
lepšímu LCD, lepšímu Videu, českému menu atd.
dej si porovnání těch dvou na Megapixelu
Ozzy:
je to o tom, jak co komu padne do ruky. Jinak:
čeština - k ničemu, LCD ano, tím Nikon zaostává, video - sorry, ale zrcadlovak není videokamera:-) a rozlišení větší než 6MP je spíše na závadu při rozměru "miničipínku" .
Nikon je "kus železa". A fotí setsakra dobře (což tedy ale i Canon, nutno uznat).
ozzy: to já už dělal, oproti tomu nikon má o dva ostřící body navíc, mam pocit, že zvládá rychlejší sekvenci...ty rozdíly se dost mažou. čeština mi nevadí, displej ano, zas nikon má výklopák což se taky může hodit a v setu lepší objektiv...
ad video- to asi není pro mě rozhodující navíc co tak píšou, tak fullHD stejně není moc použitelný
Zdeny60 - no já bych řekl, že velikost snímače APS-C určitě nemá "rozumné omezení" někde kolem 6 mpix, ale spíš tak 15 mpix a možná ani to ne. Mám 7D, která je občas kritizována pro příliš vysoké rozlišení, ale mně těch 18 mpix plně vyhovuje. A upřímně, kupovat dneska foťák s rozlišením 6 mpix je prostě kravina. Zkus si z toho udělat fotku 30x45 cm, neuspěješ. Z většího rozlišení menší udělám taky a kvalitativně to bude výš ;-)
ANo, pokud děláš fotky >A3, beru. kolik je tu atkových??
Jinak honba za pixely je taky kravina. U foťáku jsou i jiné věci, než je počet MPX. Například já oželím klidně 4MPX za to, když budu mít přístup k některým funkcím jinak, než z menu. Každý má své preference.
No já jen říkal, že nemáš pravdu v tom, že velký počet megapixelů je na relativně malém APS-C čipu kravina. Těch 18 megapixelů udělá vždycky detailnější fotku než 10 megapixelů na totožně velkém čipu. Nemluvě o tom, že víc megapixelů obvykle znamená novější model a tudíž lepší procesor, odšumění atd. Samozřejmě pro běžné použití stačí těch 10, ale 6 už je fakt nesmyslně málo; i kdybys do konce života jenom tisknul fotky 10x15, tak skoro ani neuděláš případný výřez.

26.12.2009, 17:06 |
Luke_288 | Upraveno: 2009-12-26 17:06:44
tak mě těch cca 12MPix u D5000 bude stačit celkem dostatečně a jak jsem psal, oproti Canonu 500D mi líp sedne do ruky. šlo mi spíš o to jakej setovej objektiv a těch 18-105 VR bude pro začátek asi snad dobrý
Luke_288: Nejseš jedinej komu ty laciný Canony nesedí v ruce, myslím že i D5000 s 18 - 105 je dobrá volba pro začátek.
Včera jsem jel kolem Ruzyně, tak jsem musel na chvilku zastavit :-))