Navštíveno 697x

kde a za kolik externí hd představa 500GB - 750GB
je mi celkem jedno jestli 2,5 " nebo 3,5 "
jakou značku , typ a kde případně počídit za "akční" cenu ? diky za tipy
no mam cca 1,5roku
[ Link ] a pohodicka zapisuje hodne rychle :-) ale je to jen 320GB no
u nás maj kluci dost tohle, bo fakt vydrží trochu hrubší zacházení
[ Link ]
Mno, jak se to vezme, 2.5" je nejvetsi disk 500GB, 5400ot, 3.5" bude mit za ty samy penize 1T a 7200ot.
Pak je tu ten nejvetsi rozdil, velikost-vaha-nutnost externiho napajeni. Takze asi tak.

29.11.2009, 09:05 |
Brda asi jako tappaja, s tim ze 2.5" se dela i 750, ale osobni zkusenost nemam. Co se tyce transcend, osobne tri disky a po trech mesicich jsem mel mrtvo.Ale mozna ma crestik lepsi zkusenost.
Chce se to spis rozhodnout, jestli ti vadi externi napajeni a velikost. Pak si muzes vybrat. Ja mam 2.5" WD jednou 320 a jednou 250 a max spokojenost.
A vidis to, to je dobry vedet ze je i 750. Ale ta cena...
[ Link ]

29.11.2009, 10:25 |
clown osobne radeji nejaky HDD samostany a na nej box ..,
ve chvili, kdyz se neco posere na HDD, a ty ty data potrebujes dostat ven, tak vetsina opravnych softu, USB pripojeni ignoruje. Pak prichazi na radu sroubovak, kleste .. rozlamani zarucni plomby atd .. , takze toto mi u WD stacilo :o) takze mam WD MyBookDisk a v nem HDD od Seagate, protoze puvodni disk to vzdal po mesici, druhej WD pro RAID za dalsi dva mesice .. , a proste ztratit 500GB vs ztratit zaruku .. volil jsem radeji zaruku a disk pripojil pak naprimo k PC.
Trošku se přifařím... potřebuju externí pevný disk zhruba 1TB a to se zrcadlením (RAID), prostě aby byl sice vidět jen jeden disk, ale ukládalo se to všechno bezpečně ještě jednou na jiný disk (tzn. vlastně 2 x 1TB). Nějaké zkušenosti? Ideálně USB a samozřejmě rychlý přístup/přenos. Koukám, že je to tak za pět litrů?

29.11.2009, 12:42 |
clown | Upraveno: 2009-11-29 12:43:30
USB s RAIDem je malo .. aby to melo RAID, ma to na sobe radic, v 99% to je spis nejaky Linux box jak to ma Synology, WD atp .., tim padem je to samostatny PC, bez USB (B)
ale mozna bych zkusil toto
[ Link ]
mne externi napajeni nevadi,zalezi hoodne na cene , takze radsi 3,5" protoze bude v ty stejny kapacitě levnejsi , koukal jsem po 500GB
od verbatimu
[ Link ] kolem 1600kč , jen tam nepisou kolik má yrovnávací paměti 8 nebo 16 MB ?
nebo pak toshiba
[ Link ] [ Link ] zná někdo tyhle eshopy ?nejaky zkusenosti ?

29.11.2009, 17:10 |
KaZaN Ja bych se podival jestli ma muj komp eSATA a pokud jo, koupil bych eSata disk
A co nějakej Seagate free agent ? už pomalu rok mám doma od TheTima verzi 250GB kterej běží už rok v kuse a docela hrubě se s nim zachází a v pohodě a nedavno jsem pořidil tento
[ Link ] sice byl teda trochu mastnější ale spokojenost velká.
eSata nemam,chci nejakej USB , 3,5" 7200 ot ,
mam koukat po 16MB nebo i 8MB vyr. paměti ?
cenově +-1500 jakymu vyrobci se vyhnout ?

29.11.2009, 17:38 |
clown u USB je ti 16 vs 32mb putna .. pomaly bude USB
vyrobce je asi jedno, plotny pro HDD delaj 2 fy na svete ..

29.11.2009, 18:10 |
KaZaN jako Clown, USB je tak slow, ze na cache klidne kasli...
Já mám 2 x 1 TB WD Mybook, po ztrátě spousty dat na disku je používám jako (zpožděnej) mirror, každej pátek přinesu ten hlavní z práce, ten domácí formátnu a udělám na něj kopii toho hlavního. Až nebude ten mybook 1tb 2.5" stát bůra tak si ho koupím místo hlavního protože se vejde do kapsy a nepotřebuje napájení.

30.11.2009, 09:57 |
KaZaN | Upraveno: 2009-11-30 10:00:39
ja tohle prave vyresil levnym Icy Boxem s usb i eSATA a 2.5 diskem. Prestoze notebook nemel eSATA, tak jsem koupil express kartu za par stovek a fakt mi ta rychlost zalohy celyho notesu stoji za to. Navic je to prenosny, napaji se z usb, tam kde neni eSata, pouziju usb.
Do jaký míry se dá věřit značce Verbatim? Vsadím se, že tam stejně montujou nějaký WD nebo něco, ale víte o tom někdo víc? Chci si koupit 2x1TB RAID a můžu mít tohle za 4600 kaček:
[ Link ]